Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
bilaterale muziek brainspotting emdr

Bilaterale muziek voor Brainspotting of EMDR-therapie +video

Bilaterale muziek gebruikt men als onderdeel van Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR) therapie of brainspotting. Daarbij wisselt het geluid tussen de linker- en rechterkant van het hoofd in een stabiel, ritmisch patroon. De ritmische verschuiving is voorspelbaar en kan voor sommigen alarmerend zijn.

Brainspotting

Bio-laterale muziek is gemaakt door dr. David Grand, de ontwikkelaar van Brainspotting (BSP). Deze muziek gebruikt men als onderdeel van Brainspotting-therapie.

De muziek wordt eerst harder in het linkeroor en dan zachter in het rechteroor, en dan gaat het weer harder in het linkeroor en zachter in het rechteroor, en dat blijft zo schommelen, zachtjes heen en weer, tussen de linker- en rechterhersenhelft.

brainspotting
Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Deze muziek is bedoeld om via een koptelefoon af te spelen op een zeer laag, bijna onmerkbaar volume. Veel mensen vinden het kalmerend, terwijl ze ook de toegang tot de middenhersenen verdiepen voor diepere verwerking.

Bilaterale en biolaterale muziek is gemakkelijk online en via populaire muziekplatforms te vinden; het is echter altijd aan te raden om het eerst in het bijzijn (fysiek of via online) van een gekwalificeerde therapeut te proberen om te bepalen hoe je hersenen waarschijnlijk zullen reageren.

Kun je deze technieken brainspotting en EMDR als zelfgenezer gebruiken?

Als jij en je therapeut denken dat het bij je proces past, kun je ze op andere momenten in de week gebruiken. De therapeut kan je aanraden dat je dit soort muziek alleen kunt gebruiken tijdens het werken met je therapeut. Ik raad aan te zoeken naar “David Grand” of “Brainspotting” als je op zoek bent naar biolaterale muziek, hoewel er ook andere opties zijn.

Ik geloof dat deze gratis opties als biolateraal kwalificeren.

Zowel EMDR als Brainspotting zijn effectief gebleken in peer-reviewed onderzoek. Je kunt ze uitproberen en testen om te zien of ze voor je werken. Er zijn enkele verschillen tussen beide methodes. Meer uitleg daarover vind je hier.

Op je eigen aan brainspotting doen!

Brainspotting (BSP) stelt cliënten in staat zichzelf door hun eigen onderbewustzijn te leiden. Ze kiezen met welk probleem ze willen beginnen. Vervolgens verkennen ze er in en eromheen met alleen lichte begeleiding van hun therapeut. Deze methode maakt gebruik van gefixeerde, stabiele oogposities.

Dr. Grand herinnert me er aan dat traumareacties fysiologisch en niet psychologisch zijn. Mededogen is noodzakelijk om te helen als je geprogrammeerde of geconditioneerde triggers herkent. Dan kun je lichaamsgerichte oefeningen leren voor ondersteuning als je tot een dieper bewustzijn komt van de emoties die in je lichaam vastzitten.

Het lichaam kan alleen in het heden zijn. Het kan geen trauma uit het verleden zijn of toekomstige worstcasescenario’s. Zelfs twee of drie minuten volledige meditatie op je lichaam kan je een nieuw referentiepunt geven.

In alle geval kom ikzelf tot rust door naar deze muziek te luisteren. Laat me je ervaringen weten in de commentaren. Dank je wel.

Brainspotting Video Shorts

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop meer info
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees