Categorieën
huiselijk geweld narcistische ouder slachtoffer van narcisme

Het misbruik van kinderen door de narcist.

Het gebruiken van kinderen door de narcist.

Er kan duidelijk worden gesteld dat kinderen ernstig worden getroffen door het getuige zijn van huiselijk geweld.

Zeventig procent van de primaire agressors maakt echter ook direct misbruik van kinderen thuis.

Primaire agressors en overlevenden delen de overtuiging dat het misbruik de kinderen niet bereikt. Dit is een mythe die gedeeltelijk voortkomt uit desensibilisatie tegen macht en geweld, en deels tegen de agressor van de primaire macht, gebruikt hij of zij ‘de oplichterij‘ om zijn acties verkeerd te typeren als ‘discipline’ of ‘educatie’.

Kinderen sluiten zich natuurlijk aan bij de machtigste ouder, soms zelfs als ze zelf door die ouder worden misbruikt.

De belangrijkste agressors proberen dit feit te gebruiken om de aard van het misbruik in de relatie te ontkennen. Ze zullen kinderen dwingen ‘karaktergetuigen’ te zijn. Ze kunnen de kinderen inschakelen om de overlevende direct te straffen of te mijden.

Veel machtsgedrag met kinderen betekent de verplichting om de overlevende verantwoordelijk te maken voor de resultaten, maar ondermijnt haar autoriteit.

Dit omvat het bekritiseren van de nabestaande voor de kinderen, het veranderen van de regels om haar er slecht uit te laten zien. Ook de overlevende de schuld geven als de kinderen zich misdragen heeft de bedoeling de autoriteit te ondermijnen.

Overmatig de kinderen verwennen wanneer ze bij de eerste agressor zijn, geld achterhouden of verspillen en dan de overlevende de schuld geven is ook zo’n tactiek.

Wanneer de behoeften van de kinderen niet worden vervuld, de kinderen vertellen dat de overlevende oneerlijk tegenover hen is. Of de regels veranderen omdat de kinderen klagen bij de eerste agressor. De resulterende chaos put de overlevende uit en zaait twijfels over haar vermogen, vaardigheden of geestelijke vermogens.

Hoederecht-gevechten gaan ook over macht.

Het is onoprecht om erop aan te dringen dat kinderen ‘niet betrokken’ zijn in een ouderlijke strijd. De enige manier om kinderen te beschermen tegen een machtsstrijd is er niet één te hebben.

De meeste overlevenden moeten echter deelnemen aan een machtsstrijd om kinderen te beschermen tegen reële gevaren. Als er een scheiding is, neemt het misbruik van kinderen toe, omdat het dit enige is voor de narcist om de overlevende te ‘treffen’.

Misbruik in deze situatie omvat:

Het  vragen stellen aan de kinderen over de activiteiten van de overlevende. Weigeren volledige kinderbijslag te betalen. De overlevende de schuld geven voor de scheiding, echtscheiding of de financiële consequenties. Het dreigen met kinderen af te pakken. Het verstoren van elke nieuwe relatie die de overlevende kan hebben door valse beschuldigingen van seksueel misbruik in te brengen of door de kinderen te vragen met wie ze liever leven.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen:

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Hoe krijgt de narcist(e) je niet meer klein? Onoverwinnelijk worden. misbruik van kinderen
Hoe krijgt de narcist je niet meer klein? Klik op de foto!

Out-reachers die hier zijn om je te helpen onoverwinnelijk te worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

Echt bruikbare suggesties.

Gezonde zelfliefde Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen

Gezonde zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen.

‘Gezonde zelfliefde’ is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor onszelf en voor anderen.

Niet door te streven, maar juist door vertrouwend te rusten in jezelf, kan de liefde en helderheid van je aard toegang tot je krijgen. Zo schep je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden op de uitdagingen die het leven ons iedere dag stelt.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. Onze westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit onze jeugd maken dat we wegkijken van onszelf en vervulling zoeken in iets buiten ons.

Deze zoekende houding zet zich door in onze omgang met geliefden, op het werk en in de psychologische of spirituele ontwikkeling die we doormaken. Zo blijven we van onszelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, maar een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en praktische methoden om deze kunst te ontwikkelen.

foto cover van het boek (Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander

(Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander

Waarom zouden we ons uitsloven, een leven lang, om te leren houden van anderen, en daarbij onszelf overslaan? Dat houdt toch geen steek? Waar komt die overtuiging vandaan dat houden van jezelf egoïstisch zou zijn?

Als je meer van jezelf houdt, zal je meer kunnen houden van anderen.

Wanneer je meer houdt van jezelf, hoe meer je de liefde van anderen kunt binnen laten. Hoe meer je houdt van jezelf, hoe meer liefde je toevoegt aan de planeet. Bemin je naaste als jezelf.

Houden van jezelf is Liefde. Houden van jezelf is levensnoodzakelijk. Iemand moet het doen!

Waarom het vragen aan een ander als je het zelf kunt doen?

Omdat we niet geleerd hebben te houden van onszelf, heb ik dit boek samengesteld. Je zult jezelf doorheen de bladzijden van dit boek beter leren kennen en meer en meer liefhebben.

De diamant die je bent zal weer  schitteren. Die liefde en schittering voeg je toe aan de Wereld. Liefde toevoegen op Aarde heeft helemaal niets met egoïsme te maken. Integendeel. Er komt Liefde bij! Als iedereen zou houden van zichzelf, dan zou er nergens nog oorlog zijn.

Alleen maar Liefde.

We zouden meteen globale vrede hebben op Aarde, wanneer elk levend wezen zou terugkeren naar zijn diepere waarde en naar zelfliefde, en zou zeggen, met diepe overtuiging: Ik hou van mij! En dus ook van jou! Dit boek is geen zweverig praatje over zelfliefde, maar een praktisch oefenboek.

Als je zou houden van jezelf, hoe zorg je dan voor je lichaam; welke gedachten en overtuigingen koester je dan; hoe ga je om met je emoties; hoe zorg je er voor dat je jezelf niet verliest in je relaties; en hoe ga je om met je ziel?

Deze onderwerpen worden uitgebreid besproken, met tips voor praktische toepassingen. Liefde voor jezelf is een cadeau aan Jezelf. Zelfliefde  is een cadeau aan de Ander. Eigenliefde is een cadeau aan de Wereld.

foto cover boek liefde uit de hemel

Liefde uit de hemel. Inclusief stappenplan om in zeven dagen meer liefde te ervaren.

Een speciale editie van Liefde uit de hemel met nieuw materiaal: een praktisch zevendaags stappenplan om meer van jezelf te houden.

In Liefde uit de hemel laat Lorna Byrne haar engelenlicht schijnen over de liefde en de grote hoeveelheid verschillende manieren waarop liefde kan worden ervaren.

Lorna beschrijft hoe ze zichzelf in haar jeugd altijd omlaag haalde en nooit eens trots op zichzelf mocht zijn. Ze vroeg zich af of ze hierin de enige was en toen de engelen haar wezen op het gebrek aan liefde in de wereld, keek ze eens goed om zich heen.

Ze zag dat de mensheid verhardt dat iedereen zijn hart sluit en onmogelijke eisen stelt aan de liefde, en aan zichzelf. In dit boek helpen Lorna en de engelen je de liefde die je in jezelf begraven hebt te bereiken en leren ze je die liefde te gebruiken om gelukkiger en behulpzamer te zijn.

Één reactie op “Het misbruik van kinderen door de narcist.”

Een GSP narcist die zelf aan ouderverstoting doet gaat zelfs zover, dat ze de ex van haar doelwit zodanig manipuleert en stimuleert dat ze hoopt daarmee ouderverstoting uit te lokken bij haar slachtoffer. Daarbij heeft de GSP narcist niet in de gaten dat een gevoelig, gewetensvol persoon als haar slachtoffer hier nooit op zal ingaan. Een gezond weldenkend mens laat zich op dit punt niet uit de tent lokken. Het interesseert de GSP narcist geen moer dat haar kind later in een identiteitscrisis komt. Het gezonde slachtoffer van de narcist zal in het belang van haar kind nooit ingaan op de manipulaties van de narcist via de ex.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren