Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hier kun je loskomen van de narcistische Conditionering. Deel 2 +video

We zijn verdoemd als we het doen en verdoemd als we dat niet doen.

Er is geen manier om een narcistisch persoon gelukkig te maken en blij te houden omdat het onverzadigbare valse zelf altijd fouten zal vinden en meer zal eisen. Er zit niet anders op dan loskomen van de narcistische conditionering.

In essentie indoctrineert de narcist je constant dat je dit of dat bent, of niet genoeg van dit of dat hebt. Het gevolg is dat we beginnen deze beledigingen te absorberen en te geloven.

We nemen aan dat we verkeerd, ziek, gek, defect en zelfs slecht of narcistisch zijn. Dit heeft invloed op elk gebied van ons leven.

Vanwege de schaamte, verwarring en pijn die we van binnen voelen, kunnen we beginnen weg ons op te sluiten van menselijke interactie en geïsoleerde kluizenaars worden.

Ofwel zal de narcist ons dwingen ons te isoleren of zal hij of zij onze vrienden en kennissen benaderen met zijn leugens.

Zij zullen meegaan in dit verhaal, niet dat ze er mee akkoord gaan, maar dat is de gemakkelijke weg. Zwijgen en de pester, de lasteraar niet van weerwoord dienen. Hij of zij is immers charmant en is overtuigend.

Nummer 4: Het spreekwoordelijke jurkje trekt de narcist altijd onder je vandaan. Een van de verborgen manieren waarop een narcist je straft omdat je je eigen leven, idealen of dromen wilt, is om je te beloven dat je zult krijgen wat je wilt door je maximaal in te zetten voor hem.

Hij zal zelfs meer beloven, zeggen dat dat de enige manier is voor winst voor jezelf en je na een tijdje straffen door de belofte niet in te vullen.

De rechtvaardiging die de narcist heeft zijn uitgebreide ‘excuses’.

Als voorbeeld kan hij of zij zeggen dat het iets ergs was dat je deed waardoor de narcist van gedachten veranderde.

Bijvoorbeeld je hebt een eigen gsm met wachtwoord, een eigen sleutel kortom iets waarover hij nog geen controle had, of verloor.

Net als een hond die zijn kooi verlaat en een gordel krijgt om erin terug te keren. Je leert dat je een of andere wrede en kwaadaardige behandeling kunt minimaliseren als je niet je eigen leven wilt.

Nummer 5: We wijzen de narcist toe als de gever van onze levenskracht.

Emotioneel zijn we een gijzelaar van de narcist. Het is ons niet toegestaan ​​om onze eigen gedachten, gevoelens, doelen, waarden, genot, ideeën of dromen te hebben.

Alles wat we voelen, denken of willen, moet op één lijn worden gebracht met de narcist, anders worden pijn en straf eraan gekoppeld. Ons dagboek, onze sociale media worden nauwkeurig nagepluisd tot we onszelf censureren.

In plaats van in ons eigen lichaam te zijn met een hartgericht leven door het leven te leiden vanuit een plaats van zelf-heelheid, is ons hele bestaan ​​nu gericht op wat de narcist wel of niet doet en wat hij of zij denkt en ons toestaat. Net als een slaaf.

We proberen de kruimels liefde en verbinding te krijgen waar we naar hunkeren in de goede tijden en proberen dan de aanvallen te overleven wanneer de narcist in de slechte tijden uithaalt.

Dit is letterlijk verwant aan het Stockholmsyndroom.

Dit syndroom is het fenomeen van mensen die een sterke traumabinding hebben met hun ontvoerders, die zich machteloos voelen om zich te bevrijden en zich o.a. emotioneel binden om te overleven.

Dit wordt opgezet door de gruwel van een verschrikkelijke de-humaniserende behandeling. Wanneer de ontvoerder voedsel, water of menselijk basiscomfort uitdeelt en daardoor suggereert dat ‘je vandaag nog kunt leven’, schept dit zo’n opluchting dat het zelfs als liefde kan voelen.

Zonder het te weten, hebben we de narcist onbewust als onze God geschapen. Hij wordt letterlijk onze redder in zo’n situatie, omdat we aan niets anders meer kunnen denken dan overleven.

Tragisch genoeg betekent dit dat al onze macht is overgedragen.

Dit betekent dat we ons zelfs machteloos voelen om zonder de narcist te leven. We kunnen letterlijk niet meer in staat zijn beslissingen te nemen of acties voor onszelf te ondernemen noch in het vandaag noch in de toekomst omdat hij ons wereldbeeld heeft bepaald en wij er mee een symbiose hebben gevormd door zijn programmering.

Dus aan deze 5 voorbeelden kun je zien dat dit een krachtige invloed heeft op hersenspoeling, traumaconditionering en aangeleerde machteloosheid die we ondervinden. We hebben een angstig gevoel en een negatief zelfbeeld.

Lospeuteren en herconditioneren zoals bij een verslaving.

Wat nodig is om de narcist uit ons wezen en uit ons hoofd te krijgen en gezond door te gaan met ons leven, is dit los te peuteren, uit te pakken en te leren hoe we deze programmering en conditionering kunnen overwinnen.

Dat kunnen we, omdat we weten van andere slachtoffers dat de kracht om te helen en te overwinnen in jou is wanneer je weet hoe je die kracht kunt gebruiken en kunt ontketenen.

Je zult wel weten dat ik zo’n fan ben van meditatie, mindfullness, spiritualiteit en transformationeel werk. Dat betekent dat we het werk in ons innerlijke wezen doen om onze trauma’s vrij te geven en te herprogrammeren.

Op die manier kunnen we breken met het pad van de narcist en naar nieuwe wegen in ons leven gaan. Dit kunnen we simpelweg niet, als we onszelf niet op dit niveau hebben benaderd en veranderd.

Leef je op de automatische piloot, daar gaat verandering inkomen als je verkiest te veranderen?

De waarheid van ons leven is volgens neurologen dat 90-95% van ons leven op 30-jarige leeftijd op de automatische piloot werkt vanuit onze onderbewuste programma’s.

Natuurlijk zijn onze onderbewuste programma’s tegen de tijd dat we narcisten hebben meegemaakt, zwaar getraumatiseerd. Als we ze niet helen, herhalen we ons ​​verleden, ongeacht op welke nieuwe manieren we onszelf proberen te ‘herdenken’.

Op korte termijn kun je wel resultaat behalen met de overschrijving van die programma’s.

Echter, als het basisfundament een open kwetsuur bevat ga je blijvend herstelwerken moeten uitvoeren tot je de basis aanpakt. Je kunt uiteraard hoger bouwen als de grondslag stevig is.

Sommige kwetsuren kunnen osteopathie nodig hebben, andere mindfulness, logopedie, speltherapie, groepstherapie. Bij andere personen zie je een groeiachterstand vanuit de verwaarlozing door narcistische ouders. Dat kan betekenen een slecht gehoor, een slecht gezicht, slechte tanden of een zwakke rug en zullen specifieke behandelingen nodig zijn.

Daarom is een lichamelijk check-up bij hulpverlening zeer belangrijk.

Deze check-up is nodig om jouw zwaktes te kennen en te behandelen omdat dit een enorm krachtige factor kan zijn die je gevangen houdt aan een trauma of juist dat trauma versterkt.

De geest heeft immers een belangrijke invloed op het lichaam, maar andersom mogen we dit zeker niet onderschatten.

Er zijn ook de vitamine tekorten die met onze westerse eetgewoonten kunnen gepaard gaan die van invloed zijn op de gevolgen van een trauma. Bovendien is bij mensen een tekort aan beweging dat ook een tekort aan ontgifting en circulatie tot gevolg heeft.

Daarom is ook een bloedonderzoek van belang om alle gezondheidsrisico’s die je kunt oplopen als je met narcisten geleefd hebt in kaart te brengen, te behandelen of te kunnen uitsluiten. Zie ook de disclaimer van deze website en aanverwante in de header.

Dit betekent niet dat er geen werk is aan onze denkpatronen.

Zeer zeker zal cognitieve therapie en rationeel emotieve therapie een gunstige invloed hebben als we tientallen sessies volhouden. We hebben de tijd en rust nodig om die sessies te verwerken. Is dat niet onmogelijk als we onze andere verantwoordelijkheden niet kunnen opnemen?

Wat nodig is om een ​​verandering in ons leven te krijgen, is een somatische verschuiving te krijgen in ons emotionele lichaam, in ons innerlijk zelf, over dat onderwerp.

Dit is de manier waarop we verder groeien als een ander persoon. Dat is kennelijk wat de innerlijke werktuigen en gemeenschapsvorming met gelijkgestemden kunnen bereiken.

Wanneer we deze gebruiken, proberen we het trauma in zijn kern te helen, om een doorbraak in ons leven te creëren.

De wording van ons Ware Persoonlijke Zelf en leven als een bron vanuit onze Ware Persoonlijke Kracht met aanvaarding van onze zwaktes en littekens zou ook jou doel kunnen zijn.

Niet dat onze menselijkheid zo verschillend is van anderen waarmee we in connectie willen staan, maar hier en daar heeft een persoonlijke voorkeur zijn specifieke kleur.

Zelfs als we geen idee hebben wat dit is om zo te leven.

Tenslotte kunnen we diepgaande kwetsuren hebben die ver teruggaan in onze kindertijd. Narcistische zorg heeft tot gevolg dat we niet de woorden hebben voor ons gevoel. Dat heeft ook het gevolg dat we ons gevoel ontkennen of compleet in verwarring zijn over ons gevoel.

Gebrek aan communicatie, voedsel, hygiëne naast de beperkte opvoeding, de emotionele verwaarlozing zal ook een deregulatie tot gevolg hebben van onze emoties wat die ook zijn. We hebben af te rekenen met gevoelens van diepe eenzaamheid, woede en wie weet hebben we deze door verslavingen gecompenseerd.

Innerlijk werk is zoveel daadwerkelijker dan proberen strategieën te hebben om te proberen je trauma te ontkennen en te beheren. Dat is niet waar ik op “narcisme.blog” over schrijf.

loskomen van de narcistische conditionering
Groeitaken voor zelfgenezing van trauma!

Stroomopwaarts zwemmen met baksteen op je hoofd. Je kunt dat niet want dat doe je toch niet.

Als je een opvallend trauma hebt, wat narcistische mishandeling absoluut is, in een poging om dat te bestrijden, kun je vergelijken met stroomopwaarts zwemmen met een baksteen op je hoofd.

Dat zijn de oude waardevolle paradigma’s van verandering. Waarom zouden we geïnteresseerd zijn in die wanneer er een beknopte en effectieve manier is omdat complementair aan te pakken? Ze sluiten elkaar niet uit, maar bouwen erop verder.

Sommige paradigma’s bouwen op analyse, andere op synthese, andere op oorzaak en gevolg, andere op het hoe en weer andere op het waarom. Al deze paradigma’s werken samen zoals een Russisch popje.

Dat is: verander je overtuigingen rechtstreeks in je innerlijke wezen. Zodra je een verandering in geloof hebt, kan onmiddellijk hoe je je voelt en denkt verschuiven.

Hoe je reageert op veranderingen.

Wat je kiest, verandert. Alles verandert. Dan zijn mensen en situaties die je oude Innerlijke Persoonlijke Identiteit vertegenwoordigen die gewoon niet in je realiteit zijn daarom want zo binnen zo aan de buitenkant.

Je hele levenstraject, landschap en alle personages erin veranderen. Dat is de totale sleutel, en we bereiken dit alleen als we een diepgewortelde verschuiving in ons hebben in ons emotionele zelf.

Want we kunnen samen een diepgaande onderzoekstocht doen. Daarbij verdiepen we ons in de exacte trauma’s die verantwoordelijk zijn voor ons blijven zitten in de conditionering van de narcist. Als we dat beseffen kunnen we onze kracht terugnemen en de generatieve bron van ons eigen Ware Persoonlijke Leven bevrijden.

Klinkt dat als waar je graag bij zou willen zijn? Lees, kijk en luister dan goed.

Het is goed hier even te pauzeren en op te schrijven waaraan je wilt werken. Je mag het me altijd met een persoonlijke boodschap sturen zodat ik je er verder bij kan helpen. Het is voor mij een genoegen je te helpen beter te worden, je te zien groeien en daarbij present te zijn.

Natuurlijk ben je al een tijdje toegewijd aan innerlijk werk, maar dat gaf nog niet het resultaat dat je verkiest.

Pauzeer deze video en jij scrolt omlaag. Velen reageren met een persoonlijk bericht. Laat me weten waaraan je wilt werken – zodat ik dit voor je kan voorbereiden om te bespreken wanneer het je past.

Waar je ook bent in je proces naar groei, zelfs als je dit werk nog nooit hebt gedaan, het zal je helpen je doelen op te schrijven.

Nu kan ik je meenemen in de volgende video en tekst in het proces van liefdevol en effectieve zelfhulp om je innerlijke trauma’s te lokaliseren. Je kunt ze ook loslaten. Je kunt stap voor stap afstand van nemen. Stap voor stap vervagen als je er blijft aanwerken en de tips die ik geef, blijf toepassen.

Eén van de aspecten die ik erg leuk vind aan dit veranderingsproces, is dat het onvoorwaardelijk is. Je hoeft niet te weten hoe het werkt om te doen werken. Daarbij hoef je niet te geloven dat het werkt om het te laten werken.

Dit proces is liefdevol en allesomvattend. Dat betekent dat als je openstaat om het te ontvangen, je dat wel zult doen.

Het is net als bij NLP. Je hoeft niet de theorie te kennen om een techniek met succes toe te passen.

Je hoeft namelijk ook geen aerodynamica te kennen om in een vliegtuig te stappen. Toch vliegen 99.9999% op hun bestemming.

Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling.

Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op onze website om je leven te veranderen met de groeitaken die je vindt in het menu. En laat het ook anderen weten!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees