Inspirerende bron over complex trauma : David C. Rubin en autobiografisch geheugen.

Remembering our Past Studies in Autobiographical Memory Paperback

De recente poging om onderzoek in de cognitieve psychologie uit het laboratorium te verplaatsen, maakt autobiografisch geheugen aantrekkelijk, omdat naturalistische onderzoeken kunnen worden uitgevoerd met behoud van empirische striktheid.

Veel praktische problemen vallen in de categorie van het autobiografisch geheugen, zoals ooggetuigenverslagen, survey-onderzoek en klinische syndromen waarbij sprake is van vervormingen van het geheugen.

De reikwijdte reikt verder dan de psychologie in wetgeving, geneeskunde, sociologie en literatuur.

Het werk aan het autobiografisch geheugen is volwassen geworden sinds het Autobiographical Memory van David Rubin in 1986 verscheen. Immers de timing is goed voor een nieuw overzicht van het onderwerp.

Remembering our Past presenteert innovatieve onderzoekshoofdstukken en algemene beoordelingen, met onderwerpen als emoties, ooggetuigengeheugen, valse-geheugensyndroom en geheugenverlies. Het volume is vooral bestemd voor afgestudeerde studenten en onderzoekers in de cognitieve wetenschap en psychologie.

Understanding Autobiographical Memory EBOOK Theories and Approaches

Het gebied van het autobiografisch geheugen heeft spectaculaire vorderingen gemaakt sinds de eerste verzameling documenten in het gebied werd gepubliceerd in 1986.

Nu, meer dan 25 jaar later, herziet en integreert dit boek de vele theorieën, perspectieven en benaderingen die de afgelopen decennia zijn geëvolueerd . Een echt eminente verzameling redacteuren en inzenders beoordeelt de basale neurale systemen van het autobiografisch geheugen.

Ook de onderliggende cognitieve structuren en terughaalprocessen komen aan bod.

Verder komt in dit boek aanbod hoe het autobiografisch geheugen zich ontwikkelt in de kleutertijd en de kindertijd. Vervolgens tijdens het verouderen afbreekt.

Daarbij worden ook de sociale en culturele aspecten besproken en zijn relatie tot persoonlijkheid en het zelf.

Het autobiografisch geheugen heeft een sterk vermogen aangetoond om duidelijke empirische generalisaties vast te stellen. Het heeft zijn praktische relevantie aangetoond door ons begrip van verschillende klinische stoornissen te verdiepen.

Evenzeer heeft het ons de inductie van valse herinneringen in het rechtssysteem aangetoond. Het is ook een belangrijk onderwerp geworden voor hersenonderzoek en heeft ons algemene begrip van de hersenen vergroot.

OVER Johan

johanpersyn.com avatarIk ben Johan Persyn, geen psychiater,  geen psycholoog en geen therapeut.

Een out-reacher die hier is om je te helpen onoverwinnelijk te worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

narcisme.blog 8 geheimen van NLP Klik hier

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.