Empathie en Spiegelneuronen hun betekenis in Neuropsychologie.

 

Spiegelneuronen zijn duidelijk het startpunt  voor dingen als empathie, maar dat is alles wat het is. Ik bedoel, je hebt veel meer nodig. Als spiegelneuronen betrokken zijn bij dingen als empathie en taal  dan moeten apen heel goed zijn in empathie en spiegelneuronen.

 

 

Narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) wordt geassocieerd met een assortiment kenmerken die het interpersoonlijk functioneren ondermijnen. Een gebrek aan empathie wordt vaak genoemd als het eerste en belangrijkste onderscheidende kenmerk van NPD.

Klinische presentaties van NPD suggereren echter dat empathie niet eenvoudigweg tekortschiet in deze individuen, maar disfunctioneel is en onderhevig aan een diverse mindset van motivationele en situationele factoren.

Nieuw onderzoek illustreert dat empathie multidimensionaal is, waarbij 2 verschillende emotionele en cognitieve processen geassocieerd zijn met een vermogen om de mentale en affectieve toestanden van anderen te begrijpen en erop te reageren.

Alle mensen worden geboren met een bepaald natuurlijk vermogen om elkaar te begrijpen. Inderdaad, iets in ons brein predisponeert ons om onszelf in de plaats te stellen van onze medemensen: hebben we het over empathie of telepathie?

 

EMPATHIE:   Mentale en affectieve identificatie van het ene subject met de gemoedstoestand van een ander. zie Drae.

Zo gezien heeft het misschien iets te maken met ‘verbonden zijn’. We gaan hier praten over empathie als het vermogen om onszelf de emotionele ervaringen te voelen van andere mensen die we waarnemen of ons voorstellen.

Daarom dat het een gezonde reflex is om meer te wensen te weten wat de bedoeling van een narcist is.

Wij zijn ons ervan bewust dat Gerard Butler ons niet martelt, maar toch is het beeld van “Een voorbeeldige burger” niet erg prettig, omdat we ons op de een of andere manier voelen zoals het slachtoffer voelt.

 

De empathie is een prachtig hulpmiddel voor de mens.

 

Het helpt je om andere mensen te relateren en te begrijpen. Dit is nodig voor ons leven in de samenleving. Zo zijn enkele van de delen van de hersenen gegeven in de hoedanigheid als mens.

 

 

Wat zijn spiegelneuronen en hoe dragen deze bij aan empathie?

 

Wanneer neuropsychologie het echter heeft over empathie, zijn spiegelneuronen degene die het meeste te zeggen hebben in het proces van het begrijpen van de acties en emoties van anderen. En hier kunnen we meer praten over die “verbinding”.

 

Deze spiegelneuronen werken automatisch. 

 

De plaats is in het meest diepgaande deel van de hersenen aan de linkse kant.

Deze spiegelneuronen zouden automatisch worden geactiveerd door bewegingen of gedragingen, zowel die van henzelf als die van anderen. 

 

Dat betekent, dezelfde spiegelneuronen worden geactiveerd als we huilen als we iemand zien huilen of zelf huilen.

 

Wat ons ertoe brengt anderen te begrijpen en een zekere band met hen te onderhouden.

De mens is dus een sociaal wezen dat, voordat het geboren wordt, in staat is om samen te werken met de hele wereld en zijn leeftijdsgenoten te begrijpen.

Het is echter ook waar dat er bepaalde psychische stoornissen zijn, zoals psychopathie waarbij delen van de hersenen die verband houden met empathie zijn beschadigd eventueel door dat ze niet tot ontwikkeling konden komen.

Diegenen die leven met personen met een stoornissen krijgen dus ook onbewust enkele neigingen om dat gedrag te kopiëren, daarom dat we spreken over vlooien van de narcist.

 

Is dan iedereen empathisch?

 

Of, zonder dergelijke ziektes persoonlijkheidsstoornissen te overwinnen of te laten gebeuren, garandeert het feit dat je spiegelneuronen hebt niet dat iedereen empathisch is.

Iedereen is in een bepaalde mate empathisch, maar ook de context van het geheel van de reflectie en mentaliseren in een bepaalde cultuur en persoonlijke geschiedenis speelt een rol. Ook zal genetische factoren een rol spelen of de conditie van de vrouw, en spermacel die tot de bevruchting leidde.

Net als alle onderwerpen die verband houden met psychologie, zijn leren en het milieu van diepgaand belang om mensen te trainen.

Ten slotte wil ik het onderwerp niet verlaten zonder te vermelden dat spiegelneuronen relatief jong zijn in het onderzoek.

Misschien zullen enkele video’s over spiegelneuronen en de correlatie met empathie dat een beetje duidelijker maken. Maar als je niet kijkt naar ‘Who Cares?’ zal het zeker geen invloed hebben.

We hopen dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.

Wat is het onbewuste contract dat je hebt met de narcist?

 

Ontbreekt je partner empathie?

 

De narcist op weg naar zijn volgende bron & empathische persoon.

 

Heb jij een geweten? Heb jij empathie? Ben je een Co-dependent of een narcist(e)?

 

Laat ik haar nog eens kwetsen! zei de empathische narcist.

 

Vragen die keer op keer terug komen bij mensen die leven met narcisten

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.