Liegen uit plezier bij de narcist dat kan enkel een narcist.

Liegen uit plezier bij de narcist is als ademhalen voor psychopaten. Ze gebruiken het als een manipulatietool op verschillende manieren.

Psychopaten liegen om anderen te domineren.

Omdat relaties “spelen” is wat ze doen, omdat ze andere mensen als objecten beschouwen en zich volledig gerechtvaardigd voelen in het uitbuiten ervan, weten psychopaten dat misleiding een ongelijk speelveld creëert.

Op die manier kunnen ze jouw intuïtie en uiteindelijk jouw veerkracht buiten spel zetten.

Liegen is een volledig onderdeel van het beheer van vertoningen en spiegeling; de leugens stellen psychopaten in staat om valse beelden van zichzelf te presenteren aan potentiële doelwitten.

liegen uit plezier bij de narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Die doelen verliezen het vermogen om veilige en gepaste beslissingen te nemen.

Ze gaan de relaties aan, onbewust van het gevaar dat hen wacht.  Dat is zeker zo als je een kind bent van een narcistisch ouder.

Dan, als de doelen eenmaal verslaafd zijn, blijven psychopaten leugens gebruiken, samen met een stukje van de waarheid, op een veelheid van manieren, om ervoor te zorgen dat hun doelen blijven “spelen”.

Ze liegen om bedrog, alcoholisme, drugsgebruik en soms over verschillende illegale activiteiten.

Ze liegen door ontduiking en door informatie achter te houden.

Bovendien liegen ze als een vorm van gaslighting, om hun controle over hun doelen te vergroten door ze zichzelf voortdurend in vraag te stellen. Bijvoorbeeld dat ze niet om de hoogte waren dat ‘iets’ een crimineel feit was.

Ze vertellen vaak herhaaldelijk de ultieme leugen dat ze hun doelen “liefhebben”.

En ze liegen gewoon voor het plezier ervan.

Psychopaten voelen eigenlijk een vorm van plezier als ze liegen.

Anders dan leugens die worden verteld uit angst of om schaamte te verbergen, worden psychopathische leugens vaak verteld, omdat ze de leugenaar een ondiepe vorm van genot brengen. 

Niet alleen kunnen ze maanden een relatie aanhouden om de voordelen er van te plukken, maar om dat ‘spelen’ van een relatie op zich hen genot bezorgt.

Dit wordt “Duper’s Delight” genoemd.

Dit verklaart waarom psychopaten soms liegen als het helemaal niet nodig is of als de waarheid voordeliger zou zijn. Of als het niet meer nodig is om te liegen doordat het voorwerp van bedrog niet meer bestaat.

Psychopaten zetten ook verschillende details in hun leugens, niet alleen omdat het hun leugens geloofwaardiger maakt, maar ook, omdat ze het leuk vinden om een ​​valse realiteit te construeren en anderen dat te laten geloven.

liegen uit plezier bij de narcist
Versterk jezelf met zelfliefde, vind hier de tools!

Je vindt op deze website mogelijkheden om je te helpen om het misbruik te doen stoppen.

Het voedt hun behoefte aan macht en zorgt voor ziek entertainment.

Heb jij dergelijke pathologische leugens meegemaakt, laat het ons weten.


Reacties

3 reacties op “Liegen uit plezier bij de narcist dat kan enkel een narcist.”

 1. Thea Vrijmoed avatar
  Thea Vrijmoed

  Na 50 jr verkering en getrouwd te zijn geweest met een narcist, wist ik pas na zijn dood, trap ik weer in een psychopate val met wijd open ogen. Oude vriend uit verleden. Dacht daar met warmte, liefdevol, door behandeld te worden. Nu , 3 jaar later, moet ik al zijn leugens zien te verwerken . Was fysiek en psychisch door man 1 kapot gemaakt, nu krijg ik deze waarheid er óók bij. Sta nu op het randje van pure wanhoop. Geld weg, huis zit eraan te komen, nooit kunnen achterkomen wie die echte Thea is.
  Wat is houden van, ouders????, vriend, of oude vriend. Was is liefde voor elkaar. Ik weet het niet. Deze week is uur der waarheid voor mij. Instanties zijn bezig mij totáál kapot te krijgen .
  Was te naief, dank je wel narcist en psychopaat . Bedankt ouders die zo nodig een “nakomertje” op de wereld moesten neerzetten.

 2. Kitty avatar
  Kitty

  Het is allemaal zo herkenbaar. Zoveel leugens worden uit de psychokast getoverd. En al staat het tegenovergestelde zwart op wit beschreven, dan nog wordt er ontkent. De schuld bij de ander gelegd. Het verhaal zo verdraaid dat het onmogelijk is dat hij liegt. Dat “de ander” de schuldige is van het feit dat hij liegt. Dat hij het slachtoffer is van zijn eeuwige rotleven. De leugens worden ontkent of het onderwerp word direct verplaatst naar een niet der doent verhaal van ofwel weken, maanden geleden waarin hij het slachtoffer was. Kortom, uit iedere leugen die verteld wordt, weet hij zich zo uit te draaien, dat het er op neer komt dat hij nooit liegt, dat het gerechtvaardigd is wat hij doet “ik zeg en doe niks verkeerd” of dat er vanuit het niets een silent treatment van uren, dagen, weken tentoon wordt gesteld. Of direct een woedeaanval op het moment waarop hij met de leugen op papier geconfronteerd wordt. Tijdens die ( zeer agressieve) woedeaanval wordt er gezegd dat ik het nooit had mogen lezen, dat hij nog nooit zo een “moeilijk” persoon heeft gezien etc etc etc etc. Pathetisch. Omvervolgens net te doen alsof er niets is voorgevallen.

 3. johanpersyn avatar

  Ik vind het zou erg dat je dit allemaal meemaakt, terzelfdertijd geloof ik dat het ook een kans is dat je kunt aangrijpen om te groeien, om er uit te leren, zodat je dergelijk gedrag onmiddellijk herkend en je het niet meer bij de keel grijpt. Zoek hier aub met de zoekfunctie naar de werkwijze, innerlijk proces, herstel en je kunt je beter voelen zodat je kunt beslissen wat je verder met je leven doet. Sterkte

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees