Hoe werkt de narcistische projectie om jou te manipuleren?

De meeste narcisten hebben over het algemeen heel weinig zelfbewustzijn.

Hun gevoel van eigenwaarde hangt zelfs af van hoe anderen hen waarnemen. Ze hebben de neiging fouten in zichzelf te ontkennen. Voor die fouten geven ze dan anderen de schuld. Dat noemen we narcistische projectie.

Meer over narcistische projectie in dit artikel. In de  gedachten van de narcistische persoon is het absoluut prima om één ding te zeggen en een ander te doen en te liegen.

Dat doen ze veel. Liegen, overdrijven en volkomen hypocriet zijn is normaal voor een narcist. Het is hun natuurlijke manier van zijn, zo ingeprent dat het automatisch is geworden.

Ze doen het zonder te voelen dat het op de één of andere manier fout is. Het hoort bij hun persoonlijkheid. We zien het als een zeer disfunctionele persoonlijkheid, terwijl ze het als perfect beschouwen. Projectie is dan ook hun manier om die persoonlijkheid in stand te houden.

Hypocrisie is de middelste naam van de narcist.

Wat ze zeggen en doen, wanneer niemand kijkt, is drastisch anders. Als ze inhet bijzijn van anderen vertoeven zeggen en doen ze compleet anders. Omdat ze allemaal bezig zijn met het handhaven van hun valse persona, gebruiken ze narcistische projectie om de ongewenste eigenschappen in hun karakter te verwijderen.

Maar omdat ze het emotionele gelijkwaardig zijn aan een vijfjarige, verloochenen ze op magische manier de delen van zichzelf die een negatieve uitwerking hebben op hun persona’s.  Ze beschuldigen jou van de precieze dingen waaraan ze schuldig zijn. Die flagrante onwaarheden zijn een typisch symptoom van hun stoornis.

Heb je ooit gemerkt hoe ze de meest gulle persoon beschuldigen van egoïstisch zijn?

Of een verborgen agenda hebben achter hun vrijgevigheid?

De narcist beschuldigt de eerlijkste persoon dat hij een leugenaar is. Hij of zij beschuldigt zijn trouwe partner van vals spelen, ontrouw en vreemdgaan. De narcistische projectie is een  echte bekentenis. Ze onthullen wat de narcist schuldig aan is en / of gelooft over zichzelf.

Daarentegen gebruiken emotioneel gezonde mensen geen projectie wanneer ze in het defensief zijn. Wanneer ze hun toevlucht nemen tot het toewijzen van personages, lijken hun opmerkingen meer op de waarheid. Niet de regelrechte leugens die de narcistische projectie kenmerken.

Bewuste mensen stemmen af ​​met hun gedachten en gevoelens en hoe anderen zich ook voelen. Ze voelen een verbinding met anderen en kunnen zich inleven in en overwegingen maken voordat ze spreken of handelen om geen schade aan anderen te richten.

Bovendien willen ze een zuiver geweten en zich op hun gemak voelen, zodat ze zeker weten wat ze willen zeggen of doen, vlak voordat ze spreken of handelen en als dat niet het geval is, doen ze niets.

Met andere woorden, geestelijk gezonde mensen zorgen ervoor dat hun woorden overeenkomen met hun acties.

Als iemand bijvoorbeeld iets tegen hen heeft gezegd waardoor ze zich ongemakkelijk voelen in plaats van onmiddellijk te reageren, zullen ze zichzelf afvragen waarom ze zich zo voelen en misschien proberen dingen te zien vanuit het perspectief van de ander.

Op die manier overwegen ze een betere reactie die op waarheid is gesteund. Als hun gevoel niet overeenstemt met hun waarden gaan ze zichzelf veranderen.

Sowieso voelt de narcist zich superieur. Hij kan dus zonder enig gewetensprobleem projecteren waaraan hij zichzelf schuldig maakt.

Psychologische Begrippenlijst zoals dubbele binding, normalisering etc.

Diepe angst om goed genoeg te zijn.

Daag jij de status quo uit? Deel 1

Hoe maakt kindertrauma ons gevoelig voor de narcist later? deel 5

Shaming van kinderen en volwassenen door narcisten.

Narcisten liegen moeiteloos en zijn erg overtuigend.

Heb je dagelijkse invloed op jezelf voor een goede gezondheid?

De 4 stappen om narcistisch immuun te worden. (audio en video)

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.