Doelen moeten je helpen om duidelijke grenzen te stellen. (taak)

Het is gemakkelijk om onze grenzen te willen verleggen als we om iemand geven, maar feit is dat zorg tweerichtingsverkeer is.

Onze grenzen zijn aanwezig voor ons gevoel van zelfrespect, voor ons gevoel van veiligheid en voor onze andere basisbehoeften.

Als je bent opgegroeid in een giftige situatie waarin je geen veilig of consistent besef had van je grenzen – waar je persoonlijke ruimte mogelijk is geschonden of je geen stem mocht hebben – zijn dit littekens die je kunt dragen, waardoor het nog belangrijker wordt om niet alleen uw grenzen vast te stellen, maar ze ook stevig en consistent te houden.

cover foto voor narcisme.blog

Je doelen zouden je moeten helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen met het stellen van grenzen, kunt u het proberen door na te denken over hoe uw grenzen in het verleden zijn overschreden.

Misschien heb je nooit persoonlijke ruimte gehad, dus dit kan een gebied zijn met grenzen.

Of, als je geen stem had toen je opgroeide, wil je je misschien concentreren op het prettiger vinden om een mening te hebben en waardering te voelen.

Je kunt dit vandaag nog oefenen.

Meer over grenzen vind je op #narcismeblog als je de zoekfunctie gebruikt. “narcisme.blog grens”

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.