Een ziekmakende narcist: bestaat dat?  Hoe verlos je jezelf?

Een ziekmakende narcist: bestaat dat? Hoe verlos je jezelf?

Mensen vragen de hele tijd: “Kan het dat iemand me zo ziek maakt?” Is dit een ziekmakende narcist waarmee ik te maken heb? Kan hun gedrag zaken als fibromyalgie, bijniervermoeidheid en PTSS en zelfs ernstigere ziekten veroorzaken? Het antwoord is ja. Als je omgaat met mensen die ziek zijn, wat narcisten zijn, word je ziek.

Narcisme is als een gapend zwart gat dat energie, gezondheid en hulpbronnen van mensen opslokt. 

Het zuigt letterlijk de Levenskracht uit je ziel, wat betekent dat je in eerste instantie emotioneel aanzienlijk wordt aangetast en getraumatiseerd. Dan beginnen alle aspecten van je leven, inclusief je gezondheid, aanzienlijk af te breken.

Vandaag, in deze aflevering, wil ik de vijf krachtige manieren met je delen waarmee je kunt terugdraaien wat er met je is gebeurd en je gezondheid kunt herstellen.

Maar voordat we beginnen, wil ik diegenen bedanken die zich op onze blog geabonneerd hebben (klik op volgen). Wie dit nog niet gedaan heeft, ik hoop dat je ons steunt in het verspreiden hoe je echt kunt genezen en bloeien na misbruik.

En alsjeblieft, als je dit artikel leuk vindt, geef het dan een duim omhoog en deel het met mensen waarbij het zou kunnen helpen.

Oké, dus laten we beginnen met de zeer belangrijke onderwerp over hoe je je gezondheid kunt herstellen. In stap 1 tot 4 gaan we het platform voor u opzetten om emotioneel welzijn te hebben. Want dit is essentieel als je beter wilt worden.

En dan zullen we in stap 5 kijken naar de toevoegingen die, hoewel ze op zichzelf geen genezende oplossing zijn, je emotionele genezing krachtig zullen aanvullen.

Stap nummer 1: loskoppelen

Het is onmogelijk om beter te worden als je nog steeds het gif binnenkrijgt dat je ziek maakt.

Hoe meer je probeert een gek persoon ertoe te brengen gezond te handelen, hoe belachelijker en beledigender de dingen worden. Je kunt geen veiligheid en gezondheid creëren met een gestoord persoon.

De eerste essentiële stap is om te stoppen met proberen om fatsoen of mededogen te krijgen van hem of haar. Die goederen zullen niet van een narcist komen. De enige hoop die je hebt om je gezondheid te herstellen, is je terugtrekken en wegblijven.

Om geen contact of aangepast contact zoals in het geval van co-ouderschap effectief te laten zijn, moet je echt begrijpen wat het betekent.

Geen contact, fysiek, is niet genoeg.

Narcistisch misbruik is een psychisch fenomeen. Zelfs als je “Geen Contact” met een narcist implementeert, leeft het misbruik in je voort als een vreselijk virus. In feite ga je na het verlaten door wat bekend staat als “naschok”. 

Dit is wanneer al het misbruik uit het verleden de kans krijgt om je in te halen en je als een goederentrein te raken.

Je zult ook de ongelooflijk verslavende en ontwenningsverschijnselen voelen van de  peptideverslaving  waarvan je lichaam regelmatig doses heeft gekregen.

Veel mensen, en ik heb dit ook meegemaakt, melden dat na het verlaten van de narcist de angst en de pijn erger zijn dan ooit. Dit is al het trauma dat in je Innerlijke Wezen is geïmpregneerd en dat naar de oppervlakte komt. Totdat dit wordt aangepakt, kun je letterlijk het gevoel hebben dat je gek wordt.

Maar ik verzeker je dat het niet zo hoeft te zijn!

Dit is de reden waarom stap nummer 1, afstand nemen en geen contact maken, slechts het begin is van wat je echt moet doen om beter te worden.

een ziekmakende narcist
Werktuigen voor je herstel vind je hier!

Stap nummer 2: focus niet op de narcist maar op jezelf!

Dit is een contra-intuïtieve stap, maar toch essentieel voor het herstel van jouw gezondheid.

Narcisten zijn een wet op zichzelf. Ze voeden zich energetisch met onze angst en pijn. Hoe banger je bent, hoe meer je het probleem voedt, hoe minder je een oplossing vindt. En met diepe pijn en ongeloof over wat hij of zij heeft gedaan of kan doen word je banger.

Hier is een belangrijke verschuiving nodig weg van een ziekmakende narcist!

In plaats van je focus te houden op “Wat is er met me gebeurd of wat er in de toekomst met mij kan gebeuren via deze persoon”, moet je je richten op “Op welke delen van mezelf kan ik naar binnen keren met liefde, en genezen, om me terug te brengen tot heelheid?”

En “Welke delen van mezelf waren voor deze persoon een bron die ze toewijzen en vasthouden als mijn bron van liefde, goedkeuring, veiligheid en overleving, in plaats van te genezen, solide en krachtig te zijn door deze bronnen voor mezelf te zijn?”

En: “Welke delen van mezelf gaven mijn macht weg, in plaats van te leven in lijn met mijn waarden, rechten en waarheid?”

Deze tweede stap is zo belangrijk. Het gaat allemaal om een ​​krachtige evolutionaire verschuiving van een slachtoffer blijven en machteloos blijven. Dit is veranderen van andere mensen te redden in plaats van om je eigen leven te veranderen. Evolueer naar een Meester van je leven door diep het innerlijke genezingswerk te doen.

Ik verzeker je dat het zo lang heeft geduurd voordat ik dit accepteerde! 

En ik zou niet levend en bloeiend zijn als ik deze krachtige overstap niet had gemaakt. Dit is waarom ik zo gepassioneerd ben om je te inspireren om dit ook te doen.

Onmiddellijk is er een somatisch gevoelde verlichting, als gevolg van het moedig loslaten van het proberen mensen te controleren, voorspellen, voorschrijven, redden, repareren of te veranderen van mensen met wie we absoluut niet kunnen werken, en in plaats daarvan naar binnen te keren om onszelf te redden en te bevrijden van interne trauma’s.

Het is ons Innerlijk Wezen dat ons zegt: “Godzijdank dat je er voor me bent en eindelijk bent komen opdagen. Je bent het Wezen waar ik al die tijd op heb gewacht! Die valse bronnen die je probeerde te vervangen in je relatie met me, zouden nooit werken!”

De opluchting wordt vaak gevoeld, zelfs met de bedoeling dat je de obsessieve gedachten over de narcist loslaat en naar binnen keert om jezelf te helen. Nog voordat je het innerlijke werk gaat doen!

Dit komt doordat je dan al op weg bent naar welzijn.

Stap nummer 3: het noodzakelijke innerlijke werk doen!

Er is maar één manier om je leven te veranderen en dat is door jezelf te veranderen.

Je kunt andere mensen niet veranderen om je beter te voelen, beter te doen en beter te leven. De enige entiteit die je kunt veranderen, is jijzelf. En het is gek dat we dit echt nooit hebben geleerd! Onze enige kracht zit van binnen, en wanneer je het innerlijke werk doet, zul je ontdekken dat je tevoorschijn komt met een andere Innerlijke Liefdescode.

Wat betekent dat je niet langer aantrekkelijk en aangetrokken bent tot mensen die je pijn doen.

Dan is het glorieuze dat je in het leven kunt staan ​​als jezelf, veilig en krachtig en authentiek en in staat bent om ‘nee’ te zeggen, terwijl je heel blijft als mensen niet gezond voor je zijn. Je zult in staat zijn om verder te gaan.

Als gevolg van je zuurverdiende innerlijke werk zullen je relaties en je hele leven onbeschrijflijk veranderen.

De enige manier waarop we ooit leren hoe we het beter kunnen doen, is door beter te worden, dat is de waarheid.

In het begin denken we dat ‘beter doen’ simpelweg betekent dat we de narcist negeren en niet langer reageren en gewoon proberen verder te gaan met ons leven.

Na belangrijk misbruik, zelfs als je in staat bent om “grey rock” te doen en niet meer verslaafd raakt, is het nog steeds waarschijnlijk dat je nog steeds last hebt van symptomen van misbruik zoals  PTSS, angst en  depressie  en de obsessieve gedachten die het erg maken moeilijk om de energie te hebben om gelukkig en vrij te zijn en een nieuw geweldig leven te maken.

Het is vermoeiend om te proberen gezond te worden, terwijl je vecht tegen het innerlijke trauma dat je emoties, gedachten en biologische processen genereert.

Een veel betere manier is om naar binnen te keren en het bevrijdende werk van al deze giftige trauma’s van je af te doen. Dat scheelt ruimte. Het maakt plaats voor je gezondheid om organisch vanuit jezelf te ontstaan. Je natuurlijke staat is “gezondheid” zonder je interne trauma.

Het  Engelstalige Narcistisch Misbruik Herstelprogramma (NARP)  is een zeer succesvol stap-voor-stapsysteem om je innerlijke werk gedaan te krijgen. Als Gold-lid wordt het ook ondersteund met je NARP 24/7 forumtoegang, waar je ongelooflijke tips, suggesties en zoveel hulp krijgt.

Je hoeft je innerlijke werk niet alleen te doen! Je kunt je innerlijke werk ook doen met de groeitaken (link in het menu) en met de aanbevelingen in het boek Hoe doe je het werk van Dr Nicole Lepera.

Stap nummer 4: word anti-angst!

Het is gebruikelijk dat na het losmaken van de narcist en beginnen met ontgiften van narcistisch misbruik, je weer probeert aan te sluiten voor narcistische voeding.

Ook als je verbonden bent geweest door huwelijk, eigendom en kinderen, haalt de narcist vaak uit en probeert hij je te beïnvloeden door te nemen wat en wie je dierbaar is.

Je wordt getest met de gruwelijkste en angstaanjagende triggers die je je kunt voorstellen.

Ik wil dat je met heel mijn hart weet dat de krachtigste en snelste manier waarop je gezond kunt worden en aan hun aanvallen kunt ontsnappen, is om anti-angst te worden.

Door dit te doen, verliest de narcist energetisch en psychisch zijn energievoer.

Totdat je dit fenomeen ervaart, kun je onmogelijk weten hoe krachtig deze verandering is.

Zonder angst en pijn, als gevolg van het feit dat je naar binnen keert en je diep inzet voor het innerlijke werk om deze persoon en al het trauma te zuiveren, evenals al je beperkende en pijnlijke en machteloze overtuigingen, verliest deze persoon alle macht over jou.

De narcist zal worden gedwarsboomd. Zijn of haar pogingen zullen plat vallen. Je begint je te verbinden met de middelen, mensen en situaties die je volledig zullen ondersteunen.

De reden hiervoor is dat je de kracht van dit alles activeert door naar binnen te keren en jezelf VOLLEDIG te ondersteunen.

Dat is het effectieve en juiste innerlijke werk! Zo kom je vrij van een narcist.

Door voortdurend het innerlijke werk te doen aan al je angstige triggers die zich voordoen, zul je vertrouwen en kracht in jezelf krijgen, en begin je alle symptomen van narcistisch misbruik op te lossen vanuit je energieveld, omdat je weet dat je veilig bent in uw lichaam en veilig in het leven.

En ik verzeker je dat je beter zult worden dan je ooit in je hele leven bent geweest.

Wacht maar af hoe het leven zich op alle vlakken in je voordeel ontvouwt. De buitenkant volgt altijd de binnenkant!

een ziekmakende narcist
Meer info in het menu!

Stap nummer 5: Gezonde supplementen

Op je opstandingspad worden gezondheid en welzijn een focus van het voeden van jezelf en je leven. Als we beter worden, doen we het beter en kiezen we beter.

Deze omvatten dingen zoals het eten van hele voedingsmiddelen en het drinken van gefilterd water. Het loslaten van de verslavingen en zelfmedicatie waar we ons vroeger toe wendden om ons trauma te vermijden, maar die ons toch nog meer pijn deden.

Omgaan met positievere en veel minder giftige mensen.

Deelnemen aan regelmatige genezing, een gezonde time-out en je lichaam bewegen op manieren die welzijn en vertrouwen genereren. Wegblijven van slachtofferforums en gemeenschappen waar de focus helemaal ligt op het bashen van de narcist, en er is niets over jezelf genezen te vinden.

Grenzen stellen en ‘nee’ zeggen tegen mensen en situaties die niet meer gezond voor je zijn, en bereid zijn om jezelf en je waarden en rechten te respecteren, ongeacht wat andere mensen doen.

Al deze dingen, in combinatie met je voortdurende diepe innerlijke werk om jezelf te bevrijden van trauma en jezelf van binnenuit te herprogrammeren, maken een formidabel plan om beter te worden en te herstellen van narcistisch misbruik.

Dit komt in recordtijd en op de krachtigste manieren als je het harde werk doet!

Dus ik hoop dat deze aflevering je heeft geholpen een duidelijk stappenplan te geven van de vijf manieren om je gezondheid te verbeteren na narcistisch misbruik. Als je weet dat het je tijd is om met deze processen te beginnen, ga  dan met me mee door naar het menu te gaan en te bekijken welke werktuigen je voor je verdere groei kunt gebruiken. 

En zoals altijd kijk ik ernaar uit om jouw opmerkingen en jouw vragen hieronder te beantwoorden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikels over moeilijke tijden
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma
online programma's van Melanie Tonia Evans