Stop die onzin over zo’n mythisch beeld van God! Stop zo’n complot!

Vraag je je af waarom sommige zich niet willen laten vaccineren of de maatregelen volgen en beweren Christelijke gelovig te zijn? Ze hebben een mythisch beeld van God. Niet de God van barmhartigheid, of genade. Dit soort geloof is niet beperkt tot het bepaalde fracties in het Christendom. Het steunt op het typisch traditionele mythische geloof en beeld van God.

Jezus is dan echter een exponentiële vorm daarvan, want ze beweren ook dat de onschuldige zondebok dan God zelf is. Met andere woorden God offert dan ook nog eens zichzelf.

Meesterbreinen als mythisch beeld van god

In plaats van onze vrijheid en creatieve kracht als mensen te erkennen om verantwoord met rampen om te gaan, zijn we geneigd te zoeken naar de zogenaamde ‘meesterbreinen’ achter de crisissituaties die we tegenkomen. Het virus zou een straf van God kunnen zijn, het ultieme meesterbrein volgens sommige Christenen. Er moeten dus offers gebracht worden en dat zullen waarschijnlijk de ongelovigen in “hun” versie van het Christendom zijn.
Ze beweren dan als je maar genoeg gelooft en geen angst hebt zul je geen corona krijgen, dan heb je ook geen vaccin nodig.
Ze zien dan ook een complot van de duivel want corona zou maar een griepje zijn. De bedoeling van de duivel is ons allemaal tot slaven te maken.

mythisch beeld van god
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De uitverkorenen van de sekte

Alleen diegene die geloven in hun versie van het Christendom (Jezus heeft zich geofferd voor de vergeving van onze zonden) laten zich dus niet vaccineren en volgen zo weinig mogelijk de maatregelen.
Hun God is een ultieme sadist die wenst dat zijn onschuldige zoon geofferd wordt omdat onze offers onvoldoende zijn om zijn woede over onze fouten te vergeven.
Dat zou het ultieme bewijs van Gods liefde voor ons zijn. Als we die Jezus volgen die laten we ons ook kruisigen. Maar niet als God ons beschermt. We doen zijn sadistische wil.
We hebben dus geen enkele verantwoordelijkheid om de crisis op te lossen, want we kunnen alleen gered worden als we in deze “God” geloven en daardoor ons beschermen.

Zo’n god bestaat niet en heeft nooit bestaan net zoals Star Wars fictie is.

Denk maar eens na over wat jouw begrip van God is? Zo’n gewelddadige God dat Hij de oorzaak is van 4.2 tot 5.6 miljoen coronadoden wereldwijd? En dat meestal onschuldige oude mensen boven de 75 jaar?
Stop die onzin over zo’n God! En stop die onzin over zo’n complot!
De “ongelovige” of “de duistere machten” zijn niet de oorzaak van dit virus. Ze geven geen rechtvaardiging om niet zo voorzichtig mogelijk te zijn.
Het zijn net diegenen die in zo’n “superbrein die offers” vraagt geloven en dus zich daarom niet laten vaccineren en de maatregelen om besmetting van anderen tegen te gaan die de verder verspreiding van dit virus mogelijk maken niet volgen, die slachtoffers veroorzaken.

Er zijn natuurlijk ook nog andere redenen dan deze “mythische” redenen waarom men zich niet laat vaccineren of nonchalant is in het tegengaan van de besmettingen.
Zoals iemand waarvoor het een gezondheidsrisico is om zich te laten vaccineren. Maar deze personen zullen waarschijnlijk ook heel voorzichtig zijn.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees