Je wenst te weten wat de bedoeling van de narcist is.

Liefde, empathie en vriendelijkheid kunnen nooit goed opnieuw worden geleerd als een kind groeit, vooral als een slechte opvoedingscyclus zich al bij een kind heeft ontwikkeld. Dan is het niet gemakkelijk om een gevoel van eigenwaarde te vermeerderen.

Handelen narcisten dan met een bedoeling? Ik denk van wel. Ze groeiden op met de gedachte dat dit normaal voor hen is zonder te denken aan het gevoel van andere mensen zolang ze hun innerlijke zelf voeden.

Zijn ze bewust kwaadaardig of handelen ze onvrijwillig als onderdeel van het coping-mechanisme? Ik denk ook dat dit een ja zou zijn. Narcistisch misbruik zijn geen normale dingen om te doen, maar voor hen is het dat wel.

Ze hebben constant die onsterfelijke aandacht nodig die ze nooit als kind hebben gehad. Dus uiteindelijk proberen ze te krijgen wat ze willen op alle mogelijke manieren. Of het nu gaat om seksuele verleiding, intimidatie, slachtoffer spelen etc.

 

Je bent goed genoeg. Daarom kun je je gevoel van eigenwaarde vermeerderen.

 

Het terloops labelen van personen als narcisten speelt rechtstreeks in de handen van ‘echte’ narcisten en psychopaten. Het is niet omdat je een conflict hebt of een scheiding dat de tegenpartij persé een narcist is.

 

Narcistische persoonlijkheidsstoornis is een gedachte-stoornis.

 

Samen met zijn meer serieuze en zeer ongewone tegenhanger, antisociale persoonlijkheidsstoornis (APD), onderscheiden deze twee diagnostische categorieën zich, omdat ze spreken tot personen wiens begeerte naar macht om te onderwerpen en misbruik te maken hen gevaarlijk maakt voor anderen in verschillende mate.

 

Met psychopaten is de samenleving als geheel in gevaar. 

 

24/7 verwacht de NPD dat anderen hem bewieroken. Hij of zij wenst dat ze als onwetende medeplichtigen zijn vuile werk  doen.

De NPD demoraliseert zijn slachtoffers en isoleert ze, zodat ze alleen komen te staan in de gemeenschap zonder vrienden en familie.

Ze weten ook hoe ze een vrouwelijke partner kunnen provoceren om op een speciale manier te handelen dat betekent dat die vrouwen hysterische woede-uitbarstingen krijgen, die niet sociaal aanvaardbaar zijn voor vrouwen, of in gevallen van huiselijk geweld, om fysiek te worden.

Dit uiteraard met de bedoeling om het overwicht te behalen en henzelf tot slachtoffer te maken.

 

De Spiegelneuronen wijzen erop dat we sociale wezens zijn.

 

Onderzoeken in cognitieve neurowetenschappen geven ons nu het harde bewijs, niet langer een theorie dat menselijke hersens moreel zijn door ontwerp, als een kenmerk van “spiegelneuronen“.

Daardoor is onze gezondheid, geluk en overleving afhankelijk ​​van het leren verstandige keuzes te maken in hoe we omgaan met elkaar. Onze keuzes staan in verband met hoe we omgaan met ons zelf, onze geest en ons lichaam en anderen. 

Bedoeling is dominantie en superioriteit te bewijzen.

 

Een narcist en een psychopaat, of hij nu mannelijk of vrouwelijk is, identificeert zich sterk met een geïnternaliseerd specifieke bedoelingen om dominantie en superioriteit te bewijzen.

Dat wijst op minder verstandige lange termijn keuzen in de manier van omgaan met anderen en zichzelf.

Wellicht als gevolg van genetische aanleg en de samenhang met een complex trauma is het narcistisch patroon als overlevingsstrategie vanaf heel vroege leeftijd ingezonken in het brein.

De narcist voelt zich daarom gerechtigd de geest van een ander over te nemen en te beheersen met alle nodige middelen. 

 

Hoe komen we dus de ware bedoelingen van de NPD op het spoor?

 

Door te observeren op dezelfde manier zoals we dat doen bij alle personen.

Iedereen wordt in belangrijke mate zijn gewoonten en gewoontegedrag. Dit is niet alleen af ​​en toe of hier en daar. Onze gewoonten onthullen waar we plezier aan beleven, de meeste waarde hechten en de meeste behoefte aanhebben. 

 

Narcisten onthullen wie ze zijn door wat ze doen, niet wat ze zeggen.

 

Na de lovebombing-liefdesbombardement fase zullen ze elke poging van een partner om emotioneel contact te maken als een echte levende mens laten ontsporen, zodat ze erin slagen om de partner te de-humaniseren.

Volgens de NPD is het zijn taak om zijn partner te ‘repareren‘, zodat ze alleen maar dient als een verlengstuk van wat hem behaagt en hem niet bedreigt!

Wat de NPD zegt, is om het gevoel van keuzevrijheid en waarde van een ander te verwarren, waardoor het slachtoffer minder en minder gaat denken dat er nog een keuze bestaat.

Hun communicatie is ontworpen om te domineren, te domesticeren, een partner te trainen om te voelen dat hun wensen en behoeften en stem, zonder betekenis zijn, egoïstisch, onzichtbaar, zonder aandacht zijn, enzovoort. Dikwijls doen ze dat met een soort hypnotische communicatie waaronder gaslighting en woordsalade een belangrijke rol spelen.

 

Het doel van narcistische mishandeling is aan hun partner hetzelfde wereldomvattende wereldbeeld dat zij hebben toe te vertrouwen, te doen uitvoeren, te programmeren en te installeren.

 

Het is een wereld waarin de misbruiker de onfeilbare meester is en gerechtvaardigd in alles wat ze doen om misbruik te plegen, terwijl hun slachtoffer de schuld krijgt, verdient, zelfs oorzaak is van hun eigen misbruik, volgens de narcist.

Narcisten onthullen zichzelf door de manier waarop ze automatisch reageren op zelfs hints dat ze een partner pijn doen of mishandelen. Ze reageren automatisch op een verzoek om enig begrip of aandacht voor de wensen en behoeften van de ander.

NPD heeft een wereldbeeld dat 24/7 strategisch is om elk bewijsmateriaal, of personen of groepen, die ideeën van wederkerigheid, op compassie gebaseerde relaties, samenwerking, zelfbestuur, mensenrechten en een waardige behandeling voor alle mensen bevorderen, te vernietigen.

Bescherm jezelf en bewaak je geest tegen de leugens van een narcist.

 

Houd vast aan de waarheid van wie je bent, allereerst als een mens, met behoeften aan je liefde en aanvaarding

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische ervaringen met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn. De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

 

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording.

 

Bovendien ook met engagement in een gemeenschap online & offline, zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

 

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog?

 

Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken. Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Groepsondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten.

 

En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en delen zonder daarvoor bevriend te zijn.

 

Bekijk welke Aanverwante teksten, boeken of cd – dvd je zou kunnen helpen.

 

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel te liken en te sharen van dit artikel of foto.

 

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

 

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zo veel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten. Wist je dat actie ondernemen na misbruik door een narcist heel belangrijk is?

Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.  Ik hoop dat de aflevering van vandaag jou inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

 

U kunt ook via het contactformulier uw ideeën melden, zonder dat ze openbaar komen eventueel voor uw eigen veiligheid.

 

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken.

Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn. In kleine stappen help je je immers vooruit.

Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan voeg je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

 

Begrippen van A tot G.

 

Begrippenlijst narcisme van S.
 
Links naar begrippenlijst in de context van narcisme.
 
Begrippen van T – Z.
 
Begrippen van O – R.

Een gevoel van eigenwaarde vermeerderen kun je als je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

 

Een duidelijk pad om narcistisch misbruik te veranderen.

 

De Stille behandeling door de narcist.

 

Methoden om van liefdesverslaving af te komen.

 

Breek met jouw narcist en word vrij!

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.