Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven ben, heb ik nagedacht over het oude paradigma van het vinden van ‘The One’ en hoe schadelijk het is voor ons als samenleving. Als je er vanuit gaat that the “one” de ideale persoon zal zijn dan ben je al in de gevarenzone.

Het oude model van trouwen en / of samen zijn met één persoon voor ons hele leven kan voor sommige mensen werken, maar het is in de meeste gevallen niet praktisch. Het was dat in alle geval niet voor mee, hoewel ik het veel te hard geprobeerd heb.

Dat wil niet zeggen dat we relaties moeten weggooien als ze niet perfect passen bij onze visie, maar te velen van ons hebben geleerd om koste wat het kost een relatie of huwelijk te laten slagen. Maar wanneer wordt een relatie te duur? In alle geval is na de lovebombing fase blijkt dat de persoon veel narcistische trekken heeft of dat de match toe niet zo goed was. ⁠

Vooral vrouwen geloven vaak in het idee om “The One” te vinden en zich te settelen voor de rest van hun leven. Maar dan verliezen ze hun identiteit als ze het werk van twee mensen proberen te doen in hun relaties en huwelijk. Ik deed dit ook dus ik vel ook hier een oordeel. Dit is niet het einde als een koppel uit elkaar gaat.

Het is wel veel moeilijker maar noodzakelijker als één van de partners een NPD heeft.

Eerlijk gezegd, misschien is het ook niet langer waar we allemaal naar moeten streven om een “ideale” partner te hebben. Misschien dienen we elkaar veel langer te leren kennen en is eerder de ideale groeirelatie die van vriendschap naar verliefdheid en liefde waar we elkaar schaduwkanten ook kennen.

We zijn nu niet meer dezelfde persoon als toen we in de twintig, dertig of veertig jaar waren. Elk decennium brengt nieuwe groei en evolutie met zich mee. Als onze relatiepartners ook niet groeien, helpt het ons (of hen) niet om te proberen het te laten werken als het liefdevolste is om liefdevol uit elkaar te gaan.​ Vooral als blijkt dat iemand anders seksueel georiënteerd is waarom zou je al die frustratie willen doormaken.

Het beste wat vrouwen en mannen kunnen doen, is leren “De Ene” voor onszelf te zijn door een goede zelfzorg en van bepaalde obsessieve aspecten van ons leven af te geraken. We kunnen best door onze kindertrauma’s bepaalde copingstrategieën hebben die totaal niet meer passend zijn in onze huidige leefsituatie en die eigenlijk een emotionele verslaving geworden zijn.

Om in dat punt te doen groeien is een deel van ons leven alleen door wel heel belangrijk.. Leer voor onszelf te zorgen zonder iemand anders direct nodig te hebben. Indirect hebben we elkaar altijd nodig is zijn we allen met elkaar verbonden. Als dat betekent dat we hulp moeten zoeken totdat we weer op de been zijn, dan is dat zo (ik deed dat aan het begin van mijn eigen reis).⁠

Zelfzorg ontwikkelingen

Als je eenmaal ‘The One’ voor jezelf bent geworden, heb je een veel betere kans om een ​​partner te vinden die van je houdt en die je respecteert om wie je bent en ben je ook niet de partner die veeleisend is of de ander te willen veranderen. Het is minder waarschijnlijk dat u grensoverschrijdend gedrag of relatiebrekers in uw leven toelaat. Je zult geen onvolwassenheid, gemengde signalen of emotionele onbeschikbaarheid accepteren.

Een vrouw in haar eigen kracht accepteert niets minder dan een partner die ondersteunend, koesterend en wederkerig is.​ De manier om te beginnen met genezen en je kracht terug te winnen, is door een relatie met narcistisch misbruik te stoppen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma