Categorieën
onderzoek en research over narcisme Recent

Ben je een narcist als je gelooft in samenzweringstheorieën?

Geloof je in conspiratie theorieën, de zogenaamde samenzweringstheorieën dan ben je volgens onderzoekers mogelijk een narcist.

Mensen die twijfelen aan de maanlandingen zijn eerder egoïstisch en aandacht zoekend, volgens een recent onderzoek.

In de loop van drie online onderzoeken lieten onderzoekers van de Universiteit of Kent sterke verbanden zien tussen het geloof in samenzweringstheorieën en negatieve psychologische eigenschappen.

Het team schreef in het tijdschrift “Social Psychological and Personality Science” en legde uit: ‘Eerder onderzoek koppelde de onderschrijving van complottheorieën aan een laag zelfbeeld.’

In de eerste studie vulden in totaal 202 deelnemers vragenlijsten in over samenzweringsovertuigingen, waarin ze vroegen hoe sterk ze het eens waren met specifieke uitspraken, zoals of regeringen terreurdaden op hun eigen bodem hebben uitgevoerd.

Daarnaast werd hen gevraagd een narcistische schaal en een zelfrespect beoordeling in te vullen.

De resultaten toonden aan dat mensen die hoog scoorden op de narcistische schaal en die een laag zelfbeeld hadden, eerder samenzweringsgelovigen waren.

Alleen al het afgelopen jaar hebben talloze UFO-doofpotclaims opgeleverd, waarbij complottheoretici beelden delen van alles, van ‘buitenaardse vuurballen’ tot UFO’s met ‘geavanceerde verhultechnologie’.

Maar er is bijna altijd een simpele verklaring.

Er zijn een aantal veelvoorkomende verschijnselen die ervoor kunnen zorgen dat er vreemde objecten in het ISS-beeldmateriaal verschijnen, waaronder onweer hoog boven het aardoppervlak en trucs van het licht.

In het verleden heeft een woordvoerder van NASA aan Dailymail.com uitgelegd: ‘Reflecties van stationsramen, de constructie van ruimtevaartuigen zelf of lichten van de aarde verschijnen vaak als artefacten in foto’s en video’s van het baanlaboratorium.’

Iemand die geloof hecht aan samenzweringstheorieën geeft je mogelijk een rood signaal, dus wees dan op je goede!

15 jaar geleden volgde ook ik de theorieën van Alex Jones en konsoorten. Uiteindelijk hebben ze zich ontpopt tot de stoottroepen van Trump en witte suprematie.

knop meer info

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren