Relaxatie voor herstel van narcistisch trauma. Deel 2

Degenen die leven met de gevolgen van een complexe posttraumatische stressstoornis hebben de neiging te herkauwen en hun leven te leiden in een moeras van flashbacks en pijn. Daarom is relaxatie voor herstel van trauma zo nuttig voor hen!

Als we in het nu leven, zijn onze geschiedenissen teruggegooid naar waar ze thuishoren, in het verleden.

Merk op dat ik niet zei dat het verleden weggaat. Dat is een fysieke onmogelijkheid tenzij er schade aan de hersenen is. Nee, het verleden vervaagt door de training van de geest om in het nu te blijven en te focussen op waar je bent, wanneer en hoe je je op dat moment voelt.

Bij het beoefenen van “mindfulness om relaxatie voor herstel van trauma” te bekomen is het bijna onmogelijk om een flashback in de geest te laten binnendringen van iets traumatisch uit de geschiedenis van de persoon. Het is dus niet de bedoeling om aan “niets” te denken maar een ruimte te scheppen tussen binnenkomende gedachten en je bewustzijn daarvan.

De hele oefening van opmerkzaamheid is om je te concentreren op de sensaties van de zintuigen in het nu en niet om herinneringen of emoties uit traumatijd vrij spel te laten hebben.

Het is een hele opluchting als het verleden niet in de gedachten van vandaag binnendringt. De stressvermindering, het gevoel van warmte en comfort zijn onmiskenbaar. Ze leiden tot een verlaagde bloeddruk, een betere gezondheid van het hart en een algemeen gevoel van welzijn.

Relaxatie voor herstel van narcistisch trauma.

Wie is er een narcistische psychopaat in je buurt?

Angst laten verdwijnen als u deze niet langer onder controle kunt houden

Kun je iemand zo ver krijgen om te willen herstellen van trauma?

knop voor alle groeitaken