Hoe kan de nervus vagus op natuurlijke wijze worden gestimuleerd?

De nervus vagus kan je op natuurlijke wijze stimuleen door verschillende methoden te gebruiken. Deze stimulatiemethoden voer je uit dat er medicatie nodig is. Regelmatige stimulatie kan iemands angst en stress verminderen.

Dus, hoe kan iemand met een lage vagus-tonus de zenuw stimuleren?

Koude blootstelling

Cholinerge neuronen in de nervus vagus stimuleer je door blootstelling aan koude. Regelmatige blootstelling aan koude kan de vecht- of vluchtreactie verminderen, waardoor angst en stress vermindery. Koude douches, blootstelling aan koud weer en het gezicht spoelen met ijskoud water kunnen de stimulatie verbeteren.

Langzame / diepe ademhaling

Angst vermindery door langzame, diepe ademhaling. Door zes langzame, diepe ademhalingen te nemen, kan de hartslag verlagen en zo de angst verminderen.

Zingen / zingen

De stembanden zijn verbonden met de nervus vagus. De spieren in de keel activeren door te zingen / chanten, wat uiteindelijk de nervus vagus stimuleert.

Probiotica

Uit onderzoek is gebleken dat probiotica de darmen bereiken en de nervus vagus stimuleren en meer ontspannen gevoelens produceren. Verschillende bacteriën kunnen stresshormonen verlagen.

Meditatie

Diep nadenken stimuleert positieve emoties, vermindert stress en verbetert de vagustonus bij mensen.

Omega 3-vetzuren

Het lichaam kan geen omega-3-vetzuren produceren. Omega-3-vetzuren, die in vis voorkomen, kunnen de stemming verbeteren dankzij het effect op de zenuw.

Oefening

Lichaamsbeweging verbetert niet alleen het fysieke welzijn van een persoon, maar ook zijn mentale gezondheid. Lopen, gewichtheffen of hardlopen kan de nervus vagus verbeteren en stimuleren, waardoor mensen mentale gezondheidsvoordelen hebben.

Massagetherapie

Massages op bepaalde delen van het lichaam kunnen de vagale tonus verbeteren. Een gebied dat erg effectief lijkt te zijn, zijn de voeten.

Socialiseren met vrienden

Het ervaren van sociale activiteit kan gunstig zijn voor personen met een lage vagale toon. Tijd doorbrengen met anderen en lachen is een stimulans voor de nervus vagus. Regelmatig omgaan met andere mensen kan een grote invloed hebben op het mentale welzijn.

De nervus vagus speelt een belangrijke rol bij het mentale en fysieke welzijn. Hoewel je deze zenuw mogelijk kunt stimuleren kan je dit op niet-schadelijke manieren doen, zodat mensen hun welzijn in eigen handen kunnen nemen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees