Empathie en Spiegelneuronen betekenis in Neuropsychologie

Spiegelneuronen zijn duidelijk het startpunt  voor dingen als empathie, maar dat is alles wat het is. Ik bedoel, je hebt veel meer nodig. Als spiegelneuronen betrokken zijn bij dingen als empathie en taal  dan moeten apen heel goed zijn in empathie en spiegelneuronen.

meer info over NARP

Narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) wordt geassocieerd met een assortiment kenmerken die het interpersoonlijk functioneren ondermijnen. Een gebrek aan empathie wordt vaak genoemd als het eerste en belangrijkste onderscheidende kenmerk van NPD.

Klinische presentaties van NPD suggereren echter dat empathie niet eenvoudigweg tekortschiet in deze individuen, maar disfunctioneel is en onderhevig aan een diverse mindset van motivationele en situationele factoren.

Nieuw onderzoek illustreert dat empathie multidimensionaal is, waarbij 2 verschillende emotionele en cognitieve processen geassocieerd zijn met een vermogen om de mentale en affectieve toestanden van anderen te begrijpen en erop te reageren.

Alle mensen worden geboren met een bepaald natuurlijk vermogen om elkaar te begrijpen. Inderdaad, iets in ons brein predisponeert ons om onszelf in de plaats te stellen van onze medemensen: hebben we het over empathie of telepathie?

Zo gezien heeft het misschien iets te maken met ‘verbonden zijn’. We gaan hier praten over empathie als het vermogen om bij onszelf de emotionele ervaringen te voelen van andere mensen die we waarnemen of ons voorstellen.

Daarom dat het een gezonde reflex is om meer te wensen te weten wat de bedoeling van een narcist is.

Wij zijn ons ervan bewust dat Gerard Butler ons niet martelt, maar toch is het beeld van “Een voorbeeldige burger” niet erg prettig, omdat we ons op de een of andere manier voelen zoals het slachtoffer voelt.

De empathie is een prachtig hulpmiddel voor de mens.

Het helpt je om andere mensen te relateren en te begrijpen. Dit is nodig voor ons leven in de samenleving. Zo zijn enkele van de delen van de hersenen gegeven in de hoedanigheid als mens.

Wat zijn spiegelneuronen en hoe dragen deze bij aan empathie?

Wanneer neuropsychologie het echter heeft over empathie, zijn spiegelneuronen degene die het meeste te zeggen hebben in het proces van het begrijpen van de acties en emoties van anderen. En hier kunnen we meer praten over die “verbinding”.

Deze spiegelneuronen werken automatisch. 

De plaats is in het diepgaandste deel van de hersenen aan de linkse kant.

Deze spiegelneuronen zouden automatisch worden geactiveerd door bewegingen of gedragingen, zowel die van jezelf als die van anderen. 

Dat betekent, dezelfde spiegelneuronen worden geactiveerd als we huilen als we iemand zien huilen of zelf huilen.

Wat ons ertoe brengt anderen te begrijpen en een zekere band met hen te onderhouden.

De mens is dus een sociaal wezen dat, voordat het geboren wordt, in staat is om samen te werken met de hele wereld en zijn leeftijdsgenoten te begrijpen.

Het is echter ook waar dat er bepaalde psychische stoornissen zijn, zoals psychopathie waarbij delen van de hersenen die verband houden met empathie zijn beschadigd eventueel door dat ze niet tot ontwikkeling konden komen.

Diegenen die leven met personen met een stoornis krijgen dus ook onbewust enkele neigingen om dat gedrag te kopiëren, daarom dat we spreken over vlooien van de narcist.

Is dan iedereen empathisch?

Of, zonder dergelijke ziektes persoonlijkheidsstoornissen te overwinnen of te laten gebeuren, garandeert het feit dat je spiegelneuronen hebt niet dat iedereen empathisch is.

Iedereen is in een bepaalde mate empathisch, maar ook de context van het geheel van de reflectie en mentaliseren in een bepaalde cultuur en persoonlijke geschiedenis speelt een rol. Ook zal genetische factoren een rol spelen of de voorwaarde van de vrouw, en spermacel die tot de bevruchting leidde.

Net als alle onderwerpen die verband houden met psychologie, zijn leren en het milieu van diepgaand belang om mensen te trainen.

Ten slotte wil ik het onderwerp niet verlaten zonder te vermelden dat spiegelneuronen relatief jong zijn in het onderzoek.

Misschien zullen enkele video’s over spiegelneuronen en de correlatie met empathie dat een beetje duidelijker maken. Maar als je niet kijkt naar ‘Who Cares?’ zal het zeker geen invloed hebben.

We hopen dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.

Ontstaan ​​van het verlangen volgens Jean-Michel Oughourlian.

De narcistische vlooien van de narcist vernietigen bij jezelf.

Voeg je bij 4.581 andere abonnees