motivatie narcist

Kun jij bepaalde uitspraken van de narcist herinneren ?

Je begrijpt nog niet dat je in een narcistische relatie bent beland. Dus blijkt dat alles goed gaat. Maar je hoort wel nu en dan bepaalde uitspraken van de narcist en opmerkingen die absoluut nergens op slaan.

Toch niet op dat moment. Later wordt het duidelijk. Het lijkt dat alsof de narcist je op voorhand heeft gewaarschuwd voor wat komen zou. Ook kunnen de narcisten geneigd zijn opmerkingen te maken over hoe hun significante anderen hen eraan moeten herinneren niet ten prooi te vallen aan destructieve gedragspatronen – wat ook geen zin heeft op het moment dat die opmerkingen worden gemaakt.

ego werk voor trauma herstel, bepaalde uitspraken van een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De narcistische relatiepartner is geneigd dingen te zeggen die alleen logisch zijn als je leert over de nuances van NPD, zoals … …… “Ik heb geen idee waarom je bij mij zou willen zijn.” “Ik ga je pijn doen.” “Ik heb iedereen met wie ik ben pijn gedaan.” “Ik haat het om mensen te gebruiken alsof het slechts bezittingen zijn, ik gebruik ze om in mijn behoeften te voorzien.” “Laat me dit niet verknoeien.” “Je verdient iemand die beter is dan ik.” “Ik beschuldig iedereen met wie ik ben altijd van bedrog.” “Ik zal er uiteindelijk niet voor je zijn.” “Beloof me eraan te herinneren dat ik dit echt wil.” “Als je me eenmaal hebt leren kennen, zul je me verlaten.”

Kun jij bepaalde uitspraken hierboven herinneren waarmee je geconfronteerd werd? #narcismeblog

Hoe lang wil je jezelf negatief behandelen?

Zelfliefde: Hoe van jezelf houden?

Trauma en traumazorg in Europa

Hoe lang wil je jezelf negatief behandelen?

Groeitaken voor traumaherstel

Groeitaak om los te komen aan je verslaving aan de narcist


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees