De taal van een narcist herkennen? Welke facetten? Deel 2

De taal van een narcist herkennen? Welke facetten? Deel 2

Communiceren met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) kan verwarrend zijn omdat de taal van een narcist anders gebruikt wordt dan door niet narcisten. Gezichtsuitdrukkingen komen niet altijd overeen met de situatie.

Jouw sterktes en prestaties, vooral degene waarop ze pathologisch jaloers zijn.

In eerste instantie wanneer je nog op een voetstuk werd geplaatst kon de narcist niet genoeg krijgen van jouw sterke punten en prestaties.

Ze konden niet enthousiast genoeg zijn over jou, jouw familie en vrienden.

Overal werd je getoond.

De narcist(e) behandelt je als een trofee dat is een onmisbaar onderdeel van hen.

Hun associatie met je maakte onvermijdelijk dat ze zich superieur voelen en belangrijk. Het versterkt hun valse beeld van een normaal mens die een “prijs” kon krijgen als jij.

In de devaluatie fase zal een narcist(e) letterlijk al jouw sterke punten vertalen naar vermeende gebreken.

Vroeger  was je “zelfverzekerd en sexy”, maar nu ben je “eigenwijs en ijdel.”

Vroeger was je “intelligent en gedreven,” en nu ben je gewoon een “bemoeial”.

Ze laten je geloven dat je waarde niet echt en niet de moeite is.

Ondertussen projecteren ze hun eigen minderwaardigheidsgevoel op je.

Zij of hij zal wat je hebt bereikt degraderen, minimaliseren en negeren.

Nu doen ze alsof het niets voor hen betekent.  Alsof het van weinig belang of waarde voor de wereld is.

De narcisten zullen je onzekerheid voeden over jouw gebrek aan competentie en bekwaamheid.

De dader zal beweren dat ze beter zijn dan jij en dat je al die tijd hun ideeën hebt gestolen.

Narcisten zullen je beschimpen en willen dat je gelooft dat je niet in staat bent om de kleinste taken uit te voeren. Het doet er niet toe of  jouw persoonlijke competentie professioneel is.

Ze zullen dreigen om jouw reputatie te ruïneren.

Op grote evenementen van familie, vrienden of werk zullen ze je saboteren.

Narcisten zullen proberen om iedereen tegen je te keren.

Ze zullen je dromen, je ambities, je overtuigingen, je persoonlijkheid, je doelen, je beroep, je talenten, je uiterlijk, je levensstijl – die ze al die tijd hebben verheerlijkt nu vertrappen.

Hun plotselinge draai van het verhaal legt een grote tol op het slachtoffer:

Het is traumatiserend, schokkend en onverwacht vicieus. Alles wat ze ooit geprezen hebben zal onvermijdelijk worden gedraaid en veranderd tot een zwakte. Dit komt, omdat ze je niet kunnen laten ​​“winnen”. Ze vinden dat ze beter zijn dan jij.

Voor hen, is veel een wedstrijd en een spel dat ze moeten winnen ten koste van alles. De daders proberen je te vernietigen op alle mogelijke manieren. De narcist(e) valt je kinderen lastig tijdens hun examenperiodes.

Ze saboteren en proberen je te vernietigen. Terwijl leunen ze zelf de gehele tijd achterover en ontspannen zich. Ondertussen bekijken ze porno en vertoeven in gore bars en massage salons. Ze genieten ervan als alles waaraan je hebt hard gewerkt ontrafeld wordt.

Jouw behoefte om hen te behagen en de behoefte van de narcist(e) om voortdurend ontevreden zijn.

De narcist(e) heeft jouw behoefte aan zijn of haar validatie en goedkeuring in het begin van de idealisering fase gecultiveerd.

Door te maken dat je afhankelijk bent geworden van zijn of haar lof, hebben ze je geconditioneerd op de buitensporige bewondering. Daarom dat je daar nu naar zoekt.

Terwijl ze je devalueren, gebruiken ze jouw behoefte aan validatie in hun voordeel door regelmatig terug te trekken, door bij elke gelegenheid nors te verschijnen.

Het omzetten van veel wat je doet voor hen in een mislukking van jouw kant die niet voldoet aan hun belachelijke verwachtingen is een vaste methode.

Niets kan aan hun hoge normen voldoen. Alles wat dan ook daaraan niet beantwoord zal worden afgewezen.

In feite, worden zelfs de dingen die de narcist(e) verkeerd doet aan jou toegeschreven.

Hun schuldverschuiving taal, passief-agressieve gedrag en narcistische woede bij de geringste verwonding wordt een alles verterende pijn voor het slachtoffer.

Als het slachtoffer probeert om zijn of haar pogingen om de normen van de narcist(e) te behalen zal het slachtoffer onvermijdelijk het gevoel van mislukking versterken bij haarzelf.

Hierdoor wordt elke ontmoeting met de narcist(e) een ontmoeting met verbaal geweld, beschuldigingen en oneerlijke vergelijkingen.

Dit alles heeft het slachtoffer nog meer een doordringend gevoel dat hij of zij waardeloos is en nooit genoeg.

Als het slachtoffer ooit probeert de narcistische misbruiker verantwoordelijk te stellen om een fatsoenlijk mens te worden, niet te faken, geen snelle bevrediging te zoeken, te stoppen met lovebombing  zullen ze uithalen in woede, en de schuld geven voor het misbruik en de tegenwerking  door het slachtoffer zelf.

Ze houden ervan om het laatste woord te hebben, dat is een belangrijk aspect van de taal van de narcist. Vooral voor de taal die ze hebben gebruikt tegenover jou. Onder het motto de ‘Winnaar neemt alles.”

De weg naar herstelling van misbruik door de taal van de narcist(e).

Het terugnemen van onze controle en de macht van een narcistische misbruiker betekent oorlog met de taal die ze gebruiken tegen ons eigen denken. Dit betekent dat je dient op zoek te gaan naar het aanvaarden en erkennen van het lijden onder het misbruik.

Professionele hulp met kennis van het narcistische misbruik die we hebben geleden is nodig. Bouw aan een kleine kring van vrienden die begrip hebben voor wat je doormaakt.

Leer meer over de technieken en de taal van de narcist.

Vind ondersteunende netwerken.

Schrijf je verhaal op en deel het om bewustwording bij het publiek te bereiken.

Zoek naar de juiste healing modaliteiten.

Hoe ontspan je het best? Wandelen, muziek beluisteren, koken, yoga, infrarood cabine, paardrijden, relaxatieoefeningen?

Het misbruik overstijgen en uw leven tot een succes opbouwen is mogelijk na misbruik. Anderen hebben dat gedaan, u kunt dat ook.

Er zijn ontzettend veel voorbeelden om te geloven dat het mogelijk is ook voor jou.

We kunnen deze ervaring van misbruik kanaliseren voor ons hoogste goed en voor het grotere goed.van allen.

Uw verhaal kan een verhaal worden die anderen helpt, waarin ze hun situatie erkennen en herkennen.  Het kan hen motiveren tot genezing.

Dikwijls is het een aaneenschakeling van kleine beslissing waarbij je je twijfel stil zet door af te tellen van 5 tot 1, en de actie te doen die een heel proces in werking zet.

Ben je bereid om opnieuw creatief te worden en de taal van de narcist los te laten?

Ben je bereid om je verhaal te herschrijven met een nieuwe taal. In plaats van de snijdende woorden van de narcist(e) die in je werden gepland kun je een nieuw verhaal schrijven voor de gevoelens die je hebt meegemaakt?

Je hebt jouw eigen krachtige waarheid dat het mogelijk is om te herleven. Als je vragen hebt, contacteer me dan op Facebook. Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses.

Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als je dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.  Commentaar geven en delen, graag a.u.b.

Ik zou graag jouw opmerkingen over dit artikel horen.  Ik zou het ook erg op prijs stellen als je deze informatie doorgeeft om mensen te helpen narcisten in de toekomst te vermijden, zodat ze een bloeiend leven kunnen leiden.

Echt, er zijn te veel relaties die giftig worden en eindigen, wanneer dat niet nodig is.

Namelijk niet bij alle relaties met een persoon met narcistische trekken is er sprake van een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

We zijn ook verantwoordelijk voor onze eigen narcistische trekken en vooral voor het gebrek aan zelf-liefde.

We zijn ervan overtuigd dat elke relatie een grote kans biedt om te genezen en te groeien. Want echt elke relatie is een ongelooflijk forum dat onze niet-genezen onderdelen blootlegt. En ja, iedereen draagt een stuk bagage.

Elke relatie is een geschenk – helemaal!

Omdat ieder van ons een ongelooflijke maker van energie is. Het belangrijkste deel van het creëren van een gezonde relatie is het verliezen van onze eigen toxiciteit.

Alleen door het verliezen van onze eigen toxiciteit kunnen we het tegemoetkomen aan onze behoeften.

Die toxiciteit bestaat uit de angstpijn. Schrik om verlaten te worden. Angst voor het alleen zijn. Schrik voor het niet goed genoeg te zijn.

Maar eveneens kan er wrok zijn omwille van wat we niet krijgen.

Niet alleen het bewust verwijderen van toxiciteit, maar het gebruiken van het bewuste en  vibrationele creatie van wat het is wat we echt willen kan een boost geven aan onze relatie als ze niet met een NPD is.

Als je Quanta Freedom Healing van Melanie Tonia Evans  doorloopt en nog steeds blokken van pijn, angst en wrok tegenkomt en weet dat deze negatieve emoties een gezondere relatie in de weg staan, dan heb je echt enige hulp nodig.

Quanta Freedom Healing is de effectiefste manier die ik weet om de verschuivingen te bereiken die je nodig hebt naar geluk. Onafhankelijk  in welke situatie je nu ook bent is het het effectiefst.

Veel geluk met het tonen van de prachtige liefde die je in je hebt. Ook veel geluk met het moeiteloos voldoen aan je behoeften! Het ligt in je bereik. We geloven in jou.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer