Het misbruik van kinderen door de narcist.

Het misbruik van kinderen door de narcist.

Er kan duidelijk worden gesteld dat kinderen ernstig worden getroffen door het getuige zijn van huiselijk geweld.

Zeventig procent van de primaire agressors maakt echter ook direct misbruik van kinderen thuis.

Primaire agressors en overlevenden delen de overtuiging dat het misbruik de kinderen niet bereikt. Dit is een mythe die gedeeltelijk voortkomt uit desensibilisatie tegen macht en geweld, en deels tegen de agressor van de primaire macht, gebruikt hij of zij ‘de oplichterij‘ om zijn acties verkeerd te typeren als ‘discipline’ of ‘educatie’.

Kinderen sluiten zich natuurlijk aan bij de machtigste ouder, soms zelfs als ze zelf door die ouder worden misbruikt.

De belangrijkste agressors proberen dit feit te gebruiken om de aard van het misbruik in de relatie te ontkennen. Ze zullen kinderen dwingen ‘karaktergetuigen’ te zijn. Ze kunnen de kinderen inschakelen om de overlevende direct te straffen of te mijden.

Veel machtsgedrag met kinderen betekent de verplichting om de overlevende verantwoordelijk te maken voor de resultaten, maar ondermijnt haar autoriteit.

Dit omvat het bekritiseren van de nabestaande voor de kinderen, het veranderen van de regels om haar er slecht uit te laten zien. Ook de overlevende de schuld geven als de kinderen zich misdragen heeft de bedoeling de autoriteit te ondermijnen.

Overmatig de kinderen verwennen wanneer ze bij de eerste agressor zijn, geld achterhouden of verspillen en dan de overlevende de schuld geven is ook zo’n tactiek.

Wanneer de behoeften van de kinderen niet worden vervuld, de kinderen vertellen dat de overlevende oneerlijk tegenover hen is. Of de regels veranderen omdat de kinderen klagen bij de eerste agressor. De resulterende chaos put de overlevende uit en zaait twijfels over haar vermogen, vaardigheden of geestelijke vermogens.

Hoederecht-gevechten gaan ook over macht.

Het is onoprecht om erop aan te dringen dat kinderen ‘niet betrokken’ zijn in een ouderlijke strijd. De enige manier om kinderen te beschermen tegen een machtsstrijd is er niet één te hebben.

De meeste overlevenden moeten echter deelnemen aan een machtsstrijd om kinderen te beschermen tegen reële gevaren. Als er een scheiding is, neemt het misbruik van kinderen toe, omdat het dit enige is voor de narcist om de overlevende te ‘treffen’.

Misbruik in deze situatie omvat:

Het  vragen stellen aan de kinderen over de activiteiten van de overlevende. Weigeren volledige kinderbijslag te betalen. De overlevende de schuld geven voor de scheiding, echtscheiding of de financiële consequenties. Het dreigen met kinderen af te pakken. Het verstoren van elke nieuwe relatie die de overlevende kan hebben door valse beschuldigingen van seksueel misbruik in te brengen of door de kinderen te vragen met wie ze liever leven.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen:

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Out-reachers die hier zijn om je te helpen onoverwinnelijk te worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

Eén reactie op “Het misbruik van kinderen door de narcist.”

  1. S avatar
    S

    Een GSP narcist die zelf aan ouderverstoting doet gaat zelfs zover, dat ze de ex van haar doelwit zodanig manipuleert en stimuleert dat ze hoopt daarmee ouderverstoting uit te lokken bij haar slachtoffer. Daarbij heeft de GSP narcist niet in de gaten dat een gevoelig, gewetensvol persoon als haar slachtoffer hier nooit op zal ingaan. Een gezond weldenkend mens laat zich op dit punt niet uit de tent lokken. Het interesseert de GSP narcist geen moer dat haar kind later in een identiteitscrisis komt. Het gezonde slachtoffer van de narcist zal in het belang van haar kind nooit ingaan op de manipulaties van de narcist via de ex.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees