Emotionele manipulatie met een stille behandeling. +video

Ten eerste is de stille behandeling is een tactiek om op iemand anders emotionele manipulatie toe te passen.

Tezelfdertijd doet dat emotioneel pijn. Daarbij kun je het als een straf beschouwen.

Geen contact is een hulpmiddel om jezelf te beschermen tegen emotionele manipulatie door een toxische persoon die de stille behandeling op je toepast. Zo’n gedrag komt van een narcist of iemand die romantische fraude gebruikt als psychologische oplichterij.

U hoeft NIET in contact te blijven met iemand die u schaadt. Of het nu fysieke, emotionele manipulatie, psychologische manipulatie of door romantische fraude is, personen die je in cycli schaden daar dien je mee te breken.

Laten we zeggen dat je reactie uit “zelfbescherming” is. Dit kan “geen contact” worden genoemd. Het is absoluut niet hetzelfde als de stille behandeling.

Ten tweede staan narcisten erom bekend meedogenloos te zijn met de stille behandeling.

Waarom geven ze het? Hoe ziet het eruit? En wat moet je eraan doen?

9 zekere tekenen dat je emotionele manipulatie of romantische fraude ondergaat:

Deze toxische mensen geven je ultimatums.

Zulke giftige personen gebruiken tranen tegen je.

Gewiekste Mensen geven je de stille behandeling.

Oplichters spelen het slachtoffer.

Deze gevaarlijke individuen laten je op eierschalen lopen.

Narcistische mensen maken je schuldig.

Schadelijke particulieren verdraaien de feiten.

Doortrapte mensen verdraaien je woorden.

Geslepen narcistische individuen zuigen het leven uit je.

Je wordt met een onverschilligheid behandeld door de persoon die je met genegenheid heeft overladen.

Verder is zijn ‘stille behandeling’ zijn manier om je te devalueren. Als je begint afstand te nemen, zal de narcist zijn stofzuig techniek gebruiken.

Geloof me, een narcist weet wanneer hij zijn valse zelf moet inschakelen om ervoor te zorgen dat je hem nooit verlaat. De narcist herinnert je er altijd aan dat hij of zij je begrijpt zoals niemand anders dat kan of zal doen. Niet alleen is het nodig dat hij of zij je laat geloven dat alleen hij of zij je kan begrijpen.

Maar ook wanneer de narcist je constant vertelt dat je problemen en eigenaardigheden hebt. Daarbij is hij of zij het alleen die je kan begrijpen. Ook gelooft de narcistische persoon dat je afhankelijk van hem of haar wordt.

Verder is het zijn conditioneringstechniek die codependentie veroorzaakt. Verder weten we niet of zijn programmering wel of niet bewust toegepast wordt. Is het hier dat de narcist zijn jarenlange ervaring gebruikt? Vervolgens zijn ook zijn onvoorspelbaarheid en stemmingwisselingen de oorzaak dat diegenen die met de narcist leven psychologisch afhankelijk worden.

emotionele manipulatie
Meer over Quatum Healing Starters Pack

Ten derde is Gaslighting gecombineerd met een stille behandeling een efficiënte psychologische manipulatie.

Natuurlijk door je te vertellen dat hij of zij van je houdt hoopt hij daarbij dat je je op een vreemde paranoïde manier niet geliefd zult voelen. Intussen voegt de narcist er aan toe dat dat ondanks je gebreken is. En de reden waarom is om het effect te bekomen van extra vernedering en zelfverheerlijking.

Daaruit blijkt dat dit zijn manier is om ervoor te zorgen dat je hem nooit zult verlaten. Het is een narcistische emotionele manipulatie met boetes en beloningen om je hulpeloos te maken. Je moet het herkennen.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Commentaar geven en delen is waarde toevoegen voor meer bewustzijn rond narcisme.

Zoek een therapeut met de bedoeling om over jouw gevoelens te praten (vooral als je zelfmoordgedachten hebt).

Een gekwalificeerde therapeut die narcisme begrijpt kan u helpen uw gezond verstand en gevoel van eigenwaarde te behouden terwijl u te maken hebt met een narcist.

Ten slotte heb je hier geen relatietherapeut voor nodig, als de narcist in je leven toevallig je echtgenoot is. In feite kun je beter alleen naar de therapeut gaan. 

Zorg ervoor dat de therapeut enige expertise in narcisme heeft. Als de therapeut niet begrijpt wat er gaande is zoek dan een betere. 

Vind een psycholoog

Een geschikte therapeut vinden

Meer over Transforming Family of origin wounds

Overweeg het beëindigen van de relatie.

Ook door het cultiveren van uw gevoel van eigenwaarde en gevoel van verbinding met anderen buiten uw gewelddadige relatie, zult u tegelijkertijd in staat zijn om de volgende stille storm af te weren.  

De narcist zal niet in staat zijn om je emoties  te activeren,  en je kan uiteindelijk de moed ontwikkelen om eindelijk een einde aan de relatie te maken. 

Vergeet niet je goed voor te bereiden op financieel en juridisch vlak.

Vervolgens maak contact met andere vrienden en geliefden.

Een van de beste manieren om negatieve gevoelens te overwinnen van de stille behandeling is het stimuleren van positieve gevoelens van verbondenheid. Hoe doe je dit? Maak contact met andere vrienden en familieleden die van je houden en om je geven. 

Natuurlijk, veel narcisten en emotioneel beledigende partners zullen proberen om je te isoleren van je vrienden en je sociale kring te verminderen. Het zal een inspanning vergen om daar te komen en nieuwe verbindingen te maken. Onze Facebooksupport groep, de werkwijze van narcisme.blog, therapie en contact met geliefden zal daarbij helpen. 

meer info over NARP

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

over manipulatie