David C. Rubin en autobiografisch geheugen.

cover book remembering our past

Remembering our Past Studies in Autobiographical Memory Paperback

 

De recente poging om onderzoek in de cognitieve psychologie uit het laboratorium te verplaatsen, maakt autobiografisch geheugen aantrekkelijk, omdat naturalistische onderzoeken kunnen worden uitgevoerd met behoud van empirische striktheid.

Veel praktische problemen vallen in de categorie van het autobiografisch geheugen, zoals ooggetuigenverslagen, survey-onderzoek en klinische syndromen waarbij sprake is van vervormingen van het geheugen.

De reikwijdte reikt verder dan de psychologie in wetgeving, geneeskunde, sociologie en literatuur.

Het werk aan het autobiografisch geheugen is volwassen geworden sinds het Autobiographical Memory van David Rubin in 1986 verscheen. Immers de timing is goed voor een nieuw overzicht van het onderwerp.

“Remembering our Past.” presenteert innovatieve onderzoekshoofdstukken en algemene beoordelingen, met onderwerpen als emoties, ooggetuigengeheugen, valse-geheugensyndroom en geheugenverlies. Het volume is vooral bestemd voor afgestudeerde studenten en onderzoekers in de cognitieve wetenschap en psychologie.

 

understanding autobiographical memory cover book

Understanding Autobiographical Memory EBOOK Theories and Approaches

 

Het gebied van het autobiografisch geheugen heeft spectaculaire vorderingen gemaakt sinds de eerste verzameling documenten in het gebied werd gepubliceerd in 1986.

Nu, meer dan 25 jaar later, herziet en integreert dit boek de vele theorieën, perspectieven en benaderingen die de afgelopen decennia zijn geëvolueerd. Een echt eminente verzameling redacteuren en inzenders beoordeelt de basale neurale systemen van het autobiografisch geheugen.

Ook de onderliggende cognitieve structuren en terughaalprocessen komen aan bod.

Verder komt in dit boek aanbod hoe het autobiografisch geheugen zich ontwikkelt in de kleutertijd en de kindertijd. Vervolgens tijdens het verouderen afbreekt.

Daarbij worden ook de sociale en culturele aspecten besproken. Ook wordt de relatie van het autobiografisch geheugen tot persoonlijkheid en het zelf besproken.

Het autobiografisch geheugen heeft een sterk vermogen aangetoond om duidelijke empirische generalisaties vast te stellen. Het heeft zijn praktische relevantie aangetoond door ons begrip van verschillende klinische stoornissen te verdiepen.

Ook heeft het ons de inductie van valse herinneringen in het rechtssysteem aangetoond. Het is ook een belangrijk onderwerp geworden voor hersenonderzoek en heeft ons algemene begrip van de hersenen vergroot.

 

Liefs xx

 

 

Annemie Persyn Declercq

Orthopedagoge

Hoe ons terug verbinden met onszelf? De lichaam-ziel connectie. Deel 1

Gevoelig voor een narcist. Deel 1

Kun je jezelf radicale vergeving bieden dat je een relatie begon met een narcist?

Het Familie concept structuur en relaties.

De inspiratie voor het bloeien model van Melanie en narcisme.blog deel 1

Jouw moment van genezing van misbruik komt.

Op wat is de identiteit van de narcist gebaseerd? VKoN

Wat kun je doen als je woont naast een toxische persoon?

NARP Herstelprogramma voor narcistisch misbruik.

Geef een reactie, vraag of antwoord.