Wat als het toch waar was ?

Voor de meesten van ons is het een feit.

Na een tijdsverloop van genezing gaan we overwegen om de mogelijkheid van liefde te onderzoeken … ware liefde … met iemand die een vriendelijk, empathisch hart heeft … is het dat waard?  Ga je dan die vraag stellen:  Wat als het toch waar was? Absoluut.
Grijp die kans, neem dat risico … het meest trieste van de wereld zou iemand geweldig missen zijn en zich altijd afvragen: Wat als het toch waar was?

Wat als het toch waar was?

Dit zijn mijn observaties samen met de kennis die ik heb opgedaan van psychiaters, psychologen en therapeuten, veel boeken, internet en artikelen die ik heb gelezen.
De typische kenmerken van een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis werken vaak op manieren die elke definitie van normaliteit tarten.
Ze overtreden regelmatig de regels, vertellen leugens, breken beloftes af, degraderen, beledigen, vertonen onrechtvaardig, agressief en beledigend gedrag dat ongepast, kinderachtig, zonder spijt en totaal onmenselijk is.
Voor de buitenwereld lijken ze heel vriendelijk, charmant, attent, zorgzaam, behulpzaam en ondersteunend.

Narcistisch misbruik.

Het is zeer waarschijnlijk dat u, als u narcistisch misbruik hebt gehad, een hoge mate van integriteit hebt. Het is waarschijnlijk dat u bekend staat als een persoon die het juiste doet. Je hebt een geweten, en omdat je dat doet, ben je bewust van je omgeving en andere mensen.
Daarom zul je verbijsterd zijn, en zelfs regelmatig boos worden door het onvermogen van de narcist om zich passend te gedragen, of zich te houden aan de diepgaande menselijke moraal en fatsoen.
Het is waarschijnlijk dat je vecht voor fatsoen en moraliteit.

Het duurde niet lang voordat je merkt dat je lezingen geeft en ‘correct gedrag’ voorschrijft, alsof je met een 5-jarige praat.
Jij handelt verantwoordelijk en handhaaft je integriteit, daarom, waarom zouden ze dat niet doen? Het leven met een narcist is als een zak vol trucs en een doos chocolaatjes.
weg met het angstduiveltje
Je weet nooit wat uit de lucht zal vliegen, of je kunt het daarna uitpakken. Je bent voortdurend op scherp, “loopt over eierschalen”, en lijdt aan hoge niveaus van angst.
Het is begrijpelijk dat u wilt dat de instabiliteit en waanzin stoppen.

Dwingen van verantwoordelijkheid, logica lijkt het antwoord, dus de gekke gevoelens en angst kunnen eindigen. Helaas wordt uw integriteit tegen u gebruikt.
Het is buitengewoon belangrijk om te weten welke sterke punten je bezit – integriteit, het is in feite een van de grootste wapens die de narcist tegen je gebruikt.
In de eerste plaats begrijpt u dat de narcist doelgericht is op mensen met een hoge mate van integriteit.
Door je aandacht te vestigen op je behoefte aan integriteit, heeft de narcist je ertoe gebracht om je verstand te verliezen.

Hoe meer hij of zij de basis van u aanvalt en plundert als gevolg van uw hoge niveaus van integriteit – hoe meer u zult proberen de narcist rechtvaardig te dwingen verantwoording af te leggen.
In feite mag je je uiterste best doen om een ​​punt te bewijzen, en ‘het goede doen’, om het goede voorbeeld te geven, in de hoop dat de narcist het zal leren en zich zal gaan gedragen als een fatsoenlijk persoon.
De narcist door de definitie zelf van wat een narcist is, wil geen verantwoording afleggen, wil niet ‘eerlijk spelen’, wil niet conformeren en wil niet ‘het goede doen’. Wat als het toch waar was? Dat hij of zij nooit zal veranderen.
Conclusie, dat jij gaat veranderen, ten goede of ten slechte. Kies voor leven, en dat je beter verdient. Je bent het waard.
Liefs xx
Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

Basisconcept voor een bloeiend resultaat na narcisme en co-dependentie

Ben je een match voor een narcist?

Zal karma werken bij een narcist?

 

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist. Deel 4

Laat een reactie, vraag of antwoord achter.