narcistische propaganda

Geen toelating voor narcistische propaganda!

Sommige mensen willen blijkbaar nog altijd van onze privégroep het lidmaatschap verwerven zonder de info te bekijken. Niemand heeft toelating op ons forum voor narcistische propaganda. Alle links vind je in het menu.

Helaas ben ik niet in staat mensen te helpen die ook bevriend zijn met partijen zoals Vlaams Belang en kopstukken en hun bevriende politici. Zoals geweten zijn veel politici behept met een groot gehalte narcistische kenmerken. Vandaar dat je keuze voor bepaalde politici ook veel zegt over jezelf. Misschien was het geen bewuste keuze. Maar kijk het maar eens na of dat overeenstemt met je waarden.

narcistische propaganda
Groeitaak

Ze zijn voor geweld tegen onschuldige mensen!

Een partij die racisten als kopstukken heeft, is overduidelijk narcistisch. Ze zijn aanhangers van de politieke beweging “Dageraad” in Griekenland. Die beweging is onlangs verboden. Ze zijn lid van de meest rechtse politieke partij in het Europees Parlement en hebben banden met criminelen, zoals Steve Bannon. Deze mensen hebben geen enkele schroom over geweld tegen onschuldige mensen en de politie.

Helaas geven velen onder hen een platform aan narcistische propaganda, onbewust steunen zij daarmee een partij die ik verwerpelijk vind voor onze samenleving. Dat is namelijk hoe Facebook werkt. Als je iets “leuk” vindt, komt het hoger in het algoritme. Als je iets leuk vindt, krijgen soortgelijke berichten meer “aandacht” in je tijdlijn en misschien ook in die van je vrienden.

Natuurlijk weten ze niet allemaal dat ze een forum geven aan narcistische propaganda, helaas ondersteunen ze daarmee een partij die ik verwerpelijk vind voor onze samenleving. Dat is namelijk hoe Facebook werkt. Wat veel leuk krijgt komt hoger in het algoritme. En als je iets leuk vindt krijgen gelijkaardige berichten meer “exposure” in je stroom en misschien in deze van je vrienden.

Herinner je een paar weken geleden de discussie die hier ontstond naar aanleiding van een onderzoek dat narcisten minder geneigd zijn om een mondmasker te dragen.

Ondertussen swingt het virus de pan uit met dank aan al diegene die de mondmaskerplicht en de andere maatregelen aan hun laars lappen. Dit is geen forum om onderwerpen aan bod te laten komen die niet gerelateerd zijn aan narcisme en zelfgenezing.

En dat onderwerp was met dat onderzoek-gerelateerd aan narcisme. Ik heb geen zin om dergelijke discussies te modereren. Noch wil ik toelaten hen een forum te geven voor hun haat boodschappen of verwarring zaaierij.

Bovendien loop ik dat risico niet en dat heb je helaas nu als je mensen toelaat die dergelijke partijen leuk vinden. Ik weet wel dat mensen die persoonlijke trauma’s hebben meegemaakt in een bepaalde periode paranoïde kunnen worden, magisch gaan denken en zich laten verleiden aan populistische ideeën. Dat zijn nog onbewuste patronen die ze niet hebben opgeruimd. Het is een bewijs dat ze nog steeds kunnen hervallen.

Het is spijtig te moeten vaststellen dat ze “dan” nog niet in de fase zitten van zelfgenezing.

En dat is de doelgroep waar ik me opricht. Als je dergelijke partijen leuk vindt dan krijgen die mensen heel regelmatig in hun berichtenstroom de narcistische propaganda van dit soort partijen.

Als je dan niet de reflex hebt om je “vind ik leuk” uit te zetten dan ben je heel weinig bewust van de schade die je toebrengt aan de samenleving als geheel. Je bent je ook niet bewust van je eigen positie tegenover uitgestotenen die men viseert voor hun narcistische propaganda.

Ik hoop dat jullie er ook zo over denken. Het nieuwe cool is je eigen kwetsbaarheid te kunnen uiten en je grenzen te bewaken.

De beledigde narcist zelfs als je opmerking onschuldig is.

Hoe verloopt de beledigende cyclus van de narcist?

Typische uitspraken die je van een narcist kunt horen. Deel 2

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig.

Narcistische cyclus: In welke fase zit u met uw relatie?

Trianguleren is indirecte misbruik communicatie tussen meerdere partijen!

over samenleving

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees