Een relatie gebaseerd op de angst om alleen te zijn en trauma’s. +video

Een relatie gebaseerd op de angst om alleen te zijn en trauma’s. +video

Kijk voordat je aan een relatie begint of je keuze gebaseerd is op angst om alleen te zijn, onopgeloste trauma’s, onvervulde behoeften of een verslaving aan chaos. Het zal je een hoop ellende besparen.

Het punt is dat we deze harde waarheden van relaties gebaseerd op angst niet onder ogen willen zien. We willen niet onderzoeken of onze keuzes worden gemaakt op authentieke verbinding. Maken we een impulsieve keuze met angst om alleen te zijn, angst voor verlating, schaamte, onopgelost trauma of een verslaving aan patronen van chaos?

Ik ken er meerdere die niet alleen konden zijn. Sommigen kwamen uit een gezin waar een paar familieleden altijd door relaties fietsten. Ze leerden bij volmacht dat dit ‘zo verondersteld’ te zijn hoe relaties zijn. Dus gingen ze dezelfde patronen aan als wat hen werd geleerd als “normaal” en “aanvaardbaar” van hun verzorgers en familie.

Meer tools voor traumaherstel en zelfgenezing vind je hier!

Het punt is dat ze hun eigen patronen van steeds een relatie gebaseerd op angst niet zagen.

Ze waren zich niet bewust of ontkenden actief de schade die ze anderen en zichzelf aanrichtten. Ze fietsten van de ene situatie naar de andere, waarbij ze de ene relatie verwierpen voor een andere. Wanneer deze cyclus plaatsvindt, is het niet gebaseerd op een authentieke verbinding, maar op angsten, verslavingen, controle, emotionele verdoving of onopgelost trauma.

Als we van buiten naar binnen kijken, zijn we objectiever over de patronen binnen dit type cyclus.

We kunnen gewoontes of hun relatiekeuzes oppikken die gebaseerd zijn op angst of “herhalingsdwang”, waarbij hun partner een vervanging is voor een verlaten ouder. Zo’n relatie kan ook een vervanging zijn voor een verzorger die hen een trauma heeft bezorgd.

Het kan ook het gevolg zijn van onze liefdescode.

Die liefdescode wordt gebouwd uit onze relatie met onze ouders. We kunnen bijvoorbeeld aangetrokken worden door iemand als ons moeder om alsnog via deze persoon de bevestiging te krijgen die we niet hebben gekregen.

Toch ‘zien’ ze het pas als ze een plaats van aanvaarding van zichzelf hebben bereikt en klaar zijn om hun onopgeloste pijn onder ogen te zien.

Onze uitdaging is om ons af te vragen:

Zijn de relaties die we verwelkomen gebaseerd op onvervulde behoeften, idealisering, verslaving of op angst? Of zijn de relaties die we kiezen gebaseerd op emotionele kwetsbaarheid en authentieke verbinding met onze ziel? Wees compleet eerlijk voor jezelf.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees