Een gevaarlijke relatie doet aan stille behandeling.

 

Vanwege de biochemische processen die plaatsvinden tijdens de stille behandeling in een gevaarlijke relatie blijven empathen wachten op hun narcist. Waar de stille behandeling frequent wordt toegepast, gevolgd door de ‘terugkeer en redding – cyclus’, gaan liefdesverslaafden doorgaans relaties voor lange tijd aan met narcisten.  

Bekijk de video over stille behandeling in toxische relaties.

Zorg ervoor dat je je complete aandacht kunt vestigen.

Bereik dat je comfortabel zit om te kijken en te luisteren.

Maak dat je iets bij de hand hebt om uw eigen reacties te noteren. Kijk natuurlijk ook om iets te kunnen drinken.

Zorg dat je de gepaste kledij aan hebt om je comfortabel te voelen.

Sluit de deuren zodat je niet kunt gestoord worden.  En wees bij ons.

In kleine stappen word je verminderd in een toxische relatie.

Na verloop van tijd wordt je zelfgevoel uitgehold en wordt je angst om in de steek gelaten te worden erger.

Als je geen kwetsuren kende voordat je de gevaarlijke relatie ontmoette, zou je onmiddellijk de relatie stoppen. Maar de meeste mensen hebben een kwetsuur. Ze zijn op bepaalde punten gefrustreerd doordat ze niet beantwoorden aan de “normen” van de in narcistische zin evoluerende maatschappij. 

Het wordt steeds duidelijker dat de verdwijnende handelingen dus stille behandeling genoemd bedoeld zijn om te straffen.

De gevaarlijke relatie zal dan ook zeggen dat je het uitlokt bij zijn terugkeer vol met valse verontschuldigingen. 

De stille behandeling is iets waar veel mensen zich mee bezighouden. Daarom is het niet alleen het domein van narcisten. Het verschil is dat wanneer een gevaarlijke relatie de stille behandeling toepast, hij dit expres doet om de mensen die hem na staan pijn te doen.

gevaarlijke relatie
klik voor meer info

 

Als iemand van wie je houdt je lijkt af te wijzen door de stille behandeling doet dat zeker pijn.

Maar je moet niet vergeten dat narcisten spelen op je angst om in de steek gelaten te worden. Zo kunnen ze erin slagen om je in hun web te houden. Tegelijkertijd gaat de empaat de gevaarlijke relatie terug op een voetstuk zetten, zodat ze niet uit zichzelf verdwijnen.

Het is zoals bij een verslaving. Naarmate de stille behandeling duurt en je niet je krachtigste middelen gebruikt, word je verlangen en hoop terug groter. 

Als jij jezelf niet versterkt heb je de angst voor verlating. Bij de terugkeer van de narcist zul je je vervolgens verlichting voelen. 

De stille behandeling wordt uitgevoerd door de narcist wanneer zijn of haar slachtoffer probeert een grens te stellen. Je kunt ook een stille behandeling krijgen, omdat je een leugen van de narcist duidelijk hebt gemaakt. 

Je triggers actief houden.

Wellicht negeert de gevaarlijke relatie je ook alleen om ervoor te zorgen dat uw traumatriggers mooi en fris blijven. Zo maakt de narcist de weg vrij voor zijn komende eisen. 

Narcisten maken je gek met hun leugens, gaslighten en gebruiken woordsalade in een poging om sympathie te verwerven van de handlangers rondom hen. De handlangers denken dan dat de dader het slachtoffer is van je onredelijke reactie en gedrag. Pure victimblaming. 

Narcisten zijn meesterlijk in het orkestreren van uw emoties. Zo kunnen ze u eruit laten zien als de gekke, uit de hand gelopen partner. 

Ze duwen je tot de rand, zien je wankelen en grijnzen als je van de rand afvalt. Idealiter zullen ze ervoor zorgen en genieten dat anderen ook getuigen van je val.  

Als ze de wereld laten zien hoe gek je bent, kunnen ze beweren dat ze het slachtoffer zijn. Ook zelfs dat zij worden misbruikt. 

Het lijkt allemaal redelijk voor buitenstaanders die alleen je emotionele reacties zien op het onophoudelijke schelden, stille behandelingen, triangulatie, kleineren, negeren, genegenheid onthouden en lelijke smeercampagnes. 

Ga jij de rollen omdraaien, terwijl je “gestraft” werd met de stille behandeling?

Vertel ons over uw succes in de commentaarsectie.

Je kunt overwegen om samen met ons alles te leren wat je nodig hebt om je eerste weken van het losbreken door te komen. Je kunt elke stap van de weg de steun en aanmoediging van ons ontvangen. Sluit je daarom aan bij onze privé FB groep.

Ondersteuning vragen – vertel anderen die begrijpen wat je doormaakt wat er is gebeurd en laat ze bepalen wat ze vinden van deze gebeurtenis.

Steungroepen kunnen zeer nuttig zijn bij het omgaan met emotionele pijn. De meeste mensen in VKoN hebben hun eigen genezingsreis of ze volgen therapie.

Er is ook een Engelstalige online therapie beschikbaar.

Je hebt ook de mogelijkheid voor online therapie (Engelstalig).

Herstellen van narcistisch misbruik is moeilijk, en het is goed om toe te geven dat je hulp nodig hebt.

Als je klaar bent om dieper te gaan bekijk dan en pas toe de werkwijze die ons geholpen heeft.

Zonder online programma is het heel moeilijk te realiseren om een snelle transformatie naar herstel en bloei te hebben, maar niet als je begrip hebt van de werkwijze, die vind je in de gelinkte teksten als je zoekt op werkwijze en heel veel werkt aan je zelf-liefde tekort.

Zeker in de beginperiode om je stabiliteit te herverzekeren.
Het is een noodzaak om systematisch te werken aan je zelf-liefde tekort, zodat het negatieve in je leven stopt en kan transformeren.

Duizenden mensen over de hele wereld hebben ook geprofiteerd van het Engelstalige programma van Melanie. Dat online programma is praktisch, bewezen en betrouwbaar. Het is ook de reden waarom we Melanie’s programma’s promoten en het zelf ook gebruiken.

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

Het toepassen van geen contact tijdens de stille behandeling van een gevaarlijke relatie zet je terug in een positie van macht.

Als ze proberen om terug te komen zullen ze eerst uittesten of je hen toestaat om weg te komen met hun slechte gedrag. Als je aan jezelf gewerkt hebt en versterkt bent en verder geen contact houdt zullen ze op hun bek gaan.

Je kunt geen logica gebruiken om met een onlogisch persoon om te gaan.

Narcisten hebben de neiging om het tegenovergestelde te doen van wat je zou verwachten. Wat ze doen is het tegenovergestelde als je uitgaat van een wederkerige en constructieve relatie. Je kunt hen niet veranderen want ze willen het licht niet zien, omdat ze je liever in het donker houden.

Mensen zoals jij en ik willen altijd geloven in de goedheid van anderen.

Maar als het gaat om de narcist in je leven, kun je niet vallen in een vals gevoel van veiligheid. Je mag niet verwachten dat ze het juiste zullen doen.

Jijzelf kunt een gevoel van eigenwaarde en verbinding cultiveren met anderen buiten uw gewelddadige relatie.

Lees Meer Kijk meer.

 

Gezonde zelfliefde Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen
Gezonde zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen.

 

De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden
De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden.

 

foto cover van het boek (Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander
(Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander

 

cover book ik hou van mij. De helende kracht van zelfcompassie.
Ik hou van mij. De helende kracht van zelfcompassie

In dit heldere, met grote intensiteit geschreven boek laat Annemarie Postma zien wat zelfcompassie is.

Ze laat je zien hoe een gebrek aan zelf-compassie je afhoudt van persoonlijke groei.

Dat beperkt je in je mogelijkheden en hoe ingrijpend meer begrip en liefde voor jezelf je leven kan veranderen.

Een zeer persoonlijk, eerlijk verslag van de auteur die als elfjarig meisje plotseling in een rolstoel belandde en zich na jaren van interne revalidatie een weg terugvocht naar het normale leven.

Ze studeerde rechten, werd het eerste professionele fotomodel in Europa met een zichtbare handicap, trouwde met de liefde van haar leven, schreef inmiddels menig bestseller over persoonlijke groei en spiritualiteit en wordt wereldwijd gelezen.

Een aangrijpend boek met inzichten die voor iedereen en openbaring zou kunnen zijn.

Van internationaal bestsellerauteur Annemarie Postma. Persoonlijk en herkenbaar geschreven. Geheel herziene versie van de gelijknamige bestseller uit 1996 ‘Helder en authentiek verslag van een zoektocht naar herwonnen eigenwaarde’.

 

foto cover book hou van jezelf
Hou van jezelf. Doorbreek je oude denkpatronen en vind het ware geluk in jezelf.
Een inspirerende handleiding om het ware geluk te vinden in jezelf.
Kunt u in alle eerlijkheid zeggen ‘ik houd van mezelf’?

Of is dit soort liefde door allerlei ongelukkige gebeurtenissen niet meer mogelijk? Van jezelf houden, is toegeven: Ik ben de enige die de pijn die ik voel kan stoppen. Het is me om het even hoe het tot nu toe was: ik ben geen slachtoffer.

Ik heb de kracht om mijn leven te veranderen, ook al voel ik me op dit moment zwak, hulpeloos en gekwetst.

Het hoeft niet altijd zo te blijven. Ik neem mijn verdriet serieus, verdring mijn gevoelens en problemen niet. Ik luister naar de taal van mijn lichaam.

Ik bepaal mijn eigen grenzen, benut de kracht van de gedachte en hoef anderen niet dwangmatig te controleren. Ik dwarsboom mezelf niet langer en heb geleerd: ‘wat ik denk, voel en doe telt. Ik ben belangrijk’.

 

movie dvd gone girl
Gone Girl DVD

Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne zijn charmante vrouw, Amy, als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelooflijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf.

Onder druk van de groeiende media-aandacht begint het positieve beeld dat iedereen van zijn huwelijk had, te verwateren.

Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag zorgen ervoor dat iedereen zich hetzelfde begint af te vragen: Heeft Nick Dunne zijn eigen vrouw vermoord?

 

movie dvd mommies dearest
Mommie Dearest DVD

Dit is het ongehoorde en controversiële verhaal van de legendarische filmster Joan Crawford (Dunaway) en haar strijd met de dubbele rol van verblekende filmster en getergde moeder.

De Crawford uit het openbare leven had een sterke wil en glamour. Ze was bewonderenswaardig, maar “Mommie Dearest” onthult de privé persoon Crawford. Je ziet de vrouw die wanhopig probeerde moeder te zijn. Een vrouw die als ongehuwde haar kinderen adopteerde. Ze probeerde te overleven in de vernietigende filmindustrie.

De passie, de afmattende druk, en haar afschuwelijke neergang in het alcoholisme en kindermishandeling worden treffend – en onvergetelijk – uitgebeeld in deze film.

 

the devil wears prada dvd
The Intern & The Devil Wears Prada.

Intern: Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een 70 jaar oude weduwnaar die de kans krijgt om als stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion start-up.

Aan het hoofd: de ambitieuze oprichtster Jules Ostin, gespeeld door Anne Hathaway. Het is een botsing van generaties, maar de twee blijken goed op elkaar te kunnen bouwen en langzaam maar zeker ontstaat er een hechte vriendschap.

Devil wears Prada: Als assistente van de gevreesde en veeleisende moderedactrice Miranda Priestley heeft Andy Sachs een baan waar ‘een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen’.

Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht.

Maak contact met andere vrienden en geliefden die van je houden en om je geven.

Dat is één van de beste manieren om negatieve gevoelens te overwinnen van de stille behandeling.

Natuurlijk, veel narcisten en emotioneel beledigende partners zullen proberen om je te isoleren van je vrienden en je sociale kring te verminderen. Het zal een inspanning vergen om daar te komen en nieuwe verbindingen te maken. 

gevaarlijke relatie
klik voor meer info

Zoek een therapeut om mee te praten. 

Een gekwalificeerde therapeut die narcisme begrijpt kan u helpen uw gezond verstand en gevoel van eigenwaarde te behouden, terwijl u te maken hebt met toxische relaties.

Je hebt hier geen relatietherapeut nodig, als de narcist in je leven toevallig je echtgenoot is. In feite kun je beter alleen naar de therapeut gaan. 

Zorg ervoor dat de therapeut enige expertise in narcisme heeft. Zoek een therapeut die begrijpt wat er gaande is, zoniet ontslag de therapeut en zoek een betere.

Voorbereiden om een einde maken aan de relatie.

Door die stappen te zetten die we aanraden kun je je voorbereiden op een scheiding met de narcist. Je kunt dan de moed ontwikkelen om eindelijk een einde aan de relatie te maken.

Laat dit de laatste keer zijn dat je in de steek wordt gelaten door de narcist.

Als de toxische relaties in je leven de stille behandeling gebruikt om je in een eeuwige staat van angst en wanhoop te houden, is het tijd om de belofte aan jezelf te doen om je los te maken en verder te gaan.

Gebruik daarvoor de tools die we op narcisme.blog aanbieden om angst te overwinnen door hypnotische meditatie en genezing van het innerlijke kind.

Als dit artikel met u resoneert volg dan narcisme.blog. Je weet dat het tijd is om de chaos in je leven te stoppen en een einde te maken aan de mentale marteling. Dan zou ik graag hebben dat je narcisme.blog volgt.

Dus nu wil ik je uitnodigen om aan de slag te gaan en een narcistisch-proof persoon te worden, wat je kunt doen door je aan te melden met je beste email en deze website volgen onderaan de pagina.

Stop met uw focus op de narcist en met het ontkennen van wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn.

Zelf-partnering is essentieel om te kunnen liefhebben en onszelf te genezen naar heelheid.

We dienen onze relatie met onszelf te genezen. Dat betekent dat we onze eigen niveau van liefde, zorg en toewijding aan onszelf drastisch moeten verhogen.

De stille behandeling van de giftige relaties draait om het je straffen voor het verstoren van het spel van de narcist.

Het narcistische individu is er nooit voor jou of om je iets te gunnen. Deze narcistische persoon is er alleen voor wat hij of zij van je kan nemen.

Het is deze tijd als je je zo in de steek gelaten voelt door iemand die je nodig hebt om naar je innerlijke te gaan. Je mag jezelf niet langer in de steek te laten.

Wanneer we naar ons innerlijke gaan om onze innerlijke onderontwikkelde onderdelen te versterken, die tot nu nu de macht weggaf, dan is het spel van de toxische relaties voorbij.

gevaarlijke relatie
klik voor meer info
De triggers die een gevaarlijke relatie gebruikt zijn al bestaande wonden zoals het gevoel van niet geliefd te zijn.

Soms zijn het gevoelens die werden doorgegeven van generatie op generatie. In veel gevallen komt dit gevoel uit een pest verleden in de jeugd, of jeugdtrauma’s.

Zonder het innerlijk werk kun je niet de innerlijke middelen hebben om ja te zeggen tegen wat gezond is. Ook neen zegen tegen wat ongezond is gaat niet zonder innerlijke vrede.

Het heeft dus niets de maken met de logische geest, maar alles met onbewust gebonden zijn in een emotionele situatie.

Wanneer we niet naar de diepere redenen bij onszelf zoeken kunnen we onszelf niet bevrijden.

Als je geïnspireerd bent door ‘genoeg is genoeg’ dan kunt u vandaag aan de slag met de “werkwijze”.

Als je de Engelse begrijpt bekijk dan ook Melanie’s programma.

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

Weet geen contact is een gezonde verklaring die nodig is om ons leven en ziel te redden. Het geeft ons ruimte om onze echte innerlijke genezing te doen.

Dit is niet een doelgerichte tactiek om iemand te degraderen, te controleren en te straffen. Het is een definitieve verklaring van: ik hou van mezelf genoeg om te zeggen dit “niet meer”. Door zelfliefde ten slotte kun je genezen van de redenen die ons vasthoudt aan deze dodelijke dans met gevaarlijke relaties. 

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit artikel over de stille behandeling van toxische relaties u heeft geholpen om duidelijkheid, gezond verstand en kracht bij te brengen.

Je kunt je geïnspireerd voelen om nu te dingen te doen. Laat je helpen om het volgende niveau van herstel te bereiken.

Ik kijk uit naar het beantwoorden van uw opmerkingen en uw vragen hieronder.

Ruimte creëren voor ontrouw met stille behandeling tot verontschuldiging van het slachtoffer. 

De Stille behandeling door de narcist. 

Waarom gebruiken de narcisten de stilte behandeling tegen ons? 

Annemie Persyn Declercq.
Orthopedagoge

Als je nog meer van je context wil duidelijk maken stuur een email naar mie.declercq@gmail.com .