Je wenst te weten wat de bedoeling van de narcist is.

Liefde, empathie en vriendelijkheid kunnen nooit goed opnieuw worden geleerd als een kind groeit, vooral als een slechte opvoedingscyclus zich al bij een kind heeft ontwikkeld. Dan is het niet gemakkelijk om een gevoel van eigenwaarde te vermeerderen.

Handelen narcisten dan met een bedoeling? Ik denk van wel. Ze groeiden op met de gedachte dat dit normaal voor hen is zonder te denken aan het gevoel van andere mensen zolang ze hun innerlijke zelf voeden .

Zijn ze bewust kwaadaardig of handelen ze onvrijwillig als onderdeel van het coping-mechanisme? Ik denk ook dat dit een ja zou zijn. Narcistisch misbruik zijn geen normale dingen om te doen, maar voor hen is het dat wel.

Ze hebben constant die onsterfelijke aandacht nodig die ze nooit als kind hebben gehad. Dus uiteindelijk proberen ze te krijgen wat ze willen op alle mogelijke manieren. Of het nu gaat om seksuele verleiding, intimidatie, slachtoffer spelen etc.

Je bent goed genoeg. Daarom kun je je gevoel van eigenwaarde vermeerderen.

Het terloops labelen van personen als narcisten speelt rechtstreeks in de handen van ‘echte’ narcisten en psychopaten.  Het is niet omdat je een conflict hebt of een scheiding dat de tegenpartij per se een narcist is.

Narcistische persoonlijkheidsstoornis is een gedachte-stoornis.

Samen met zijn meer serieuze en zeer ongewone tegenhanger, antisociale persoonlijkheidsstoornis (APD), onderscheiden deze twee diagnostische categorieën zich, omdat ze spreken tot personen wiens begeerte naar macht om te onderwerpen en misbruik te maken hen gevaarlijk maakt voor anderen in verschillende mate.

Met psychopaten is de samenleving als geheel in gevaar. 

24/7 verwacht de NPD dat anderen hem bewieroken. Hij of zij wenst dat ze als onwetende medeplichtigen zijn vuile werk  doen.

De NPD demoraliseert zijn slachtoffers en isoleert ze, zodat ze alleen komen te staan in de gemeenschap zonder vrienden en familie.

Ze weten ook hoe ze een vrouwelijke partner kunnen provoceren om op een speciale manier te handelen dat betekent dat die vrouwen hysterische woede-uitbarstingen krijgen, die niet sociaal aanvaardbaar zijn voor vrouwen, of in gevallen van huiselijk geweld, om fysiek te worden.

Dit uiteraard met de bedoeling om het overwicht te behalen en henzelf tot slachtoffer te maken.

De Spiegelneuronen wijzen erop dat we sociale wezens zijn.

Onderzoeken in cognitieve neurowetenschappen geven ons nu het harde bewijs, niet langer een theorie dat menselijke hersens moreel zijn door ontwerp, als een kenmerk van “spiegelneuronen“.

Daardoor is onze gezondheid, geluk en overleving afhankelijk ​​van het leren verstandige keuzes te maken in hoe we omgaan met elkaar. Onze keuzes staan in verband met hoe we omgaan met ons zelf, onze geest en ons lichaam en anderen. 

gevoel van eigenwaarde
Over Neuropsychologie van Empathie en Spiegelneuronen?

Bedoeling is dominantie en superioriteit te bewijzen.

Een narcist en een psychopaat, of hij nu mannelijk of vrouwelijk is, identificeert zich sterk met een geïnternaliseerd specifieke bedoelingen om dominantie en superioriteit te bewijzen.

Dat wijst op minder verstandige lange termijn keuzen in de manier van omgaan met anderen en zichzelf.

Wellicht als gevolg van genetische aanleg en de samenhang met een complex trauma is het narcistisch patroon als overlevingsstrategie vanaf heel vroege leeftijd ingezonken in het brein.

De narcist voelt zich daarom gerechtigd de geest van een ander over te nemen en te beheersen met alle nodige middelen. 

Hoe komen we dus de ware bedoelingen van de NPD op het spoor?

Door te observeren op dezelfde manier zoals we dat doen bij alle personen.

Iedereen wordt in belangrijke mate zijn gewoonten en gewoontegedrag. Dit is niet alleen af ​​en toe of hier en daar. Onze gewoonten onthullen waar we plezier aan beleven, de meeste waarde hechten en de meeste behoefte aanhebben. 

Narcisten onthullen wie ze zijn door wat ze doen, niet wat ze zeggen.

Na de lovebombing-liefdesbombardement fase zullen ze elke poging van een partner om emotioneel contact te maken als een echte levende mens laten ontsporen, zodat ze erin slagen om de partner te de-humaniseren.

Volgens de NPD is het zijn taak om zijn partner te ‘repareren‘, zodat ze alleen maar dient als een verlengstuk van wat hem behaagt en hem niet bedreigt!

Wat de NPD zegt, is om het gevoel van keuzevrijheid en waarde van een ander te verwarren, waardoor het slachtoffer minder en minder gaat denken dat er nog een keuze bestaat.

Hun communicatie is ontworpen om te domineren, te domesticeren, een partner te trainen om te voelen dat hun wensen en behoeften en stem, zonder betekenis zijn, egoïstisch, onzichtbaar, zonder aandacht zijn, enzovoort. Dikwijls doen ze dat met een soort hypnotische communicatie waaronder gaslighting en woordsalade een belangrijke rol spelen.

Het doel van narcistische mishandeling is aan hun partner hetzelfde wereldomvattende wereldbeeld dat zij hebben toe te vertrouwen, te doen uitvoeren, te programmeren en te installeren.

Het is een wereld waarin de misbruiker de onfeilbare meester is en gerechtvaardigd in alles wat ze doen om misbruik te plegen, terwijl hun slachtoffer de schuld krijgt, verdient, zelfs oorzaak is van hun eigen misbruik, volgens de narcist.

Narcisten onthullen zichzelf door de manier waarop ze automatisch reageren op zelfs hints dat ze een partner pijn doen of mishandelen. Ze reageren automatisch op een verzoek om enig begrip of aandacht voor de wensen en behoeften van de ander.

NPD heeft een wereldbeeld dat 24/7 strategisch is om elk bewijsmateriaal, of personen of groepen, die ideeën van wederkerigheid, op compassie gebaseerde relaties, samenwerking, zelfbestuur, mensenrechten en een waardige behandeling voor alle mensen bevorderen, te vernietigen.

gevoel van eigenwaarde
Door leugens en verhalen de rug gekeerd. PAS – Ouderverstoting

Bescherm jezelf en bewaak je geest tegen de leugens van een narcist.

Houd vast aan de waarheid van wie je bent, allereerst als een mens, met behoeften aan je liefde en aanvaarding. 

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische ervaringen met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn. De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording.

Bovendien ook met engagement in een gemeenschap online & offline, zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Het kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken. Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Groepsondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten.

En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en delen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Bekijk welke Aanverwante teksten, boeken of cd – dvd je zou kunnen helpen.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel te liken en te sharen van dit artikel of foto.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zo veel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten. Wist je dat actie ondernemen na misbruik door een narcist heel belangrijk is?

Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.  Ik hoop dat de aflevering van vandaag jou inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Zoekfunctie gebruiken

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken.

Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn. In kleine stappen help je je immers vooruit.

Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan voeg je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees