doelen

Doelen helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Het is gemakkelijk om onze grenzen te willen verleggen als we om iemand geven, maar feit is dat zorg tweerichtingsverkeer is. Onze grens bepalen is continue een doel.

Onze grenzen zijn aanwezig voor ons gevoel van zelfrespect, voor ons gevoel van veiligheid en voor onze andere basisbehoeften.

Als je bent opgegroeid in een giftige situatie waarin je geen veilig of consistent besef had van je grenzen – waar je persoonlijke ruimte mogelijk is geschonden of je geen stem mocht hebben – zijn dit littekens die je kunt dragen, waardoor het nog belangrijker wordt om niet alleen uw grenzen vast te stellen, maar ze ook stevig en consistent te houden.

Je doelen zouden je moeten helpen om duidelijke grenzen te stellen.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het stellen van grenzen, kun je het proberen door na te denken over hoe jouw grenzen in het verleden zijn overschreden.

Heb je nooit persoonlijke ruimte gehad, dus dit kan een gebied zijn met grenzen?

Of, als je geen stem had toen je opgroeide, wil je je misschien concentreren op het prettiger vinden om een mening te hebben en waardering te voelen. Je kunt dit vandaag nog oefenen. Meer over grenzen vind je als je de zoekfunctie gebruikt. “narcisme.blog grens”.

Het doel van de narcist heiligt de middelen

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren