Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Zelfreflectie sleutel zelfgenezing. +video

De schoonheid van het leven is dat we niet ongedaan kunnen maken wat we hebben gedaan. We kunnen het zien, begrijpen, ervan leren en veranderen. Dat is de inspanning die we moeten leveren, want zelfreflectie is de sleutel tot zelfgenezing. Zo zal elk nieuw moment niet wordt doorgebracht in spijt, schuld, angst of woede, maar in wijsheid, begrip en liefde.

Daarom is in zelfgenezing het zo belangrijk om een dagboek bij te houden, te mediteren zodat we afstand nemen van onze gedachten en gevoelens, en daarna kunnen afvragen wat dit met onze programmering in onze kindertijd heeft te maken. Dat is een belangrijk stuk weg via zelfreflectie tot zelfgenezing.

Wist je dat je een wijze geest in je hebt?

Ja, er is een logische geest die alles vanuit een logisch, verstandig, analytisch perspectief bekijkt en soms, wanneer we de neiging hebben om ons te veel te concentreren op de feiten, oplossingen en analyse, eindigen we vaak met onze emoties te negeren of te onderdrukken.

De emotionele geest komt door wat we voelen in een bepaalde situatie. Het kan soms verstoken zijn van logica en reden! Te veel in de emotionele ruimte zijn heeft de neiging om ons defensief en reactief te houden. En dan hebben we de wijze geest!

Dat is een balans tussen het emotionele en het rationele.

Het is het intuïtieve deel van ons dat gewoon ‘weet’ waar we ons echt op moeten concentreren of wat er echt toe doet. Het komt dikwijls naar boven in momenten van stille zelfreflectie als sleutel tot zelfgenezing en groei. De belangrijkste relatie in je leven is degene die je met jezelf hebt, want het geeft alle andere relaties weer die je hebt.

Zelfreflectie is een sleutel tot zelfgenezing

Men kan zichzelf leren kennen en beter voor zichzelf zorgen door tijd te besteden aan zelfreflectie.

Pas wanneer je jezelf dit soort vragen begint te stellen, kun je herkennen waar aan je behoeften wordt voldaan en waar er ruimte is voor transmutatie.

Als we rekening houden met onze eigen behoeften, zijn we eerder geneigd om volledig op te komen voor de mensen voor wie we ons inspannen. Door onze eigen behoeften te erkennen en actief deel te nemen aan zelfzorg, veranderen we de kwaliteit van onze omgang met anderen. Daarom ervaren de mensen om ons heen de beste versies van onszelf. Het is een versie na zelfreflectie die vervuld en aanwezig is!

Zelfreflectie en zelfzorg zijn de twee belangrijkste concepten die zelfgenezers hier leren. Als je moeite hebt om prioriteiten te stellen of meer advies nodig hebt over hoe je contact kunt opnemen met anderen zal zelfreflectie de belangrijkste tool zijn!

Zelfreflectie sleutel zelfgenezing:

  1. Waar moet ik me op afstemmen om meer overvloed in mijn leven aan te trekken?
  2. Wie kun je vandaag vergeven?
  3. Wat moet ik doen om meer rust in mijn leven te brengen?
  4. Ben je trots op jezelf, geef je jezelf de eer?
  5. Waarom is het belangrijk om snel te vergeven?
  6. Zorg ik voor mijn elementairste behoeften?(fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel)
  7. Dienen mijn gedachten en gevoelens mijn hoogste goed?
  8. Sta je toe dat oude wonden je van je lot afhouden?

Neem elke dag de tijd om na te denken, zodat je een betere versie van jezelf kunt worden. De beste dagen zijn die waarop je naar je eigen advies kunt luisteren.

Zelfreflectiekaarten kunnen je helpen bij je ochtendroutine en meditatiebeoefening.

Wanneer we nadenken over de diepe momenten, kunnen we ons realiseren wat we allemaal in het leven hebben bereikt en welke dingen we moeten veranderen om ons beste zelf te worden.

Ben je begonnen met zelfreflectie?

Zelfreflectie vergroot het bewustzijn en geeft ons de kracht om actief te kiezen hoe we onze energie besteden, waardoor we kunnen reageren in plaats van ageren. Hierdoor kunnen we invloeden veranderen die ons leven vormgeven en ons lichaam voeden met positiviteit, zowel emotioneel als fysiek.

Journaling is veel meer dan alleen schrijven.

Het helpt jezelf, je gevoelens en je problemen beter te begrijpen nadat je erover hebt geschreven.

Het is een van de belangrijkste instrumenten voor bewuste groei. Het proces van creatief opzettelijk schrijven helpt je helder te worden, je energie te verhogen en grote veranderingen aan te brengen.

Journaling is voor mij een vorm van therapie geworden. Ik gebruik het om met mijn emoties om te gaan. Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel het bijhouden van een dagboek mijn leven heeft beïnvloed en ik ben er dankbaar voor! Ben je begonnen met een dagboek bij te houden?

Emotionele volwassenheid ontwikkelt zich niet vanzelf naarmate we ouder worden.

Als we kinderbehoeften hadden waaraan niet werd voldaan, trauma’s doormaakten, een verslaving ontwikkelden, nooit in staat waren om uit te drukken of te verwerken hoe we ons voelden (en nog veel meer voorbeelden), wordt onze emotionele leeftijd belemmerd in zijn groei en kunnen we emotioneel komen vast te zitten. Het zit vast waar die emotionele wonden zich ontwikkelden.

⁣Er zijn zoveel volwassenen die emotioneel onderontwikkeld zijn.

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe moeilijker het is om terug te keren en bewust te worden van onszelf – om zelfs maar te weten dat we de mogelijkheid hebben om dat te doen. Zelfreflectie is de sleutel tot zelfgenezing van deze kwetsuren.

Door onze innerlijke verbinding met onszelf te hervinden kunnen we:

Ten eerste leren hoe we onszelf op een gezonde manier kunnen bekrachtigen en uiten,

2. grenzen tussen anderen en onszelf kunnen ontwikkelen,

3. ons vermogen tot zelfregulatie uit te breiden,

4. allemaal emotioneel volwassen worden.

Het punt is – het is werk, het werk begint met zelfreflectie en meer zelfbewust worden.

Om de mening van degenen die het dichtst bij ons staan ​​te waarderen over de gebieden die we moeten uitbreiden. Hoe zou het zijn, om zelf nederig te worden, onze schaamte tegemoet te treden en naar binnen te kijken. Om te beseffen dat emotionele volwassenheid een belangrijke factor is in onze verbinding met anderen. En hoe dieper we ons verbonden voelen, hoe meer we ons voldaan voelen.⁣

Velen van ons hebben ook te maken met omgaan met rouwende mensen en familieleden die stevig vastzitten in hun emotionele leeftijd. De genezing komt van het uitbreiden van onze eigen emotionele volwassenheid om ons heen. Als we de patronen ontdekken kunnen we hard werken om er van los te komen.

Wees zachtaardig voor jezelf als je dit aan het leren bent. Wees er trots op dat je enkele diepgewortelde generatiepatronen aan het veranderen bent. Door dit te doen, verander je letterlijk de wereld.

Het universum stuurt je een teken om niet op te geven, maar om te vertragen en te reflecteren.

Om stil te staan bij alles wat je hebt en wie er voor je is. Je vindt altijd wel iets om te doen en ergens naartoe te gaan, maar de grootste geschenken zijn al in je bezit.
Geef op deze momenten presentie, vooral aan jezelf. Luister naar wat je lichaam en geest nodig heeft, maar ook je hart. Het is tijd om na te denken over wat wel of niet voor je het belangrijkst is. Wees dappere vriend, diepe reflectie is een zware reis, maar de lonendste.

Tot slot

Ik weet dat genezing van misbruik pijnlijk, zwaar kan zijn en absoluut het gevoel kan bezorgen dat je op die plek trappelt.

Helaas genezen veel mensen nooit echt, en blijven ze alleen maar proberen hun symptomen te bestrijden en te beheersen, omdat ze niet wisten hoe ze moesten genezen op een manier die echt werkt.

Laten we samenvatten waar we het vandaag moeten over hebben

Kun je het verschil zien tussen proberen te verwerken wat er is gebeurd en het echt los te laten?

Begrijp je hoe het proberen om je bij slachtoffergroepen aan te sluiten en je symptomen te bestrijden, zo anders is dan echt kunnen genezen en er vrij van kunnen leven?

Ben je in staat om te voelen hoe groeien tot een solide volwassene in je eigen lichaam zoveel beter is dan je machteloos te voelen en gered te willen worden van wat er met je is gebeurd?

Hoe zou het zijn om gezonde grenzen te hebben en zelfverzekerd in de wereld te kunnen zijn, in plaats van te moeten dimmen, zwijgen, isoleren en in angst te leven?

Deze grote verschillen laten het verschil van dag en nacht zien tussen Overlevingsherstel en echt Bloeien herstel. Dit vergt zelfreflectie als sleutel tot zelfgenezing.

Als dit je echt aanspreekt en je zou graag lid worden van de NARP-gemeenschap zoals ikzelf en duizenden andere Thrivers-Bloeiers, dan kan ik dit Engelstalige NARP-programma en wereldwijde community niet genoeg aanbevelen.

Ik hoop echt dat je dit artikel leuk vond, en ik hoor graag van je hieronder. Waar ben je op je herstelreis? Op welk gebied van je leven zou je graag hulp willen? Weet dat uw vragen en opmerkingen altijd op prijs worden gesteld!

Ga verder met je zelfgenezing!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

zelfreflectie sleutel zelfgenezing
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees