Deze geleide meditatie zal je helpen om je woede te verkennen.

Deze geleide meditatie zal je helpen om je woede te verkennen.

Sta je woede-meditatie toe

Om te beginnen, zoek een comfortabele positie om de volgende paar momenten samen door te brengen en begin je aandacht te richten op je fysieke lichaam. Gewoon opmerken hoe het voelt in het huidige moment, degenen onder jullie die zich veilig voelen om dit te doen, kunnen ervoor kiezen om je ogen te sluiten of je blik voor je te verzachten of zachtjes langs je neus naar beneden te gaan. Begin je aandacht naar binnen te richten door een paar keer diep adem te halen en door je neus in te ademen, terwijl je je longen en buik voelt uitzetten. Adem dan langzaam uit terwijl je je lichaam uitnodigt om te beginnen met ontspannen. Samen zullen we onze woede beginnen te verkennen door de volgende paar momenten te besteden aan het herinneren van een moment waarop je je boos, gefrustreerd, wrokkig of woedend voelde.

Misschien was het tijdens een recente interactie met een baas, een conflict met je partner of een moment alleen in kritische zelfbeoordeling. weersta elke drang om jezelf of deze oefening te beoordelen en vriendelijkheid en mededogen toe te staan, terwijl je jezelf gewoon blijft toestaan om te zijn met wat er ook aanwezig is.

Neem nu een moment of twee om de verschillende gedachten op te merken die in je geest aanwezig worden. Misschien denk je, hoe ongevoelig je bent aangesproken of hoe oneerlijk je bent behandeld. Begin de verschillende sensaties op te merken die in je lichaam aanwezig zijn, misschien is het spanning in je spieren, een strakke kaak, schouders, gebalde vuist of agitatie in je energie, warmte door je hele lichaam, gezicht of een versnelde hartslag.

Terwijl je nieuwsgierig doorgaat met het verkennen van je innerlijke ervaring van woede, kunnen sommigen van jullie ervoor kiezen om je handen op je hartgebied te leggen, of ergens anders waar je je geroepen voelt, waardoor je lichaam kan ontspannen of verzachten in alle ervaringen die beginnen te ontstaan.

Diep ademhalen in elk ongemak van woede dat je begint op te merken.

Breng je laatste momenten hier samen door om jezelf en deze oefening te bevestigen door het volgende stil of hardop te herhalen.

Ik ben veilig om me precies zo te voelen als ik doe, ik ben in staat om mijn begrijpelijke woede te zien en te accepteren. Ik kan ervoor kiezen om op mijn woede te reageren zonder mezelf of anderen schade toe te brengen.

Sommigen van jullie kunnen besluiten om de opname nu te pauzeren, om door te gaan met deze oefening, terwijl je ook je aandacht voorzichtig weer naar buiten kunnen uitbreiden en nu terugkeren naar de kamer of ruimte om je heen. Wiebelen met je vingers en tenen, je ogen openen als ze gesloten zijn.

Onthoud deze oefening als je terugkeert naar je dagelijks werk, waarbij je momenten neemt om je opnieuw te verbinden met de woede die in je leeft.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees