depressie

Depressie overwinnen met inzichten uit de neurowetenschap!

De opwaartse spiraal: Stap voor stap je depressie overwinnen met inzichten uit de neurowetenschap

Breek uit de neerwaartse spiraal van depressie! Soms voelt alles zwaar en zinloos. Dat gevoel hebben we allemaal wel eens. Het is een natuurlijk bijproduct van de complexe bedrading in onze hersenen.

de opwaartse spiraal

Voor de meeste mensen is het alleen maar een vluchtig gevoel, maar door subtiele verschillen in neurobiologie blijven sommigen erin hangen. Zij vinden niets meer de moeite, laat staan leuk, hebben nauwelijks energie en slapen slecht. Ze voelen zich steeds verdoofd, leger, hopelozer en hulpelozer. Zij zijn in een neerwaartse spiraal beland.

Uit recent neurowetenschappelijke onderzoek blijkt dat we deze neerwaartse spiraal kunnen keren.

Alex Korb laat zien dat positieve veranderingen in je leven, positieve neurale veranderingen teweegbrengen – in de elektrische activiteit in de hersenen, in de chemische samenstelling ervan en zelfs in het vermogen van de hersenen om nieuwe neuronen aan te maken.

In het eerste deel van “De opwaartse spiraal” legt Korb uit hoe het brein vast komt te zitten in een neerwaartse spiraal. Aan de hand van informatie over de werking van het brein, geeft hij inzicht in wat je kunt veranderen en hoe je kunt accepteren wat je niet kunt veranderen.

Depressie beïnvloeden.

In het tweede gedeelte laat Alex Korb zien hoe je het verloop van een depressie kunt beïnvloeden. Door acht veranderingen in je leven kun je de activiteit in verschillende hersencircuits positief veranderen: lichaamsbeweging, beslissingen nemen, slaap, gewoontes, biofeedback, dankbaarheid, sociale steun en professionele hulp.

In heldere taal, met veel informatie en humor, wijst Alex Korb je de weg naar een opwaartse spiraal waarin je meer energie hebt, beter slaapt, minder piekert en je weer gelukkiger voelt.

Alex Korb.

Hij is neurowetenschapper en doet al meer dan vijftien jaar onderzoek naar de hersenen. Hij haalde zijn bachelor aan Brown Universiteit en zijn PhD aan de University of California, Los Angeles. Op dit moment is hij als postdoctoraal neurowetenschappelijk onderzoeker verbonden aan vakgroep Psychiatrie van de UCLA.

mindfulness en bevrijding van depressie

Mindfulness en bevrijding van depressie. Voorbij chronische ongelukkigheid.

‘Een revolutionaire behandelwijze. Voor wie lijdt aan depressie is dit echt een nuttige gids om emotioneel evenwicht te bereiken. Voor professionals in de psychische gezondheidszorg zou het verplichte literatuur moeten zijn. Ik beveel dit boek ten zeerste aan.’
– Daniel Goleman, auteur van Emotionele intelligentie

Ken je het wanhopige gevoel dat je niets voorstelt, mislukt bent dat het leven geen zin heeft of dat er iets diepgaand mis is met je? Heb je ooit een depressie meegemaakt? Het goede nieuws is dat er misschien helemaal niets mis met je is. Misschien doe je wel iets verkeerd. Dappere pogingen om onszelf uit een depressie te trekken, houden ons vaak opgesloten in het leed dat we proberen te ontvluchten.

Mindfulness en bevrijding van depressie legt de verborgen psychische mechanismen van depressie bloot.

Dit boek laat zien hoe je weerbaarder kunt worden bij de tegenslagen van het leven en hoe je helpt tot wanhoop leidende denkpatronen te doorbreken. Het bevat een bewezen werkend en gemakkelijk toepasbaar zelfhulpprogramma om terugkerende chronische ongelukkigheid te verminderen.

Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal

Ze zijn hoogleraar psychologie aan de universiteiten van respectievelijk Oxford, Cambridge en Toronto. Eerder schreven ze “Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie, een baanbrekend boek voor professionals.” Jon Kabat-Zinn is emeritus hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Massachusetts en bestsellerauteur over mindfulness.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Herken de verdiepingen waarin de narcist graag zou met je afdalen! VKoN

Wat kun je doen aan de symptomen van depressie na narcistisch misbruik?

Referenties: Wat is muziektherapie

Referenties: hoogfunctionerende depressie

Overzicht van de teksten over narcisme op “narcisme.blog”. Deel 1

Trauma en traumazorg in Europa

De bevrijding van narcistische mishandeling door zielstransformatie. video

Is jouw man een narcist? Deel 3

alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees