<link rel="stylesheet" id="all-css-083ca7974f793b085718289e26f2fae8" href="https://narcisme.blog/_static/??-eJytldtugzAMhl9oabpJq9SLaY+CTOIGj5CgHIR4+6WU0dG1lHa5QbGc/4tz8E/XMmFNQBN4q6Mi47mKKSzRKV5G0pKX2oqaaSoduJ770GvcCO9fukelocLmplRDb2NgypFcXkPYgeq5JB+miC1qvjC0IGreWBk1psWoTt+rkqHItEpFgrXO8pTmttMbAc5Gj3rTkFmjAUMNBFwzfXUd0/Feo97aayCNkinQGo93cDtaC/Sx9MJRG8iai2gtoiOpMHiecgGUg+Y8ehSBMU21NSHT0C2/nD8bqcChBCn7YUhG3VMWZAT3VhBopq2yfhasuZXjNY7jy6kCRIW8ay1LHDr0/HX3tt1vd/v3LQfvj5s9J1mFINGxpJ812bUasoDZqXtz4cczYL/aPht78oSDGzD5yGPVxeAf2ajJXtiSvTwFXfCf5w51NKLsQLboak+h57aW+8nOHS9fvwnbFJMNFid/y4af2eT4s8zFPvtoPuQdW/1X9ybWD/Oz+ZiU+2+xMlPr" type="text/css" media="all">

Een verborgen narcist of een geheime narcist is zo moeilijk uit te leggen aan mensen en aan jezelf.

In het begin als je de verborgen narcist of een geheime narcist leert kennen zeggen ze dat ze alles van je willen: ze willen je geest, ziel en lichaam. Dat kan tellen als “verklaring”, maar in het begin zie je dat als een grote liefdesverklaring.

Het innerlijke werk om je te bevrijden van een verborgen of een geheime narcist kost wel wat tijd. Het kost een enorme inspanning om te vertrekken van een verborgen narcist. Dat is dan wel de inspanning waar je later trots op zal zijn.

Dat innerlijke werk is absoluut nodig om macht en duidelijkheid te krijgen over jouw situatie.

Zolang er een enorme (fysiek of emotionele) pijn in je lichaam is is het moeilijk om beslissingen te nemen zoals ik van hem of haar weg. Die pijn zorgt dat je bevriest, in wanhoop vlucht (om dan later terug te keren) of vecht (waardoor het conflict volledig uit de hand loopt).

Voor sommigen is het nodig dat ze innerlijk werk doen om de kracht te vinden om de geheime narcist buiten te zetten, of zelf een einde te maken aan de relatie.

klik voor meer info

Anderen hebben deze stap al gezet.

Omwille van de kinderen houden ze toch nog contact. Daarom dienen ze naast het innerlijke werk ook te navigeren om de nodige voorbereidingen te treffen.

Het is dus wel enige mate belangrijk om te weten waarmee je te maken hebt. Ik ben zeker geen voorstander van al te lichtvaardig een relatie te beëindigen.

Ik ben ook geen voorstander van het labelen van een ander persoon.

Het heeft trouwens geen positieve wending als je je partner uitlegt dat hij of zij een narcist is.

Om de ernst van wat er in jouw situatie gebeurt te kunnen duiden is het wel belangrijk dat je de gedragspatronen van verborgen narcisten kent. Er kan echter een mix van patronen zijn (tactiek). Het doel blijft hetzelfde. Je leegzuigen met wat de verborgen narcist of een geheime narcist op dat moment nodig heeft.

Het gebruik van passieve-agressieve communicatie is zo één techniek.

uitspraken zoals

nee, laat maar

wat jij zegt zal wel weer kloppen.

Of moet ik dat ook weer doen?

Maar er zijn ook nog andere manipulatie technieken:

De stille behandeling. Sarcasme. Kritiek. Expres te laat komen. Zeer ongewoon langzaam zijn. Iets wat je belooft gewoon lekker niet doen. Je afsluiten en geen goedkeuring of intimiteit geven. Gaslighting. Selectief geheugenverlies.

Je kunt bijvoorbeeld zo in de war zijn gebracht omdat ze ziekte en depressie gebruiken in hun manipulatie techniek om je empathische gevoelens uit te lokken voor hen. De verwarring kan zo ver gaan dat je zelfs denkt dat jij gek geworden bent, een depressie hebt of zelf een narcist geworden bent. Hun koppig gedrag, gebrek aan interesse en zorg in anderen is heel incongruent met hun vriendelijke uitstraling wat ook al heel veel verwart.

Veel mensen hebben schrik van de term narcist of persoonlijkheidsstoornis.

Ze voelen aan dat die situatie niet zomaar zal verdwijnen of oplossen. Deze mensen denken alleen achter te blijven. Hun leven heropbouwen daar hebben ze schrik van.

Zovelen blijven twijfelen of de toxische persoon in hun leven een verborgen narcist of een geheime narcist is omdat de narcist zoveel geheimen heeft.

Ze weten dat ze niet alles weten, maar kennen niet de volledige waarheid. Hij of zij houdt zo veel voor jou geheim dat je hem niet kent.

Ze kunnen zich presenteren als singel, terwijl dan maanden later uitkomt dat ze getrouwd zijn en twee kinderen hebben.

Zolang je die geheimen niet kent, denk je dat alles goed zit tussen jullie, natuurlijk.

In het bijzonder de familie denkt dat.  Maar dan plots komt na 8 jaar getrouwd te zijn bijvoorbeeld  uit dat jouw ex een kinderverkrachter is met iemand van de familie. Uiteraard dat de familie dit allemaal als taboe beschouwt en dat jij het zwijgen wordt opgelegd.

Maar er komen natuurlijk nog andere zaken uit, maar je hebt daar niet de bewijzen van. Dus denkt de familie dat jij liegt want het zag er zo goed uit tussen jullie al die tijd. De narcist was zo handig om hier en daar wat klussen te doen.

Tussen zijn depressies door kon hij de sociale charmante drinker zijn.

En voor zijn depressies had hij ook een uitleg namelijk dat zijn vader zo streng was. Dus komt het nooit bij je op dat die ex wel eens een verborgen narcist kan zijn.

Omdat hij maar af en toe de openlijke narcist laat zien. Hij doet zijn manipulaties langzaam, en zoekt er de gepaste timing voor uit.  Ik geef je in dit artikel enkele voorbeelden van een geheime narcist.

NARP

Eens dat je al zijn geheimen kent is het duidelijk dat hij een pathologische leugenaar. De narcist is een dief en gaat over lijken.

Dat hij zijn kinderen gebruikt in zijn voordeel . De narcist speelt graag de grote jan buitenhuis.

Dat je plotseling de waarheid ontdekt maakt het zo moeilijk om hem als narcist te bestempelen. Je hebt het zo moeilijk om te aanvaarden dat al die tijd voordien een illusie was.

Dus niet zomaar een liefdesbombardementje van enkele maanden maar een liefdesbombardementje van enkele weken. Daarna komt het uit dat bedriegen, liegen en manipulatie van enkele jaren waarvan je niets wist.

Hoe heb je zo blind kunnen zijn?  

En als hij denkt dat je volledig vastzit dan laat hij zijn ware aard zien. Hij of zij denkt dat je het nooit zal aandurven om hem te verlaten.

In veel artikelen heb ik uitgelegd hoe belangrijk het is te werken aan het innerlijk proces in plaats van je te focussen op het begrijpen van de soorten narcisten, kortom om 90% focus te hebben op je eigen genezing en 10% op het narcisme begrip.

Toch is het aan begin van onze persoonlijke reis belangrijk om te begrijpen wat een verborgen narcist is en doet, maar dat “begrijpen” geneest op zichzelf niets aan jou. Wat ons geneest is het transformationele innerlijke werk aan onze eigen onderbewuste programma’s.

Er zijn ook weinig mensen die een geheime narcist als een narcist ontdekken, in alle geval niet zijn omgeving.

Ze denken dat de geheime narcist een zeer altruïstische persoon is.

verborgen narcist of een geheime narcist
klik om meer info

Toch zijn er enkele weetjes die misschien juist dat duwtje kunnen geven om te beginnen met dat persoonlijke werk.

Velen die het innerlijke werk hebben gedaan keren niet meer terug naar de informatie over narcisme, wel naar de informatie over zelfliefde en persoonlijke groei. Immers ze hebben die informatie over narcisme niet meer nodig omdat het niet meer hun realiteit is, maar niet als ze zoals ik ervoor kiezen om ook anderen uit de duisternis te helpen.

Als je in een relatie van 10 jaar begint te vermoeden dat je partner een narcist is, dan is er veel kans dat het een verborgen narcist is.

Het is zeer moeilijk om de realiteit te zien met een geheime narcist.

Je hebt immers zoveel geïnvesteerd in jouw droom. Je had de illusie dat als je hard genoeg zou werken, genereus genoeg zou zijn dat je dan gewaardeerd zou worden.

Het is best mogelijk dat de verborgen narcist zijn visie op de wereld propageert onder de vlag van de kapitalistische politieke idealen om hun wrede methoden van emotioneel en mentaal misbruik te rechtvaardigen.

Ik kan alleen aanraden om daarover niet in discussie te gaan.

Je hoeft zijn verwrongen versie van de dingen niet proberen te veranderen want dit geeft hem net zijn plezier op een schotel.

Soms kom je het te weten doordat een paar goede mensen naar je toe komen. Dan vertellen ze je een paar dingen en je realiseert de waarheid na eigen onderzoek.

Had je een relatie van meer dan 10 jaar, misschien 20 jaar of meer en plots is het gedaan dan kun je ook vermoeden dat je partner veel trekken vertoont van een verborgen narcist.

De verborgen narcist slaagt er in om een volledig mistgordijn op te trekken.

Wellicht heb je nog nooit jezelf op de eerste plaats gezet en duurt het daarom zolang voordat de mist is opgetrokken.

Het is best mogelijk dat je ontdekt dat je partner een verborgen narcist is door de naaktfoto’s die je vindt op zijn gsm. Hij of zij zal dan alles ontkennen en je bijvoorbeeld straffen door te weigeren seks met je te hebben.

Misschien ga je je realiseren dat je te doen hebt met een verborgen narcist nadat je een SOA oploopt en zijn reactie ondanks het ernstig gevaar voor je gezondheid is dat het hem niets kan schelen.

Het is best mogelijk dat een verborgen narcist je vaak liefde of seks onthoudt, omdat hij of zij zonder dat je het weet een zware pornoverslaving en masturbatie probleem heeft. Wie weet heeft hij ook een verslaving aan one-night-stands.

Met een verborgen narcist voelt het nooit goed.

Dat maakt dat het misbruik nog in je hart lang blijft hangen. De heimelijke manipulaties door de jaren heen laten een chiasma in je hart. De nep-echtgeno(o) (t) (e) en als zijn nep-manieren zijn schokkend, omdat onze liefde oprecht was.

Dit is wat een geheime narcist doet, stap per stap in je knippen tot dat je een andere persoon wordt.

Je weet dat er iets niet klopt zonder dat je duidelijk er je vinger kunt op leggen.

De verborgen narcist is ook diegene die eigendom verbergt.

Maar ook een passieve agressieve stonewaller die je persoonlijk zal aanvallen als hij ergens anders heen wil om te gaan eten. Hij kan je het niet eens rechtstreeks zeggen wat hij wil. Het is een lange, langzame achteruitgang die hij of zij als strategie gebruikt.

In het begin van de relatie is de verborgen narcist de meest empathische en vriendelijke persoon. Hij is dan attent en ondersteunend. Na verloop van tijd kloppen echter zijn acties en zijn woorden niet meer.

Hij of zij wordt constant een slachtoffer, zoals een pruilend kind, met enorme stemmingswisselingen en driftbuien. Hij of zij zou de ene dag gelukkig kunnen zijn en de volgende dag aan zelfmoord denken. Als hij of zij wordt bekritiseerd kan de verborgen narcist dagenlang vernietigend zijn.

Soms zijn ze op zoek naar ziekten en diagnosticeren ze zichzelf met terminale ziekten.

Alleen om er achter te komen dat ze gezond zijn laten ze zich testen, maar ondertussen krijgen ze je medelijden. Kortom, de onvolwassenheid is enorm.

De verwarring met de open narcist is dat je gepakt wordt met compassie doordat ze geen zelfvertrouwen hebben wat soms in strijd is met wat mensen meestal lezen over narcisten.

Maar het effect op de partner van de narcist is hetzelfde namelijk het volledig verlies van emotionele intimiteit en het  breken van het vertrouwen.

De verborgen narcist kan nooit zijn rekeningen betalen en dan is het alsof je bij een kind bent. Hij doet alsof hij depressief is om antidepressiva te krijgen om ze dan niet te nemen. De zogenaamde depressie is het excuus voor elk slecht ding dat ze doen, en alles waarvoor ze niet verantwoordelijk willen zijn.

Testen van grenzen.

Het meest naar voorkomend geheime narcistische gedrag is het onmiddellijk testen van jouw psychologische grenzen (meteen in heel hoge mate persoonlijke vragen stellen), en een even sterke wederkerigheid van zijn overdreven uitbundige liefdesverklaringen eisen en het verleggen van seksuele grenzen op een verfijnde en bestudeerde manier.

Het is best mogelijk dat de geheimelijke narcist nog een kind heeft, maar dat op geen enkele manier wil toegeven. Daarom dat er plots geld verdwijnt.

De bedekte narcist kan ook alles vertellen zodat je vol walging weg kunt lopen of dat hij zijn tweede kans  krijgt in een leven dat hem altijd was ontgaan. Oh, het is een constructie om achteraf te bewonderen, prachtig gemaakt om direct jouw diep ingebedde koesterknoppen aan te raken.

verborgen narcist of een geheime narcist, emotional blackmail
klik om meer info


– beide hebben waanvoorstellingen, die ongelooflijke mentale energie verspillen om zichzelf te overtuigen in hun eigen perceptie van de realiteit, bijvoorbeeld zichzelf ervan overtuigen dat
“het buiten sneeuwt terwijl het in feite een zonnige dag is”.
– het dragen van een masker
– in heel hoge mate gericht op seks en vatbaar voor valsspelen
– mentaal manipulatief
– de openlijke had geen martelaarscomplex maar de covert wel in aanzienlijke mate
– de openlijke was zelfverzekerder en directer en de covert kan zich niet verdedigen met argumenten of wanneer hij wordt geconfronteerd / getriggerd, begint hij zich te gedragen alsof hij in het nauw gedreven wordt.

Hij wordt agressief en kwaadaardig.


– beide: zeer ongewone zelfgerichtheid
– controlefreaks
– buitengewoon materialisme, de verborgen ook in heel hoge mate gierig
– de openlijke narcist is excentrieker en extravaganter en de verborgen narcist is een stuk sluwer.


– de geheime gebruikt zijn fysieke en mentale gezondheid als een wapen, zoals arme ik, kijk wat je me aandoet, je hebt geen empathie.
– beide zijn meestal introvert, de heimelijke aanvallen van extraverte gemoedstoestanden vooral in contact met het andere geslacht


– absurd niveau van koppigheid en compromisloos, laat staan ​​om concreet iets te veranderen (het is zijn manier of geen manier)
– ijdelheid
– beiden geloven dat ze perfect en waardiger zijn dan anderen en nemen alles persoonlijk op, zoals “hij of zij wil me vernietigen”, of “het is eenzaam aan de top”


– met een zeer laag niveau van zelfreflectie
– lage EQ
– nooit iets spontaan doen
– nooit op vakantie willen gaan
– anderen gebruiken maar niet willen wederkerig zijn (nogmaals, om een ​​of andere reden zijn hun middelen belangrijker)
– geen originele gedachten hebben – alles wat ze zeggen is wat ze ergens hebben gelezen
– vatbaar voor verslaving

  • hun gemoedstoestand hangt af van de jouwe; emotioneel meeliften, en dan is het hun “recht” om je droog te zuigen en om je constant hun welzijn te laten beheren, om hen te helpen zich goed te voelen
  • persoonlijke charme en ziet er goed uit, met een perfecte foto.
  • slechte lichaamscoördinatie (ziet eruit alsof een beetje losgekoppeld)
  • paranoia
  • ze zijn erg geobsedeerd met hun uiterlijk en uiterlijkheden in het algemeen.

Ze beveiligen al hun devices met een wachtwoord maar willen niet dat jij dat ook doet.

Narcisten bewonderen je in het begin voor bijvoorbeeld je grote ogen, maar op het einde verwijten ze je kleine ogen.

Het engste is dat het je langzaam overspoelt.

Maar op het einde geven ze natuurlijk jou de schuld omdat je onvoldoende op hen gelet hebt en dat je niet trots bent een man als hem te hebben.

Kun je de meest stiekeme en sluwste narcisten van allemaal – de geheime narcist uit je leven weren? 

Dit zijn degenen die erdoorheen glippen en je meenemen – slim en vakkundig.  Mensen zullen je vertellen dat er geen verdediging is tegen deze mensen, maar dat is er wel – echt waar.

Er is geen manier waarop ik je ga vertellen waar je op moet letten met betrekking tot een verborgen narcist of een geheime narcist, ik ga je eerder vertellen WIE dat JIJ moet zijn.

En dit is echt belangrijke kennis, of het nu gaat om liefde, vriendschap, familiezaken of zaken. 

Godzijdank hebben we nu de manier om te herstellen van geheime narcisten.

Diegenen onder jullie die zijn genezen en opnieuw hun leven opbouwen willen natuurlijk nooit meer zo’n relatie herhalen.  

Laten we nu beginnen met het leren wegspoelen van een geheime narcist voordat het te laat is …

Ik ga beginnen bij het einddoel en geef je alle tussenliggende dingen om dit te doen. En vandaag is als een taak, waar als je echt serieus bent om jezelf hiertegen te machtigen en te enten, ik je wat huiswerk geef om te doen.

Al het uitkijken naar hen in de wereld, staat je misschien niet toe om er een te spotten. Ook als je nog steeds onbewust macht weggeeft, zelfs als de dingen een beetje afwijkend lijken, zullen je hersenen zich organiseren rond de nog steeds ongenezen innerlijke delen van jezelf.

Je zult je  excuses maken waarom je niet naar jezelf luistert of je niet ondersteunt.

Laten we dus beginnen met het einddoel.

Dat is kijken hoe het eruit zou zien om ongevoelig te zijn voor de misleidingen van een geheime narcist.

Het zou betekenen dat je veilig genoeg in jezelf bent om de tijd te nemen om deze persoon te leren kennen, of het nu romantisch, zakelijk of zelfs een vriendschap is. 

Dit betekent dat je mensen niet volledig in je hart, leven, lichaam, bed, bankrekening en middelen laat gaan totdat je de tijd hebt genomen om ze te leren kennen.

En wanneer ‘dingen’ zich voordoen die twijfelachtig zijn, kom je meteen ter zake, vraag deze persoon, kalm en duidelijk zonder schuldgevoel of spijt, verantwoording, eerlijkheid en bewijs nodig over wie ze beweren te zijn.

Als je niet ontvangt de validatie en waarheid en degelijkheid die je nodig hebt, ga je niet verder, laat los en ga verder.

verborgen narcist of een geheime narcist
Hoe het innerlijk proces van loslaten van codependentie doen? deel 2

Dus de echte vragen hier zijn:

Ben je bereid om de tijd te nemen om iemand te leren kennen?

Zal je in staat zijn om op te staan ​​en te spreken zonder de angst voor de gevolgen indien nodig?

Kun je in staat om ‘niet meer’ of ‘neen’ te zeggen en deze persoon te verlaten zonder te proberen problemen op te lossen, te veranderen en te hopen hoopvolle deals te laten werken?

Dit zijn de echte vragen en criteria (als je narcisme wilt vernietigen) die je TOTAAL ongevoelig maken voor een narcist, ongeacht hoe verborgen ze zijn.

En de echte vraag onder al deze vragen is deze … (waarover je me misschien af ​​en toe hebt horen praten)

‘Ben je bereidt genoeg om alles te VERLIEZEN om alles te KRIJGEN?’

Dit zijn allemaal je einddoelen. Dit is de enige manier waarop je als gezonde volwassene ooit de generator van je ongelooflijke leven kunt worden en VOLLEDIG het leven in kunt zonder angst, ongeacht wat iemand anders doet of niet doet.

Laten we dit allemaal één voor één terugpellen.

De tijd nemen om iemand te leren kennen

Dit is de deal, narcist – zelfs sluw verborgen – verpest je leven.

Ze hebben hiaten, te veel opgeblazen ego’s, het onvermogen om vertraagde bevrediging te verwerken, zware teleurstelling als ze niet krijgen wat ze willen.

Narcisten moeten dingen snel veranderen, wat hun agenda ook is, om de energetische opbrengst te krijgen van de energie die eraan wordt besteed.

Ze hebben kieren die duidelijk worden als je iemands karakter en verleden beoordeelt en je tijd neemt om ze te achterhalen.

Als je iemand op je inspeelt en te snel gaat, wat sowieso dwaas is, en alleen mogelijk als je betoverd bent door iemands liefde-bombardement ‘ , dan kun je worden opgenomen. Anders kun je niet.

Dit is waar ik wil dat je diepgaand alle hiaten onderzoekt die je hebt.

Emotioneel van binnen jezelf toestaan ​​gebombardeerd te worden, of het nu een vriendschap, liefdesrelatie of zakelijke deal is, of door een verborgen narcist of een geheime narcist in je leven.

Wat ik wil dat je doet, is wanneer je dit doet, een paar keer diep ademhalen en echt contact maken met de gevoelens in je. 

Weet alsjeblieft dat je antwoorden NIET in je hoofd zitten, ze komen diep vanuit je Innerlijke Wezen. 

Dit is de reden waarom de narp methode zo krachtig en effectief is.

Omdat we tot de waarheid komen van wat er in je omgaat en daar met je samenwerken.

Dit is de enige manier waarop we genezen van patronen die ons niet dienen en doorbreken om een ​​Nieuw Zelf te worden waar Leven en Liefde werkt.

Begin met deze vraag:

‘Met wie heb ik mijn vertrouwen, liefde, seks, middelen, tijd, inspanningen of geld snel overgedragen zonder het karakter van deze persoon te leren kennen?’

Neem de tijd om echt eerlijk tegen jezelf te zijn en schrijf je antwoord.

Laten we dieper gaan. Ik wil dat je jezelf afvraagt,

‘Wat dacht ik dat ik van hen zou winnen door hen zo snel te vertrouwen?’

Nogmaals, wees liefdevol zelf-eerlijk. 

Was het liefde en gezelschap? Zocht je een beter leven dan het leven dat je voelde zonder hen? 

Was het verlichting van eenzaamheid en verdriet?
Wat was het? stem je echt af en ga hier dieper op in. En schrijf hier zoveel over als u zich gedwongen voelt om te schrijven.

Laten we nu verder gaan naar ons volgende niveau van diep begrip en zelftransformatie …

Luisteren naar je innerlijke stem wanneer er ‘dingen’ gebeuren

Geloof het of niet, al het leven en je ziel is ontworpen om je hoogste en beste leven te ondersteunen, en we krijgen de waarschuwingen die we nodig hebben. 

Deze komen in de vorm van innerlijke signalen – maar het grootste probleem is dat we zo zijn losgekoppeld van onze innerlijke wezens dat we ze niet vertrouwen.

Narcisten weten dit, en wanneer ‘dingen’ bij hen opduiken – de gebruikelijke scheuren die alle narcisten vertonen, en / of we diep voelen in de vorm van ‘er klopt iets niet’, zullen ze je in de ogen kijken.

Ze weten dat de meeste mensen – ondanks de innerlijke waarschuwingen zullen ervoor kiezen om de geheime narcist te geloven.

Of als ze de relatie naar een ander niveau moeten tillen.

Bijvoorbeeld er naar streven om samen te wonen, hebben ze al een innerlijke kloof geïdentificeerd die je hebt, zoals angst voor confrontatie, onvermogen om te spreken, het gevoel te hebben dat je geen recht hebt om gehoord te worden.

Of je verkeerd voelen wanneer je probeert om onafhankelijk  te zijn, en ze zullen je schuldig doen voelen en verwarren als je start met het onderzoeken en achterhalen van de waarheid, en met het leggen van duidelijke, niet-onderhandelbare grenzen.

Dit was enorm voor mij. 

Daarbij was ik de persoon die het leuk vond om nederig te zijn, tegen me te praten voelde als groots, veeleisend. Ik had zelfs het gevoel dat iemand die ‘fout’ was, te ongemakkelijk en afschuwelijk was om te doen. Ik gaf er de voorkeur aan om dingen onder het tapijt te borstelen en gewoon het beste te hopen.

Nu weet ik hoe dodelijk dat is. Dat patroon in mijn leven heeft me bijna gedood. 

We moeten het er echt mee eens zijn dat nadat we zijn verpletterd en bijna zijn vernietigd door narcisten, de prijs veel te hoog is om dit te blijven doen.

Als je dit leest – en je bent klaar om op te staan ​​en hiermee te stoppen – schrijf dan in de reacties hieronder – De prijs is TE groot om te spelen met mijn leven! Niet meer!’

Als er momenten zijn waarop ik me ongemakkelijk voel, zal ik er alles aan doen om mezelf te ondersteunen.

De nodige moeilijke gesprekken te voeren en te weten dat echte mensen hier niet door worden bedreigd, wanneer het wordt gedaan met liefde, authenticiteit en zelfrespect.

Dus dit is echt een enorm mijnenveld voor ons – vanwege de angst voor CRAP, de angst voor kritiek, afwijzing, achterlating en straf als we ons uitspreken tegenover anderen. 

De oude ik zat hier zwaar mee – ik heb helemaal niets gezegd of onderzoek gedaan of mijn rechten verdedigd. Ik moest hier veel werk aan mijn innerlijk doen, wat velen van ons na narcistisch misbruik moeten doen.

Onze noodzakelijke innerlijke reflectie begint met deze vragen:

‘Als ik mijn innerlijke wezen negeer – waarom doe ik dat?’

‘Waar ben ik bang voor als ik moet confronteren en spreken?’

‘Laat ik mensen me uitpraten om te onderzoeken en door te gaan om de waarheid te achterhalen? Waarom?’

‘Als ik waarheden ontdek die niet zijn afgestemd op mijn waarden, moet ik dan zelf opgeven en excuses maken? Waarom?’

Je begint te weten waaraan je moet werken om nooit meer door een verborgen narcist of een geheime narcist opgenomen te worden.

Weet alsjeblieft door je liefdevol en ondersteunend te verbinden met je Innerlijke Wezen en echt diep te voelen in de ware redenen waarom je vastzit in deze patronen.

De waarheid is dat als je dit werk niet doet, het Leven je de ene narcist na de andere, blijft leveren, ongeacht WAT je over hen leert, want deze mensen zijn slechts katalysatoren; dit gaat echt over het genezen van JOU.

Oké dus laten we nu eens kijken naar deze enorme BIGGIE …

Het verlaten van de persoon en de deal die u dacht dat u met hen zou hebben

Ik ga hier meteen op jacht met een waarheidsbom.

De enige reden waarom we mensen dat misbruik blijven tolereren en hen verantwoordelijk houden voor ons leven, is wanneer we niet “de Bron zijn” van wat we van hen willen in ons eigen leven.

Ik weet dat zovelen van jullie misschien zeggen: ‘Maar het is niet zo eenvoudig, ik heb kinderen, we hebben samen een bedrijf en onroerend goed.

Ik kan deze persoon niet zomaar verlaten .

De waarheid blijft, die levenswijze geeft geen verlichting, geluk of gezondheid.

En veel van de mensen in deze gemeenschap die hebben losgelaten, ondanks verlies aan eigendom en zelfs een heel moeilijk  co-ouderschap, ontdekten dat toen ze genazen en in hun macht kwamen om de Bron voor zichzelf en hun kinderen te zijn zonder te vertrouwen op de narcist dat de narcist ophield macht over hen te hebben.

Verlies aan eigendom en een omgangsregeling wordt dikwijls gebruikt als een haak.

Dat vanaf dat moment zij en hun kinderen het zoveel beter deden.

De echte waarheid is, er zijn haken die ons verbonden houden en totdat we accepteren dat dit de dingen zijn die we nodig hebben om naar binnen te keren en in onszelf te genezen, zullen we vasthouden aan mensen die ons pijn doen, en dezelfde narcist ervaren in de toekomst.

Ik hoop zo dat je dit nu vanuit een dieper perspectief krijgt. 

Geen hoeveelheid onderzoek naar of leren over narcisten zal u van dit lot redden . Alleen jezelf helen doet dat ooit!

En we kunnen hier echt misleid over zijn. Ik dacht omdat ik intelligent en capabel was dat ik niet behoeftig, niet leeg was en niet aan overlevingsangsten leed.

Toch was ik dat absoluut. Ik had schokkende innerlijke overtuigingen en trauma’s dat er iets mis met me was als ik alleenstaand was, en ook dat ik een vrouw nodig had om te overleven.

Ik was ook verschrikkelijk bang om in de steek gelaten te worden.

Pas toen ik deze schrik opruimde, wist ik 100%, ongeacht wie het in mijn leven was, dat ik weg zou gaan van misbruik.

En ik ben gestopt met relaties, vriendschappen, zakelijke deals en iedereen (ook familieleden) die mijn grenzen en waarden overschrijdt. Het is nu schoon en gemakkelijk omdat ik niets van deze mensen nodig heb. 

Integendeel, ik ben nu een stevige en solide bron voor mezelf om mijn leven met gezonde anderen te delen – maar ik kan je verzekeren dat het veel NARP-werk kostte om daar te komen. 

Godzijdank heb ik het gedaan! De voldoening is niet te beschrijven! 

Taak om de verandering in te zetten.

Oké, dus dit zijn de vragen, om jezelf hierover te vragen en je ogen te sluiten, verbind je met die diepe innerlijke waarheid van jezelf en stel deze vragen.

‘Wat zijn / waren mijn angsten om te vertrekken?

‘Waarom heb ik volgehouden, zelfs als het ongelooflijk misbruik is / was?’

‘Wat was het of heb ik niet het gevoel dat ik voor mezelf kan zorgen?’

Weet alsjeblieft dat deze vragen je een aantal zeer waardevolle aanwijzingen zullen geven over wat je moet genezen?

Als je volledig geneest zal je nooit meer de macht geven aan mensen die je pijn doen. 

Als je deze innerlijke delen tot een gezonde, solide innerlijke volwassene geneest, zul je gemakkelijk zeggen wanneer het misbruik begint: ‘GEEN deal. En jij bent NIET mijn realiteit! ‘

Oké, dus dit leidt er allemaal toe dat we bereid zijn alles te verliezen om alles te krijgen.

Dat betekent dat we het idee van “Leven moeten opgeven” zoals we dachten dat het zou gaan, terwijl het duidelijk niet gezond is voor ons – en bereid zijn om deze overtuiging  los te laten.

Dat betekent leeg te raken, en in lijn te zijn met onze waarheid en waarden. De hele Bron, het Leven en de Schepping zelf zal ons meer laten zijn van Wie we ZIJN. Dat is wat deze krachten altijd doen.

Wat je zult tolereren en accepteren is Wie je bent.

Wat je al zo warm, solide en compleet voelt als een gevoel in jezelf, is Wie je bent, ongeacht enig echt fysiek bewijs daarvan.

DAT is je organische toestand wanneer je de trauma’s loslaat en herprogrammeert die je niet toestaan ​​deze persoon te zijn.

Verborgen of welke aard dan ook, narcisten spelen absoluut geen rol in ons leven met dit niveau van innerlijke ontwikkeling.

Helpt dit?

Heb je al genoeg pijn van het proberen om ze op te lossen, de narcisten – in plaats van jezelf uit te zoeken – om je leven te veranderen? 

Als dat zo is, is het tijd voor innerlijke ontwikkeling, en ik beloof je dat het ongelooflijk bevrijdend en leuk is en een opluchting om het te doen.

Je Ware Zelf en Leven zullen gloeien in eenkorte periode en op een manier die je zal verbazen.

Als je dit artikel leuk vond, klik je op ‘Vind ik leuk’. Deel het ook met uw groepen zodat we mensen kunnen helpen wakker te worden voor deze waarheden.

En zoals altijd beantwoord ik graag uw opmerkingen en vragen hieronder.

Als je vragen hebt of commentaar laat het me weten.

klik voor meer info
Verslaafd aan liefde de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties
cover boek Houd me vast zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie


klik voor meer info

Ik zou van harte willen dat dit artikel je vandaag heeft geholpen om je hoop, vertrouwen en troost te geven dat er opluchting, kracht en wederopbouw is van de ervaring van narcistisch misbruik.

Ik weet al lang dat ons grootste goud uit de diepste duisternis wordt gedolven.

Als wat ik geschreven heb diep met je resoneert, zou ik graag zien dat je NARP bekijkt, het pad dat ikzelf en zoveel anderen hebben gevolgd om te evolueren en onszelf te bevrijden.

Als Bol.com-partner ontvang ik een kleine commissie op aankopen zonder dat het jou iets kost om de kosten van onze website te kunnen dragen. Steunen kun je door te klikken op de bol.com publiciteit.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord.

%d bloggers liken dit: