Hoe seksuele ontrouw of vreemdgaan begrijpen?

Hoe seksuele ontrouw of vreemdgaan begrijpen?

Websters definieert seksuele ontrouw als ontrouw aan de huwelijksgelofte of het contract.

Seksuele ontrouw of vreemdgaan is een schending van het huwelijkscontract door overspel. Als je ooit het slachtoffer van een ontrouwe echtgenoot bent geweest, weet je dat het veel meer is dan dat.

Seksuele ontrouw is het breken van vertrouwen die negatieve gevolgen heeft op elk gebied van je leven.

De eerste stap in het overleven van seksuele ontrouw van een man is in staat zijn om te rationaliseren. Daarna probeer je de oorzaak te begrijpen van de acties die zoveel schade hebben veroorzaakt.

Er zijn twee soorten van vreemdgaan, seksuele ontrouw en emotionele ontrouw
Seksuele Ontrouw:

Seksuele ontrouw, zoals de naam al doet vermoeden, verwijst naar seksuele activiteiten die zich bezighouden met een ander iemand dan de eigen echtgenote.

Activiteiten die de seksuele ontrouw vormen omvatten alle vormen van lichamelijke intimiteit, van zoenen tot geslachtsgemeenschap.

Emotionele Ontrouw:

Emotionele ontrouw verwijst naar steeds emotioneel betrokken raken bij een ander dan iemands eigen echtgenoot.

Dr. Seth Meyers, een  klinische psycholoog, beschrijft emotionele ontrouw als “gedrag waar de ene partner zich mee bezighoudt dat emotionele intimiteit bevordert in het hier-en-nu. Daardoor bevordert hij soms de mogelijkheid van seksuele intimiteit in de toekomst.”

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig, hè?

Ofwel deed jouw man de hanky panky met iemand anders. Ook kan hij iemand anders’ emotionele behoeften voor jouw emotionele behoeften gezet hebben.

Als u op het ontvangende einde van ontrouw bent geweest is de noodzaak om het “waarom” te begrijpen een beetje dieper, nietwaar?

Bij veel vrouwen die het slachtoffer zijn van seksuele ontrouw, zijn de wortels van de seksuele ontrouw van hun man in het algemeen terug te voeren op een van de drie onderliggende oorzaken.

seksuele ontrouw
Zal de narcist terugkomen? narcistische ontrouw.

Angst:

Mannen die aan emotionele verwondingen tijdens de kindertijd hebben geleden, hebben meer kans om vals te spelen als echtgenoot. Emotionele kindertijd verwondingen kunnen een angst voor intimiteit, een bindingsangst, en een angst om onwaardig te zijn voor liefde veroorzaken.

Ze hebben het moeilijk om zich te binden. Dus dus ook seksueel. Met als gevolg dat die relatie uitloopt op seksuele ontrouw.

Eenzaamheid:

Sommige mannen bedriegen vanwege het gevoel van eenzaamheid die ze voelen in het huwelijk.

Meestal is dit soort mens niet in staat om zich volledig in te zetten tegenover zijn vrouw. Hij neemt niet volledig deel aan de relatie. Deze man is voor elke vrouw die hem gezelschap heeft, een trekpleister voor het gezelschap dat hij mist in zijn huwelijk.

Woede:

Bent u getrouwd met een conflictvermijder?  Dat is een man die denkt dat het tonen van een teleurstelling een belediging is voor de relatie.

Volgens Emily M. Brown, auteur van zaken: Een gids voor het werken aan de gevolgen van ontrouw, is de conflictvermijder “doodsbang” dat een conflict zal leiden tot het beëindigen van de relatie.

Ze hebben geen manier om te praten met hun echtgenoot als er echtelijke problemen zijn.

Daardoor blijven de problemen onopgelost en erodeert het huwelijk.

Deze man doet alsof hij gelukkig is. Echter, is hij al die tijd ziedend van woede binnen in. Hij is boos, omdat je de draak stak met zijn kale plek. Deze man met narcistische trekjes gelooft dat een vrouw die echt houdt van haar man nooit haar man portretteert met een kale plek.

Hij is boos, omdat u zijn hemd vergat te halen naar de stomerij. Maar je bent de laatste om te weten hoe boos hij daarover is. Hij wil de schijn hoog houden dat hij het perfecte huwelijk heeft.  Voor hem betekent perfectie dat hij niet één ogenblik boos mag zijn.

Hij beseft niet eens zelf hoe boos hij is. 

Maar als hij een vrouw ontmoet waarvan hij denkt dat zij nooit de draak zou steken met zijn kale plekken dan wil hij weg van zijn vrouw.

Hij beeldt zich in dat deze nooit zal vergeten zijn hemd te gaan halen naar de stomerij. Zodra echter ook deze vrouw comfortabel wordt in de relatie zal ook zij  menselijkerwijze eens iets vergeten. Daardoor kan hij dan opnieuw zijn woede onderdrukken.

seksuele ontrouw
Niets dat je kunt doen om narcistische ontrouw te veranderen.

Wat drijft een man om overspel te hebben, of het nu angst, eenzaamheid, of woede is?

Het is belangrijk om te weten dat de beslissing om vals te spelen van hem niets te maken heeft met een tekortkoming aan de zijde van zijn vrouw.

Er zijn veel dingen die een vrouw kan doen om de kwaliteit van haar huwelijk te verbeteren.

Er is absoluut niets dat ze kan doen dat zal garanderen dat ze met 100 procent zekerheid kan zorgen dat haar man haar nooit zal bedriegen.

Ze kan echter met 100 procent zekerheid weten dat als hij haar bedriegt en seksuele ontrouw heeft. Het is als gevolg van zijn eigen denken en dat dat een kwestie is dat met hem te maken heeft.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees