Neem bewust een Time-out voor transformatie na misbruik door een narcist.

Een time-out is een beslissing om je tijdelijk los te maken van een discussie, een ruzie, een gesprek, een interpersoonlijke situatie of conflict.

Het idee van een time-out is gebaseerd op de Amerikaanse sportieve traditie van spontaan onderbreken van het spel door de coach om vervangingen te maken, de timing te beheren, het communiceren van een offensieve of defensieve strategie en het geven van een peptalk aan zijn team.

Het nemen van een time-out bij de behandeling van een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis is zeer vergelijkbaar.

Time-outs kunnen worden gebruikt om jouw timing op een belangrijk moment of gebeurtenis te veranderen, jouw strategie te veranderen, een verandering van aanpak en het beheer van jouw emoties.

Meestal is een time-out een goede manier om een destructieve discussie te stoppen en de emotionele temperatuur voor een tijdje af te koelen, zodat u meer duidelijk kan denken.

Als er een discussie plaatsvindt, heeft onze emotionele intelligentie de neiging om onze gedachten weg te nemen van onze cognitieve intelligentie. Onze gedachten worden gedomineerd door gevoelens in plaats van feiten.

Bij de behandeling van een volwassene die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, is het nemen van een time-out niet hetzelfde als het zenden van een jong kind om een “time-out” in hun slaapkamer omwille van misdragingen.

Klik op de foto voor info!

Het nemen van een time-out is niet iets wat je doet aan iemand anders.  Het is iets wat je doet voor jezelf.

Vergelijking van de Time-out versus  Stilte behandeling

Merk op dat het nemen van een time-out niet hetzelfde is  als het geven van iemand de stilte behandeling zoals een narcist doet.

Het vele malen verlaten van een gesprek is een gezonde en opbouwende methode om te doen als onderdeel van een conflictoplossing strategie, om een cirkelvormig gesprek te beëindigen, aan verbaal geweld te ontsnappen of gewoon om jezelf in de hand te houden.

De stilte behandeling is anders dan een time-out op de volgende manieren:

Time-out                                         Stille behandeling

Effect                                   opbouwend                                   vernietigend

Looptijd                              Tijdsgebonden                               onbepaald

Non-verbale                     Neutraal of Geruststellend         minachtend

lichaamshouding              vrij                                                    verloofd

betrokkenheid                   Wederzijds overeengekomen     eenzijdig

Inschakeling van derden Om zelf-steun te zoeken              Om allianties in het argument                                                                                                            te zoeken.

aanleg                                  Streeft naar zelfverbetering                 Streeft naar anderen te                                                                                                                         verbeteren

probleem Focus                  Om oplossingen te vinden          Om schuldigen aan te                                                                                                             wijzen

voorbeelden time-out

Een huisvrouw besluit om te scheiden van haar man, die is begonnen te schreeuwen en provoceren van argumenten. Ze vertelt hem dat ze heeft besloten om uit te gaan en een bezoek aan een vriend voor een paar uur te brengen en ze kunnen het later bespreken.

Een jonge man voelt de drang om iets gewelddadigs te doen na een ruzie met zijn vriendin, maar erkent het gevaar en besluit naar de sportschool te gaan in de plaats.

Een vader is bezorgd over woedeaanval van zijn vrouw en het effect dat het heeft op de kinderen. Dus neemt hij de kinderen mee om een ijsje te eten en vertelt haar dat ze later zullen thuis zijn.

Een jong meisje voelt zich bedreigd door de woede-uitbarstingen van haar moeder en besluit om bij vrienden thuis te studeren.

Hoe het voelt om een time-out te nemen?

Het nemen van een time-out kan een beetje eng zijn, omdat je ervoor kiest om los te komen van de persoon die de persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat betekent het opgeven van controle over wat ze zouden kunnen doen of zeggen.

Vaak is het dit verlangen naar de controle over de narcist dat ons voor een lange tijd opgesloten houdt in argumenten en conflicten.

Als al die emotionele energie uit het conflict nog steeds pompt door je aderen en plotseling bevind je je in een rustiger plek dan komt er een attitudeverandering.

Er kan een plotseling gevoel van een vacuüm zijn bij het ontkoppelen. Het duurt doorgaans een tijdje voor het verdwijnt.

Wat je niet moet doen gedurende een conflict:

Wacht niet op toestemming of een uitnodiging van de andere persoon om het gesprek af te sluiten. Dit is jouw beslissing en je hebt het recht om het te laten gebeuren.

Niet agressief rijden na het verlaten van het gebouw. De adrenaline kan uw oordeel beïnvloeden.

Niet op een bedreigende manier of op dramatische manier de deuren dichtslaan of  beledigingen schreeuwen als je het gebouw verlaat.

Zich niet wenden tot drugsmisbruik als een manier van zelfmedicatie.

Een time-out is een manier om de continuïteit en de veiligheid op korte termijn te garanderen.

Niet een time-out gebruiken als straf of als een manier om te proberen om de gevoelens of het gedrag van een andere volwassene te manipuleren.

Denk niet aan time-out als een manier om op lange termijn de relatie problemen op te lossen.

Keer pas terug nadat u zich beter voelt en de controle over uw emoties hebt.

Het onderliggende relatie probleem zal blijven bestaan, zelfs als iedereen zich rustiger voelt na de time-out.

klik op de foto

Wat je wel kunt doen gedurende een conflict:

Als je vertrekt, je gevoelens uiten met “Ik” uitspraken als:

“Ik voel me ongemakkelijk en ik heb de noodzaak om een pauze te nemen op dit moment.”

Als het mogelijk is, kun je jouw aandacht afleiden van de andere persoon en kun je de tijd gebruiken om iets productief alleen voor jezelf te doen.

Verlaat de kamer of de omgeving, zodat je meer duidelijk kan denken zonder alle druk.

Vergeet niet dat gevoelens van voorbijgaande aard zijn en dat zowel jij als de andere persoon zich waarschijnlijk anders gaan voelen binnen een paar uur.

Ondersteuning krijgen van anderen die begrijpen wat je doormaakt over persoonlijkheidsstoornissen kan belangrijk zijn op zo’n moment.

Iedereen heeft de macht om hun leven ten goede te veranderen.

Je bent op zoek naar meer voldoening in jouw persoonlijke leven, de eerste stap is om te beslissen of je klaar bent om een persoonlijk groeiplan te volgen.

Zoals Tony Robbins zegt: “Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen.”

Begin vandaag nog met het aanbrengen van wijzigingen om resultaten te krijgen in je leven.

Beslis nu om mijn artikels te volgen of mij toe te voegen op de sociale media.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen:

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Echt bruikbare suggesties.

Gezonde zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen. Hardcover

‘Gezonde zelfliefde’ is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor onszelf en voor anderen.

Niet door te streven maar juist door vertrouwend te rusten in jezelf, kan de liefde en helderheid van je aard toegang tot jou krijgen. Zo schep je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden op de uitdagingen die het leven ons iedere dag stelt.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. Onze westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit onze jeugd maken dat we wegkijken van onszelf en vervulling zoeken in iets buiten ons.

Deze zoekende houding zet zich door in onze omgang met geliefden, op het werk en in de psychologische of spirituele ontwikkeling die we doormaken. Zo blijven we van onszelf verwijderd.

Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, maar een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en praktische methoden om deze kunst te ontwikkelen.

klik op de foto

(Ik) Hou van Mij. Van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander.Paperback.

Waarom zouden wij ons uitsloven, een leven lang, om te leren houden van anderen, en daarbij onszelf overslaan?

Dat houdt toch geen steek? Waar komt die overtuiging vandaan dat houden van jezelf egoïstisch zou zijn?!

Hoe meer je houdt van jezelf, hoe meer je kunt houden van anderen. Dus te meer je houdt van jezelf, hoe meer je de liefde van anderen kunt binnen laten.

Wanneer je meer houdt van jezelf, hoe meer liefde je toevoegt aan de planeet. Bemin je naaste als jezelf. Houden van jezelf is Liefde. Houden van jezelf is levensnoodzakelijk.

Iemand moet het doen! Waarom het vragen aan een ander als je het zelf kunt doen?

Omdat we niet geleerd hebben te houden van onszelf, heb ik dit boek samengesteld.

Je zult jezelf doorheen de bladzijden van dit boek beter leren kennen en meer en meer liefhebben. De diamant die je bent zal weer beginnen te schitteren. Die liefde en schittering voeg je toe aan de Wereld.

Liefde toevoegen op Aarde heeft helemaal niets met egoïsme te maken. Integendeel. Er komt Liefde bij! Als iedereen zou houden van zichzelf, dan zou er nergens nog oorlog zijn. Alleen maar Liefde.

We zouden meteen globale vrede hebben op Aarde, wanneer elk levend wezen zou terugkeren naar zijn diepere waarde en naar zelfliefde, en zou zeggen, met diepe overtuiging: Ik hou van mij! En dus ook van jou!

Dit boek is geen zweverig praatje over zelfliefde, maar een praktisch oefenboek. Als je zou houden van jezelf, hoe zorg je dan voor je lichaam; welke gedachten en overtuigingen koester je dan; hoe ga je om met je emoties; hoe zorg je er voor dat je jezelf niet verliest in je relaties; en hoe ga je om met je ziel?

Deze onderwerpen worden uitgebreid besproken, met tips voor praktische toepassingen. Liefde voor jezelf is een cadeau aan Jezelf. Bovendien is liefde voor jezelf ook een cadeau aan de Ander. Het is een cadeau aan de Wereld.

Liefde uit de hemel. Inclusief stappenplan om in zeven dagen meer liefde te ervaren. Paperback . E-book

Een speciale editie van Liefde uit de hemel met nieuw materiaal: een praktisch zevendaags stappenplan om meer van jezelf te houden
In Liefde uit de hemel laat Lorna Byrne haar engelenlicht schijnen over de liefde en de grote hoeveelheid verschillende manieren waarop liefde kan worden ervaren.

Lorna beschrijft hoe ze zichzelf in haar jeugd altijd omlaag haalde en nooit eens trots op zichzelf mocht zijn. Ze vroeg zich af of zij hierin de enige was en toen de engelen haar wezen op het gebrek aan liefde in de wereld, keek ze eens goed om zich heen.

Ze zag dat de mensheid verhardt dat iedereen zijn hart sluit en onmogelijke eisen stelt aan de liefde, en aan zichzelf. In dit boek helpen Lorna en de engelen je de liefde die je in jezelf begraven hebt te bereiken en leren ze je die liefde te gebruiken om gelukkiger en behulpzamer te zijn

HATSeflats! Werkboek E-BOOK over burn-out, mijn innerlijke kind, zelfliefde en… héél veel kwartjes.

Nathalie ‘t Jong, GZ-psycholoog, mindfulness- en hartcoherentietraining, neemt je mee in praktische opdrachten en (ingesproken) oefeningen die horen bij haar boek HATSeflats! Lekker zelf aan de slag en de inzichten krijgen die je al zo lang zocht. Meteen, in je eigen huis, op het werk, in de auto en zelfs op de wc

Spirit Junkie. A Radical Road To Discovering Self-Love And Miracles. Paperback

In dit hippe, zelftransformerende boek laat Bernstein zien hoe geluk een manier van leven kan maken en deelt het de levensveranderende lessen die ze heeft geleefd en geleerd in de hoop dat andere jonge vrouwen worden begeleid om hetzelfde te doen.

Spirit Junkie laat lezers zien hoe ze hun eigen geest kunnen gebruiken in hun zoektocht naar geluk. Dit is geen boek over hoe geluk te krijgen; het is eerder een gids om de blokken vrij te maken voor het geluk dat er al woont.

Marianne Williamson heeft het stokje doorgegeven aan Gabrielle door haar eigen volgers te vertellen. Bekijk de vrouw die ze de jonge Marianne Williamson noemen. Gabrielle Bernstein is de oprichter van het Womens Entrepreneurial Network en Herfuture.com, een moderne life-goeroe en de auteur van Add More ~ ing to Your Life.

Shadows Before Dawn Finding the Light of Self-Love Through Your Darkest Times. Paperback

Opgroeien in een rustige wildernis, had Teal Swan een jeugd die allesbehalve sereen was. Verschrikkingen schuilden achter de façade van de perfecte huizen en vrome gemeenschap van de omliggende steden.

Teal trok overmatige aandacht vanwege haar ongewoon krachtige buitenzintuiglijke vermogens. In de handen van een plaatselijk sektelid overleefde ze amper 13 jaar van afschuwelijke mishandeling en zelfs na haar ontsnapping was ze machteloos, verloren, gewond en zonder enige mogelijkheid om te overleven.

Geleidelijk, en ongelooflijk, smolt Teal haar weg van de rand van wanhoop naar een stukje licht.  En uiteindelijk kwam uit de duisternis in de volle dageraad van eigenliefde. Hier laat ze zien hoe jij ook de gevoelens van waardigheid kunt bereiken die misschien al lang ontbreken in je leven.

Nu een erkend spiritueel sterrenbeeld, beschrijft Teal hoe ze zichzelf uit zelfhaat groef en het opmerkelijke spoor beschrijft voor anderen om op dezelfde plek te komen.

“Shadows Before Dawn” omvat zowel het meeslepende verhaal van Teal, met ruwe intensiteit verteld, en haar vastberaden, no-nonsense how-to-gids voor genezing van zelfs de diepste niveaus van lijden.

Teal deelt een uitgebreide tool voor zelfliefde. Zij deelt krachtige oefeningen, inzichten en perspectieven die zijn gebaseerd op spiritualiteit, en laat je kiezen welke technieken geschikt voor je zijn.

De resonerende woorden van Teal zullen bij je ziel blijven zitten. Ze zullen dat lang nadat je dit boek hebt neergelegd. Ook  als wegwijzer kun je dit boek gebruik op weg naar volledige zelfliefde. Dit krijg je het maakt niet uit wie je bent of waar je bent in het leven.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren