Voorbereiding en kennis nodig over narcisme om het misbruik te stoppen. 3

Wat maakt iemand vatbaar voor deze rol? Een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Over het algemeen is deze persoon verslaafd geraakt aan de narcist en probeert hij zijn of haar goedkeuring te winnen. Dat kan familie zijn. Ook gebruikt de narcist graag een individu die financieel afhankelijk is van hem.

Ook broers en zussen kunnen samenspannen om op die manier voordelen te bekomen tegen de zondebok van de familie.

Deze persoon kan de narcist als hun ‘bron’ hebben aangewezen en omdat hij worstelt met zijn eigenwaarde, trapt hij in de leugens van de narcist over ‘hoe speciaal ze zijn voor de narcist’. Dat is hoe verleiding werkt.

De narcist mag liegen of valse beloften doen die leiden tot enige ‘hoop’ voor de toekomst van zijn redder en handlanger.

Uiteindelijk gelooft deze persoon dat die getuigenis nodig is voor de narcist.

Zij kan vinden dat de narcist recht heeft op ‘liefde’, ‘goedkeuring’, ‘terugbetaling’, ‘wijzigingen’, wraak of ‘veiligheid’ in die situatie tegenover zijn slachtoffer.

De gemene deler voor mensen die ervoor kiezen om de narcistische versie van gebeurtenissen te geloven ligt in een deel van hun leven. Ze zien de narcist als de bron van wat ze willen of behoefte hebben.

Deze personen geloven niet dat ze een generatieve bron zijn voor zichzelf. Ze stellen zich afhankelijk op in plaats van aan hun eigen dromen te werken.

Ondanks de ongezonde gevoelens, de lichte dwang en manipulatie die intern de vriend ervaart en rode vlaggen die verschijnen berekent de vliegende aap zijn nut.

Intieme partnerredders.

De huidige prinses van de narcist is gemakkelijk te trianguleren tegen ex-partners.

De nieuwe partner wil het sprookje geloven, en de façade die de narcist presenteert als ‘de droompartner die het antwoord is op alle vorige eenzaamheid, emotionele pijn en veiligheid’. ‘

De droom griet wil het proefje van de ex-partner (s) niet onderzoeken. Zij wil ‘de droom‘ en het sprookje niet in twijfel trekken. Op basis van haar gevoel gelooft ze eenvoudig de versie van de narcist.

Vooral wanneer de narcist de roes van ‘volmaakte liefde’ levert die narcisten in de periode van de liefdesbombardementen doen.

De nieuwe partner negeert liever de waarheid en gelooft de leugens.

Op dit parcours werden ex-partners, die op de bodem van de driehoek waren gesmeerd (belasterd) en in diskrediet werden gebracht aan derden, vaak opnieuw gerekruteerd.

Ze kunnen zich daarvoor laten gebruiken om de status van reddingswerker te bereiken van de narcist en hun verslaving aan hem verder voeden. Dit valt te verwachten wanneer de zaken zuur worden voor de nieuwe partner.

De narcist is geneigd om in een stofzuigende fase te gaan met nog contacteerbare ex-partners en familieleden wanneer scheuren in toekomstige relaties verschijnen.

De narcist kan een tekort hebben in het narcistische aanbod en/of lijdt narcistische schade.

Daarom wil de narcist straf en wraak op de nieuwe partner, omdat hij of zij niet voldoet aan het valse zelf van de narcist en zijn ongelimiteerde behoeften.

De ex-partner is nog altijd beschikbaar, als zij nog altijd verslaafd is.

Zij kan niet hersteld zijn van het narcistische misbruik en daardoor vatbaar voor seks, aandacht, sympathie, een voorwerp van wraak, energie, middelen en alles wat de narcist zich op dit moment ook mag aanbieden.

De ex-partner kan ook stelling nemen tegen de nieuwe partner in een vergeefse poging om de narcist ervan te overtuigen dat hij of zij loyaal is en daarom de moeite waard om lief te hebben en zich opnieuw in te zetten.

De narcist kan charmant zijn, berouwvol en zelfs bewonderend wanneer hij de ex-partner van de onderkant van de driehoek naar de linkerbovenhoek verplaatst. Hij kan zelfs enkele fouten toegeven om haar de status te geven van redder.

De redder te mogen zijn kan voor iemand die eenzaam is en geen familie meer heeft, die leeft in isolement en nog maar weinig liefde gekregen heeft in haar leven, vol van verlatingsangst door wat ze in haar jeugd heeft meegemaakt erg aanlokkelijk zijn.

Deze ex-partner wil natuurlijk de leugens aannemen.

Deze persoon ondanks eerdere mishandeling wil zich niet voorstellen dat de narcist in staat is om hem of haar opnieuw te degraderen. De narcist zal waarschijnlijk meerdere spellen spelen waarbij verschillende seksuele partners die hij aan elkaar smeert en demoniseert (achter hun rug). Aan de andere kant maakt hij anderen tegelijkertijd tot redder.

Dit zet ze natuurlijk tegen elkaar op.

De verschillende partijen wantrouwen elkaar volledig en geloven elkaars versies niet. Ze kiezen er ook voor om te geloven dat de narcist zo teruggeslagen is dat er geen enkele manier is waarop hij of zij in de buurt van die persoon zou kunnen komen.

Hun vermoeden dat de narcist geen seks met hen kan hebben wordt in de realiteit niet bevestigd maar is voor hen ondenkbaar.

Ondanks de waarschuwingssignalen, rode vlaggetjes, inconsistenties en knagend, vreselijk gevoel dat er iets onsmakelijk aan de hand is.

De narcist vervolgt zo zijn of haar activiteiten onontdekt.

Velen van jullie lezers hebben dit ervaren en weten precies wat dit inhoudt. Denk je nu terug aan die ervaringen? Ik hoop dat er een licht voor je opgekomen is.

Een narcist in het leven van een vriendin waarmee ik chat ontdekte dat haar man seks had met minstens drie vrouwen, ettelijke hoeren en shemales. Daarbij bracht ook zij nog een nacht met hem samen door.

Een andere narcist had tien partners tegelijk, waar hij niet mee naar buiten kwam, omdat ze volgens hem te lelijk waren.

Uiteindelijk ontdekten we allemaal de feiten ondanks zijn leugens en beschuldigingen van ‘wij’ allemaal tegen elkaar.

Natuurlijk is zo’n gedrag zoals dit gestoord, pathologisch en eerlijk gezegd ziek.

Wat absoluut belangrijk is, is verantwoordelijkheid nemen voor hoe we in zo’n giftige dynamiek terecht kwamen.

Waarom hebben we ervoor kozen om de waarheid niet te zien? Waarom we ervoor kozen om leugens te geloven en rode vlaggen te negeren? Dit is wat je kunt leren over narcisme dat je blijvend zal doen groeien.

Mijn helende reis vereiste zelfreflectie en diep leren over narcisme.

Er is een zeer ongewone toewijding aan zelfwerkzaamheid om afschuwelijk verraad en de duisternis van haat, seksueel en emotioneel roofdier misbruik vrij te maken. Dit is werken aan transformatie en veerkracht.

Sommige slachtoffers volgen al 20 jaar therapie en hem 3 maandelijks een onderhoud met de therapeute nodig om goed te functioneren.

Anderen ondergingen een dozijn elektro-shock therapie en weer anderen nemen  jaren zware antidepressiva om zich zogenaamd los te maken.

Het belangrijkste waarmee ik me moest confronteren en loslaten was mijn innerlijke, niet genezen en verstoten delen.

Immers die hadden me ertoe gebracht om betrokken te zijn bij een narcist, en zowel de vervolgde als de redder te zijn in zo’n duistere pathologische driehoek.

De blinde vlekken in ons zorgen ervoor dat we de blinde vlekken in anderen niet zien.

Niet intieme redders.

Redders kunnen ook mensen zijn die geen vroegere of huidige intieme partners zijn.

Andere mensen, gebruikt door de narcist tegen het doelwit van de narcist, kunnen een familielid lijdend aan een gebrek aan eigenwaarde zijn die probeert de waardigheid te verkrijgen via de goedkeuring van de narcist.

Op dezelfde manier kan een zakenpartner of politici die te kampen hebben met een gebrek aan bekwaamheid geloven dat de narcist een kaartje is voor veiligheid en rijkdom, zichzelf voor de gek houden en de krachten bundelen met de narcist tegen het doelwit.

Vrienden van de narcist die lijden aan een gebrek aan eigenwaarde en zelfrespect, die de beloning krijgen van de narcist in hun leven voor emotionele goedkeuring en gunsten, of die verslaafd en gemanipuleerd zijn met schuldgevoel, kunnen ook gemakkelijk rekruteringsdoelen zijn.

De narcist gebruikt ‘gerechtigheid’  als gevolg van het projecteren van zijn eigen verstoten innerlijke verwonding. De narcist hoeft maar enkele leugens te vertellen over zijn slachtoffer om zelf het slachtoffer te lijken.

Leren over narcisme is de kenmerken zien van de veroordeelde.

Mijn lezers weten wat het is om onderaan de driehoek te zitten – onderworpen aan de lastercampagnes van de narcist, misbruik door proxy en in diskrediet gebracht door uw familie, vrienden, gemeenschap en medewerkers.

Als je hier verslaafd aan bent, heb je het moeilijk.

Narcisten zijn meesters in het uitspelen van pathologisch gedrag.

Zij zetten aan tot reacties en het omkeren van de werkelijkheid met: “Kijk naar hem of haar. DAT is de krankzinnige persoon “. Hoe meer overstuur en razend je wordt, hoe schuldiger je eruit ziet.

Ik heb ondertussen meer gesprekken gehad met slachtoffers over hun triangulatie ervaringen dan ik kan tellen – en heb het ook zelf ervaren.

Dit beloof ik je – zoveel te meer je probeert om je onschuld te bepleiten, de pathologie van de narcist te benadrukken en je naam te zuiveren, hoe slechter de situatie wordt.

Toch is de veiligheid van jou en je kinderen prioritair. Zeker dien je het nodige te doen om ouderverstoting te vermijden in het belang van jouw kinderen. Daarom moet je je goed voorbereiden hoe je het verder aanpakt met de opvoeding van de kinderen.

Des te meer verontrust, ontzet, boos en slachtoffer je bent, hoe meer je de narcistische levering overhandigt.

Hoe daardoor meer mensen zich bij de narcist aansluiten. Te meer je reputatie er zal onder lijden. Ook je relaties, zelfs degenen met mensen van wie je het meest houdt, je eigen gezondheid en het levensonderhoud zal lijden.

Het zelfvernietigende model van bewusteloosheid en wraak.

Je hebt het gevoel dat dit totaal oneerlijk is. Ik ook. Het is oneerlijk.

U kunt uitroepen “Ik heb het recht om verbolgen te zijn!” Hoewel je emoties hebt die je moet verwerken is de relatie met de narcist niet van die aard dat jouw emoties meetellen.

En natuurlijk kun je dat pad volgen als je wilt.  Er zijn twee belangrijke redenen waarom het zinloos is.

De eerste is dat je rechtstreeks in de handen van de narcist speelt.

Je zult niet bereiken dat je de narcist aan de kaak kunt stellen. In plaats daarvan gun je de narcist het ego-plezier om te weten dat hij of zij de macht heeft om je ernstig te beïnvloeden.

Dit is wraak en narcistische levering op zijn best.

De energie die je op de situatie richt, biedt aan elke narcistische persoonlijkheid met een hoog conflict compulsiviteit de mogelijkheid dat hij of zij bloeit. Hij of zij kan een gevecht aangaan waarbij je geen partij bent voor de waanzinnige, waanideeën die buiten jouw gedrag en persoonlijkheid liggen.  Die andere ideeën daar is de narcist wel toe bekwaam.

Misschien ken je mensen in je kamp die je sympathie verlenen. Zij stemmen in  met je voortdurende ontzetting en inspanningen om de narcist bloot te leggen. Die zijn echter zeldzaam.

Het volgende kan een harde pil zijn om te slikken, maar het is de waarheid.

Het maakt niet uit  hoezeer deze persoon zich kan inleven in je pijn toch kan een gezonde, ware vriend je obsessie niet zien als gevolg van wat je hebt meegemaakt. Heb je te maken met C-PTSS?

Wellicht heb je een trauma binding? Of heb je een verslaving ontwikkeld om al die tijd te kunnen omgaan met jouw situatie?

Dat zijn belangrijke aspecten van je situatie waar professionele hulp met ervaring nodig is.

Jij bent niet gek, maar je hebt een obsessie ontwikkeld met de narcist. Verder doen met die obsessie voor de narcist is zonder dat je het beseft ongezond.

In de plaats daarvan dien je je volop te focussen om zelf in balans te komen en je veerkracht te ontwikkelen, ook in het belang van ieder die je liefhebt.

Natuurlijk is verbonden zijn met vertrouwvolle vrienden ontzettend belangrijk. Natuurlijk is een goed luisterend oor, waar je ook je tranen kunt laten vloeien belangrijk.

Maar samen met die vriendschappen onderhouden is inzichtactiviteit om tot rust te komen, activiteit om je veerkracht te stimuleren en therapie nodig.

Nu tot rust komen is de beste optie. Time out.

Als deze vriendelijke mensen het met je compleet eens zijn maken ze je zelfvernietiging mogelijk. Zullen ze je kunnen duidelijk maken dat je een obsessie hebt gekweekt door de rollercoaster waarin je hebt geleefd?

Helaas mensen die zichzelf van misbruik niet hebben kunnen vrijmaken kunnen je niet begeleiden om tot die wijsheid te komen.

Er zijn mensen die hun eigen agenda hebben om je de waarheid niet te vertellen, of ze hebben buitengewoon slechte grenzen, of/en hebben hun eigen onbewuste moeilijkheden om toe te laten hen te betrekken bij het voeden van het slachtofferschap.

Als deze mensen je niet vertellen wat je jezelf aandoet, zijn ze geen authentieke vrienden wat ook hun goede bedoeling is. Er is veel mythevorming en er worden veel karikaturen gemaakt rond afscheid nemen van een narcist.

Deze mensen lijken erg op de ongezonde mensen die de narcist rekruteert als ‘de redder‘ die niets leren over narcisme.

Het is niet verrassend dat je ontdekt dat mensen zich van je verwijderen. Dit komt, omdat je te giftig en ongezond bent geworden om in de buurt te zijn.

e-book.

e-book.     luisterboek

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

 • Het kan geen kwaad alle teksten eens langs te lopen of het wel goed Nederlands is. Volgens mij met Google Translate uit het Engels vertaald. Ik zie t aan de te letterlijke vertaling: ‘bijv: ‘ stofzuigen’ = hoovering wordt bedoeld. Vliegende aap = flying monkey. Maar dan nog slaat die zin waar die aap in voorkomt, nog nergens op , ook al weet je dat er flying monkey bedoeld wordt.
  Ik ben halverwege de tekst gestopt met lezen want het leest voor geen meter en de helft is niet te begrijpen omdat het slecht vertaald is en niet te begrijpen. Het lijken wel flarden tekst die aan elkaar geplakt zijn zonder enige samenhang daartussen.
  Als je professioneel wil overkomen, dan ligt er nog veel werk, want alle teksten moeten geredigeerd worden.

  om op die manier voordelen te bekomen tegen de zondebok van de familie.? “Te bekomen tegen” =?

  rode vlaggen die verschijnen berekent de vliegende aap zijn nut ? Vliegende aap betekent zijn nut=?

  De droom griet wil het proefje van de ex-partner (s) niet onderzoeken. Droomgriet=?

  De narcist is geneigd om in een stofzuigende fase te gaan. Stofzuigende fase=?

  verschillende seksuele partners die hij aan elkaar smeert. Personen aan elkaar smeren??

  dat de narcist een kaartje is voor veiligheid en rijkdom. Een kaartje is=?

  • Je hebt volkomen gelijk, we zijn daar dan ook veel mee bezig. Nu vind ik zelf "vliegende apen" en "stofzuigen" wel een goede term. Als je met iemand spreekt die geen Engels begrijpt vind ik dat een goede beeldspraak. Er zijn wel verschillende begrippenlijsten maar die zouden kunnen gelinkt worden aan die termen die in een tekst verschijnt. Inderdaad nog veel werk en we gaan er dan ook 100% voor, toch heeft mijn gezin en mijn gezondheid voorrang. Dus ik zie dat wel op lange termijn. Nu mijn vrouw orthopedagoge geworden is en de afstandsonderwijsstudie afgelopen is komt er meer tijd vrij. Wie weet hoe de website er binnen 2 jaar uitziet? Ben jij ergens professioneel meebezig op een website? Dank je wel en vriendelijke groeten. Johan

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%