Doelen helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Doelen helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Het is gemakkelijk om onze grenzen te willen verleggen als we om iemand geven, maar feit is dat zorg tweerichtingsverkeer is. Onze grens bepalen is continue een doel.

Onze grenzen zijn aanwezig voor ons gevoel van zelfrespect, voor ons gevoel van veiligheid en voor onze andere basisbehoeften.

Als je bent opgegroeid in een giftige situatie waarin je geen veilig of consistent besef had van je grenzen – waar je persoonlijke ruimte mogelijk is geschonden of je geen stem mocht hebben – zijn dit littekens die je kunt dragen, waardoor het nog belangrijker wordt om niet alleen uw grenzen vast te stellen, maar ze ook stevig en consistent te houden.

doelen
klik hier voor meer info

Je doelen zouden je moeten helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het stellen van grenzen, kun je het proberen door na te denken over hoe jouw grenzen in het verleden zijn overschreden.

Heb je nooit persoonlijke ruimte gehad, dus dit kan een gebied zijn met grenzen?

Of, als je geen stem had toen je opgroeide, wil je je misschien concentreren op het prettiger vinden om een mening te hebben en waardering te voelen. Je kunt dit vandaag nog oefenen. Meer over grenzen vind je als je de zoekfunctie gebruikt. “narcisme.blog grens”.

Tot slot

Ik weet dat genezing van narcistisch misbruik pijnlijk en zwaar kan zijn en absoluut het gevoel kan bezorgen dat je ter plaatse trappelt.

Helaas genezen veel mensen nooit echt, en blijven ze alleen maar proberen hun symptomen te bestrijden en te beheersen, omdat ze niet wisten hoe ze moesten genezen op een manier die echt werkt.

Laten we samenvatten waar we het vandaag moeten over hebben … Kun je het verschil zien tussen proberen te verwerken wat er is gebeurd en het echt los te laten?

Begrijp je hoe het proberen om je bij slachtoffergroepen aan te sluiten en je symptomen te bestrijden zo anders is dan echt kunnen genezen en er vrij van kunnen leven?

Ben je in staat om te voelen hoe groeien tot een solide volwassene in je eigen lichaam zoveel beter is dan je machteloos te voelen en gered te willen worden van wat er met je is gebeurd?

Hoe zou het zijn om gezonde grenzen te hebben en zelfverzekerd in de wereld te kunnen zijn, in plaats van te moeten dimmen, zwijgen, isoleren en in angst te leven? Deze grote verschillen laten het verschil van dag en nacht zien tussen Overlevingsherstel en echt Bloeien herstel.

Als dit je echt aanspreekt en je zou graag lid worden zoals ikzelf en duizenden andere Thrivers, dan kan ik dit Engelstalige NARP-programma en wereldwijde community niet genoeg aanbevelen.

Ik hoop echt dat je dit artikel leuk vond, en ik hoor graag van je hieronder. Waar ben je op je herstelreis? Op welk gebied van je leven zou je graag hulp willen? Weet dat uw vragen en opmerkingen altijd op prijs worden gesteld!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma