Jonge innerlijke wonden door narcisme van familieleden? Deel 3

Welkom op deel 3  audio en video reeks van “narcisme.blog”. We gaan nu diepere ingaan op jonge innerlijke wonden.

Net als veel complexe PTSS-symptomen, blijft hypervigilantie vaak vele jaren bestaan nadat het trauma is geëindigd, omdat er niet aan de jonge innerlijke wonden werd gewerkt.

We hebben hier onze overtuigingen en ervaringen gedeeld. Natuurlijk zijn ze niet van iedereen gelijk. Bovendien respecteren we wat de waarheid van iemand anders is.

Maar je zult geen bevrijding ervaren als je niet durft buiten uw eigen perspectief gaan.

Richt uw genezings- en herstelwerk op het ontwikkelen van een meer samenhangend en stabiel zelfgevoel.

Voor de meeste volwassen kinderen van narcisten draait ons kerngenezingswerk om het ontwikkelen van een meer samenhangend en stabiel zelfgevoel, leren lief te hebben en onszelf te waarderen om wie we zijn, niet om wie we denken dat we ‘zouden moeten’ zijn om goedkeuring te krijgen.

Een slecht zelfbeeld kan van invloed zijn op elk gebied van ons leven, van onze fysieke en mentale gezondheid tot onze relaties, onze loopbaanontwikkeling, het kan zelfs van invloed zijn op uw bankrekening. Dus je innerlijk werk dient zicht te concentreren op het cultiveren en ontwikkelen van een meer samenhangend en stabiel zelfgevoel. Dat kan een geweldige manier zijn om je helende werk te concentreren.

Zelfgenezend Vermogen Activeren? 15 Praktijktips & Uitleg

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!