Echt Bruikbare Boeken over Veerkracht.

Geweld en veerkracht in gezinnen. Over posities, professionals en preventie van overdracht. Paperback.

”Door te lezen over zowel de schade als de veerkracht en het vermogen tot herstel, is de bundel motiverend en brengt het je hoopvol in beweging.” Th se Evers, docent zeden Faculteit Bijzondere Politiekunde en Leiderschap, Politie Academie, Apeldoorn.

”Dijkstra heeft aandacht voor de meerduidigheid van posities en processen; het gaat niet om dader of slachtoffer, om vader of dader van geweld, om vergeven of vergelden, maar om elkaar afwisselende en soms tegelijkertijd plaatsvindende processen.

Het begrip veerkracht als dynamisch ontwikkelingsproces sluit hier naadloos op aan.” Mr dr katinka L nnemann, senior onderzoeker Verwey-Jonker instituut en lector veiligheid en Recht Avans, Hogeschool Brabant.

”Om ooit af te kunnen rekenen met de schadelijke gevolgen voor kinderen van huiselijk geweld, moeten we ons ook verdiepen in ouderschap. Hiervoor geeft de bundel enkele aanknopingspunten,

Dit boek gaan we ongetwijfeld gebruiken in de aansturing en begeleiding van ouder-kind begeleiders in de opvang aan mishandelde vrouwen en kinderen.” Dat is wat Drs. Gerie van Maanen, orthopedagoog, Toevluchtsoord Groningen.

Hoe gaan kinderen, volwassenen en professionals met geweld en verwaarlozing in gezinnen om?

Wat valt er te leren uit de aanpak in de praktijk? Geweld en veerkracht in gezinnen gaat in op deze vragen en biedt een blikverruimend kader. Het geeft professionals steun bij hun dagelijkse werk met huiselijk geweld door hen van belangrijke achtergrondkennis te voorzien.

De bundel is ook belangrijk voor degene die met geweld in gezinnen te maken hebben zoals beleidsmakers en wetenschappers. De bundel leent zich prima als studieboek voor beroepsopleidingen en scholing.

De auteur Sietske Dijkstra is psycholoog en heeft al ruim 20 jaar expertise in geweld binnen relaties. Ze promoveerde aan de Universiteit van Utrecht en leidt sinds 1998 haar eigen bedrijf.

Ze verzorgt scholing, onderzoek en advies bij o.a. Bureaus jeugdzorg (BJZ), opvang, geestelijke gezondheidszorg (ggz), ggd, jeugdhulpverlening, onderzoeks-instellingen en beroepsopleidingen.

Als rennen geen zin meer heeft. Een aangrijpend en inspirerend verhaal over optimisme, veerkracht en liefde. Paperback.

Saskia, op jonge leeftijd al een veelzijdig atlete, was het toonbeeld van energie en enthousiasme. Haar passie en talent voor de atletieksport bleven niet onopgemerkt. Ze droomde over deelname aan de Olympische Spelen.

Tot het moment waarop een tot dan toe onzichtbare tegenstander de toekomstplannen wreed verstoorde. Plotseling nam ze deel aan de belangrijkste wedstrijd van haar leven: een meerkamp tegen kanker.

Hans Gootjes deelt op aangrijpende manier de bijzondere herinneringen aan zijn zestienjarige dochter. Hij verhaalt over de heftige periode na de onherroepelijke diagnose.  Bovendien heeft hij de betekenis van het leven voor hem in die nieuwe realiteit.

Een hartverwarmend en waarde(n)vol boek voor iedereen die geïnspireerd wil worden door optimisme, veerkracht en pure liefde.

Meer slow, minder stress. Versterk je mentale veerkracht in vier stappen. Hardcover. Ebook.

Ook soms last van stress? Dan is de SLOW-methode iets voor jou
Stresservaringsdeskundige Erik Van Vooren verdiept zich al meer dan vijftien jaar in de oorzaken en de gevolgen van stress.

Die jarenlange ervaring bundelt hij nu in een praktisch stappenplan. Dat stappenplan zal je mentale veerkracht vergroten. Ook zal het stappenplan je op weg zetten naar een leven in balans.

De vele oefeningen zorgen er bovendien voor dat je de SLOW-methode  heel eenvoudig in je dagelijkse leven kunt integreren.  De slow-methode bestaat uit Stoppen – landen – opmerkzaam observeren – wijs en weer verder gaan.

Optimisme – Hoop – Veerkracht – Zelfvertrouwen. Paperback.

helpt de lezer om effectiever om te gaan met stress, tegenslagen en uitdagingen. Een toegankelijk en praktisch boek dat stevig verankerd is in de wetenschap van de positieve psychologie.

‘Wat is een optimist? Van mijn leraar Nederlands kreeg ik het volgende ezelsbruggetje: het trekt wel ”op die mist” en wat een ”pest die mist”. Alles komt wel goed, zo’n houding.

Daar zetten we dan de pessimist tegenover. Iemand die kritisch is. Iets minder inspirerend en vrolijk, maar misschien wel realistischer.’

Optimisme is meer dan positief dromen, betoogt de auteur.

Het draait om het vertrouwen dat je jouw eigen situatie positief kunt beïnvloeden. Één van de vier pijlers van ieders psychologische kapitaal, kun je oefenen. Ook de andere pijlers zoals  hoop, veerkracht en zelfvertrouwen kun je oefenen.

Op duidelijke en herkenbare manier legt de auteur uit hoe je dit doet. Door oefeningen en voorbeelden uit de praktijk kan de lezer werken aan het verstevigen van deze vier pijlers. Daardoor zal hij in moeilijke of stressvolle tijden beter overeind blijft.

Matthijs Steeneveld is psycholoog, trainer en coach bij het Bureau voor Positieve Psychologie. Bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is hij bestuurslid van de sector Arbeid & Organisatie, en binnen die sector voorzitter van de sectie Coaching, training en Advies. Bovendien is hij lid van de redactieraad van het Tijdschrift Positieve Psychologie.

Mentaal kapitaal. Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out.

Neuropsychologe Elke Geraerts over het belang van een veerkrachtig brein De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan.

Maar er is een oplossing. Hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress. Maar ook ben je beschermt tegen burn-out en andere mentale problemen.

In dit grensverleggende boek toont brein expert Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht. Elke toont hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten.

Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke invloed hebben op ons mentale kapitaal.

Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind. Bovendien kan met de juiste aanpak burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd.

De weg van zelfcompassie van kwetsbaarheid naar veerkracht. Paperback.

Toegankelijk en praktisch basisboek voor mindfulnesslezers

Zelfcompassie is een belangrijke pijler voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid.

In dit basisboek beschrijft mindfulnessexpert David Dewulf hoe je in acht stappen kan leren om vriendelijker te zijn voor jezelf. Uit dit basisboek leer je hoe je positieve emoties zoals moed, liefde, vreugde, empathie en vergevingsgezindheid meer ruimte kunt geven. Daarbij leer je ook hoe je waardegericht kunt leven.

Hij nodigt je uit om een pad te bewandelen dat liefde en moed vergt. Daardoor zal je gaandeweg leren hoe je je kwetsbaarheid kan omarmen. Ook ga je hierdoor leren hoe je volop ja kan zeggen tegen het leven.

Zo krijg je inzicht in:

– De drie emotieregulatiesystemen en hoe die je geluk beïnvloeden; – Hoe je diepe emotionele pijn kan verzachten;

– De vier elementen van compassie, namelijk openheid, begrip, vriendelijkheid en daadkracht; – Je innerlijke criticus en je manier stem;

– Hoe je milder kan zijn voor jezelf en toch daadkrachtiger.

Annemie Persyn Declercq

Toen we echt besloten om te werken aan onze eigenwaarde, was ik verbaasd over hoe normaal en natuurlijk het voelde. In plaats van de ingebeelde gruwel te voelen van het confronteren van mijn niet-genezen delen, ervoer ik in plaats daarvan diepe troost en opluchting …

Eindelijk kwam ik thuis bij mezelf … en het bracht me gevoelens van kracht, vreugde, volheid en tevredenheid. Ik maakte verbinding met ongelooflijke gevoelens van liefde …

Nu we begrijpen volledig de weerstand die je hebt om jezelf te graag te zien … Doordat je nog maar weinig liefde hebt gehad in je leven kun je niet weten hoe je aan jezelf moet werken om meer zelfliefde te hebben.

Het is best mogelijk dat je bang bent voor wat je zult vinden als je nadenkt over je eigen veerkracht. Het kan zijn dat je niet weet hoe je het moet doen, of het je zal lukken om je iets waard te voelen omdat het al altijd zo geweest is en zelfs kun je twijfelen of je het verdient.

Dat stemmetje van de narcist die je niet het zwijgen kunt opleggen. Eventueel moet je diep genoeg vallen, zo dat je uiteindelijk beslist dat je niet zo wilt blijven leven en dat je gaat beginnen om je veerkracht te gebruiken.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%