Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Neem bewust een Time-out voor transformatie na misbruik. +video

Een time-out is een beslissing om je tijdelijk los te maken van een discussie, een ruzie, een gesprek, een interpersoonlijke situatie of conflict.

Het idee van een time-out is gebaseerd op de Amerikaanse sportieve traditie van spontaan onderbreken van het spel door de coach om vervangingen te maken, de timing te beheren, het communiceren van een offensieve of defensieve strategie en het geven van een peptalk aan zijn team.

Het nemen van een time-out bij de behandeling van een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis is zeer vergelijkbaar.

Time-outs kunnen worden gebruikt om jouw timing op een belangrijk moment of gebeurtenis te veranderen, jouw strategie te veranderen, een verandering van aanpak en het beheer van jouw emoties.

Meestal is een time-out een goede manier om een destructieve discussie te stoppen en de emotionele temperatuur voor een tijdje af te koelen, zodat je meer duidelijk kan denken.

Als er een discussie plaatsvindt, heeft onze emotionele intelligentie de neiging om onze gedachten weg te nemen van onze cognitieve intelligentie. Onze gedachten worden gedomineerd door gevoelens in plaats van feiten.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Bij de behandeling van een volwassene die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, is het nemen van een time-out niet hetzelfde als het zenden van een jong kind om een “time-out” in hun slaapkamer omwille van misdragingen.

Het nemen van een time-out is niet iets wat je doet aan iemand anders.  Het is iets wat je doet voor jezelf.

Vergelijking van de Time-out versus  Stilte behandeling

Merk op dat het nemen van een time-out niet hetzelfde is  als het geven van iemand de stilte behandeling zoals een narcist doet.

Het vele malen verlaten van een gesprek is een gezonde en opbouwende methode om te doen als onderdeel van een conflictoplossing strategie, om een cirkelvormig gesprek te beëindigen, aan verbaal geweld te ontsnappen of gewoon om jezelf in de hand te houden.

De stilte behandeling is anders dan een time-out op de volgende manieren:

Time-out Stille behandeling

Effect vernietigend

Looptijd Tijdsgebonden onbepaald

Non-verbale Neutraal of Geruststellend minachtend

lichaamshouding vrij verloofd

betrokkenheid Wederzijds overeengekomen& eenzijdig

Inschakeling van derden Om zelf-steun te zoeken Om allianties in het argument te zoeken.

aanleg Streeft naar zelfverbetering Streeft naar anderen te verbeteren

probleem Focus Om oplossingen te vinden Om schuldigen aan te wijzen

voorbeelden time-out

Een huisvrouw besluit om te scheiden van haar man, die is begonnen te schreeuwen en provoceren van argumenten. Ze vertelt hem dat ze heeft besloten om uit te gaan en een bezoek aan een vriend voor een paar uur te brengen en ze kunnen het later bespreken.

Een jonge man voelt de drang om iets gewelddadigs te doen na een ruzie met zijn vriendin, maar erkent het gevaar en besluit naar de sportschool te gaan in de plaats.

Een vader is bezorgd over woedeaanval van zijn vrouw en het effect dat het heeft op de kinderen. Dus neemt hij de kinderen mee om een ijsje te eten en vertelt haar dat ze later zullen thuis zijn.

Een jong meisje voelt zich bedreigd door de woede-uitbarstingen van haar moeder en besluit om bij vrienden thuis te studeren.

Hoe het voelt om een time-out te nemen?

Het nemen van een time-out kan een beetje eng zijn, omdat je ervoor kiest om los te komen van de persoon die de persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat betekent het opgeven van controle over wat ze zouden kunnen doen of zeggen.

Vaak is het dit verlangen naar de controle over de narcist dat ons voor een lange tijd opgesloten houdt in argumenten en conflicten.

Als al die emotionele energie uit het conflict nog steeds pompt door je aderen en plotseling bevind je je in een rustiger plek dan komt er een attitudeverandering.

Er kan een plotseling gevoel van een vacuüm zijn bij het ontkoppelen. Het duurt doorgaans een tijdje voor het verdwijnt.

Wat je niet moet doen gedurende een conflict:

Wacht niet op toestemming of een uitnodiging van de andere persoon om het gesprek af te sluiten. Dit is jouw beslissing en je hebt het recht om het te laten gebeuren.

Niet agressief rijden na het verlaten van het gebouw. De adrenaline kan uw oordeel beïnvloeden.

Niet op een bedreigende manier of op dramatische manier de deuren dichtslaan of  beledigingen schreeuwen als je het gebouw verlaat.

Zich niet wenden tot drugsmisbruik als een manier van zelfmedicatie.

Een time-out is een manier om de continuïteit en de veiligheid op korte termijn te garanderen.

Niet een time-out gebruiken als straf of als een manier om te proberen om de gevoelens of het gedrag van een andere volwassene te manipuleren.

Denk niet aan time-out als een manier om op lange termijn de relatieproblemen op te lossen.

Keer pas terug nadat je zich beter voelt en de controle over jouw emoties hebt.

Het onderliggende relatie probleem zal blijven bestaan, zelfs als iedereen zich rustiger voelt na de time-out.

vergeef jezelf voor de fouten die je ooit hebt gemaakt
klik op de foto

Wat je wel kunt doen gedurende een conflict:

Als je vertrekt, je gevoelens uiten met “Ik” uitspraken als:

“Ik voel me ongemakkelijk en ik heb de noodzaak om een pauze te nemen op dit moment.”

Als het mogelijk is, kun je jouw aandacht afleiden van de andere persoon en kun je de tijd gebruiken om iets productief alleen voor jezelf te doen.

Verlaat de kamer of de omgeving, zodat je meer duidelijk kan denken zonder alle druk.

Vergeet niet dat gevoelens van voorbijgaande aard zijn en dat zowel jij als de andere persoon zich waarschijnlijk anders gaan voelen binnen een paar uur.

Ondersteuning krijgen van anderen die begrijpen wat je doormaakt over persoonlijkheidsstoornissen kan belangrijk zijn op zo’n moment.

Iedereen heeft de macht om hun leven ten goede te veranderen.

Je bent op zoek naar meer voldoening in jouw persoonlijke leven, de eerste stap is om te beslissen of je klaar bent om een persoonlijk groeiplan te volgen.

Zoals Tony Robbins zegt: “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.”

Begin vandaag nog met het aanbrengen van wijzigingen om resultaten te krijgen in je leven.

Beslis nu om mijn artikels te volgen of mij toe te voegen op de sociale media.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen:

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees