Hoe ga je het leven van de kinderen terugwinnen van een narcist? Deel 3

Hoe ga je het leven van de kinderen terugwinnen van een narcist? Deel 3

Heb je vroeger al een groot succes bereikt. Dus weet je wat je er moet voor doen.

Als je even nadenkt, ik kan weinig toevoegen aan dat wat je nodig hebt zodat je het leven van de kinderen terugwinnen kunt van een narcist. En het leven van jezelf. Want je weet het hoe dat werkt. Je wist het als kind en je hebt het overleefd.

Je gaat niet je angst moeten volgen, maar volledig de wijsheid van je hart.

Ik weet niet wat er op je lijst stond om te slagen. Hetzelfde zul je op je lijst moeten zetten om het leven van jouw kinderen terug te winnen.

Het is zeker dat dat juist is, want je vindt het terug bij alle groten van de wereld. Je vindt het terug als je de grote denkers van de wereld bestudeert.

Kijk goed uit! Lees mijn artikels, niet omdat je iets nieuws gaat lezen over narcisme of omdat je iets nieuws gaat lezen over hoe je van slachtoffer transformeert tot een gelukkig persoon.

Uiteraard wil je zo snel mogelijk je kinderen in veiligheid hebben. Uiteraard wil je zo snel mogelijk je kinderen gelukkig zien. Wil je meemaken dat de resultaten op school van je kinderen snel achteruit gaan?

Je wilt het niet meemaken dat je kinderen aanzienlijk in gewicht toenemen. Zeker wil je niet dat je kinderen depressief worden.

Maar hoe ga je op een bepaald moment de brainwashing van jezelf en van je kinderen aanpakken?

Hoe ga je de verwardheid die de levenswijze van de narcist, de uitlatingen van de narcist en zijn handlangers in eigen familie met zich meebrengt bij je kinderen rechttrekken?

Op welke manier ga je het gerecht overtuigen als de narcist(e) je verder aanvalt om zijn eigen belang te dienen of om je verder te treffen en daarbij volledig voorbij gaat aan het welzijn van de kinderen?

Ik heb nog nooit iemand gezien die er in geslaagd was zo’n aanvallen op haarzelf of op die van haar kinderen overleefde zonder er compleet met zijn hart bij te zijn.

Met je denken kun je gedeeltelijk omvatten wat er gebeurt zonder een complete oplossing te vinden.

Er wordt een poging ondernomen om je volledig te treffen in je ziel. Er wordt een campagne tegen je gevoerd alsof je de slechtste persoon bent op aarde door je eigen familie. De familie van de narcist heeft als enige doel je te vernietigen.

Je moet er volledig met je hart bij zijn wil je overwinnen.

Ken je iemand die volledig met zijn hart er bij is als ze spreekt over weerstand bieden aan misbruik en vechten voor het welzijn van je kinderen? Ik wel.

Als ik in deze artikels kan vertellen hoe de narcist is, is het omdat ik bewogen ben door haar hoe ze het aangepakt heeft. Bovendien ben ik verrast hoe ze nog steeds doet om een onmogelijke situatie ten goede te keren. En ik moet je waarschuwen daar gaan soms maanden over.

Ze blijft altijd geloven in de waarheid. Ze ziet direct de manipulaties en de leugens.

Je kunt je dagelijks in werking zetten om je harde strijd te voeren om je leven terug te winnen van de narcist als je de teksten leest uit de ervaringen van mijn gesprekken met haar en andere slachtoffers.

Het is niet een kwestie van emotioneel te worden, dit is geen soapserie.

Ik bedoel dat mijn artikels geschreven worden met de bedoeling je volledig in beweging te zetten. Je leest mijn artikels. Ik denk dat je mijn energie voelt. Je treft mijn passie om je te transformeren. Ik stel vast dat het velen treft, omdat ze me dankbaar zijn. Ze me vertellen welke evolutie ze hebben doorgemaakt.

Bovendien vertellen ze me dat als ze mijn artikels lezen dat ze niet kunnen blijven stil staan om te vechten voor wat ze willen. Ze zeggen ook dat ze beter gewapend zijn om narcisten in de toekomst te vermijden.

Sommigen vertellen me dat ze alles zullen doen om de narcist buiten te krijgen.

Sommigen vertellen me dat ze alles zullen doen om in deze omstandigheden de beste opvoeding aan hun kinderen te geven ondanks de narcistische vader of moeder.

Wat ik zeg in die artikels is niet nieuws, maar is geschreven vanuit een andere positie. Het treft je tot in je hart, omdat ik geen filters gebruik, of pretendeer wetenschappelijk te zijn. Ik schep geen afstand met taal. Ik ga het misbruik hier ook niet verbloemen of er zoetigheden aan toe voegen. Natuurlijk is het misbruik de schuld van de narcist.

Maar je zult je zelf moeten ontwikkelen om sneller de signalen op te vangen. Als je die opvangt, zal je zo snel mogelijk de narcist uit je leven weren. Daarom zul je je elke dag je energieniveau op een hoog niveau moeten brengen en ook je eigenwaarde, je zelfrespect en je zelfvertrouwen, terwijl dit bovendien betekent dat je empathisch moet blijven voor diegene die het nodig hebben. Daarbij hou je je hoge sensitiviteit onder controle voor wie er misbruik van maakt. Kortom, volledige emotionele volwassenheid.

Niet moeilijk om te begrijpen, hé? Maar de uitvoering is hard werken.

Je gaat het nodig hebben om teksten en boeken te lezen over narcisme. Daarom stel ik je voor dat je me volgt en dat je me een vriendschapsverzoek stuurt op Facebook. Alle links vind je in het menu.

Soms maakt het niet uit hoe intelligent we zijn, want dikwijls draaien we rond de problemen. Je losrukken van een narcist(e)kan betekenen dat je het met heel wat minder financiële middelen gaat moeten doen.

Kom je er echt toe om de werkelijkheid in te zien zoals het gevaar voor je gezondheid als je man of vrouw steeds vreemd gaat met alle mogelijke personen met verschillende seksuele karakteristieken?

Welke structuur denk je dat het aan het leven van je kinderen geeft als er steeds die afwezige vader is? Als je lijdt onder een instabiele relatie?

Als je na 5 jaar nog steeds aan de grond zit heb je een probleem.

Soms kun je een hele tijd niet hebben gesproken tegen een vriend omwille van een discussie van vroeger die je heel slecht bevallen was.

Op een dag belt die vriend je en vertelt hij dat hij ook een discussie vroeger had gehad met zijn moeder. Dat hij nu met haar had gesproken na al die tijd. Dat dat hem het idee gaf om het ook met je goed te maken.

Ik vroeg hem wat er was gebeurd, zodat hij zijn moeder had gebeld.

Hij vertelde dat hij een essay had gelezen waarin er een quote was van iemand die zei dat hij niet de problemen van iemand anders minimaliseert, maar dat als het leven je neervelt 1 jaar geleden, 5 jaar geleden, 10 jaar geleden of 20 jaar geleden en je zit nog steeds aan de grond dan heb je een echt probleem.

Dat valt niet te onderschatten als je 1 jaar, 4 jaar, 8 jaar, 15 jaar, 25 jaar, 30 jaar geleefd hebt met een narcist.

Het kan dan ook 6 maanden, 1 jaar, 10 jaar, 20 jaar duren voor je weer je leven op de rails krijgt. Ik verzeker je dat het sneller gaat als je krachtige tools gebruikt voor zelfgenezing. Maar je begrijpt dat je een groot probleem hebt als je na 20 jaar er niet in slaagt.

Zijn je kinderen dan tussen de 20 – 30 jaar, jijzelf bent dan tussen de 50 – 65 jaar?

Je hebt dan een echt probleem. Dat je nu realiseert dat het erg was dat je nog steeds aan de grond zat na 10 jaar, maar ook dat er geen beetje vooruitgang was dat er geen kleine kentering was.

Dat kan toch alleen maar betekenen dat je niet elke dag je uiterste best gedaan hebt. Of wel?

Je weet namelijk dat je niet naar drugs, medicatie of alcohol moet grijpen. En je blijft het doen. Of je doet nog andere dingen om je pijn te vermijden. Ik begrijp dat, ik ben daar ook geweest. Dat kan dan ook de reden zijn waarom je nog dieper bent weggezakt of zelfs niet een beetje bent opgeschoven. Je zit aan de grond en je blijft daar zitten. Waarom toch?

Kijk, als je dit nu inziet, kan het zijn dat die woorden tot je doordringen dat je je elke dag gaat moeten sterk houden, zodat het een houding wordt. Want je bereikt niets als wrak. Je kunt het als je dagelijks babystapjes neemt met de groeitaken die ik je geef.

Je gaat iemand worden die rechtop loopt wat er ook gebeurt. Je kunt respect afdwingen door de manier hoe je bent, niet door wat je doet, of wat je hebt. Door je karakter, door je persoonlijkheid, door je uitstraling, door je passie, door je geweten, door je wijsheid.

het leven van de kinderen terugwinnen
Groeitaken voor zelfgenezing!

Om dat te bereiken ga je elke dag iets moeten uit de wegruimen.

Iets wat belet en in de weg ligt van te zijn wie er in je hart aanwezig is. Dat is diegene die je echt bent, voordat de narcisten in je leven je gevonden hadden en je dromen probeerden te vernietigen. Al moet je terug naar het tijdstip van je geboorte.

Dat is diegene waarvoor je hier bent op de wereld. Door onvoorwaardelijke liefde te beleven kan je kinderen winnen van een narcist.

Met deze artikels hoop ik dat je geholpen wordt om te zien dat het niet de stijl is van schrijven of de grote woordenschat die ervoor zorgt dat je overtuigd wordt van hoe je je leven en dat van je kinderen terug kunt winnen van de narcist.

Net zoals de ervaringen van mijn vrouw mijn hart hebben geopend, is schrijven vanuit deze plaats, de methode om je hart te open voor je diepste kracht die je in werking zal zetten om te bereiken wat je wilt. Ik hoop dat je onze artikelen leest en herleest om ervoor te zorgen dat je passie groeit voor je doelen in de komende 5 jaar.

Ik heb er mijn hart in gelegd.

We hebben het vroeger al eens gehoord dat wanneer iemand enthousiast is, passie heeft dat hij zijn hart erin legt. Wat betekent het als je je hart in je leven zou leggen, en dat je je hart in je strijd zou leggen? Wanneer mensen zeggen dat je je hart aan de juiste kant hebt, wat betekent dat? Wat is een goed hart hebben?

Wat is iemand een goed hart toedragen zoals ik doe tegenover mijn vrienden op Facebook en mijn gemeenschap? Zal je ter harte nemen wat ik je vraag om met aandacht te lezen en te herlezen, zodat het een automatisme wordt?

Wat is een hart …

van steen, van goud? Wat is een hart in de schoenen hebben? Wat is een warm hart hebben? Dat wat je leest zal hartverscheurend zijn. Ik hoop dat je er door een hartgrondige afkeer aan narcisten zal hebben en hartstikke beu zal zijn om niet meer jezelf te zijn. Maar gaat dat hier over iets wat buiten jezelf ligt?

Het betekent dat je hart wel of niet open is. Dat betekent dat je vrijwillig bent over gestapt van je brein naar je hart en dat je gevoelens er mee gemoeid zijn. Dat betekent dat je je ego opzij hebt gezet.

Voor de meesten van ons betekent ego trots.

Vanzelfsprekend hebben de vernederingen door de narcist(e) toegebracht veel van je trots doen verliezen. Maar dat kon alleen maar om dat je dat ego in de strijd wierp. Je ego werd aangetast of in de bloemetjes gezet en navenant was je reactie, zonder je af te vragen waarom je ego werd bespeelden, niet naar je hart werd gezocht.

Waarom liet de persoon die zo met complimenten of met cadeautjes zwierde niet zijn hart zien. Dat bracht je soms ontgoocheling, soms angst, je dacht na over wat er zou moeten zijn, wat er had kunnen zijn. Je begon je te vergelijken met de mogelijke andere partners van je narcist(e).

Als je kunt bewust en met volle bedoeling de plaatsvinden die kalm is, vredevol in jezelf wat zou dan de verrassing zijn?

Hoeveel zou je ego er dan nog toe doen? Hoeveel waarde zouden de spelletjes van de narcist(e) invloed hebben? Hoelang zou je nog zin hebben om deel te hebben aan zijn speelplaats? Je kunt ontdekken dat je toegang kunt krijgen tot innerlijke technologie, een soort leidraad.

Mensen noemen het de innerlijke stem en veel anderen noemen het intuïtie.

Daarom is het zo belangrijk dat je je tot stilte brengt dat je ontspant bij rustige muziek. Als je dan luistert, zul je je de coherentie van je hart ontmoeten. Ik spreek hier niet als een soort dichter of in wazige poëtische termen. Dit is geen magisch, esoterisch denken,  positief denken of wensgedachten die mooi klinkende nonsens zijn.

Ik spreek over energie. Over wat wetenschappelijke onderzoekers van het hart gedurende decennia hebben bestudeerd. Ik spreek over informatie van Dr. Joe Dispenza die ze gebruiken om mensen al jaren kracht te geven. Het minste en waar we het allemaal over eens zijn is dat het hart bloed pompt.

Maar de meesten realiseren zich niet dat de hartspier is omgeven door een veld van meetbare elektrische en magnetische energie.

Er is rond ons hart een energieveld dat verder reikt dan je hart en in de fysische wereld binnentreedt. Het reikt kilometers ver. Iedereen kent de voordelen van het kunnen gebruiken van zijn geheugen, zijn verstand, zijn verbeelding. Dat zijn allemaal mogelijkheden die in ons brein liggen. Maar het energetische veld dat ons brein omgeeft, is zeer klein in vergelijking met dat veld dat ons hart omgeeft.

Dus als je mensen hoort praten over het verstand van het hart, of het brein van het hart, dan zul je je nu weten dat ze praten over iets wat veel meer kracht heeft dan het brein.

Coherentie en de kwaliteit van je communicatie.

Wanneer je iemand hoort praten over coherentie en de kwaliteit van het signaal dat het brein van het hart zendt naar het dagelijks gebruikte brein dan weet je dat die persoon zijn transformatie in gang zet.

Wanneer je denkt aan het hart, dan hoop ik dat je gaat denken aan iemand die er zeer goed in slaagt om zijn hart open te zetten. Iemand die gebruikmaakt van een constante stroom van informatie en suggesties die uit zijn hart komen.

Zoals ik  me bewust ben dat als je mijn artikels leest dat je begrijpt dat dit niet uit mijn brein komt. Daardoor dat ik je niet verplicht tot iets, of je iets wenst te verkopen of van te overtuigen.

Als ik dit schrijf, laat ik de woorden vloeien vanuit mijn hart en raakt het je hart, omdat ik daar de connectie leg.

Dat is dan ook de reden waarom je het gevoel zult krijgen dat je aan je situatie zal werken dat je iets gaat veranderen in de goede richting. Er is zelfs ruimte in mijn hart om als je morgen een bericht stuurt wat je hebt gedaan als gevolg van het lezen van dit artikel dat ik je van harte zal een persoonlijke positieve aanmoediging geven.

Door te lezen ontvangen je mijn artikels. Je voelt die energie. Je voelt het niet in je hoofd, want anders had je allang koppijn gehad, maar in je hart. Ik weet dat er enkele mensen zullen afhaken, diegene die denken dat we gedetermineerd zijn door onze genen, dat we denken met ons brein enz. dat zich alleen maar in onze schedel zou bevinden.

Sommige mensen staan niet open voor dit soort realiteit.

Ze denken vooral over het hoe en niet over het waarom. Denken ze  dat het geen zin heeft om te denken over het waarom? Dat het aannemen van een waarom geen invloed zou hebben op de realiteit. Sommige mensen hebben het moeilijk om een realiteit te kunnen aanvaarden die verder gaat dan wat we kunnen zien, of de stand van de wetenschap op een bepaald moment.

Dat zijn meestal dezelfde mensen die klagen dat ze niet kunnen slagen in hun strijd tegen de narcist(e), of welke tegenstand ook.

Dat zijn ook de mensen die wanhopig zijn naar iets ‘nieuws’ in het leven.

Ik kom je hier nu vertellen dat je een innerlijk spel gaat moeten spelen wil je je leven terugwinnen van narcisten en het leven van de kinderen terugwinnen. Namelijk de reden waarom je niet wint, is dat je niet het juiste spel speelt. Je kunt niet hetzelfde spel blijven spelen. Je kunt niet starten en dan even later weer stoppen. Het is hard en moeilijk om uit je denken te stappen. En al de zorgen dat je denken baart behouden. Je hebt er zelfs hoofdpijn van.

Is dat geen signaal dat je in je hart moet stappen?

Dat je een begin moet maken van te verstillen en te luisteren naar je hart. Het is moeilijk om het leven te laten gaan. Om angst los te laten. Ook het verleden loslaten is moeilijk. Om herinneringen los te laten. Hou je niet vast aan haat en wrok. Het is moeilijk om gelukkige gevoelens los te laten.

Het lijkt zelfs onmogelijk om de pijn los te laten die je werd bezorgd gedurende je leven en al de bijkomende trauma’s die dat veroorzaakt heeft sinds de narcist daar gretig van gebruik heeft gemaakt.

Er is namelijk drama die nu gebeurt in je leven. Bijvoorbeeld je dochter kan verdrietig zijn om de scheiding.

Maar toch kun je slagen. Niet dat ik je aanspoor om verschrikkelijk veel moeite te doen om dat allemaal los te laten. Wat dat ook mag betekenen. Ik weet dat je een geslaagde moeder of vader wilt zijn. Ik weet dat je een geslaagde persoon wilt zijn.

Iedereen wilt dat zijn tot het tijd is om dat te doen wat geslaagde moeders en vaders doen.

Iedereen wilt dat zijn tot het tijd is om dat te doen wat geslaagde mensen doen. Want dat is hard. Ik heb dat gezien bij mijn vrouw. Maar weet je, je bent nu in een positie dat het nodig is. Als je dat niet doet verlies je alles wat waardevol is. Je zult dus een belangrijk verschil moeten maken, zelfs voor de komende generaties. Je kunt de narcist stoppen.

Ik denk op iets wat Achilles de dichter schreef: eveneens in onze slaap kunnen we pijn niet vergeten, het valt druppel na druppel op ons hart, en in onze wanhoop ontstaat wijsheid tegen onze eigen wil in, dankzij de genade van God.

Achilles spreekt over pijn. Over pijn die het hart opent waarvan mijn vrouw alles weet.

Je kunt winnen, maar dat is wel een harde zaak. Er is pijn bij betrokken. Als je één mogelijkheid had om alles te bereiken wat je had willen bereiken, één moment dat je kan vastleggen of dat je je laat ontglippen wat zou je doen? Hou je ervan om een groot enthousiasme, een grote passie, een grote drive te hebben of zul je je je beperken tot het niveau van de meeste mensen?

Waarom ben je iemand? Ja, ik vind dat je iemand bent. Je kunt een grote invloed hebben op de volgende generatie op zijn minst in je omgeving.

Je kunt een groot verschil maken, al was het maar voor één kind, voor één gezin.

Maar de grootste vergissing die iedereen maakt, is dat ze wachten om te luisteren naar hun hart.

Ze wachten om:

hun denkniveau naar boven te krikken.

Het onderwerp waarmee ze geconfronteerd worden te bestuderen.

Te luisteren in stilte naar hun hart.

Dat ze denken dat het iemand voor hen zal doen. Niemand zal hen plots oppikken en hun leven en wonden gaan herstellen.

Dat ze denken dat het niet het juiste moment is.

Tot dat ze gemotiveerd zijn. Alsof de situatie niet erg genoeg is.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden doe dan iets. Vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma
knop voor alle groeitaken

Reacties

Eén reactie op “Hoe ga je het leven van de kinderen terugwinnen van een narcist? Deel 3”

  1. Christiane Descamps avatar
    Christiane Descamps

    Na dit gelezen te hebben heb ik foto’s van mijn dochters en kleinkinderen weer boven gehaald. Ze zijn nog gemanipuleerd door mijn ex en daardoor is er NO CONTACT, ook met hen. Ze negeren me. Nu hangen hun foto’s naast mijn zetel en heb ik ze terug een plaats in mijn hart gegeven. Ik heb mijn hart open gesteld voor hen en stuur hen mijn liefde. Zo hoop ik dat ze ooit beseffen wat er gaande is met hun vader en naar mij zullen terug komen. Ik leef opnieuw in verbondenheid met gen en voel me niet langer gedumpt.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees