Zou Hypnose kunnen helpen?

Reading Time: 1 minute

Hypnose — Echt waar?

Volgens Medscape  een website voor permanente educatie voor artsen en geregistreerde verpleegkundigen, ziet hypnotherapie voor IBS, GERD en inflammatoire darmaandoening er veelbelovend uit.

Dacht ik ooit dat conventionele medicijnen er zo zouden uitzien dat ze nu ook hypnose aanbevelen?

Ja, maar toen het boek geschreven werd over integratieve therapieën voor fibromyalgie, ME / CVS en chronische myofasciale pijn, werd de robuuste acceptatie of de verandering die plaatsvindt in traditionele medische paradigma’s niet voorspeld.

Hypnotherapie, zoals velen bevestigen, geeft ons een gevoel van controle en zoals mijn ervaring met creatieve visualisatie, stelt het onze interne dialoog om te veranderen bloot.

Naarmate een gekwalificeerde hypnotherapeut (Nederland)suggesties doet, krijgen we meer macht over autonome lichaamsdisfunctie, zoals IBS en GERD.

Biologische veranderingen, d.w.z. temperatuur, puls en bloeddruk, treden op in reactie op onze gedachten zoals bewezen door biofeedback.

Er is een goed gedocumenteerd bidirectioneel pad tussen de hersenen en het darmkanaal en ik geloof dat integratieve therapieën, zoals creatieve visualisatie, hypnose en biofeedback een positief effect hebben omdat fibromyalgie, IBS en GERD een hersenlichaamverbinding, centralisatie en de autonome zenuwstelsel.

Laat me weten welke ervaring je hebt met hypnose, biofeedback of creatieve visualisatie in de commentaren hieronder of op mijn Facebook.

 

Liefs xx

 

Johan en Annemie Persyn Declercq

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.