Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Narcistische seks is er om je te laten dienen. Deel 1

Ik hou van je in de mate dat je me verwent, aanbidt en bevredigt.

Dit is waarschijnlijk wat een narcist denkt, een persoon met een persoonlijkheidsstoornis die hem belet de seksuele behoeften van zijn partner te bevredigen. De vorm die hij of zij wel kent is narcistische seks.

Als je met iemand bent die alleen naar jou op zoek is om narcistische seks te hebben wanneer hij of zij dat wil, en die wanneer hij of zij klaar is, zich geen zorgen maakt over het geven van andere vormen van plezier om een ​​orgasme te bereiken, zou je voor een van deze personages kunnen staan.

Charmante, aantrekkelijke, elegante personen die de kunst van het verleiden bezitten.

Zo laten narcisten zien dat ze hun ‘prooi’ aantrekken, als een ‘spin die zijn net uitspreidt en je omhult. Hoewel ze zich in het begin gemakkelijk kunnen camoufleren, omdat ze het vermogen hebben om attent, begripvol, ondersteunend, grappig en zelfs gepassioneerd te zijn, ontdek je vroeg of laat hoe ze werkelijk zijn.

In het begin handelen ze zelfs zo subtiel dat het vaak moeilijk is om op te sporen dat ze een psychische stoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) hebben, zo erg zelfs dat ‘wanneer hun slachtoffers klagen over het misbruik dat ze meemaken, niemand hen gelooft.

Als ze het masker afdoen

Het is net als in een filmscène, plotseling verdwijnt die persoon die al je leegte leek te vullen, en die spontane kusjes die je zo leuk vond, reduceert hij tot een klein contact.

Seksuele ontmoetingen zijn beperkt tot het moment dat de narcist dat wenst, met de frequentie, de duur en de positie die hem de meeste vreugde geeft.  Op die manier profiteren  ze veel van anderen, zonder enige scrupules.

Bovendien “zullen ze de andere persoon zelden vertellen dat ze houden van hoe ze het doen, maar in plaats daarvan zullen ze benadrukken hoe goed ze het doen.”

Merk ook op dat ze “zeer veeleisend” zijn en daarom versterken ze nooit hun vriend-vriendin relatie.

Een relatieprobleem

Met uitdrukkingen als “als je geen orgasme hebt bereikt, zal het een andere keer zijn”, “hebben al mijn ex- vriendinnen me verteld dat ik de beste ben”, of “het probleem is dat je te veeleisend bent”, beschermen narcisten zichzelf tegen kritiek van anderen, want in ieder geval ‘als er een relatieprobleem is, ligt de fout bij de ander’.

Iedereen die seksuele problemen heeft, heeft er ernstig mee te maken, maar als de persoon narcistisch is, wordt hij of zij bij de minste kritiek defensief en kan hij zeer agressief worden met woorden.

Ik herinner je eraan dat normaal gesproken in seksualiteit dat je het plezier van de ander zoekt, wat bijgevolg plezier aan zichzelf geeft. Het is ook gebruikelijk om de ander te vragen wat de ontmoeting hem leek.

Maar voor een narcist is er geen plaats voor deze vraag: Hij gaat zichzelf niet het risico geven onzekerheid te tonen.

Romantisch meedoen met een narcist staat garant voor mislukking, omdat hij of zij een persoon is die altijd veeleisend zal zijn en niet zal geven.

Wat vindt de narcist van masturbatie?

Bij normale vriendjes, als een van de twee geen orgasme heeft bereikt, het eerste dat je moet doen is om de andere te masturberen zodat hij of zij tevreden is, maar dat  zal de narcist niet doen. Hij of zij zal zich mogelijk excuseren door te zeggen dat hij of zij moe of slaperig is.

Als de narcist soms in therapie gaat klaagt hij of zij omdat hij de reden voor de kritiek van zijn partner niet begrijpt, tot het punt dat ze met verbazing vragen, waarom als het zo lang zo is geweest, het nu moet veranderen?

Het normale aan dit manipulatieve wezen is dat je ‘hun emotionele en seksuele behoeften raadt omdat ze verwachten dat je ze verzorgt.

narcistische seks
Liegen uit plezier door een narcist dat kan enkel een narcist.

Het probleem zal beginnen wanneer’ de onderdanige ‘begint te denken dat het niet kan zijn, dat hij of zij geen rechten heeft. Als die persoon dat uit zal de narcist op zoek gaan naar gebreken bij de ander.

“Ik straf je met narcistische seks”

Bij narcistische seks krijgt alleen de dominante persoon het deel van het plezier.
Als onderdeel van de manipulatie die narcisten met anderen doen, besluiten sommigen, nadat ze ‘goede minnaars’ zijn geweest, hun partners te straffen door seksuele relaties te vermijden. Ze gebruiken narcistische seks over het algemeen gebruiken als een controlewapen.

Geen intimiteit

Ook de auteur Sam Vaknin noemt seks ons onderwerpingswapen. In zijn boek “Malignant Self Love: Narcissism Revisited”, waar hij het heeft over de verborgen narcist zegt hij uitdrukkelijk dat narcistische seks een onderwerpingswapen is.

Vaknin legt uit hoe de narcist, zelfs tegen zijn eigen voldoening, elke mogelijkheid verhindert om een intieme band met de ander te vormen om lijden te voorkomen, als de relatie verbreekt.

Partner straffen

Aan de andere kant, al in de “dating” van de relatie, als je de vraag stelt waarom de relatie verandert dan haalt de narcist dagelijkse redenen aan.

De werkelijke reden is dat narcisten hun partner straffen door geen tijd met hen door te brengen. Ze straffen door meer uren op het werk te vertoeven, of geen zorg te dragen over hun gezondheidsproblemen. Dit doen ze in een poging om de relatie te manipuleren om terug te keren naar de oude toestand.

De symptomen van NPS zijn hetzelfde bij vrouwen als bij mannen. Er zijn echter meer gevallen van mannen bekend omdat patiënten hun ervaringen in overleg beschrijven.

De narcistische vrouw eist dat haar vriend haar bewondert, want anders loopt ze gewoon weg.

Zo erg zelfs dat als de ander, na vele jaren haar te hebben aanbeden, zijn interesses begint op te eisen, ze hem als “minder aantrekkelijk” en minder wenselijk zal zien.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees