young woman walking on illuminated street at night

Deze persoon is misschien nog in uw leven als intieme partner. Of misschien zie je deze persoon momenteel niet, maar vind je het moeilijk om de afsluiting te hebben die nodig is om verder te gaan met je leven, omdat je je afvraagt: “Wat is daar ECHT gebeurd?” Is een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand wel mogelijk?

Geschatte leestijd: 8 minuten

Doe de test! Ben je in een gezonde relatie?

Ben je in een toxische relatie? Doe de test!

Ben je in een emotioneel toxische relatie? Doe de test !

Quiz: Wie is de giftige in de relatie: jij of je partner?

Misschien voel je je nog steeds zo, zelfs nadat je niet enig contact hebt gehad met deze persoon voor een langere periode.

Of misschien vraag je je af of er hoop is om de relatie nieuw leven in te blazen, maar je weet niet zeker wat er nodig is om het te herstellen en jullie beiden weer bij elkaar te brengen.

Heb je deze quiz(en) gewoon uit nieuwsgierigheid gedaan of om een gezonde relatie ontwikkelen met een narcistisch iemand?

Vanwege reflectie over de kenmerken van het gedrag van deze persoon en de veranderingen in uw eigen gedrag en gevoelsleven vertoont deze persoon mogelijk ernstige narcistische kenmerken en lijdt hij waarschijnlijk aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD).

Het volgende is wat u waarschijnlijk zult ervaren, of eerder hebt meegemaakt met deze persoon.

Je bent misschien ongelooflijk in de war en bent zelfs gemanipuleerd om te geloven dat de problemen jouw schuld zijn.

Misschien verberg je je en lieg je tegen andere mensen in je leven over wat er werkelijk aan de hand is.

Ook probeer je jezelf te vertellen dat de dingen niet zo erg zijn als ze zijn, en doe je alsof alles in orde is, nochtans vallen je innerlijke en uiterlijke werelden uiteen en voelen de dingen desastreuzer, verontrustender en uit de hand lopen als de tijd gaat verder.

Of misschien neem je contact op met mensen in je leven over hoe beledigend je liefdespartner is, en ben je geschokt toen je ontdekte dat hij of zij in staat is geweest om geloofwaardig te blijven en ervoor te zorgen dat jij de gek bent.

Mogelijk voelt u veel pijn, schaamte en hulpeloosheid over uw situatie en hebt u geen idee hoe u deze kunt verhelpen.

Het volgende is waarschijnlijk wat je doormaakt of hebt ervaren met deze persoon … De spanning neemt toe, en dan is er de explosie van de misbruiksituatie.

Dit veroorzaakt een scheiding met je liefdespartner emotioneel of zelfs fysiek.

Dan is er het weer bij elkaar komen omdat deze persoon heeft beleden dat ze zullen veranderen, of omdat hij of zij je op een andere manier weer heeft aangesloten.

Of misschien ben jij degene die naar hen is teruggekeerd, omdat je het gevoel hebt dat je het gewoon niet aankunt of zonder hen kunt leven.

Wat dan volgt, kan een periode van uitstel en opluchting zijn en zelfs gevoelens van vastberadenheid en weer bemind worden.

U kunt zelfs een zucht van verlichting slaken als u denkt dat de dingen eindelijk anders kunnen zijn, dat deze persoon “de dwaling van zijn wegen heeft ingezien” en dat er hoop is dat de dingen zullen verbeteren.

Maar… vroeg of laat neemt de spanning toe. Dezelfde problemen herhalen zich. Er gebeurt weer een explosie. En de cyclus gebeurt opnieuw.

Als gevolg van de liefdesrelatie die u met deze persoon heeft of in het verleden heeft gehad, lijdt u waarschijnlijk aan symptomen zoals depressie, angst en gebrek aan energie, en heeft u gezondheidsproblemen en voelt u zich alsof u kracht verslechtert.

Waarschijnlijk lijden veel gebieden van uw leven, waaronder de mensen, middelen en interesses waar u om geeft, ook enorm onder wat u doormaakt. U bent mogelijk getraumatiseerd en doodsbang voor voogdij- en eigendomsgevechten met deze persoon.

Soms voelt u zich emotioneel niet meer onder controle.

Je bent mogelijk getriggerd, in paniek en geschokt, en merkt dat je doorgaat met obsederen over deze persoon, je weer vastklampt aan en verbonden blijft met deze persoon, ook al zijn het maar terugkerende gedachten in plaats van fysiek contact, en ongeacht hoeveel ze je pijn doen of u eerder pijn heeft gedaan.

Het kan zijn dat u gedrag ervaart en tolereert waarvan u nooit had gedacht dat u het zou kunnen of zouden doen.

Je zult misschien geschokt zijn als je ontdekt dat, hoe hard je ook probeert om los te laten, verder te gaan en deze persoon uit je hoofd te krijgen, het gewoon niet mogelijk is.

Misschien ben je nu zo ziek en arbeidsongeschikt dat de gedachte aan een comeback of herbouw bijna onmogelijk voelt. En elke keer dat je het probeert, komt het gewoon niet goed.

Weet alsjeblieft dat ik weet hoe dit allemaal is.

Narcistisch misbruik is iets dat NIEMAND zelfs maar zou kunnen doorgronden, tenzij ze het zelf hadden geleefd. Ik wil echt dat je weet dat je in deze positie NIET jouw FOUT is! Ik weet hoe moeilijk het is om een gezonde relatie te ontwikkelen met een narcistisch iemand.

Weet ook dat u niet de enige bent – het lijden van misbruik door een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) komt veel vaker voor dan u denkt.

En ik weet dat je geen slecht persoon bent, of lui of dom, niet goed genoeg, niet mooi genoeg.

Ik wil echt dat je weet dat sommige van de slimste en meest capabele mensen die ik ooit heb ontmoet, mensen zijn die op narcistische wijze zijn misbruikt.

Ook worden de meest gevende, liefdevolle en zorgzame mensen die anderen veel te bieden hebben, vaak neergehaald door narcistische liefdespartners.

Waarom ik dit weet, is omdat dit mij ook is overkomen.

Toch heb ik niet alleen misbruik overleefd en een verwoeste leven, financiën en gezondheid opnieuw opgebouwd, ik was ook in staat om te bloeien na misbruik op manieren waarvan ik nooit wist dat ze mogelijk waren.

Mijn bloeien-herstel werd de reden voor mijn passie om een privé ​​support groep voor volwassen kinderen van een narcist te creëren die nu, nederig, honderden mensen helpt te herstellen van narcistisch misbruik.

Daarnaast vind je op onze website meer dan 1120 artikels die je kunt doorzoeken volgens categorie of met de zoekfunctie kunt doorzoeken. Je kunt de artikels ook vertalen naar een gewenste taal.

Het is mijn zielsmissie om zoveel mogelijk mensen te helpen, niet alleen om misbruik te overleven, maar ook om de onbewuste redenen te genezen die iemand vatbaar voor misbruik maken; om ervoor te zorgen dat ze een gelukkige, krachtige, liefdevolle en succesvolle, misbruikvrije toekomst hebben.

Ik wil dat je weet, uit de grond van mijn hart, hoe erg de dingen nu ook zijn – je kunt hier doorheen komen.

En ik ga er alles aan doen om u te helpen dit te bereiken, door u de duidelijkheid en kracht te geven om u in staat te stellen de keuzes te maken en acties te ondernemen om uw situatie te verbeteren.

Je kunt ook kennis laten maken met fascinerende en krachtige tools die je veranderingen in je emoties en zelfvertrouwen kunnen geven en heel snel verlichting, antwoorden en persoonlijke kracht kunnen bieden.

Er is ook een internationale gemeenschap met tienduizenden mensen over de hele wereld (Engelstalig is daar meestal de spreek taal, maar daar vind je ook Nederlandstaligen) waaraan ik je wil voorstellen.

Mensen zoals jij, die deze nachtmerrie hebben meegemaakt en aan de andere kant naar buiten komen. Mensen die niets liever willen dan dat jij dit ook kunt.

Hoe je stevig kunt beginnen met het terugnemen van je macht tegen de persoon die je pijn doet is door de groeitaken uit te voeren die je op narcisme.blog vindt met de zoekfunctie of door de tools van Melanie te gebruiken die we in onze promoties aanbieden.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!