Emotionele onvolwassenheid van anderen en je persoonlijke groei!

Wanneer we voor groei kiezen, is de realiteit dat er relaties zullen zijn die we onderweg verliezen. Naarmate we veranderen, zullen onze relatiebehoeften veranderen. We zullen ons niet langer op ons gemak voelen met wat “comfortabel” of “vertrouwd” was. We gaan de dingen vanuit een nieuw perspectief bekijken. En we zullen kieskeuriger worden met wie we onze tijd en energie besteden. Vooral wie tekens van emotionele onvolwassenheid toont, zal het moeilijk krijgen in onze omgeving.

Vooreerst zullen we opmerken dat sommige vriendschappen geen vriendschappen waren, maar slechts kennissen. Ook kunnen we de patronen en gewoonten van familieleden gaan zien, en we zullen een keuze maken over het stellen van stevige grenzen. We kunnen zien dat sommige mensen agenda’s hadden en nooit om ons gaven. We zullen zien dat we van sommige relaties waarvan we dachten dat we ze niet konden leven zonder, nu zijn weggelopen.

emotionele onvolwassenheid
Wat kun je doen? Groeitaken!

Als we onze eigen groei kiezen, zullen sommige mensen niet met ons meegroeien.

Sommigen zullen ervoor kiezen om je af te wijzen. Dan kiezen ze voor de gemakkelijke weg nemen in plaats van hun eigen groei te kiezen. Sommigen kunnen emotioneel achteruitgaan en terugrennen naar waar ze gezworen nooit meer naar terug zouden gaan.

Anderen kunnen achter je rug om praten of je belasteren. Het punt is dat niet iedereen begrijpt wat groei is, hoe het zich ontvouwt, of wat de betekenis ervan is in genezing, leren en evolueren.

Mensen kunnen zich schamen of vermijden wat ze niet begrijpen. Of wat hen bang maakt. Sommigen zijn bang voor groei omdat het betekent dat ze hun vroegere pijn onder ogen moeten zien en hoe het hen door de jaren heen heeft beïnvloed. En de realiteit is dat sommigen zich hier niet op hun gemak zullen voelen en dus niet hun emotionele onvolwassenheid willen verminderen.

Waarom we onszelf boven ons ego kunnen kiezen?

Hoe omgaan met narcisme bij familieleden? Deel 1

Helpen om uw ervaring met trauma constructief te benaderen.

Wat is reparenting en hoe begin je eraan? video

Met innerlijk kindwerk/ reparenten jezelf opvoeden

Zorgen als compensatie: compulsief helpen.

De grote voordelen aan groei

De betekenis achter acties van anderen vinden?

Zelfgenezend Vermogen Activeren? 15 praktijktips & Uitleg!

Idealisering en emotionele onvolwassenheid.

In volwassen relaties herhalen wat in de kindertijd is geleerd.

Hier zijn 5 tekenen van emotionele onvolwassenheid:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees