Liegen uit plezier door een narcist dat kan enkel een narcist.

Reading Time: 2 minutes

Liegen uit plezier is als ademhalen voor psychopaten, en ze gebruiken het als een manipulatietool op de volgende manieren:

Psychopaten liegen om anderen te domineren.

Omdat relaties “spelen” voor hen zijn en omdat ze andere mensen als objecten beschouwen en zich volledig gerechtvaardigd voelen in het exploiteren ervan, weten psychopaten dat misleiding een ongelijk speelveld creëert. Op die manier kunnen ze jouw intuïtie en uiteindelijk jouw veerkracht buiten spel zetten.
Liegen is een volledig onderdeel van het beheer van vertoningen en spiegeling; de leugens stellen psychopaten in staat om valse beelden van zichzelf te presenteren aan potentiële doelwitten.

Die doelen verliezen het vermogen om veilige en gepaste beslissingen te nemen.

Ze gaan de relaties aan, onbewust van het gevaar dat hen wacht.  Dat is zeker zo als je een kind bent van een narcistisch ouder.
Dan, als de doelen eenmaal verslaafd zijn, blijven psychopaten leugens gebruiken, samen met een stukje van de waarheid, op een veelheid van manieren, om ervoor te zorgen dat hun doelen blijven “spelen”.
Ze liegen om bedrog, alcoholisme, drugsgebruik en soms over verschillende illegale activiteiten.

Ze liegen door ontduiking en door informatie achter te houden.

Bovendien liegen ze als een vorm van gaslighting, om hun controle over hun doelen te vergroten door ze zichzelf voortdurend in vraag te stellen. Bijvoorbeeld dat ze niet om de hoogte waren dat ‘iets’ een crimineel feit was.
Ze vertellen vaak herhaaldelijk de ultieme leugen dat ze hun doelen “liefhebben”.
En ze liegen gewoon voor het plezier ervan.

Psychopaten voelen eigenlijk een vorm van plezier als ze liegen.

Anders dan leugens die worden verteld uit angst of om schaamte te verbergen, worden psychopathische leugens vaak verteld omdat ze de leugenaar een ondiepe vorm van genot brengen.  Niet alleen kunnen ze maanden een relatie aanhouden om de voordelen er van te plukken maar om dat ‘spelen’ van een relatie op zich hen genot bezorgt.
Dit wordt “Duper’s Delight” genoemd.

Dit verklaart waarom psychopaten soms liegen als het helemaal niet nodig is of als de waarheid voordeliger zou zijn. Of als het niet meer nodig is om te liegen doordat het voorwerp van bedrog niet meer bestaat.

Psychopaten bevatten ook verschillende details in hun leugens, niet alleen omdat het hun leugens geloofwaardiger maakt, maar ook omdat ze het leuk vinden om een ​​valse realiteit te construeren en anderen dat te laten geloven.
Je vindt op deze website mogelijkheden om je te helpen om het misbruik te doen stoppen.
Het voedt hun behoefte aan macht en zorgt voor ziek entertainment.
Heb jij dergelijke pathologische leugens meegemaakt, laat het ons weten.
Liefs xx

 

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.