Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Ontwikkeling van veerkracht door informatie over narcisten!

De manier waarop misbruikers hun slachtoffers manipuleren en behandelen is op dezelfde manier als hoe ze hun vliegende apen en supporters inschakelen.

Narcisten weten wat ze moeten zeggen. Ze weten hoe ze mensen aan hun kant kunnen krijgen. Onthoud in de eerste plaats dat ze experts zijn in manipulatie en misleiding. Het verschilt niet veel van de manier waarop ze slachtoffers conditioneren om hun leugens te doen geloven door ze te gaslichten.

Meer over gaslichten door de zoekfunctie te gebruiken op narcisme.blog.

Het wordt beter.

Ik weet dat je verdrietig bent, dus ik zal je niet vertellen om een ​​goede dag te hebben. In plaats daarvan raad ik je aan om gewoon een dag te hebben. Blijf in leven. Voed jezelf goed. Draag comfortabele kleding en geef jezelf nog niet op. Het wordt beter. Tot die tijd heb je een dag.

Het leven kan moeilijk zijn. De mensen met wie we ons omringen, zouden ons leven moeten verbeteren en niet de reden zijn voor onze pijn. Narcisten maken alles erger. Ze zijn als een doorn aan jouw kant. Ze zijn er altijd en maken alles moeilijker. Als je op een consistente basis met een of meer pathologische mensen omgaat, bevind je zich waarschijnlijk in een staat van constante stress en dwang.

Dus wanneer de moeilijke tijden komen, in plaats van een huis en een plek te hebben om te rusten, zoals de relaties met een geliefde zouden moeten zijn, laat je ze alles erger maken. Ze voegen toe aan je toch al moeilijke ervaring.

Dit is hoe het is om een ​​relatie te hebben met een narcist.

Je voelt je chronisch alleen of je wordt op de een of andere manier mishandeld, niet gerespecteerd of mishandeld. Hoe moeilijk het ook is om op die manier bij mensen weg te blijven, vanwege traumabanden en andere factoren, de schade op lange termijn om bij hen te blijven, is zoveel erger.

Narcisten willen geen eerlijke relaties, ze willen cheerleaders.

Ze willen blinde loyaliteit en mensen die hen altijd gelijk geven. Bovendien willen zeonvoorwaardelijke acceptatie, wat ze ook doen. Zolang je niet vraagt ​​wat ze doen en ze het verkeerde geven, laten ze je met rust.

Als je het niet met hen eens bent of op een of andere manier tegen hen ingaat, zal er een hel uitbarsten zijn. In hun ogen is dit het diepste verraad en dat zal nooit ongestraft blijven. Narcisssisten zijn hatelijke en wraakzuchtige mensen.

Ik denk dat het een onvermogen van narcisten is om je te zien zoals je bent, of om je behoeften en wensen te beantwoorden, waardoor relaties met hen zo schadelijk zijn. Als een persoon je hele wezen ongeldig maakt, is dat buitengewoon schadelijk. Meer dan alles wat mensen willen is gezien, erkend worden en mensen  om hen heen hebben die om hen geven.

Mensen realiseren zich niet hoe buitengewoon schadelijk het is om rond mensen te zijn zonder empathie of mensen die een lage empathie te hebben. 

Het is emotioneel verpletterend. Elke ziel wil gezien en gehoord worden. Mensen ongeldig maken is als ze vertellen dat ze niet waardevol of belangrijk zijn. Wat is er meer verpletterend dan dat. Het is dus geen mysterie waarom relaties met narcistische individuen zo schadelijk zijn.

Je kunt geen relatie hebben met een narcist en verwachten dat je op de een of andere manier niet wordt gekwetst of beschadigd. Daarom is “geen contact” of “emotioneel uitgeschakeld contact” de beste manier, of als het niets anders kan, houd het dan uitermate beperkt.

De sleutel is …

Iemand die echt van je houdt, geeft om je geluk. Ze geven om uw behoeften. Ze willen je gelukkig maken. Een giftig persoon is egoïstisch en ze willen je alleen in de mate dat je ze gelukkig maakt en in hun behoeften voorziet.

Niet iedereen die een gewelddadige relatie aangaat, is onzeker, verlegen en mist zelfrespect. Sommigen zijn sterke zelfverzekerde succesvolle mensen, die werden gemanipuleerd in relaties met slinkse mensen. Narcisten die gebruikmaakten van hun goedheid en ze werden zo slecht behandeld dat ze vergaten hoe ze van zichzelf moesten houden.

Er zijn enkele slachtoffers die helaas uit narcistische families komen.

Vanwege het misbruik dat ze hebben doorstaan, hebben ze voor narcistische partners of vrienden gekozen. Deze mensen hebben niet de steun die ze verdienen.

Helaas heeft het gevolgen als je uit een familie van narcistische individuen komt. Veel slachtoffers lijden aan CPTSS, depressie en angst door kindermishandeling. Als gevolg hiervan hebben ze het moeilijk om door het leven te navigeren.

Ze eindigen onbewust met zichzelf te omringen met deze type individuen.

Ze proberen trauma’s uit hun kindertijd op te lossen of omdat ze dit als liefde ervaren. We hebben de neiging om te gaan waarmee bekend is, ongeacht wat voedsel voor ons is.

Slachtoffers moeten zich in hun leven van de narcisten scheiden, ook al voelen ze zich een tijdje eenzaam. Ze moeten professionele hulp vinden en het genezingsproces starten. Ze moeten ook lid worden van steungroepen en ondersteuning zoeken bij de juiste mensen.

Soms is de beste ondersteuning die we kunnen krijgen van andere mensen die ook last hebben gehad van dit soort misbruik.

Dit is voor niemand een gemakkelijk proces om te begrijpen.

Degenen die het meest zullen begrijpen, zijn degenen die dit ook hebben ervaren. Bij het vinden van veel banden zijn het de gebrokenen die de meest gebroken helpen. Moet je narcisten vertellen dat je weet dat ze narcisten zijn?

Er zijn zoveel redenen waarom het geen goed idee is om ze uit te roepen over hun narcisme.

Narcisten zijn oppervlakkig en zeer bezorgd over het beeld dat ze naar de wereld projecteren. Door ze in een negatief daglicht te stellen, worden ze alleen maar geactiveerd.

Narcisten zijn zeer wraakzuchtige mensen en zullen er niet vriendelijk tegen je zijn als je ze uitroept.Ze kunnen geen enkele kritiek aan en als je hen vertelt dat ze narcistisch zijn, worden ze alleen maar boos. Het maakt niet uit of het waar is of niet.

Ze zullen je alleen als de vijand zien en dan alles in het werk stellen om je pijn te doen.

Ze kunnen mensen vertellen dat jij de narcist bent of een lastercampagne opzetten voor het geval je besluit jouw onthulling over hun narcisme te delen. zullen ze ook wraakzuchtig zijn en proberen je op elke mogelijke manier te vernietigen.

Je bent niet zoals zij en zult niet tot het uiterste gaan om je pijn te doen.Het zijn gevaarlijke mensen. Het is het beste om “geen contact” te gaan, de “Grey Rock-methode” of “Emotioneel uitgeschakeld contact” te oefenen.

Je houdt het misbruik verborgen voor dierbaren.

Hoe meer je geïsoleerd bent, hoe meer je in trance bent, hoe meer je in de ban bent van de narcist en in een staat van verwarring, hoe meer je niet echt zeker weet wat er aan de hand is. Je merkt dat je de misbruiker verdedigt tegen familie en vrienden.

Emotioneel en psychologisch misbruik samen met gaslighting en manipulatie beïnvloedt hoe je alles waarneemt en verblind je voor het misbruik dat plaatsvindt. Je kunt zich ook schamen dat deze persoon van wie je houdt je zo behandelt. De combinatie van al deze dingen zorgt ervoor dat je de wereld niet vertelt wat er werkelijk aan de hand is.

Een Rode vlag als je een narcist wil vermijden!

Je krijgt het etiket  “van de beste persoon die ze ooit hebben ontmoet”, tot “mogelijk de slechtste persoon die ze ooit hebben ontmoet” in de devalue-fase. Niemand is perfect, dus in dit stadium beginnen ze je te devalueren of negeren ze je. Alles om je onbelangrijk te laten voelen.

Als een persoon plotseling zonder reden verandert van houding tegenover jou, kan dit een aanwijzing zijn voor hun persoonlijkheid. En als ze heen en weer gaan tussen aardig en gemeen zijn, dan is dat een nog grotere aanwijzing.Wees op jouw hoede voor dit inconsistente gedrag.

Beantwoord de oproep niet. Verlies je ziel niet aan een narcist.

Net als je je eindelijk beter voelt. Je begint hoopvol te worden. Bovendien denk je steeds minder aan de narcist. De oproep of sms komt. Geef er geen antwoord op. Reageer niet.

Ze willen zien of ze nog steeds controle over je hebben. Ze willen je weer in huis halen. Vergeet niet dat ze niet veranderd zijn. Ze zullen je niet beter behandelen en dat is niet om de juiste redenen. Het leidt alleen maar tot meer pijn en pijn.

Negeer het.Dit is wat je moet kunnen zeggen om eerlijk te zijn en je waarheid te vertellen aan de mensen in je leven.

Natuurlijk moet je het op de diplomatiekste manier doen, maar als je bang bent om je gevoelens te uiten, is dat een indicatie voor manipulatie en controle.

Ze hoeven het niet altijd met je eens te zijn, maar je zou jezelf moeten kunnen uiten zonder dat ze je het gevoel geven dat je een slecht persoon bent of alles wat je zegt naar hun hand zet.

In een goede relatie ben je in staat om je authentieke zelf te zijn.

Genezing van narcistisch misbruik.

  1. Ga “Geen contact” of “emotioneel uitgeschakeld contact”. Dit moet het doel zijn. Het is erg moeilijk om te genezen als je nog steeds wordt misbruikt. Zoek naar emotioneel afstandelijk contact op narcisme.blog en de grijze rock-methode als je je niet volledig kunt distantiëren van de misbruikers.
  2. Zoek een heel goede therapeut die misbruiksituaties begrijpt. Dit is erg belangrijk. Als ze narcistisch misbruik niet begrijpen, kunnen ze soms meer kwaad dan goed doen.
  3. Word lid van steungroepen. Facebook heeft enkele geweldige steungroepen. Dit is erg moeilijk om alleen te doen. Het is erg belangrijk dat je zoveel mogelijk steun vindt, spirituele voorkeuren zijn ook nuttig. Alle links vind je het menu.
  4. Als je functionele problemen hebt, is het belangrijk dat je kijkt naar traumatherapie. Veel slachtoffers van narcistisch misbruik lijden aan een complexe posttraumatische stressstoornis. Onderzoek EMDR, zeer nuttige techniek bij genezing van traumasituaties.
  5. Gun jezelf de tijd om te rouwen. Het is nog steeds een verlies, ook al was het niet echt voor hen, het was echt voor jou en dat is het enige dat telt.
  6. Vergeef jezelf, ze zijn uitermate manipulatief. De slimste onder ons had voor de gek gehouden kunnen worden. Onthoud dat ze hun vak hun hele leven hebben gemanipuleerd en geperfectioneerd.
  7. Oefen buitengewone zelfzorg. Het wordt tijd dat je voor jezelf zorgt.

Misbruikers zoeken naar bepaalde kenmerken bij mensen.

Ze houden van meelevende empathische mensen die hun voortdurende overtredingen constant zullen begrijpen en overzien. Ze houden van alles of niets individuen die hoe dan ook erg loyaal zijn.

Maar het is een misvatting dat alle slachtoffers geen vertrouwen hebben of een laag zelfbeeld hebben. Pathologische mensen verzorgen slachtoffers en breken langzaam hun zelfgevoel af en verminderen hun eigenwaarde. Het is niet altijd andersom. Veel slachtoffers voelen vaak het verlies van hun eerdere zelfverzekerde zelf.

Narcistische mensen kennen zichzelf, ze weten dat ze egoïstisch zijn en recht hebben.

Ze weten dat ze het niet bij andere zelfzuchtige individuen zullen redden, dus zoeken ze mensen die het tegenovergestelde van zichzelf zijn en de moraal en waarden hebben die in hen ontbreken.

Narcisten zullen het doen totdat ze je droog laten bloeden. Ze zullen letterlijk duren totdat je niets meer te geven hebt. Als je iets nodig hebt, zijn ze nergens te vinden. Ze hebben altijd een reden waarom ze niet voor je kunnen doen. Ze hebben overal excuses voor. 

En als God verhoede dat je er boos op wordt, vinden ze een manier om het om te draaien en jou de slechterik te maken. Ze geven je gas en maken je ziek tot het punt waarop je nu slechter bent. Meer uitgeput dan ooit.

Dus je hebt nog steeds het probleem waarmee je oorspronkelijk begon en je bent gebroken van hart dat je met zo weinig respect werd behandeld./p>

Als je het zelfs moeilijk hebt om te functioneren als gevolg van narcistisch misbruik, en gesprekstherapie lijkt niet genoeg te zijn.

Mogelijk lijd je aan cptss.

Er is een enorme hoeveelheid gaslighting en trauma in deze relaties. Ze veroorzaken een enorme hoeveelheid schade aan jouw staat van welzijn, kijk alstublieft naar traumatherapie.

Dat blijkt het nuttigst te zijn bij misbruiksituaties. Verwacht geen loyaliteit van een narcist. Ze zullen je niet steunen. Ze zullen er zeker niet voor je zijn. Narcisten raken alleen betrokken bij dingen die hen ten goede komen. Ze kunnen zich weinig bekommeren om de zorgen of het welzijn van iemand anders.

De enige keer dat ze erbij betrokken raken, is omdat ze denken dat ze er op een of andere manier baat bij kunnen hebben. Je zult nooit een teamspeler hebben en je zult je altijd alleen voelen. Soms doen ze dingen voor mensen, zodat ze die kunnen gebruiken om ze onder controle te houden, bijvoorbeeld om een ​​persoon financiële steun te geven.

Uiteindelijk is alles wat ze doen het zelf ten goede komen.

Ze hebben zelfs aan liefdadigheid gegeven, niet zozeer als een oprecht zorgzaam gebaar, maar omdat ze daardoor er goed uitzien. Een van de ergste onderdelen van narcistisch misbruik zijn de gaslighting en de mind-game. Je zult hun bewijzen dat wat ze hebben gedaan verkeerd is en dat ze nog steeds hun onschuld belijden.

Ze zijn experts in het verwarren van mensen en het voeren van cirkelgesprekken waar een oplossing onmogelijk is.

Ze vinden manieren om de waarheid te verdraaien en tegen het einde van deze gesprekken draait je hoofd rond. Je bent zo verbijsterd, je vraagt ​​je af of ze hun eigen leugens geloven. Ze zijn zo onvermurwbaar om gelijk te hebben dat je aan jezelf begint te twijfelen, zelfs als je de waarheid kent.

Dit is zeer misbruikend en tast de mentale gezondheid en de staat van het slachtoffer echt aan. Als je een goed mens bent, zul je je af en toe een dwaas voelen. Als je probeert het goede in mensen te zien, zul je in deze wereld uiteindelijk gekwetst worden.

Maar de mensen die gezegend zijn, zouden mensen zoals jij in hun leven moeten hebben, de mensen die het vermogen hebben om je grote schoonheid te waarderen.

Ze zouden je niet anders willen. De mensen die in staat zijn om van je te houden, zullen oprecht en diep van je houden. Ergens in een narcistisch leven leren ze dat beeld alles is. Hoe je eruit ziet, is belangrijker dan wie je bent volgens narcisten

Ik heb gevallen gehoord waarin narcisten proberen iedereen te vernietigen die probeert ze er slecht uit te laten zien. Of het echt is of niet, is niet relevant. Ze kunnen je zoiets vreselijks aandoen. Het is alsof je iemand hebt vermoord.

Het is voor een narcist erg belangrijk dat ze een goed publiek imago uitstralen.

Iedereen die dat beeld probeert te vernietigen, krijgt te maken met een narcistische toorn. Het moeilijkste aan het omgaan met een narcist is dat ze absoluut geen integriteit hebben, geen, nul. Als een persoon niet integer is, maakt hij zich niet druk om het juiste te doen.

Er is geen echte loyaliteit. Ze doen wat het beste voor ze is. Er is geen vertrouwen, hoe zou je iemand kunnen vertrouwen die geen integriteit heeft. Het komt erop neer dat je geen echte relatie kunt hebben met een pathologische persoon.

Empaten en al te meelevende mensen zullen het slachtoffer worden van narcisten omdat we niet zijn zoals zij, en dat weten ze. >We willen het beste in mensen geloven. We willen dat iedereen een kans krijgt.

Je moet je realiseren dat als je met gewetenloze mensen omgaat, je niet veilig bent. Ze geven niets om verkeerd of goed. Zoals een narcist die me schreef zei: ‘Eerlijk gezegd geef ik alleen om mezelf, dus als andere mensen gewond raken, schaadt het me niet.’

Het is zo simpel voor de man van hen.

Empaten moeten leren dat niet iedereen op hen lijkt en ze moeten leren zichzelf te beschermen. Er zijn zoveel lagen van pijn en trauma waar je mee te maken krijgt als je het uitmaakt met een pathologisch persoon.

Ik ga me concentreren op één aspect dat naar mijn mening schadelijk is voor de menselijke geest.De manier waarop ze je proberen te wissen. Ze maken je als mens volledig ongeldig. Ze conditioneren dat je er alles over maakt.

Je hele bestaan ​​zal rond hen, hun wensen en hun behoeften draaien. En je zult langzaam het gevoel krijgen dat je niet meer weet wie je bent. Dat komt doordat niets over jou gaat. Je begint jezelf te verliezen in deze relaties.

Je brengt het grootste deel van je tijd door met lopen op eierschalen of een toestand van massale verwarring en pijn die je niet altijd begrijpt.Ze breken letterlijk je geest. Ze kunnen je vernietigen op spiritueel, mentaal en emotioneel niveau.

Daarom heb je vaak het gevoel dat je jezelf hebt verloren en dat je niet langer de persoon bent die je was voor de relatie.

Sommige dingen willen narcisten niet dat je het weet. Narcisten zullen proberen de mensen te vernietigen die tegen hen argumenteren. Je mag hen niet vertellen dat wat ze doen verkeerd is. Je mag het niet met hen oneens zijn.

Bovendien mag je geen grenzen stellen. Je mag geen zorg voor jezelf dragen.  En niet alleen zijn ze tegen dat alles, maar ze proberen iedereen te vernietigen die weigert zich aan hun regels te houden. Narcisten leren niet van hun fouten. Ze hebben weinig zelfbewustzijn en richten zich alleen op wat voor hen belangrijk is.

Narcisten hebben moeite met het identificeren van gedragspatronen, dus blijven ze steeds weer dezelfde fouten maken.

Wanneer je je hele leven hebt besteed aan het uitkijken voor jezelf en leren manipuleren om te krijgen wat je wilt. Je bent niet zo gefocust op hoe je gedrag de mensen om je heen beïnvloedt, tenzij je baat hebt bij dat gedrag. Alles wat een narcist doet, is egocentrisch.

Ze kunnen niet voorbij hun eigen wensen en behoeften kijken. Slachtoffers van psychologisch misbruik kozen er niet alleen voor om in deze beledigende situaties te blijven. Dit type misbruik wordt berekend, langzaam uitgevoerd en stelt slachtoffers in staat misbruik te tolereren.

Stop met het opnieuw beschuldigen van slachtoffers omdat ze het niet eerder hebben erkend. Slachtoffers bekrachtigen zichzelf uiteindelijk en komen uit deze gevaarlijke situaties.

Stop met het beschuldigen van de slachtoffers voor het misbruik en geef de schuld aan de dader waar het thuishoort.

Narcisten zijn de grootste hypocrieten. Ze voelen zich gerechtigd om te doen en te zeggen wat ze maar willen. Ze spelen volgens verschillende regels. Daarmee bedoel ik dat de ethische en morele regels die ze van ons allemaal verwachten niet van toepassing zijn op henzelf.

Als ze de verkeerde dingen doen, verwachten ze compassie en begrip, de compassie en het begrip die ze nooit aan iemand geven. Hoe verdrietig is het als je je best doet om iemand in je eigen nadeel te helpen, en als je dan niets meer te geven hebt, gooien diezelfde mensen je weg. Er zijn echt slechte mensen in deze wereld.

Hoe manipuleert een narcist?

Wanneer je iemand confronteert met wat ze verkeerd hebben gedaan, en ze willen geen verantwoordelijkheid ondernemen voor hun acties, zullen ze je manipuleren door de focus weer op jou te leggen.

Ze zullen iets naar voren brengen dat je moet doen of hebben gedaan, en je onvolkomenheden gebruiken als een manier om de focus van hun acties af te leiden.

Ze vinden het eigenlijk leuk om je imperfecties te kennen, het geeft ze munitie. En ze hebben iets boven je hoofd om tegen je te gebruiken. Leg de focus weer op hen waar het thuishoort.Intimidatie is ook misbruik.

Bekers door de kamer gooien, muren slaan, in je gezicht schreeuwen, je nabootsen, je beledigen, je vertellen dat ze het beter zouden kunnen doen, je vertellen dat je nutteloos en nergens goed voor bent. Je telkens bespotten in een poging je dom, controlerend te laten voelen de financiën, je isoleren en bepalen met wie je omgaat.

narcisten
ga hier voor zelfzorgHelp

Dit zijn allemaal verschillende voorbeelden van psychologisch misbruik en intimidatie.

Wat ik niet begrijp, is dat niets van dit alles nieuw is. 

Bij veel van de problemen waarover ik hoor, niet alleen op dit gebied natuurlijk, of gewoon in het algemeen, gaat het om een ​​soort giftige persoon.

Ze zitten altijd midden in iets, veroorzaken een soort chaos en verpesten iemands leven. Waarom hadden we het niet eerder over narcisme?

Zo’n belangrijk en veel voorkomend gezondheidsprobleem en de meeste mensen weten niet eens dat het bestaat of begrijpen het zelfs.

>Zolang we het negeren, zal het nooit beter worden.

We maken gewoon slecht gedrag mogelijk dat wordt voortgezet en wordt doorgegeven aan andere generaties.

Ieder van ons afzonderlijk kan een verschil maken, al is het maar met ons eigen leven.

Samen kunnen we dit verbeteren en hopelijk wat broodnodige vrede en liefde in het leven van mensen brengen.

Enorme rode vlag voor narcisme.

Gezonde relaties zijn consistent. Als je altijd moet twijfelen wie een persoon is, hun oprechtheid, hun karakter, hoe echt ze zijn, dan is er een probleem. Dit kan heel goed een rode vlag zijn.

Niemand is perfect en we maken allemaal fouten, maar als we constant de persoon met wie je bent ondervragen, dan is de kans groot dat er iets niet klopt. Je moet naar al het andere kijken en binnen de context van de hele relatie, maar je moet op zijn minst redelijk zeker zijn met wie je bent.

Een relatie met een narcist is een enorme hersenkraker. Is die persoon goed of slecht?Is die persoon echt narcistisch of niet?Diep van binnen houden ze van me of niet?

Is die persoon echt of niet? Liegt die persoon tegen me of ben ik paranoïde?

Ben ik de gekke of is hij of zij dat?

Deze relatie maakt me gek. Dat is precies hoe je je voelt bij een narcist. Je voelt je verloren, onbeheerst, verward en alsof je gek wordt.

De gaslighting in deze relaties zou illegaal moeten zijn, ze verpesten echt ernstig met je gemoedstoestand en algeheel welzijn.

Giftige mensen nemen aanstoot aan elke negatieve opmerking, of het nu waar is of niet!

Ze denken dat je ze beledigt, terwijl je ze eigenlijk beschrijft, of wat ze verkeerd doen, hun kwetsbare ego kan de waarheid niet aan.

Soms doen slachtoffers dingen die manipulatief lijken en lijken alsof ze ook narcistisch zijn, maar als je te maken hebt met narcistische individuen, leren slachtoffers te overleven door dingen te doen waar ze niet trots op zijn.

Ze liegen omdat ze niet willen dat de narcist hen straft.

Bovendien manipuleren om de toorn van narcisten te vermijden. Ze doen dingen die ze normaal gesproken nooit zouden doen met normale of redelijke mensen.

Slachtoffers leren die vluchtige atmosfeer te overleven door dingen te doen die ze onder normale omstandigheden niet zouden doen, helaas leren sommige slachtoffers aan zichzelf te twijfelen en zijn ze bang dat ze ook narcistisch kunnen zijn.

Die sfeer is zo schadelijk en ongezond dat het in iedereen het ergste naar boven haalt.

Sommige narcisten houden slachtoffers met opzet van hen afhankelijk, zodat ze ze kunnen beheersen en zodat slachtoffers ze niet zullen verlaten.

Dit soort narcisten zal de wenkbrauwen van de slachtoffers afkeuren, omdat ze hun eigen geld verdienen of iets doen dat hen meer vrijheid geeft.

Ze willen volledige controle over hen hebben en dat doen ze met financiën en andere verantwoordelijkheden in het huishouden.

Ze willen dat je het gevoel hebt dat je het niet zonder hen kunt redden.

Je kunt narcisten niet vertrouwen. 

Je relatie met hen is oppervlakkig, wat betekent dat ze je op elk moment kunnen laten vallen als iemand hen vertelt dat je tegen hen bent, of iets tegen hen zegt of doet, een ego van narcisten is zo kwetsbaar dat het hun eerste neiging is om ze te geloven.

Iedereen kan alles tegen ze zeggen en vanwege hun gebrek aan gehechtheid en hun gebrek aan echte loyaliteit kunnen ze je op een dubbeltje tegenhouden.

Ze hebben niet de vaardigheden om op een gezonde manier te communiceren.

Ze praten er niet met je over, of proberen dingen goed te maken, ze rennen met wat ze horen en jij wordt de vijand.Daarom is het bij hen nooit veilig, ze laten je nooit echt binnen, dat kunnen ze niet.

Ze vertrouwen zichzelf niet, hoe kunnen ze jou vertrouwen. Op zoveel niveaus ben je gewoon niet veilig in een relatie met een pathologische persoon. Narcisten geven je net genoeg om je vast te houden. Als je ten einde raad bent, gooien ze je een bot, of liever wat kruimels. >Dit is hoe ze de traumaband aan de gang houden.

Ze geven je iets, zodat je wat verlichting krijgt van alle martelingen die ze je hebben aangedaan. Ze verwarren je met hun kruimels. Als je al zo lang geen respect en gewoon fatsoen meer krijgt, is een paar kruimels een welkome opluchting. De traumaband en hun tijdelijke verandering in houding houden je vast, soms tientallen jaren. Je moet het patroon realiseren. Stop deze cyclus van misbruik.

Onthoud je waarde, neem geen genoegen met kruimels als je het hele brood verdient.

Zorgen is niet iets wat je zegt. Het is iets wat je doet. Zonder acties om het te ondersteunen, zijn het slechts woorden. U wilt weten wie er echt om u geeft, kijk wie er voor u komt opdagen. Wat slachtoffers van narcistisch misbruik zo verdrietig maakt, is dat ze zo getraumatiseerd zijn dat ze veel verwondingen aan de geestelijke gezondheid gaan oplopen.

Dit maakt ze niet zo functioneel als vroeger en dat belemmert hun dagelijkse taken lang met het vermogen om de relatie daadwerkelijk te verlaten of van plan te zijn om te verlaten. Sommige slachtoffers voelen zich zo gebroken dat ze niet de kracht hebben. Anderen hebben geen toegang tot de financiële middelen die nodig zijn om te vertrekken. Hulp krijgen is een ander probleem.

Veel gebruikelijke therapeuten zijn niet getraind in het begrijpen van narcistisch misbruik en trauma.

Soms in hun onwetendheid maken ze de dingen onbewust erger.! Geen misbruik meer. Geen tolerantie meer. Dit is een vreselijk gezondheidsprobleem dat zeer vaak voorkomt en elke dag levens vernietigt. Dit moet stoppen. Mensen zijn waardevol en waardig en verdienen het niet om op deze manier behandeld te worden.

Het is tijd dat we terugvechten.Geen contact emotioneel uitgeschakeld contact. Als we dit toestaan ​​om door te gaan, maken we het gewoon mogelijk en dit zal nooit iets beters maken. Geen misbruik meer.

Reactief misbruik is de disfunctionele reactie op het indringen en aansporen van verraderlijk en flagrant misbruik.

Slachtoffers reageren op een beledigende manier wanneer ze chronisch worden misbruikt en tot het uiterste worden gedreven.

Voorbeeld van reactief misbruik.

Narcistische echtgenoot komt thuis van zijn werk en het eerste wat hij zegt is: ‘Waarom kan ik niet thuiskomen in een schoon huis?’ Wat heb je de hele dag gedaan?’

Vrouw komt de kamer binnen en probeert het onderwerp te veranderen en een gevecht te vermijden.Vervolgens maakt hij een achterbakse belediging over haar joggingbroek. slachtoffer dat nog steeds haar tong vasthoudt, blijft proberen een gevecht te vermijden en vraagt ​​hoe het werk was.

De man vertelt zijn vrouw vervolgens over een nieuwe vrouwelijke werknemer: ‘Ze is buitengewoon intelligent, ik ben zo onder de indruk van haar. Ik kan niet geloven dat ze drie universitaire graden heeft.’

Hij zei dat hij heel goed wist dat het niet een goede opleiding is om bij haar te zijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, zegt hij dat de nieuwe werknemer er geweldig uitziet voor haar leeftijd en vervolgens zijn vrouw vertelt dat ze weer moet gaan trainen.

Onnodig te zeggen dat na meer van deze prikken het slachtoffer eindelijk genoeg heeft gehad en begint te schreeuwen tegen haar man en gooit uit pure frustratie een tv-afstandsbediening door de kamer. Hij noemt haar dan gek en zegt dat ze hulp nodig heeft.

Geen contact of emotioneel afstandelijk contact.

Geen contact of emotioneel afstandelijk contact is de enige bekende manier om met pathologische mensen om te gaan.Narcistische individuen leven van jouw energie. Ze hebben constant narcistische voorraad nodig. Het is hun levenskracht.

Daarom voel je je helemaal leeg om hen heen. Ze hebben je nodig, of ze het nu toegeven of niet. Dit is waarom ze altijd een back-up hebben.Of iemand die nieuw wacht in de coulissen. Elk contact dat je met hen hebt, veroorzaakt een soort drama of ontbering. Ze leven van de chaos. Het is gewoon hoe ze in de wereld functioneren.

Houd je niet vast aan een fout, alleen omdat je er veel tijd in hebt gestoken.

Geef toe dat je fouten hebt gemaakt. Fouten maken ons menselijk. Maar laat uw fouten u er niet van weerhouden om in een betere verbeterde versie van uzelf te bloeien. Er is enorm veel moed voor nodig om tegen jezelf te zeggen ‘ik had het mis’, maar het geeft je kracht. Probeer het eens schat. Het is goed voor je.

Zie je geen resultaten? Wil je opgeven? Overweeg dit: het laatste wat op een fruitboom groeit is de vrucht.Als iemand die schade heeft geleden, zegt: ‘Ik heb hulp nodig’ en jouw antwoord is ‘We hebben allemaal hulp nodig’ Dat helpt niet. Lees dat nog eens.

Waarom herstellen?

Genees zodat je nooit een sarcastische toon hoeft te geven aan opbeurende berichten.Zodat je nooit iemand anders het object van je eigen frustratie hoeft te maken.

Genees, dus als iemand je vertelt dat ze van je houden, mag je jezelf toestaan ​​om ze te geloven.Onthechting beoefenen gaat niet over het negeren van je gevoelens. Het gaat erom ervoor te zorgen.

Een meningsverschil met een giftige partner zal een argument worden, dat een groter probleem wordt. Een meningsverschil met een goddelijke partner verandert in een gesprek, dat leidt tot veranderd gedrag of een oplossing. Het is belangrijk dat je het verschil kent.

Onderschat nooit de positieve invloed die je kunt hebben op de mensen om je heen door jezelf eenvoudig kwetsbaar te maken en hen een enorm compliment te geven dat ze zeker verdienen.

Moderne cultuur straalt individualiteit uit en één vakmanschap. Wees in plaats daarvan het water dat andere mensen helpt bloeien. Dit is een dankwoord aan al het water dat op mijn pad komt … je weet wie je bent!

Dingen ondernemen om gewoon de vrede te bewaren, is eigenlijk een traumarespons.

Wanneer je dit doet, respecteer je je grenzen. Nooit meer jezelf ongemakkelijk maken voor het comfort van anderen. Je hebt nu de controle. Jij bepaalt je leven. Neem ruimte in en gebruik je stem.

Angst kan ervoor zorgen dat we terugglijden in oude patronen en situaties die niet altijd gezond zijn, maar comfortabel voelen. Dit is niet waar verandering plaatsvindt. Het kan eng zijn om niet te weten wat de volgende stap is, maar houd het geloof, houd jezelf verantwoordelijk voor voorwaartse beweging. Je baant je een weg.

Onderschat nooit een cyclusbreker. Ze hebben niet alleen jarenlang generatietrauma meegemaakt, maar ze stonden ook voor het trauma en vochten om te zeggen: “Dit eindigt bij mij.” Dit is dapper. Dit is krachtig. Dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Onderschat nooit een cyclusbreker.

Heb je enig idee hoeveel tirannen en dictators er zijn die angst hebben voor de mensen die ze uitbuiten? Allen realiseren zich dat op een dag, onder de verschillende slachtoffers die ze hebben, dat er dat zeker één zal bij zijn die opstaat en terug slaat.

Alleen omdat ik het allemaal zo goed draag, wil nog niet zeggen dat het niet zwaar is.

Depressie is geen grap. Het is vreselijk, maar wetende dat ik God heb die sterker en groter is dan de depressie zelf en die bij mij vecht, geeft me het gevoel dat ik niet alleen vecht. Soms wil ik te vaak de handdoek in de ring gooien en het leven zelf opgeven.

Maar als ik erover nadenk, moet er een reden zijn waarom mijn hart nog steeds klopt en wat die reden ook is, alleen God weet het. Hij is degene die mij het leven heeft ingeblazen, dus ik zal gewoon op Hem vertrouwen en rusten.

Hij ondersteunt me. En ik weet niet wat mijn doel op deze aarde is, maar ik ben bereid om te blijven ademen zo lang, Hij wil dat ik hier ben en ontdek het doel dat God voor mijn leven heeft. Het leven is niet gemakkelijk, maar bij God is het de moeite waard om het te leven.

Ik vertrouw op God. Hij is groter dan alles waarmee we in het leven worden geconfronteerd.

Je eigen familie zal over je praten als je bezig bent met het doorbreken van al hun generatievloeken. Deze miserie is niet voor de zwakken. Je eigen familie zal “shit” over je praten als je bezig bent met het doorbreken van al “hun” generatie problemen en taboes. Deze shit is niet voor de zwakken. Als je zwakt bent maak dan dat je eerst sterk wordt.

Je mag geen enkel gewicht geven aan hun opinie over jou, omdat je heel goed hebt nagedacht over wie je bent.

Het is gemakkelijker om er over te dromen dan het uit te voeren, en het kost meer tijd dan je dacht om je innerlijk werk te doen. Het is hard werken aan jezelf, en heeft niets met geluk hebben te maken. Veel met geduld hebben en hard werken.

Er niet meer in geloven is het beste excuus. Je hoeft je absoluut niet te verontschuldigen voor wie je bent.

Trouwens niemand van je familie geeft echt om jou. Ze eisen de perfectie om je onzeker te maken. Doe de voorbereiding, doe het innerlijke werk, informeer je voldoende, maak een plan. Buig je hoofd en werk eraan.

Als je zover bent gekomen, voer het dan uit met snelheid. Snelheid is meer belangrijk dan de meeste denken. Stop dan met denken, stop dan met er over te praten. Ga het doen. Het moment dat je start met handelen zoals je werkelijk bent, dan veranderen de dingen zeer snel.

Want in dit geval is de enige persoon die je dient toelating te geven, jijzelf. Er is geen enkele reden om de dingen verder te doen die je haat, en spijt dat je niet gedaan hebt wat je werkelijk van je leven wilde maken is als vergif.

Narcisten lichten je op door te zeggen dat je negatieve reactie op hun giftige gedrag giftig is.

Sommigen van jullie dragen nog steeds de wonden van mishandeling door ouders of partners. Ik hoop dat je weet dat niet iedereen geïrriteerd is over jou, niet iedereen boos is op jou, niet iedereen is er op uit dat jij faalt. Gun jezelf dezelfde vriendelijkheid die je aan anderen geeft.

Heb je enig idee hoeveel tirannen de mensen vrezen die zij uitbuiten? Iedereen van hen realiseert zich dat er op één dag minstens één iemand zal zijn die tegen hen in opstand zal komen.

De eerste stap naar genezing is accepteren dat je gekwetst bent.

Hoe vanzelfsprekend het ook lijkt, hoe meer je doet alsof je in orde bent, hoe minder goed het met je gaat. Ik weet dat het makkelijker is om te doen alsof je in orde bent dan om je wonden te openen.

Ik weet dat het gemakkelijker is om te doen alsof alles goed en fijn is, terwijl dat zeker niet het geval is. het veel veiliger om je pijn voor anderen te verbergen in plaats van ze in vertrouwen te nemen. Bovendien weet ik dat het eenvoudiger is om te zeggen dat je in orde bent als je daarom wordt gevraagd, dan dat je degene vertrouwt die om je kwetsbaarheid vraagt.

Ik weet dit allemaal omdat ik hetzelfde doe. Maar dat is het giftige deel van ons dat we moeten loslaten. Je bent maar EEN betrouwbare vriend, weg van pijn tot genezing. Neem die sprong!

Minder of meer posten op sociale media geeft je geen diploma in volwassenheid.

Kunnen we alsjeblieft gewoon stoppen met het beoordelen van mensen? Als je iets niet wilt doen; niet doen. Maar wat je ook doet, vertel anderen niet hoe ze hun leven moeten leiden en heb ook niet de indruk dat je beter bent dan de volgende persoon. Je realiseert je pas hoe slecht je relaties in het verleden zijn als je bij iemand bent die je goed behandelt en je denkt dat ik niet mag huilen minstens drie keer per week?

Stop met het vasthouden aan mensen alleen omdat je samen geschiedenis hebt.

Ik weet niet wie dit moet horen, maar hier herinner ik jullie eraan om jezelf op de eerste plaats te zetten. Alleen omdat ik de shit niet aanpas, wil nog niet zeggen dat ik het niet weet. Sommige shit is de energie gewoon niet waard.

In het genezingsproces moeten we vaak dingen en mensen die ons niet meer dienen of niet meer verenigen met de persoon die we worden, loslaten. Ons netwerk kan afnemen of helemaal wegvallen.

Dit kan het gevoel geven dat je alleen of eenzaam bent. We hebben nog geen contact kunnen maken met mensen die combineerbaar zijn met wie we worden, hoewel de mensen waarmee we contact maakten niet meer goed bij elkaar passen en daarom ontstaat er een kloof.

Samen met deze afscheiding van verbinding met de buitenwereld is in de eerste plaats ook de afscheiding van de verbinding met ons oude zelf.

We hebben oude patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen, gewoonten en gedrag losgelaten, maar we hebben nog niets nieuws kunnen invoeren. Onze oude identiteit brokkelt af en er is vaak een periode waarin we ons identiteitsloos voelen, omdat we nog geen verbinding met ons nieuwe zelf hebben gevormd.>

Dit deel van het innerlijke werk wordt vaak ervaren als verwarrend, verbroken, alleen en eenzaam.

Al deze vormen van alleen en eenzaam voelen zijn eigenlijk prachtige edelstenen.

Pijnlijk, maar mooi. Het zijn zachte uitnodigingen om verder naar binnen te keren en de verbinding die je met jezelf hebt op te bouwen, te versterken en te verdiepen. Hoe sterker deze verbinding met jezelf, hoe meer je één bent met jezelf, hoe sterker je uit het trauma zult komen.

Onze grootste en belangrijkste verbinding is die met onszelf. Het is de enige die we echt kunnen beïnvloeden op de manier die we willen. Bovendien is het de enige die altijd beschikbaar zal zijn. Het is de enige waar we altijd op kunnen vertrouwen. Werken aan deze relatie en deze verbinding met jezelf is daarom belangrijk en tijd en moeite goed besteed.

De eenzaamheid die vaak wordt gevoeld tijdens genezing, kan worden gezien en gebruikt als toegangspoort tot het creëren en versterken van deze belangrijkste verbinding.

De manier waarop mensen met je omgaan is een statement over wie ze zijn als mens. Het gaat niet om jou.

Wees geen gevangene van je verleden. Dat deel van je leven is voorbij. De fouten die je hebt gemaakt, de slechte beslissingen, de onverstandige keuzes; ze maken allemaal deel uit van het leven. Blijf er niet bij stilstaan. Ze bepalen je toekomst niet. Je toekomst is een schone lei. Begin ermee te schrijven! Zorg ervoor dat je goed schrijft.

>Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat je niet iedereen kunt plezieren. Verspil dus geen tijd aan het proberen jezelf te bewijzen aan andere mensen. Goede mensen met een goed hart blijven goed doen, ongeacht wat andere mensen denken.>

Sommige mensen raken beledigd door uw ervaringen en waarheden omdat ze denken dat alles daarmee verband houdt. Dat is het niet. Dus maak je zorgen over jezelf en stop met projecteren op andere mensen. Dit geldt voor iedereen.

Is het echter niet grappig hoe haters zo geobsedeerd zijn door je te haten en toch kunnen ze er ook geen genoeg van krijgen?!

Omdat we het over dit onderwerp hebben, denken deze mensen echt dat hun nep-stalkingaccounts ons voor de gek houden.

Heb je ooit gewoon een echt, oprecht gesprek met iemand willen hebben over waarom ze hebben gedaan wat ze je hebben aangedaan?

Zo ja, wat zou je zeggen?

Mensen geven er niet om wat je doormaakt, ze hopen gewoon dat je in orde bent om nog steeds voor ze door te komen wanneer ze je nodig hebben.

Reden te meer om EERST voor jezelf te zorgen. Niemand heeft je rug zoals je eigen rug, dus de volgende keer dat iemand je schuldig maakt, omdat je jezelf op de eerste plaats zet; geef ze een middelvinger!

We bevinden ons in een wereld waarin de overlevenden zich schuldig voelen, omdat ze de waarheid hebben verteld.

Aan de overlevenden: wij zijn je een enorme moed verschuldigd.Je kunt van jezelf houden en je toch eenzaam voelen. Sta niet toe dat mensen je beschamen over je verlangen naar verbinding.

Trauma verbreekt de verbinding. Genezing betekent dat we terugkeren naar onszelf, naar onze onbelaste, hele staat. In het genezingsproces moeten we vaak dingen en mensen die ons niet meer dienen of niet meer verenigen met de persoon die we worden, loslaten. Ons netwerk kan afnemen of helemaal wegvallen.

Dit kan het gevoel geven dat je alleen of eenzaam bent. We hebben nog geen contact kunnen maken met mensen die verenigbaar zijn met wie we worden, hoewel de mensen waarmee we contact maakten niet meer goed bij elkaar passen en daarom ontstaat er een kloof.

Samen met deze afscheiding van verbinding in de buitenwereld is in de eerste plaats ook de afscheiding van de verbinding met ons oude zelf.

We hebben oude patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen, gewoonten en gedrag losgelaten, maar we hebben nog niets nieuws kunnen invoeren. Onze oude identiteit brokkelt af en er is vaak een periode waarin we ons identiteitsloos voelen, omdat we nog geen verbinding met ons nieuwe zelf hebben gevormd. Dit deel van het innerlijke werk wordt vaak ervaren als verwarrend, verbroken, alleen en eenzaam.

Al deze vormen van alleen en eenzaam voelen zijn eigenlijk prachtige edelstenen. Pijnlijk, maar mooi. Het zijn zachte uitnodigingen om verder naar binnen te gaan en om de verbinding die je met jezelf hebt op te bouwen, te versterken en te verdiepen. Hoe sterker deze verbinding met jezelf, hoe meer je één bent met jezelf, hoe sterker je uit het trauma zult komen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees