Relaxatie voor herstel van narcistisch trauma. Deel 2 +video

Degenen die leven met de gevolgen van een complexe posttraumatische stressstoornis hebben de neiging te herkauwen en hun leven te leiden in een moeras van flashbacks en pijn. Daarom is relaxatie voor herstel van trauma zo nuttig voor hen!

Als we in het nu leven, zijn onze geschiedenissen teruggegooid naar waar ze thuishoren, in het verleden.

Merk op dat ik niet zei dat het verleden weggaat. Dat is een fysieke onmogelijkheid tenzij er schade aan de hersenen is. Nee, het verleden vervaagt door de training van de geest om in het nu te blijven en te focussen op waar je bent, wanneer en hoe je je op dat moment voelt.

Bij het beoefenen van “mindfulness om relaxatie voor herstel van trauma” te bekomen is het bijna onmogelijk om een flashback in de geest te laten binnendringen van iets traumatisch uit de geschiedenis van de persoon. Het is dus niet de bedoeling om aan “niets” te denken maar een ruimte te scheppen tussen binnenkomende gedachten en je bewustzijn daarvan.

De hele oefening van opmerkzaamheid is om je te concentreren op de sensaties van de zintuigen in het nu en niet om herinneringen of emoties uit traumatijd vrij spel te laten hebben.

Het is een hele opluchting als het verleden niet in de gedachten van vandaag binnendringt. De stressvermindering, het gevoel van warmte en comfort zijn onmiskenbaar. Ze leiden tot een verlaagde bloeddruk, een betere gezondheid van het hart en een algemeen gevoel van welzijn.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees