Conditioning: Koppel geen  herinneringen aan mishandeling. +video

Conditioning: Koppel geen herinneringen aan mishandeling. +video

Narcisten hebben niet het vermogen om zichzelf en andere mensen realistisch te zien. Ze weten wel hoe ze conditioning moeten toepassen. De reden waarom is omdat narcisten geen ‘volledige objectrelaties’ hebben: ‘Gehele objectrelaties’ is het vermogen om tegelijkertijd zowel de goede als de slechte eigenschappen van een persoon te zien en te accepteren dat ze beiden bestaan.

Deze capaciteit wordt gewoonlijk tijdens de vroege kinderjaren ontwikkeld door je ouders te kopiëren. Belangrijker nog, door realistisch gezien te worden en geaccepteerd, geliefd en lief te hebben voor wie je bent door je ouders, ondanks je onvolkomenheden.

Dat is wat narcistische destructieve conditionering met je doet.

Toxische mensen bereiken met hun gedrag dat je je sterke punten, talenten en gelukkige herinneringen koppelt aan mishandeling.  Ze kunnen je letterlijk mishandelen tijdens “de seks”, zodat je genot aan sadisme zou gaan koppelen.

Dat is een conditionering tot in het diepste van je ziel. Dit doen ze om zich superieur te voelen eens dat ze zich weer gefrustreerd voelen. Maar minder intense domeinen kunnen ook gekoppeld worden aan frustratie en gebrek aan respect. Ze doen dit door in heimelijke en openlijke vernederingen de kwaliteiten en eigenschappen die ze eerst hebben geïdealiseerd af te breken. Ze saboteren ook je doelen, zodat je denkt dat je een mislukking bent.

Maar daar stopt het niet. Als er feesten, vieringen, vakanties en feestdagen zijn dan kun je rekenen op een sabotage door onder meer ziekte, alcoholmisbruik e.a. Alles wat belang heeft willen ze ruïneren. Op die manier ontstaat een negatieve conditionering bij alles wat je vroeger leuk vond.

Ze kunnen je zelfs isoleren van je vrienden, familie en je financieel afhankelijk van hen maken. Op den duur raak je, net als de honden van Pavlov, ‘getraind’ door een conditionering om bang te worden van de narcist, zodat je niet meer doet wat je leven vulde, maar doet wat de narcist(e) wenst.

conditioning
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hoe moet je hen behagen?

Narcisten, sociopaten, psychopaten en giftige mensen doen dit, omdat ze de aandacht naar zichzelf willen terugleiden en willen laten zien hoe je hen moet behagen. Als er iets buiten hen is dat de controle over je leven kan bedreigen, proberen ze het te vernietigen. Ze moeten altijd het middelpunt van de aandacht zijn.

In de idealiseringsfase was je het centrum van de wereld van een narcist. Echter, die lovebombing fase was de eerste fase van een conditionering om je des te beter van je voetstuk te kunnen afgooien.

Dan wordt de narcist het centrum van je, want je begrijpt niet hoe die verandering is ontstaan, wat je hebt mis gedaan. Werkelijk niets. Je blijft zoeken naar een ‘menselijke’ reden, maar die kun je niet vinden, want het is een de-humanisatie. Narcisten zijn ook van nature pathologisch jaloers en willen niet dat er iets tussen hen komt en hun invloed op je.

Je geluk vertegenwoordigt alles wat ze voelen dat ze niet kunnen hebben in hun emotioneel oppervlakkige leven.

Namelijk, als je leert en terug zou beseffen dat je naast de giftige persoon ook bevestiging, respect en liefde kunt krijgen van andere bronnen, wat houd je dan tegen om ze te verlaten?

Voor giftige mensen kan een beetje conditionering een lange weg banen om je op eierschalen te doen lopen, zodat je er niet meer in slaagt je eigen grote dromen te realiseren. Voortaan ben je de slaaf geworden om hun droom te realiseren en blindelings te volgen.

Narcistische devaluatie.

Voor devaluatie is er een voorbeeld “Gevoelens maken de feiten” – wanneer voor een persoon met een persoonlijkheidsstoornis, hun gevoelens voorrang hebben op wat de feiten daadwerkelijk vertellen.

Narcisten zijn logisch, niet aan de werkelijkheid, maar aan hun gevoelens.

Je krijgt conditionering om altijd “ja” te knikken.

Wanneer ze een verandering in hun stemming ervaren en zich ineens goed of slecht voelen over een bepaalde persoon of situatie, kunnen zij hun meningen, herinneringen of attitudes aanpassen aan de gevoelens op dat moment. Het is niet relevant voor hen als een mening schijnbaar tegenstrijdig is.

Devaluatie is het proces om overdreven negatieve eigenschappen naar een andere toeschuiven. Die negatieve eigenschappen worden zolang geprojecteerd op het slachtoffer tot wanneer de narcist er tevreden mee is. Een projectie dus.

Het is een conditionering, zodat je gaat geloven dat je die negatieve eigenschappen hebt.

Je bent dus verantwoordelijk voor die eigenschappen. Niet toevallig komen die eigenschappen net overeen met hun gedragingen. Vanwege hun emotioneel primitief perfect of waardeloos denken hebben narcisten veel relationele moeilijkheden. Ze houden vast aan het emotioneel ontwikkelingsniveau van een gekwetst jong kind.

Ook hun aandrang naar onbereikbare perfectie als conditionering zorgt dat narcisten in relaties bijna onvermijdelijk gedesillusioneerd geraken. Al hun relaties met partners, familieleden of vrienden of collega’s mislukken.

En omdat ze een moreel kompas missen aarzelen ze niet om hun teleurstelling te uiten in een reeks van devaluerende vijandige gedragingen als een vorm van conditionering van hun prooi naar een laag zelfvertrouwen. Je zou het domesticering kunnen noemen zoals bij een hond of paard.

Specifiek mag je je verwachten aan beledigingen waaronder veroordeling, kleinering en woede, zo niet de eis tot regelrechte overgave.

Werd jij op één of andere manier geconditioneerd door een persoon met narcistische kenmerken?

Laat me het weten! Heb je vragen ik antwoord graag. Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Je commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de boodschap te verspreiden. Je lijdt onder de pijn, door blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen. Veel succes!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees