Emotioneel misbruik vooral bij mensen met kwaliteit.

Ware liefde doet geen pijn.

audio van deze blog op narcisme.blog

Ware liefde veroorzaakt geen trauma of de vernietiging van je leven.

Zodra je je grenzen verlegt en dealbreakers negeert, duw je ware liefde ver de melkweg in, waar je het nooit zult bereiken, behalve emotioneel misbruik.

En zolang je een manipulator in je leven hebt, is er geen ruimte voor ware liefde.

Ware liefde kan aan de overkant van de straat zijn, in de rij bij de supermarkt, bij de boekwinkel, bij de verkeersstop. Naast je zitten bij de dokter.

Maar zolang je wordt verteerd door een narcistische manipulator, is je kans op ware liefde dood.

Ware liefde vereist niet dat je je grenzen en dealbreakers overtreedt. Ware liefde is blij met je grenzen en waardeert ze.

Vreugde en eer zijn twee dingen die je nooit van een narcist krijgt. En zolang je een narcist in je leven hebt, zul je geen echte liefde ervaren.

Klaar om ruimte te maken voor ware liefde in je leven?

Gemengde signalen zijn een heel duidelijk signaal.

Ze vertellen je deze dingen:

Jij bent niet hun prioriteit.

Ze houden je als een terugval (je bent plan B).

Ze zien waarschijnlijk iemand anders.

Je gevoelens doen er niet toe.

Ze kunnen je meenemen of je achterlaten.

Als gemengde signalen een patroon zijn in jouw relatie, is dit een teken dat je jouw leven in de wacht zet voor iemand die je als een optie ziet.

Gemengde signalen zien er ongeveer zo uit:

  1. Ik heb geen tijd voor een relatie. Daarbij heb ik het te druk “, maar ze verwachten dat alle relatievoordelen komen.
  2. “Ik ben niet echt op zoek naar iets serieus”, maar ze verwachten wel dat je 100% toegewijd aan ze bent.
  3. Plannen maken voor iets ver weg in de toekomst om je geïnvesteerd te houden. ‘Ik zou graag willen dat je mijn familie ontmoet voor een bepaalde feestdag, als het nog maanden duurt en ze zich ondertussen nog steeds flauw gedragen.
  4. En je blijft zitten en zet je leven in de wacht voor iemand die vrijblijvend is. Maar je wilt niet te behoeftig lijken omdat je ze niet weg wilt duwen.

Als dit je nu overkomt, word je bespeeld.

Je geeft de ander alle macht, wat een zekere manier is om boos op jezelf te zijn als de relatie geen andere keuze heeft dan te sterven.

Je zegt tegen jezelf dat de andere persoon meer waard is dan jij en ze zullen dit begrijpen zodra ze beseffen dat ze je voor onbepaalde tijd op een laag pitje kunnen houden.

Luister niet naar hun uitleg over verwarring. Overtuig jezelf er niet van dat ze demonen hebben waar je ze van kunt redden. Overtuig jezelf er ook niet van dat alles later sprankelend zal zijn nadat je ze het geduld van een heilige hebt getoond. Dat gebeurt alleen in de films.

Zolang je de redder speelt, zul je nooit de juiste persoon vinden die je de zorg en het respect zal tonen die je verdient.

Er zit waarheid in patronen.

Het is het soort waarheid dat moeilijk te accepteren is. De waarheid die we niet altijd zien omdat we niet altijd kijken.

Soms zien we de waarheid niet, ook al staat het voor onze ogen, omdat we in iets anders willen geloven. Als we dan de waarheid niet langer kunnen negeren, zijn we in angst.

Als iemand in jouw leven je heeft verraden, tegen je heeft gelogen, je heeft bedrogen en je keer op keer op je knieën heeft gebracht, is dat het soort persoon wiens woorden je niet kunt vertrouwen.

Wanneer een persoon “een patroon van leugenaar zijn” heeft vertoond, heeft het geen zin om hem de 117e keer te geloven dat hij je vertelt dat hij zal veranderen of dat hij zal stoppen met praten met “die persoon”.

Het is het beste voor jouw welzijn om op patronen te vertrouwen. Patronen liegen nooit. Ze vertellen altijd de waarheid.

Patronen hebben kracht omdat patronen iets zijn dat niet kan worden ontkend of genegeerd. Tenminste, niet wanneer je ervoor kiest om je erop te concentreren.

Op het basaalste niveau houdt vriendschap in dat iemand om je geeft.

Vriendschap wil je verheffen. Vriendschap zal huilen om er voor je te zijn als je een schouder nodig hebt om op te leunen.

Als je midden in een breuk met de narcist zit of ze zijn bezig je weg te gooien, kan het verleidelijk zijn om ermee in te stemmen om vrienden met ze te blijven.

Ik heb in elke denkbare situatie met honderden mensen gesproken. Ik heb uit de eerste hand gezien wat er gebeurt als men de narcist voortdurend het voordeel van de twijfel geeft. Daarbij weet ik dat je bent opgevoed om te geloven dat goedheid altijd de overhand heeft. Ben je geleerd om de andere wang toe te keren en om je dierbaren te helpen die in nood verkeren? Als het op narcisten aankomt, zullen die overtuigingen je doen neerstorten in een hoop vlammen.

Narcisten zijn er buitengewoon goed in om je te laten geloven dat ze je beter zullen behandelen, maar als ze je in jouw relatie bijna zouden vernietigen, hoe zouden ze dan ooit een vriend voor je kunnen zijn?

Vrienden blijven?

Eerlijk gezegd, wanneer de narcist suggereert vrienden te zijn, is dat om hun plan uit te voeren om je te vernietigen, niet omdat ze je als individu waarderen.

Ik weet dat het verleidelijk is om de narcist ten koste van alles in je leven te willen houden, maar vriend, er komt niets goeds uit. Diep van binnen weet je dit.

En wat je ook doet, vraag ze alsjeblieft niet om steun tijdens de pandemie die we doormaken. Je moet net zo bang zijn om de narcist in je leven toe te staan ​​als om ziek te worden.

emotioneel misbruik
@zelfzorgHelp

Het is niet het moment om de narcist terug in je leven te laten.

Maar niet als het een verschil is tussen dakloos zijn en nu een dak boven je hoofd hebben, is dit niet het moment om al je harde werk weg te gooien en de narcist terug in je leven te laten.

Het is niet het moment om alle accounts te ontmaskeren die je sterk hebben gehouden en je af te melden voor nieuwsbrieven over herstel van misbruik.

Dit is het moment om je hielen in te graven en dingen uit te werken. Omdat deze pandemie op een dag zal eindigen. Je zal dan de schade zien als je de narcist weer hebt binnengelaten.

Het lijkt op het fictieve verslag van het geven van toestemming aan een vampier om je huis binnen te komen.

De les achter dit concept is om geen snoep van vreemden te nemen. Of, als je religieus bent, heeft het kwaad alleen macht over degenen die bezwijken voor verleiding.

Geef niet toe aan fantasieën dat de narcist je zal redden van jouw noodtoestand als toevluchtsoord. Dit is geen Disney-film waarin je in de armen van een redder kunt rusten. De narcist terug in je leven laten komen, zou letterlijk zijn als een plunderaar je huis binnenlaten tijdens een apocalyps. De enige redder die je nu hebt, ben jij. Blijf sterk, graaf je hielen in en houd de vampiers en plunderaars buiten je huis.

Hoeveel laatste gesprekken heb je al gehad?

Als je meer dan een laatste gesprek hebt gehad met een persoon in je leven door zijn relatiemisdaden, is dit een duidelijk teken dat je te maken hebt met een narcistische manipulator. Laat me je helpen dit te begrijpen.

Hoeveel laatste gesprekken ben je van plan met ze te hebben? Er is echt geen behoefte aan dat laatste kopje koffie, de laatste e-mail tsunami, of ze lange alinea’s sturen over hoeveel ze je pijn hebben gedaan. Weet je waarom? Het laat ze alleen zien hoeveel macht ze over je hebben … en laat je uiteindelijk “gehad” voelen. Dit is de deal.

Ken je die woordzoekpuzzels waarin iemand zegt “kies de eerste drie woorden die je ziet in een doos met willekeurige letters?

Dit is letterlijk wat de narcist doet als je al die tijd en energie aan hen spendeert. Ze scannen je tekst op woorden als pijn. Dan hebben ze hun dagje vol gevoel dat ze nog steeds kunnen terug komen wanneer ze maar willen.

Je geeft ze de blauwdruk over wat ze moeten blijven doen om je pijn te houden en je trauma-gebonden te houden. Met andere woorden, beschouw het als een oorlog en je geeft de vijand jouw positie. Je bent groter en sterker dan dat. Als het je helpt om de e-mail tsunami’s te schrijven, doe het dan. In het belang van je waardigheid en je toekomst, stuur ze niet naar de narcist, hou ze voor jezelf.

Chronisch verdriet en narcistisch misbruik.

Een van de moeilijkste onderdelen van narcistisch misbruik is het voortdurend overweldigende verdriet dat slachtoffers voelen.

Er is een chronisch pijnlijk gevoel van verdriet dat geen einde lijkt te hebben. Niet alleen vanwege het verlies van de relatie. Maar omdat je een ander mens nooit zo zou behandelen. Er is een diep verdriet dat bijna lijkt op de emoties van een kind, dat zich onbemind, verwaarloosd en onbelangrijk voelt en wordt weggegooid.

Er is iets met narcistisch misbruik dat je op je knieën brengt. Het is de manier waarop ze je behandelen alsof je er niet toe doet. Je telt niet en je bent niets. Ze laten dat gevoel achter dat je ongewenst bent.

Het is het verdriet om te weten dat zulke mensen bestaan. Het kan ze echt niets schelen. Het is het verdriet dat je een persoon hebt ontmoet die niet in staat is om lief te hebben en zeker niet van je hield.

En het is het verdriet dat dit jouw realiteit is. Je bent deel van zoveel mensen die spijtig genoeg het leed van narcistisch misbruik hebben ondervonden. 

Hoe giftige mensen je manipuleren en zo gezonde communicatie vermijden?

1. afleiden van het gespreksonderwerp. 
2. cyclische gesprekken die nergens toe leiden.
3. Stonewalling en niet reageren op jou of je volledig negeren.
4. Over mensen praten, zodat je er geen woord kunt tussen krijgen.
5. Voortdurend zeggen dat het “geen goed gesprek is”, ondertussen is het nooit een goed moment.
6. Dingen omdraaien en projecteren wat ze met je doen.
7. Verkoopt platte leugens en probeert je vervolgens te laten denken dat je ze waarschijnlijk hebt verkeerd begrepen. Of ze zeggen dat het helemaal niet is gezegd geweest.
8. Minimaliseren je gevoelens en beschuldigen je ervan te gevoelig te zijn, of altijd overdreven te reageren.
9. De klassieker “Ik loop niet op eierschalen om je heen. Je neemt alles verkeerd aan.” (Ondertussen hebben ze je gewoon beledigd.)
10. Ze zeggen iets passiefs – agressief en beledigend en zeggen dan dat ze maar een grapje maken. En ga dan verder met de conclusie dat je geen grapje kunt maken.
11. Ze spelen het slachtoffer en zetten je op met een schuldgevoel. In plaats van boos op hen te zijn, slaagden ze er op de een of andere manier in om dingen te veranderen. Dus jij bent degene die de schuld krijgt.
12. Ze veranderen het onderwerp en leiden je af. Of ze beginnen al de dingen die je verkeerd doet ter sprake te brengen, om de aandacht van hen af ​​te leiden en op je te richten.

De redenen waarom narcistische individuen het beter lijken te doen dan jij, is dat ze agressief zijn.

Het zijn pestkoppen. Ze pushen om te krijgen wat ze willen. Ze hebben er geen moeite mee om op een paar mensen te stappen om daar te komen.

Bovendien hechten ze niet altijd aan mensen, zoals de meeste mensen doen, zodat ze gemakkelijker verder kunnen gaan. Ze zijn ook niet echt op zoek naar liefde, ze zoeken iemand om te manipuleren.

Narcisten zullen bijna iedereen meenemen als ze denken dat ze voorraden van hen krijgen. Je moet onthouden dat narcisten anders zijn. Dat ze gestoord zijn en dat ze niet altijd op dezelfde manier werken als de meeste mensen.

Hun bedoelingen zijn anders, hun doelen zijn anders en hun motieven zijn anders. Maar een ding is zeker, ondanks met wie ze zijn of wat ze doen. Narcisten lijken ellendig. Als je door hun gevel kijkt, ziet je dat ze als een verslaafde wanhopig zijn en constant behoefte hebben aan voedsel.

Ze lijken altijd humeurig en ongelukkig. Zou je dat niet zijn als je altijd probeert een leeg gat te voeden, om te valideren wie je bent en om je echt levend te voelen? Het is een eindeloze strijd voor hen, en je wordt gewoon road kill. Het eindigt nooit goed met een narcist. Het kan niet, ze hebben niets te geven. Je sterft uiteindelijk van de honger.

Narcisten verwachten een gunstige behandeling.

Narcisten zijn hypocriet en denken dat ze meer rechten dan een ander hebben. Ze denken niet dat de regels op hen van toepassing zijn. Ze kunnen doen, zijn en handelen zoals ze willen en niemand anders doet.

Door hun valse zelf kunnen ze denken en geloven dat ze superieure wezens zijn. Ze denken voordelen te hebben boven anderen. Ze hoeven nergens verantwoordelijkheid voor te nemen.

Het is onmogelijk om een ​​gezonde relatie met een narcist te hebben. Hun manier van denken plaatst je onder hen. Je zult nooit worden behandeld met de liefde en het respect dat je verdient.

Narcisten spelen met je emoties, ze gebruiken alles wat ze over je weten om je te manipuleren.

Ze gebruiken je schuldgevoel, mededogen, moraal, religieuze overtuigingen, verwarring en wat ze nog meer kunnen gebruiken om van je te profiteren en je te beheersen. Wees op je hoede voor de manier waarop ze zaken als integriteit gebruiken. Wat belangrijk voor je is, om te krijgen wat ze van je nodig hebben.

Het is belangrijk op te merken dat mensen die afkomstig zijn uit een achtergrond waar sprake was van misbruik, verwaarlozing, trauma, of zich onbemind of ongewenst voelden, dat deze kinderen gevoeliger zijn voor narcistisch misbruik. Genezing van jeugdwonden en trauma’s is belangrijk en noodzakelijk, zodat je minder kwetsbaar bent voor maatschappelijke roofdieren.

Het belangrijkste instrument van een narcist is verwaarlozing.

Er is geen betere manier om de geest van een medeplichtige te verpletteren dan om een ​​persoon te behandelen alsof ze er niet toe doen. Wat is een betere manier om iemands bestaan ​​ongeldig te maken dan hem, zijn behoeften, zijn wensen, zijn woorden, wat het belangrijkste is voor hem en wat het meest betekent voor hem of haar te negeren?

Welke betere manier om een ​​persoon onzichtbaar te laten voelen? Hoe eerder die steeds minder belangrijk wordt, hoe meer de narcist steeds belangrijker wordt.

Dit is waarom het zo moeilijk is om te genezen van narcistisch misbruik. Het is niet alleen het einde van een slechte relatie. Het is het besef dat ze je geest hebben gebroken. Ze hebben gestolen wat voor je het belangrijkste is: de essentie van wie je bent.

Geen enkele relatie kan overleven zonder empathie.

Als een persoon in staat is je niet te respecteren, je te bedriegen of iets anders, kan dat je pijn doen. Als die persoon je ziet lijden en toch door kan gaan en die dingen kan doen, dan is er iets mis aan die persoon. Ze missen empathie en het vermogen om zich te verhouden tot de pijn van iemand anders.

Heel vaak zeggen mensen dat ze liefde willen of bemind willen worden en ze smachten om hun ex-narcistische relaties. Maar je moet jezelf afvragen of je echt oprecht geliefd wilt worden of je het goed vindt met iemand die niet in staat is om je leven mee te delen.

Mensen die alleen om hun eigen behoeften geven, zijn niet in staat echt van iemand te houden. Je zult hun aanwezigheid hebben, maar je zult hun liefde niet hebben. Het is alsof je een heel brood wilt, maar alleen de kruimels opraapt van het achtergebleven brood.

Als je echt liefde wilt hebben, moet je wegblijven van, loslaten en stoppen met het achtervolgen van mensen die niet in staat zijn om van je te houden. Je moet echt worden met jezelf. Iemand liefhebben kan een geweldige kaalheid zijn. Je verlangt naar de liefde die je oorspronkelijk voor hen voelde tijdens het liefdesbombardement. Maar dat was maar een korte periode en het was niet echt.

Denk erover na om dat te hebben met iemand die echt van je houdt. Smacht niet naar iets wat nooit heeft bestaan.

Als je in die geest blijft, sta je niet toe dat het echte ding ooit je leven siert. Dat is een beslissing, of je het nu beseft of niet. Word eerst en vooral echt met jezelf.

Laat ons je vragen en reacties in de commentaren hieronder. Dank je wel!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Als je diep verdriet hebt na misbruik.

“Helpen van pleegouders om te gaan met scheiding, verlies en rouw”

Waarom een narcist ‘s morgens opstaat? Om te stelen! Deel

Gesteund voelen: Waardoor voel jij je gesteund?

Wat ik heb geleerd van rouwverwerking als pleegouder? Video

Ben je hersteld van het emotioneel misbruik door een narcist(e)?

Twee belangrijke signalen om een ​psycholoog te raadplegen

Rouwen na misbruik in een relatie met een psychopaat. Deel 1

Een vals geloofssysteem toen de narcist verscheen?

Alle artikels over emoties in Knack!

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees