3 kernbehoeften: gezien, gehoord en authentiek benaderd voor wie we zijn. +audio

Ik “faal” hierin is vaak een ego-illusie.

Ik voel en observeer mezelf vaak, vooral wanneer ik getriggerd of emotioneel ongemakkelijk ben om mijn ervaring op iemand anders te projecteren. Daarmee zou ik niet voldoen aan de drie kernbehoeften voor wie ikzelf en de andere is.

Als we “advies” geven, spreken we zo vaak alleen tegen eerdere versies van onszelf.

We leerden dit als kinderen te doen toen we werden weggepraat over wat we voelden. ‘Het maakt niet uit.’ of ‘Doe niet zo dramatisch.’ waren manieren waarop volwassenen probeerden ons beter te laten voelen. Dit niet begrijpend als kind, maakte dit onze ervaring ongeldig.

Dus we gaan door met dit patroon van negeren van onze kernbehoeften. We herhalen wat er is gemodelleerd.

Mensen hebben drie kernbehoeften: gezien, gehoord en authentiek benaderd worden voor wie we zijn.

Ruimte vasthouden is de bewuste oefening van pauzeren, aanwezig zijn, ademen en observeren hoe je (gewoonlijk) op iemand wilt reageren. Vervolgens actief nieuwe manieren van reageren oefenen.

identificeren kernovertuigingen, kernbehoeften
@zelfzorgHelp

Hier zijn enkele aanwijzingen om u op weg te helpen om deze kernbehoeften te vervullen:

  1. Als iemand met mij deelt hoe hij of zij zich voelt, hoe vaak probeer ik het dan te veranderen of te verminderen?
    Opmerking: we doen dit allemaal – oordeel niet. Wees je gewoon bewust.
  2. Hoe vaak vertel ik iemand die zijn ervaring deelt, wat ‘ik’ zou hebben gedaan?
  3. Hoe vaak vraag ik “hoe voelde dat voor jou” en luister dan actief zonder onderbreking.
    Let op: dit zal moeilijk zijn omdat het ego driftbuien krijgt. Praktijk. Vaak. Dit is een vaardigheid die maar weinig volwassenen hebben en er is werk voor nodig.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma
audio van deze blog op narcisme.blog
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees