Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Ervaring met narcisme: Disclaimer narcisme.blog en aanverwante.

Degenen van jullie die een narcistische vrouw of ex-echtgenoot hebben gehad, of die gewond zijn door een narcistische zakenpartner, vader of moeder weten in hun gebeente dat zulke mensen ongezond leven en hebben ervaring met narcisme.

Maar, omdat we geen psychiater of zo zijn, hebben we geen diagnose. Onze ervaring met narcisme kan echt zijn, maar toch is een disclaimer gewenst. Elke vermoedelijke narcist is uniek, in een specifieke context, net als elk slachtoffer. Sommige personen kunnen meerdere persoonlijkheidsstoornissen hebben zonder er zich van bewust te zijn.

Melanie Tonia Evans noch ikzelf zijn geen gekwalificeerde psycholoog noch een gekwalificeerde counselor. We bieden onze inzichten en advies alleen als leidraad.

ervaring met narcisme
meer info NARP

Onze website bevat mijn ervaring met narcisme en mijn begrip van het leven.

Zoals ook op mijn Facebook bij info wordt vermeld ben ik geen psychiater, geen psycholoog en geen therapeut. Ik heb wel wat ervaring met narcisme en ben orthopedagoge. (link in het menu)

Hier doe ik dus een poging om de dynamiek van narcistische relaties te beschrijven. Ook demonstreer ik wat er gebeurt met de relaties van een vermoedelijke narcist uit mijn ervaring met narcisme.

In het bijzonder interesseert me de kwaadaardige narcistische vader en moeder. Daarmee wil ik vooral mensen bereiken die weinig of geen ervaring met de aandoening hebben.

Mensen zonder kennis van narcisme worden overgelaten aan de onverwachte gevolgen van betrokkenheid met een narcist, omdat ze geen ervaring met narcisme hebben.

Voor degenen die betrokken worden met één of meerdere kunnen ze de steun ondervinden die afkomstig is uit de wetenschap dat je niet alleen bent.

Ik ben geen geestelijke gezondheidszorgen professioneel. Daarom mag niets op deze website worden opgevat als een opinie van een expert alhoewel Annemie bachelor in de Orthopedagogische wetenschappen is. En ervaring heeft met het professioneel coachen van mensen met trauma’s.

Dit is mijn ervaring met narcisme, waarnemingen en meningen, niets meer.

VKoN en zijn community groepen op Facebook, is een steungroep van mensen die lijden of hebben geleden als gevolg van het misbruik van mensen met narcistische kenmerken en zichzelf willen genezen.

Daarbij zijn de auteurs van de VKoN-site  geen erkende beroepsbeoefenaren in de geestelijke gezondheidszorg of aangesloten bij een erkende medische organisatie.

De inhoud in VKoN is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. In het algemeen zijn deze voorstellen ook algemeen als gezonde uitgangspunten erkent. Alle links vind je in het menu.

Meer gaan bewegen, meer gaan slapen, zich niet bewegen op het pad van drugs en alcohol, gezondere voeding, nieuwe vrienden maken, tijd in stilte doorbrengen, je regelmatig laten controleren door een huisarts enz. zijn dat verstandelijk en algemeen erkende keuzes?

Ja, toch? Daarom moet de inhoud net zo worden behandeld.

Uiteindelijk is de inhoud  gebaseerd op onze eigen ervaring met narcisme en wordt te goeder trouw gedeeld.

De hierin vervatte informatie mag echter niet worden gebruikt om de diagnose of behandelingsaanbevelingen van een erkende professionele zorgverlener of arts te vervangen of te wijzigen. Het mag duidelijk zijn dat alleen maar een vermoeden dat bevestigd wordt door een psychiater kan beschouwd worden als een diagnose.

Raadpleeg jouw arts, therapeut of geestelijke gezondheidswerker voordat je ideeën van VKoN gaat toepassen op je eigen situatie.

De auteurs van VKoN (Annemie Declercq van narcisme.blog zijn niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik of misbruik van de informatie die zich binnenin bevindt.

Zelfs mijn eigen ervaring met narcisme is hier geen vervanging voor het advies van of de diagnose en behandeling door een professionele geestelijke gezondheidszorger.

Je kunt niet vertrouwen op de informatie op deze site als een vervanging voor het advies van een gekwalificeerde professionele geestelijke gezondheidszorger.

Sommige links op deze site leiden tot informatie of bronnen die worden onderhouden door derden. Deze website geeft geen enkele garantie over juistheid, integriteit of enig ander aspect van de gekoppelde middelen: dus je gebruikt die op eigen risico.

Daarbij zijn namen en identificatiegegevens gewijzigd om de privacy van de “schuldigen” te beschermen. Dit is ook zo voor de onschuldigen.

Ik wil er ook nog op wijzen dat ik ervan hou om de narcisten te beroven van de glorie van het zien van hun namen of verhalen op het internet.

Uitstekende Psychotherapie.

Sommige volwassen kinderen van narcisten vinden dat uitstekende psychotherapie hen kan helpen om aan de resterende problemen te werken.

Als je besluit dat psychotherapie een mogelijkheid is, raad ik je aan om meerdere van hen te interviewen.

Ik heb vastgesteld dat er fijne therapeuten zijn. Maar er is alleen maar een klein deel dat narcistisch is. Zoals in elke sector zijn er sommigen die vooral een geldmotief hebben. Ze zorgen ervoor dat je daardoor afhankelijk van hen wordt.  Helaas hebben weinig therapeuten ervaring met slachtoffers van NPD, de narcistische persoonlijkheid stoornis.

Creatieve therapie.

Gebruik je creatieve talenten – je hebt ze.

Dat betekent, wees ontvankelijk om te weten wat ze zijn.

Boven alles, gebruik altijd je intuïtie want je hebt dat meer dan gemiddeld.

Onze intuïtie vertelt ons de waarheid en is een compagnon gedurende elk moment van ons leven.

Slachtofferhulp België.

Gezin, welzijn en gezondheid, conflicten, geweld en misdrijven.

CAW heel Vlaanderen vluchthuizen.

Leven in overeenstemming met de verlangens van je ziel.

Opnieuw leren leven met je leven, je ware waarde accepteren, overgaan naar je doel. Wanneer je  in de ochtend wakker wordt, is er de denkvraag die je jezelf zou moeten stellen. En als je deze vraag stelt, als je eerlijk antwoordt, heb je een goed startpunt om te weten of je “op schema” bent.

Als je een doel of een specifiek resultaat heeft, wil je dat doel bereiken. En als je niets specifieks hebt waaraan je werkt … zal het je helpen nu te starten om goed te luisteren en alles hier te bekijken tot op het einde.

Dus als besluit: Onze artikels op narcisme.blog zijn niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies. We zijn niet aansprakelijk voor verlies of schade veroorzaakt door uw afhankelijkheid van informatie verkregen via onze blogpost. 

Vraag desgewenst het advies van professionals voor de beoordeling van specifieke informatie, meningen, adviezen of andere inhoud.

We zijn niet verantwoordelijk en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor opmerkingen van derden op onze blogpost.

Elke reactie van gebruikers op onze blogpost die naar eigen goeddunken een andere gebruiker beperkt of verbiedt om onze blogpost te gebruiken of ervan te genieten, is verboden.

Hou er ook rekening mee dat we narcisten op onze blog beschouwen als mensen met een persoonlijkheidsstoornis, en niet als mensen zoals jij en ik met narcistische eigenschappen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

juridische en commerciële wettelijke openbaarmaking van activiteiten

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees