Gradaties van narcistische persoonlijkheidsstoornis. +video

Gradaties van narcisme.

Vanzelfsprekend zijn er gradaties van narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een beetje narcistisch egocentrisme is noodzakelijk. We hebben het hier niet over de noodzaak om in uw eigen behoeften te voorzien. We hebben het over de narcistische benadering van het behandelen van mensen als een middel tot een doel.

familie
trainingsprogramma over familiekwetsuren

Full-blow narcisme is een persoonlijkheidsstoornis.

Als je te maken hebt met iemand die van je houdt wanneer “je dingen goed doet” en die stopt met van je te houden als je dat niet doet, dan heb je te maken met narcistische liefde, die eigenlijk helemaal niet zoiets is als onvoorwaardelijke liefde.

nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

De narcist is in het begin je ergste vijand vermomd als je redder.

Donker vermomd als licht. Haat vermomd als liefde. Roofdier vermomd als vriend. Leugens vermomd als waarheid.

Verraad vermomd als loyaliteit. Kwaad vermomd als goed. Apathie vermomd als empathie. Verkrachter vermomd als geliefde. Nemer vermomd als gever.

Oorzaken van narcisme.

Ze worden vaak toegeschreven aan misbruik of disfunctionele vroege jaren, hoewel sommige psychologen beweren dat specifieke biologische verschillen in hersenchemie ook gedeeltelijk de schuld kunnen zijn.Exacte oorzaken van sociopathisch gedrag zijn eveneens onderwerp van discussie.

Onbehandelbaar?

Wanneer deze twee persoonlijkheidsvoorwaarden bij dezelfde persoon naast elkaar bestaan, melden sommige professionals in de geestelijke gezondheidszorg dat de behandeling van narcisme vaak betere resultaten oplevert dan de meeste pogingen om sociopathie te behandelen.

Anderen beweren dat de meeste narcistische sociopaten grotendeels onbehandelbaar zijn via alle soorten gevestigde therapieën, dus het beste wat de samenleving kan doen, is beschermende maatregelen nemen tegen het destructieve gedrag van deze personen.

De emotionele ontwikkeling van de narcist is verlamd geraakt tussen de leeftijd van vijf en zeven jaar.

Narcisten hebben niet de mogelijkheid om hun ‘ego te observeren’, daarom zijn ze geneigd tot ‘knokreacties’ die agressief, beledigend, gewelddadig en wraakzuchtig zijn, wat emotioneel stabiele en gezonde volwassenen gewoon niet doen.

De narcist leert niet hoe hun gedrag anderen beïnvloedt, ondanks de mensen die ze verliezen, of de rampen die ze veroorzaken.

Er is altijd een rechtvaardiging of excuus voor het gedrag.

De klassieke narcistische erkenning van slecht gedrag is: “Ik heb het gedaan omdat ik boos was” en de narcist gelooft echt dat dit reden genoeg is, ongeacht de schade, wantrouwen en de gevolgen.

Empathie bestaat niet voor de ernstig beschadigde personen die tijdens een tirade in de rij staan.

Geloof me, het is niet persoonlijk: helaas hebben narcisten gewoon niet de innerlijke middelen om iets anders te voelen dan hun eigen pijn.

Wat gebeurt er in gezinnen die een zondebok maken?

Gezinnen die zich schamen of op angst zijn gebaseerd, zijn niet gezond. Vaak vind je in deze families aanwijzingen voor misbruik, verwaarlozing, verslaving, verraad, psychische aandoeningen en onveiligheid.

Disfunctionele gezinnen hebben een gebrek aan inzichten of vinden het bedreigend en onderdrukken het absoluut door zondebokken te maken van diegenen die de negatieve dynamiek willen begrijpen en veranderen.

Het Zondebok-mechanisme is een “projectieve verdediging” waarmee daders zondebokken de schijn hooghouden.

Met andere woorden, door de zondebok er slecht uit te laten zien, neemt het de aandacht af van het echte probleem.

Veel gezinnen die de toevlucht nemen tot het zondebok-mechanisme worden geleid door narcistische ouders die een gebrek hebben aan persoonlijk bewustzijn en empathie voor hun doelwit. Immers in hun ogen is het doelwit er om hun valse beeld te dienen.

Het doel van de dader zondebok is dus om gezinnen ongezonde gedragspatronen te laten behouden en de norm te handhaven, zonder naar binnen te kijken of verantwoordelijkheid te nemen voor een giftige omgeving.

Voor de buitenstaander en mogelijk de zondebok lijken deze families gek te maken en hebben waanvoorstellingen.

Wie wordt er gekozen als zondebok?

De zondebok wordt niet willekeurig of per ongeluk geplukt. Meestal zijn ze gevoelig, ongelukkig, kwetsbaar, ziek en of het uitgesproken kind of een klokkenluider.

Met andere woorden, de zondebok is het kind dat weigert lachend te kijken of te zwijgen in de ondraaglijke sfeer die in het ouderlijk huis is gecreëerd. Dat is dan ook de macht van het zondebok kind.

Eerlijk zijn (en dus kwetsbaar) beangstigt de narcist.

Hij vreest dat dit gelijk staat aan door anderen worden gecontroleerd. Hij moet liegen, zodat mensen niet de waarheid ontdekken over wie hij werkelijk is.

De narcist vindt troost in het niet vastpinnen en niet verantwoordelijk zijn voor hun gedrag. Meer leugens zijn nodig om een eerdere leugen te verbergen.

De pathologische leugens worden kwaadaardig en de narcist op hoog niveau die een illusionair leven voert, begint zijn eigen versies te geloven.

Dit is de reden waarom pathologisch liegen zo moeilijk te detecteren is en zelfs een polygraaf kan passeren. Bovendien heeft de narcist geen schuldig geweten.

Hij gelooft dat hij het recht heeft te liegen.

Het is de enige manier waarop hij weet hoe te handelen in een wereld van ‘ik tegen jou’ zonder de emotionele middelen om te vertrouwen.

Het tragische is: narcisten geloven oprecht dat alle anderen denken en voelen zoals ze precies doen.
Ze vertrouwen niemand. De narcist zorgt ervoor dat hij je krijgt voordat je hem kunt pakken.

Kenmerken van narcistische moeders en inzicht voor het slachtoffer. Deel 4

Je wordt onverschillig behandeld door de persoon die je ooit met genegenheid heeft overladen.

Zijn “stille behandeling” is zijn / haar manier om u te devalueren. Als je begint weg te trekken, zal de narcist de charme-plaat weer opleggen. Geloof me, een narcist weet wanneer hij zijn valse zelf moet inschakelen om ervoor te zorgen dat je hem nooit verlaat.

Hij / zij herinnert je er altijd aan dat hij / zij je begrijpt zoals niemand anders dat kan of ooit zal doen. Dat is een valse overtuiging die hij of zij je probeert in te prenten.

Het is essentieel dat hij je laat geloven dat alleen de narcist je kan begrijpen.

Door je constant te vertellen dat je problemen en eigenaardigheden hebt die alleen hij / zij kan begrijpen, gelooft de narcist dat je afhankelijk van hem / haar zult worden.

Door je te vertellen dat hij / zij van je houdt ondanks je tekortkomingen, hoopt deze giftige persoon dat je je op een vreemde paranoïde manier onbemind zult gaan voelen.

Dit is de manier om ervoor te zorgen dat je hem / haar nooit zult verlaten.

Het is narcistische manipulatie op zijn best en je moet het herkennen.

Narcisten gebruiken bij voorkeur gaslighting om je te verslijten. Als ze je mentaal leeg hebben laten lopen door de waanzin die ze op je hebben geprojecteerd, halen ze plezier uit de poging je gek te laten voelen. Het goede nieuws is dat het allemaal een psychologisch spel is en zij zijn het gestoorde spel, niet jij.

Gradaties van narcistische persoonlijkheidsstoornis.
Een narcistische grap is een vermomde agressieve uithaal

Wat ze je ook vertellen, je weet dat liefde plotseling zonder reden in haat kan veranderen bij een narcist.

Je hebt in jezelf het vermogen om een doelbewust leven te leiden wetende dat de narcist je altijd zal benijden.

De narcistische sociopaat geniet er gewoon van om in de greep van de nieuwheid van liefde te zijn.

De nieuwheid van de eerste ontmoeting en de egoboost / narcistische sociopaattoevoer is bedwelmend voor hen en ze bloeien in dit stadium (zoals we allemaal doen, toch?)

Maar de narcistische sociopaat gaat tot het uiterste en gelooft en verwacht dwaas dat het eeuwig zal duren.

Narcisten creëren en delen romantische toekomstvisies.

Ze praten over samen oud worden. Ze zetten hun liefdesobject op een voetstuk. Wij zijn de mooiste, de slimste, de beste ouder, de ambitieuste. Ze willen ons nooit meer verlaten of een nacht zonder ons doorbrengen.

En ze zeggen deze dingen herhaaldelijk tegen ons, zoals een mantra of een gebed. Dat is bedoeld om ons te hypnotiseren in volledige onderwerping. Dit is wanneer ze een dominerende en controlerende macht over jou inplanten, de basis voor toekomstig misbruik.

Gradaties van narcistische persoonlijkheidsstoornis.
De narcistische ouder projecteert agressie op de zondebok in gezin.

Deel zoveel mogelijk details  over jouw ervaring met narcisme en vooral over jouw inspanningen voor herstel als je kunt in de commentaren.

Per dag komen hier meer dan 1000 mooie zielen langs voor inzicht en inspiratie om oa. aan hun kinderen de opvoeding te geven die ze nodig hebben ondanks de narcist.

Je verhaal is misschien precies wat iemand nodig heeft om dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Belangrijk: deel uw gedachten en ideeën rechtstreeks in de reacties. Links naar andere berichten, video’s, enz. kunnen worden verwijderd.

Heel erg bedankt voor het luisteren, lezen en kijken, delen en aanmoedigen van deze gemeenschap met je eigen unieke stem.

Blijf je droom najagen, want de wereld heeft echt dat speciale geschenk nodig dat alleen jij hebt.

Als deze status bij je resoneert en je weet dat het tijd is om de chaos te stoppen, de mentale marteling te beëindigen en je leven te helen, dan zou ik graag willen dat je je naar onze gesloten Facebook groep VKoN gaat waar je met gelijkgezinden elkaar kunt ondersteunen door de werkwijze te volgen die je op onze website vindt om te herstellen van narcistisch misbruik.

Als je klaar bent om dieper te gaan en je leven nu te veranderen, bied NARP (Engelstalig) een breed scala aan effectieve  middelen en technieken  om te beschermen tegen giftige mensen.

Je hebt ook de mogelijkheid voor online therapie (Engelstalig) te volgen.

Ik ben enthousiast om met u de psychologische hulpmiddelen te delen die ik en anderen hebben gebruikt om te genezen van narcistisch misbruik. Deze vind je door de zoekfunctie te gebruiken op onze site.

Het genezen van je leven gebeurt stap per stap.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees