Emotionele onvolwassenheid herkennen in relaties: wat je moet weten

Emotionele onvolwassenheid herkennen in relaties: wat je moet weten

Wanneer we voor groei kiezen, is de realiteit dat er relaties zullen zijn die we onderweg verliezen. Naarmate we veranderen, zullen onze relatiebehoeften veranderen. We zullen ons niet langer op ons gemak voelen met wat “comfortabel” of “vertrouwd” was. We gaan de dingen vanuit een nieuw perspectief bekijken. En we zullen kieskeuriger worden met wie we onze tijd en energie besteden. Vooral wie tekens van emotionele onvolwassenheid toont, zal het moeilijk krijgen in onze omgeving.

Vooreerst zullen we opmerken dat sommige vriendschappen geen vriendschappen waren, maar slechts kennissen. Ook kunnen we de patronen en gewoonten van familieleden gaan zien, en we zullen een keuze maken over het stellen van stevige grenzen. We kunnen zien dat sommige mensen agenda’s hadden en nooit om ons gaven. We zullen zien dat we van sommige relaties waarvan we dachten dat we ze niet konden leven zonder, nu zijn weggelopen.

emotionele onvolwassenheid
Wat kun je doen? Groeitaken!

Als we onze eigen groei kiezen, zullen sommige mensen niet met ons meegroeien.

Sommigen zullen ervoor kiezen om je af te wijzen. Dan kiezen ze voor de gemakkelijke weg nemen in plaats van hun eigen groei te kiezen. Sommigen kunnen emotioneel achteruitgaan en terugrennen naar waar ze gezworen hadden nooit meer naar terug te zouden gaan.

Anderen kunnen achter je rug om praten of je belasteren. Het punt is dat niet iedereen begrijpt wat groei is, hoe het zich ontvouwt, of wat de betekenis ervan is in genezing, leren en evolueren.

Mensen kunnen zich schamen of vermijden wat ze niet begrijpen. Of wat hen bang maakt. Sommigen zijn bang voor groei omdat het betekent dat ze hun vroegere pijn onder ogen moeten zien en hoe het hen door de jaren heen heeft beïnvloed. En de realiteit is dat sommigen zich hier niet op hun gemak zullen voelen en dus niet hun emotionele onvolwassenheid willen verminderen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees