Een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand?

Deze persoon is nog in jouw leven als intieme partner. Of zie je deze persoon momenteel niet, maar vind je het moeilijk om de afsluiting te hebben die nodig is om verder te gaan met je leven, omdat je je afvraagt: “Wat is daar ECHT gebeurd?” Is een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand wel mogelijk?

Doe de test! Ben je in een gezonde relatie?

Ben je in een toxische relatie? Doe de test!

Ben je in een emotioneel toxische relatie? Doe de test !

Quiz: Wie is de giftige in de relatie: jij of je partner?

Voel je je nog steeds zo, zelfs nadat je niet enig contact hebt gehad met deze persoon voor een langere periode?

Of vraag je je af of er hoop is om de relatie nieuw leven in te blazen, maar je weet niet zeker wat er nodig is om het te herstellen en jullie beiden weer bij elkaar te brengen?

Heb je deze quiz(en) gewoon uit nieuwsgierigheid gedaan of om een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand?

Vanwege reflectie over de kenmerken van het gedrag van deze persoon en de veranderingen in uw eigen gedrag en gevoelsleven vertoont deze persoon mogelijk ernstige narcistische kenmerken en lijdt hij waarschijnlijk aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD).

Het volgende is wat je waarschijnlijk zult ervaren, of eerder hebt meegemaakt met deze persoon.

Je bent ongelooflijk in de war en bent zelfs gemanipuleerd om te geloven dat de problemen jouw schuld zijn. Verberg je je en lieg je tegen andere mensen in je leven over wat er werkelijk aan de hand is? Ook probeer je jezelf te vertellen dat de dingen niet zo erg zijn als ze zijn, en doe je alsof alles in orde is, nochtans vallen je innerlijke en uiterlijke werelden uiteen en voelen de dingen desastreuzer, verontrustender en uit de hand lopen als de tijd verder gaat.

Of neem je contact op met mensen in je leven over hoe beledigend je liefdespartner is, en ben je geschokt toen je ontdekte dat hij of zij in staat is geweest om geloofwaardig te blijven en ervoor te zorgen dat jij de gek bent.

gezonde relatie ontwikkelen narcistisch iemand
Transforming Family of Origin Wounds

Mogelijk voel je veel pijn, schaamte en hulpeloosheid over jouw situatie en heb je geen idee hoe je deze kunt verhelpen.

Het volgende is waarschijnlijk wat je doormaakt of hebt ervaren met deze persoon … De spanning neemt toe, en dan is er de explosie van de misbruiksituatie. Dit veroorzaakt een scheiding met je liefdespartner emotioneel of zelfs fysiek.

Dan is er het weer bij elkaar komen omdat deze persoon heeft beleden dat ze zullen veranderen, of omdat hij of zij je op een andere manier weer heeft aangesloten. Of ben jij degene die naar hen is teruggekeerd, omdat je het gevoel hebt dat je het gewoon niet aankunt of zonder hen kunt leven?

Wat dan volgt, kan een periode van uitstel en opluchting zijn en zelfs gevoelens van vastberadenheid en weer bemind worden. Je kunt zelfs een zucht van verlichting slaken als je denkt dat de dingen eindelijk anders kunnen zijn, dat deze persoon “de dwaling van zijn wegen heeft ingezien” en dat er hoop is dat de dingen zullen verbeteren.

Maar… vroeg of laat neemt de spanning toe. Dezelfde problemen herhalen zich. Er gebeurt weer een explosie. En de cyclus gebeurt opnieuw.

Als gevolg van de liefdesrelatie die je met deze persoon heeft of in het verleden heeft gehad, lijd je waarschijnlijk aan symptomen zoals depressie, angst en gebrek aan energie, en heb je gezondheidsproblemen en voel je zich alsof je kracht verslechtert.

Waarschijnlijk lijden veel gebieden van jouw leven, waaronder de mensen, middelen en interesses waar je om geeft, ook enorm onder wat je doormaakt. Je bent mogelijk getraumatiseerd en doodsbang voor voogdij- en eigendomsgevechten met deze persoon.

Soms voel je zich emotioneel niet meer onder controle.

Je bent mogelijk getriggerd, in paniek en geschokt, en merkt dat je doorgaat met obsederen over deze persoon, je weer vastklampt aan en verbonden blijft met deze persoon, ook al zijn het maar terugkerende gedachten in plaats van fysiek contact, en ongeacht hoeveel ze je pijn doen of je eerder pijn heeft gedaan.

Het kan zijn dat je gedrag ervaart en tolereert waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen of zouden doen. Je zult geschokt zijn als je ontdekt dat, hoe hard je ook probeert om los te laten, verder te gaan en deze persoon uit je hoofd te krijgen, het gewoon niet mogelijk is.

Ben je nu zo ziek en arbeidsongeschikt dat de gedachte aan een comeback of herbouw bijna onmogelijk voelt? En elke keer dat je het probeert, komt het gewoon niet goed.

en gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand
Familie

Weet alsjeblieft dat ik weet hoe dit allemaal is.

Narcistisch misbruik is iets wat NIEMAND zelfs maar zou kunnen doorgronden, maar niet als ze het zelf hadden geleefd. Ik wil echt dat je weet dat je in deze positie NIET jouw FOUT is! Ik weet hoe moeilijk het is om een gezonde relatie te ontwikkelen met een narcistisch iemand.

Weet ook dat je niet de enige bent – het lijden van misbruik door een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) komt veel vaker voor dan je denkt.

En ik weet dat je geen slecht persoon bent, of lui of dom, niet goed genoeg, niet mooi genoeg. Ik wil echt dat je weet dat sommige van de slimste en capabelste mensen die ik ooit heb ontmoet, mensen zijn die op narcistische manier zijn misbruikt.

Ook worden de meest gevende, liefdevolle en zorgzame mensen die anderen veel te bieden hebben, vaak neergehaald door narcistische liefdespartners.

Waarom ik dit weet, is omdat dit mij ook is overkomen.

Toch heb ik niet alleen misbruik overleefd en een verwoeste leven, financiën en gezondheid opnieuw opgebouwd. Ik was ook in staat om te bloeien na misbruik op manieren waarvan ik nooit wist dat ze mogelijk waren.

Mijn bloeien-herstel werd de reden voor mijn passie om een privésupport groep voor volwassen kinderen van een narcist te creëren die nu, nederig, mensen helpt te herstellen van narcistisch misbruik. Daarnaast vind je op onze website meer dan 1600 artikels die je kunt doorzoeken volgens categorie of met de zoekfunctie kunt doorzoeken. Je kunt de artikels ook vertalen naar een gewenste taal.

Het is mijn zielsmissie om zoveel mogelijk mensen te helpen, niet alleen om misbruik te overleven, maar ook om de onbewuste redenen te genezen die iemand vatbaar voor misbruik maken; om ervoor te zorgen dat ze een gelukkige, krachtige, liefdevolle en succesvolle, misbruik vrije toekomst hebben.

Ik wil dat je weet, uit de grond van mijn hart, hoe erg de dingen nu ook zijn – je kunt hier doorheen komen.

En ik ga er alles aan doen om je te helpen dit te bereiken, door je de duidelijkheid en kracht te geven om je in staat te stellen de keuzes te maken en acties te ondernemen om jouw situatie te verbeteren.

Je kunt ook kennis opdoen met fascinerende en krachtige groeitools die je veranderingen in je emoties en zelfvertrouwen kunnen geven. Groeitools kunnen heel snel verlichting, antwoorden en persoonlijke kracht bieden.

Er is ook een internationale gemeenschap met tienduizenden mensen over de hele wereld (Engelstalig is daar meestal de spreektaal, maar daar vind je ook Nederlandstaligen) waaraan ik je wil voorstellen.

Mensen zoals jij, die deze nachtmerrie hebben meegemaakt en aan de andere kant naar buiten komen. Mensen die niets liever willen dan dat jij dit ook kunt.

Hoe je stevig kunt beginnen met het terugnemen van je macht tegen de persoon die je pijn doet is door de groeitaken uit te voeren die je op “narcisme.blog” vindt met de zoekfunctie of door de tools van Melanie te gebruiken die we in onze promoties aanbieden.

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Boeken over narcisme veerkracht verschuiven en trauma. Dl 2


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees