Hoe verloopt het herstel na narcistische mishandeling? +video

Hoe verloopt het herstel na narcistische mishandeling? +video

Hoe kan ik genezen van Narcistisch Misbruik? (ENG)

Wat te doen als je hart iemand wil waarvan je geest weet dat het slecht voor je is. Een Engelstalig artikel van “psychology today” over herstel na narcistische mishandeling.

Lees meer hier

15 tips om te herstellen van narcisme

Als je in aanraking bent (geweest) met iemand met destructieve narcistische trekken of zelfs een narcistische persoonlijkheid stoornis, dan heeft dat veel gevolgen voor je. Hoe groot deze zijn is afhankelijk van de mate van narcistisch misbruik, de duur ervan, je karakter en je voorgeschiedenis. Dit heeft ook invloed op het herstellen.

LOSKOMEN VAN EEN NARCIST

BEVRIJDING VAN EEN NARCIST

Jezelf bevinden in een relatie met een narcist kan vreselijk zijn. Een narcist toont geen echte interesse in een ander. Hij is vaak gevoelloos en koud, kan moeilijk van een ander houden en manipulatie en agressie zijn veel voorkomende kenmerken.

Herstellen van narcistisch misbruik – De narcist ontmaskerd

Het is nodig om je te realiseren dat je door verschillende fases van herstel gaat.

Geen herstel van narcistische misbruik zonder inspanningen.

Inzicht in narcisme en in de fases van herstel helpt enorm om te kunnen herstellen. Het is voldoende om een basis inzicht te hebben in narcisme om te kunnen werken aan je herstel. In feite kun je hier zowel een aha-moment verkrijgen of kan je angst enorm toenemen.

Het kost zeker een belangrijke inspanning om je angst om te zetten in hoop voor een goed doel en niet opgeven. Er speelt een belangrijk ongeloof dat “liefde instaat zou zijn om alles te genezen”.

herstel na narcistische mishandeling
De werkwijze van een narcist(e)

Hoe echt herstel na narcistische mishandeling eruit ziet?

De wonderen en vreugde van de bloeien-manier van herstel na narcistische mishandeling is dat we ons geëngageerd hebben om aan ons innerlijk werk te werken. Bovendien verbinden we  er ons toe om de narcist los te laten.

Net zo verbinden we ons te ontwikkelen uit onze eerdere trauma’s en onbewuste pijnlijke programma’s in gezonde en bekrachtigende programma’s.

Wat is de werkwijze volgens “narcisme.blog” om de meeste resultaten te hebben?

We zijn zo blij, Annemie en ik om deze informatie met jullie te kunnen delen.

Wat is nu de beste werkwijze met de artikels van” narcisme.blog” om aan jou het beste resultaat te geven? Welke artikels bij voorkeur lezen en oefeningen doen om resultaten te krijgen met zelfgenezing?

Want je wilt nu verlichting van de pijn verkrijgen. Je wilt de best mogelijk oplossing voor de problemen die zich nu stellen.

herstel na narcistische mishandeling
Hoe word je een wijs en geheeld zelf na trauma?

Werken aan de 5 fasen van traumaherstel na narcistische mishandeling. (Eng)

Genezing narcistische mishandeling, PTSS en complexe trauma’s is een lange weg zonder snelkoppeling. Dit is wat je moet weten over de 5 fasen.

7 genezingsbevestigingen voor slachtoffers van narcistisch misbruik. (Eng)

Het enige programma voor het herstellen van mishandeling dat je ooit nodig zult hebben.

Stadia van herstel na Narcistische misbruik. Ondersteuning voor narcistisch misbruik. (ENG)

Vier stadia van verdriet die een overlevende van een narcistische mishandeling zou kunnen verwachten. Als je klaar bent om te genezen, moet je meer over jezelf te weten komen bijvoorbeeld je jeugdtrauma.

Hoe te genezen (aarzelend) van Narcistisch Misbruik. De bevrijding na misbruik. (ENG)

Wat maakt jou anders dan de miljoenen andere mensen die proberen te genezen na narcistische mishandeling? Je doet allemaal hetzelfde. Wij spreken dagelijks met mensen die narcistische mishandeling hebben meegemaakt.

Sommigen groeiden op in een huishouden met een narcistische ouder of stiefouder.

Anderen zijn getrouwd met iemand met narcisme. Weer anderen kunnen eenvoudig een hechte relatie hebben met een persoon die emotioneel grof is en eigenschappen heeft van narcisme.

Ondanks hun unieke persoonlijke omstandigheden, zijn ze allemaal op zoek naar hulp om de gevolgen van een narcistische relatie voor hun leven aan te pakken en te genezen.

Ze hebben ons meestal gevonden via Google of Facebookpagina’s. Ze zijn op zoek naar antwoorden op hun vragen. Alle links vind je in het menu.

De meesten denken dat ze zullen herstellen als ze die antwoorden hebben.

Toch zijn die antwoorden slechts het allereerste begin. Herstellen van een trauma doe je op een ander niveau dan het cognitieve.

Er zijn enkele vragen die heel veel gesteld worden. Door de zoekfunctie te gebruiken kun je die artikelen vinden die een antwoord geven op die vragen.

Meer info over de Nederlandse editie!

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees