Zelftwijfel door het leven met een narcist veranderen?

Zelftwijfel door het leven met een narcist veranderen?

Ik twijfelde soms aan mijn eigen geestelijke gezondheid.

Het is gebruikelijk voor mensen die een lange tijd hebben geleefd in een zeer geladen omgeving met een NPD om te beginnen hun eigen morele kompas te verliezen en constante zelftwijfel te ondervinden.

Soms gaan ze zelf twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid. Kortom, er ontstaat zelf-twijfel door het leven met een NPD.

Het is gebruikelijk voor mensen die hebben geleefd met een NPD om in het geheim te vrezen dat zij zelf een of andere vorm van psychische aandoening kunnen hebben.

Hebben zij zichzelf een deel van het gedrag van de persoon waarmee zij leven zien nabootsen of kopiëren? Dit fenomeen wordt vaak aangeduid als het krijgen van vlooien.

Vervolgens hebben ze hun eigen woede gezien. Daarna ondervonden ze hun gevoel van machteloosheid en hopeloosheid. Wellicht hebben ze zich verdedigd tegen het geweld, met geweld.

Intussen hebben zij symptomen van depressie gezien in hun eigen leven en erkennen ze dat niet alles OK is.

Onder andere door over de normen voor de verschillende persoonlijkheidsstoornissen te lezen erkennen sommige van hun eigen gedrag in die definities.

Ook hebben ze slechte keuzes gemaakt in het omgaan met een NPD geliefde waardoor zijzelf hun leven moeilijk hebben gemaakt. Ten slotte had niemand jou daarop voorbereid.

zelftwijfel
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Voorbeelden van zelftwijfel door het leven met een NPD.

  • gewoonlijk verontschuldigt zich een niet NPD voor zijn fouten, terwijl hij feitelijk niet verantwoordelijk is voor de daden van de NPD.
  • Het streven naar therapie komt door de overtuiging dat ze niet perfect zijn, maar ze voelen zich wel waardeloos.
  • Waarom blijf je als niet NPD-relaties onderhouden met een gewelddadige partner? Omdat je gelooft dat je zo’n slecht behandeling verdient.
  • Een niet-PD vertrouwt niet langer in zijn eigen oordeel, maar aanvaardt toch blindelings de adviezen van vreemden en mensen die hun situatie niet goed kennen.

Wat moet je niet doen als je zelftwijfel door het leven met een NPD hebt?

  • jouw eigen oordeel niet negeren.
  • Niet blindelings instemmen met de woorden of meningen van anderen als “de waarheid”.
  • Ga niet uit van het ergste over jezelf. Je hebt zwakke punten, maar ook sterke.
  • Geloof niet dat elk slecht ding dat je hoort over jou de waarheid is en van toepassing op jou.
  • Sta niet toe dat je gevoelens je gedachten overstemmen. Je kunt je slecht voelen en toch blijven verstandig denken en daardoor verstandig handelen.

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven.

Dus is nu mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte en een eye catcher was in dit artikel.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Daarnaast kun je nu ook dit artikel onderaan downloaden in de audioversie. Als je liever dit artikel beluistert, doe het met aandacht.

Bovendien bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma