Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Verbindingen van de nervus vagus

De nervus vagus is verbonden met je stembanden en de spieren achter in je keel. Zingen, neuriën, chanten en gorgelen kan deze spieren activeren en je vaguszenuw stimuleren.

Het verhogen van je vagale toon activeert het parasympatische zenuwstelsel. Een hogere vagale toon betekent ook dat je lichaam efficiënter kan herstellen na stress.

Zowel angst als depressie veroorzaken stress op verschillende manieren. Daarom het verschillend gevoel en toestanden die je in het lichaam ervaart.

Vagale toon gaat over een intern biologisch proces dat de activiteit van de nervus vagus representeert. De vagale toon kun je meten door bepaalde biologische processen te volgen zoals je hartslag, je ademhaling en je hartslagvariabiliteit. Meer hierover staat in een boek genaamd: “De helende kracht van De Vagus Nerve” door Stanley Rosenberg.

Op CFS School, het zenuwstelsel genezingsprogramma karden en Jenn nemen ze je mee door een 12 modulen traject.

Je kunt precies leren hoe je je hersenen opnieuw moet trainen, je zenuwstelsel opnieuw bedraden, chronische symptomen van je geest en lichaam heelt en praktische symptomen met oefeningen en helende hulpmiddelen verminderen.

Meer over dit laatste punt vind je in een boek genaamd: “Het lichaam houdt de score” van Bessel Van Der Kolk.

CFS school is een online programma’s voor als je chronische vermoeidheid, long Covid, angst/depressie, auto-immuunaandoeningen, disregulatie van het zenuwstelsel, chronische migraine, darmgevoeligheid en meer ervaart.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees