Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Vragen over jouw mate van zelfliefde om in overweging te nemen.

Alle vragen zou je kunnen beantwoorden in je dagboek om meer klaarheid en duidelijkheid te krijgen over jouw relatie met een toxisch persoon. Antwoorden kun je ook hier plaatsen natuurlijk. Sterkte. Hou moed, we zijn er voor jou om te helpen.

 1. Zijn er andere mensen die jou waardering kunnen geven – zoals een vertrouwde vriend of therapeut?
 2. Kan je jezelf en de ervaringen die je met de toxische persoon hebt meegemaakt valideren?
 3. Op welke manieren kan je jezelf kalmeren en troosten?
 4. Welke activiteiten helpen je om te verankeren in jouw eigenwaarde?
 5. Heb je interacties gehad waarbij jij iets tot een niet-narcistische persoon had gezegd en dat deze jouw emoties waardeerden, zelfs als ze het niet eens waren met jouw perspectief?
 6. Is een stille behandeling, verbaal geweld of zelfs fysiek misbruik ooit een acceptabele manier om te reageren op iemand die iets probeert te bespreken?
 7. In gezondere relaties en vriendschappen die jij hebt gehad, reageerden ze met empathie op jouw blijde nieuws of jouw angst?
 8. Heb je echt een communicatieprobleem met de toxische persoon of word je gekleineerd, zelfs als je constructief probeert te communiceren?
 9. Is de dader tegen jou wreed geweest, ook al heb je ze geholpen. Was je vriendelijk tegen hen?
 10. Heeft het proberen om de manier waarop je communiceert te verbeteren, de narcistische misbruiker ooit echt geholpen om zijn of haar beledigende gedrag tegenover jou langdurig te veranderen, of keerden ze altijd terug naar hun beledigende manieren?
 11. Heb je in het verleden mensen vertrouwd die jouw vertrouwen verdienden?
 12. Zo ja, hoe gedroegen ze zich anders dan de narcist?
 13. Ben je ook trauma uit de kindertijd of een andere tegenslag tegengekomen – misbruik van anderen?
 14. Was je ooit verantwoordelijk voor het oplossen van iemands verslaving?
 15. Wat was jouw realiteit met de narcist?
 16. Hoe hebben ze je misbruikt en mishandeld?
 17. Hoe heb je hun gedrag ontkend en gerationaliseerd?
 18. Heb je ook genoten van een ‘lovebombingfase met de narcist voordat ze je vernederden?
 19. Zou je zo iemand nog in jouw leven willen?
 20. Of aanraden aan een vriend(in)?
 21. Wie was de persoon die de volledige controle had over het feit of ze je wel of niet misbruikten?
 22. Zijn er mensen in jouw leven geweest die van jou hielden, ongeacht of je onvolmaakt was of fouten maakte?
 23. Klagen de mensen die echt om je geven voortdurend tegen je en bekritiseren ze je?

Hoe zorg jij voor jezelf?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier merken we dat we soms meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop, lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

cover boek
Klik op de foto voor meer info

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe jij langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt creëren. Self Love Talk is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe jij meer liefde in jouw leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de puurste vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek: 

paperback:https://bit.ly/35qkLh7

e-boek: https://bit.ly/36u7q73

In de loop van de jaren zijn er af en toe mannen geweest die mij ervan beschuldigden dat ik me alleen concentreerde op herstel voor vrouwen.

De waarheid is dat ik jongens NIET heb buitengesloten, want alles wat ik produceer is voor IEDEREEN die is misbruikt. Het heeft NIETS te maken met seksistisch zijn en mannen buiten de deur laten! Weet alsjeblieft op geen enkele manier dat dit afbreuk doet aan wat ik hier met je zal delen – want het is mijn grootste intentie om zoveel mogelijk rijkdom en diepgang te bieden.

Wanneer we evolutionaire genezing accepteren en onszelf verder ontwikkelen dan onze wonden, gaat het er echt om dat we onze misbruikers als symptomen beschouwen en dan het broodnodige werk in ons eigen wezen doen over onze oorspronkelijke trauma’s uit de kindertijd en generatie die ons onbewust hebben gemaakt en vatbaar voor narcisten.

Omdat wanneer we de ene persoon veranderen waardoor we kunnen “genezen en veranderen” – onszelf – we een bloeiend herstel bereiken. Ik heb de afgelopen jaren in deze gemeenschap ontdekt dat dit absoluut niet genderspecifiek is over welk geslacht de misbruikte OF de misbruiker is.

Telkens wanneer ik een artikel maak, schrijf ik voor heteroseksuele mannen en vrouwen, en ook voor leden van de homogemeenschap … omdat ik erken dat mannen en vrouwen narcisten kunnen zijn en dat de slachtoffers mannen en vrouwen zijn van alle leeftijden, binnen alle culturen en alle seksuele oriëntaties.

De manifestatie van narcisme is narcisme.

Ik heb ook GEEN artikels gemaakt die specifiek over mannelijke narcisten gaan!

De manifestatie van het narcisme, ongeacht het geslacht, is dit: een gewetenloos persoon die narcistische toevoer probeert te krijgen, je vasthoudt om dat te doen en daarbij energie en bronnen van je onttrekt.

Evenals het omkeren van hun afschuwelijke gedrag op jou, met methoden die de hiaten van uw nog onopgeloste trauma’s en onzekerheden aanpakken. Ook bekend als onze zwakke plekken aangrijpen. Dit gebeurt zowel bij mannen als bij vrouwen, en de resultaten zijn hetzelfde – een meer gebroken zelfgevoel, verslaving aan de narcist en ernstige verwarring, angst, depressie en C-PTSD.

En de genezing hiervan met NARP, is identiek … ongeacht of je een man of een vrouw bent, of je al dan niet bent misbruikt door een man of een vrouw.

De reden hiervoor is – omdat de genezing alles te maken heeft met het volgen van je lichaam naar de oorspronkelijke wonden, de energie ervan vrijgeven en ze herprogrammeren met je Superbewuste Zelf, die de kracht heeft om te genezen wat we niet cognitief kunnen genezen.

Dan verschuiven we uit het trauma en naar een nieuw leven. VKoN is niet uitsluitend vrouwelijk, voor de mannen die denken dat dit het geval is.

De waarheid is dat vrouwen meer openlijk delen en posten – want dat is precies wat ze doen! Interessant genoeg is 20% van alle leden in deze community mannen, en ze bestaan ​​uit zowel homoseksuele als heteromensen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees