Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Inspanning om valse gedachten af te leren is hard werken!

Het werk is precies dat inspanning leveren om valse gedachten af te leren. Dat is een werk om actief deelnemen. Er is geen kortere weg. Geen geheime goeroe met alle antwoorden. Het werk vereist dat we komen opdagen, actieve deelnemers zijn aan onze genezing en actief deelnemen als codependent.

Om vertrouwen te hebben in een toekomstig zelf dat we nog niet hebben ontmoet. Om onze ego’s te ontmoeten, onze valse kernovertuigingen af te leren, grenzen te stellen.

inspanning om valse gedachten af te leren
@zelfzorgHelp

Het werk is een levenslange reis om terug te keren naar wie we werkelijk zijn.

Terwijl we op onze eigen reis gaan, waarderen we anderen die dit werk ook doen. Dat zijn degenen om dichtbij te houden, om in te investeren, om lief te hebben zoals je geliefd wilt worden.

Codependenten in herstel vertonen vaak de neiging om zich terug te trekken van anderen.

Dit kan gebeuren, omdat ze zich schuldig of beschaamd voelen. Ze willen vermijden dat mensen hun emotionele afhankelijkheid ter sprake brengen tijdens een actieve deelname aan een gesprek.

Een andere reden kan zijn dat ze de behoefte voelen om zichzelf te beschermen tegen mensen en plaatsen die ze als een bedreiging voor hun herstel beschouwen.

Dit isolerende gedrag kan leiden tot depressie, gevoelens van wrok tegenover zichzelf en andere mensen. Deze isolatie maakt het ook moeilijker maken om het verleden te verwerken.

Omringd zijn door een zorgzame gemeenschap tijdens herstel verkleint de kans op isolerend gedrag; omdat het de vriendschap en steun biedt die de codependent nodig heeft in kwetsbare tijden.

Het ervaren van een gevoel van verbondenheid en inclusie moedigt de codependent aan om vertrouwen en zinvolle relaties te ontwikkelen. Door verbondenheid leert men om hulp te vragen, suggesties aan te nemen en een gezonde levensstijl aan te passen.

Een ander hoofddoel bij herstel is het aanmoedigen van de codependent om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gedrag en keuzes.

Verantwoording afleggen is absoluut noodzakelijk voor de codependent om een verandering in zijn leven te maken. In plaats van bijvoorbeeld iets uit te stellen, zal als hij verantwoordelijk wordt gehouden dat hem ertoe aanzetten harder te werken, de verandering door te voeren en gemotiveerd te blijven.

Het hebben van een actieve deelname aan een gemeenschap om de codependent verantwoordelijk te houden en aanmoediging te bieden, zal hem of haar inspireren om zichzelf in te spannen op manieren die ze in het verleden niet konden.

Ondersteuning van buitenaf geeft hem of haar extra kracht om de juiste keuzes te maken. Wanneer de verslaafde verplichtingen heeft aangegaan en verantwoordelijk wordt gehouden door zijn gemeenschap, zullen ze gemotiveerd zijn om hard te werken om een gezond, nuchter leven te leiden.

Doe jij het goede werk met een actieve deelname als codependent? Alle taken, online programma’s, community, boeken enz. vind je hier.

Herstellen van codependentie houdt in:

1) Grenzen stellen, 2) verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid en geluk, 3) jezelf leren kennen en 4) leren van jezelf te houden.

Tot Slot

Ik wil echt dat je dit weet: het normale herstel is om te proberen alles over narcisten te onderzoeken nadat je bent weggegooid. We hopen dat de tijd en uiterlijke omstandigheden de wonden kunnen helen.

Narcistische misbruiken en de nasleep van narcistisch misbruik zijn niet hetzelfde als proberen te herstellen van een normale relatie na een scheiding, vooral niet na een wrede afwijzing.

Narcistisch misbruik is een serieuze aanval op het weefsel van je innerlijke identiteit.

Daarom is het dat zoveel mensen jaren later geschokt zijn, terwijl ze nog steeds in de duisternis van het trauma verkeren.

Narcistisch misbruik is een make-or-break-ervaring. En het mooie is dat je als onderdeel van deze gemeenschap de mogelijkheid hebt om je vreselijke inzinking om te zetten in de geweldigste doorbraken.

De uitweg hieruit is door alles wat we in de groeitaken suggeren toe te passen (zie de link in het menu). Dat is voornamelijk het naar binnen keren om je eigen ziel te redden met Quantum innerlijke genezingstools zoals het Engelstalige NARP die ervoor zorgen dat je valse gedachten kunt afleren.

Als je genoeg hebt van de pijn, als dit je echt aansprak, en als het tijd is om door te breken en te genezen, dan raad ik je ten zeerste aan om het Engelstalige NARP te gaan bekijken. Het is de krachtigste manier die ik ken om dit te bereiken.

Hierna volgen nog enkele vragen ter reflectie. Je kunt je opmerkingen plaatsen in de commentaarsectie.

Ik hoop dat je genoten hebt van dit artikel. Ik kijk zo uit naar je opmerkingen en je vragen hieronder. Daarbij hoop ik dat dit echt tot je sprak en je veel hoop gaf dat er een directe uitweg is.

De inspanning leveren om valse gedachten af te leren met reflecterende vragen

Kun je jezelf openstellen voor de mogelijkheid dat je enkele “blinde vlekken” hebt? Wat denk je dat ze zijn? Als je moeite hebt om jezelf en je situatie objectief te zien, wie kun je dan helpen om dingen vanuit een ander perspectief te zien?

Geef je anderen de schuld van je ongeluk? Denk je ooit dat ik gelukkig zal zijn als die-en-die _______? Wat kun je doen om van het huidige moment te genieten? Hoe kun je jezelf sterker maken of beginnen met het oplossen van je problemen? Deze vragen stellen is de inspanning leveren om valse gedachten af te leren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees