Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist zelfgenezing zelfzorg

Een relatie gebaseerd op de angst om alleen te zijn en trauma’s.

Kijk voordat je aan een relatie begint of je keuze gebaseerd is op angst om alleen te zijn, onopgeloste trauma’s, onvervulde behoeften of een verslaving aan chaos. Het zal je een hoop B S besparen.

Het punt is dat we deze harde waarheden van relaties gebaseerd op angst niet onder ogen willen zien. We willen niet onderzoeken of onze keuzes worden gemaakt op authentieke verbinding. Maken we een impulsieve keuze met angst om alleen te zijn, angst voor verlating, schaamte, onopgelost trauma of een verslaving aan patronen van chaos?

Ik ken er meerdere die niet alleen konden zijn. Sommigen kwamen uit een gezin waar een paar familieleden altijd door relaties fietsten. Ze leerden bij volmacht dat dit ‘zo verondersteld’ te zijn hoe relaties zijn. Dus gingen ze dezelfde patronen aan als wat hen werd geleerd als “normaal” en “aanvaardbaar” van hun verzorgers en familie.

Het punt is dat ze hun eigen patronen van steeds een relatie gebaseerd op angst niet zagen.

Ze waren zich niet bewust of ontkenden actief de schade die ze anderen en zichzelf aanrichtten. Ze fietsten van de ene situatie naar de andere, waarbij ze de ene relatie verwierpen voor een andere. Wanneer deze cyclus plaatsvindt, is het niet gebaseerd op een authentieke verbinding, maar op angsten, verslavingen, controle, emotionele verdoving of onopgelost trauma.

Als we van buiten naar binnen kijken, zijn we objectiever over de patronen binnen dit type cyclus.

We kunnen gewoontes of hun relatiekeuzes oppikken die gebaseerd zijn op angst of “herhalingsdwang”, waarbij hun partner een vervanging is voor een verlaten ouder. Zo’n relatie kan ook een vervanging zijn voor een verzorger die hen een trauma heeft bezorgd. Toch ‘zien’ ze het pas als ze een plaats van aanvaarding van zichzelf hebben bereikt en klaar zijn om hun onopgeloste pijn onder ogen te zien.

Onze uitdaging is om ons af te vragen:

Zijn de relaties die we verwelkomen gebaseerd op onvervulde behoeften, idealisering, verslaving of op angst? Of zijn de relaties die we kiezen gebaseerd op emotionele kwetsbaarheid en authentieke verbinding met onze ziel? Wees compleet eerlijk voor jezelf.

Op angst gebaseerd bewustzijn vs op het hart bewustzijn. (taak)

Het is nodig om anderen te helpen als ze geen narcist zijn.

Behoeftigheid is motor angst uitsluiting, verlating, kritiek en straf

Iemand uit je leven verwijderen en jezelf genezen is niet hetzelfde!

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig. Deel 1

Angst zonder jeugdtrauma te hebben gehad

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren