valse beschuldigingen

Valse beschuldigingen uiten is een narcistisch kenmerk. +video

Narcisten houden ervan om hun eigen slechte gedrag op je te projecteren met valse beschuldigingen en je naam te belasteren in het proces op de rechtbank.

Valse beschuldigingen zijn een veelvoorkomend kenmerk geworden dat de narcist met twee doelen dient:

1.Het vertraagt het hele proces, waardoor ze meer tijd hebben om het proces te controleren en iedereen te manipuleren, inclusief de kinderen.
2. Het belastert je karakter en lokt het uit om jezelf te verdedigen, wat kan worden gezien als onstabiel of agressief, en dus hun oorspronkelijke bewering indirect bewijst.

Het bestrijden van valse beschuldigingen is moeilijk, omdat je moet leren je natuurlijke instincten te beheersen en omdat je iets moet bewijzen dat niet is gebeurd. En dat alles in een hoge staat van stress. Maar het is mogelijk.

Iedereen wil weten wat het geheim is om te winnen in een familierechtbank tegenover een narcist.

Je kunt volledig vast zitten en zelfs je kinderen niet meer zien voor maanden, omdat de ex alle bemiddelingspogingen aan hun laars lappen en ze hun kinderen kunnen overtuigen om niet mee te gaan zelfs al is er een uitspraak van de rechtbank.

Waarschijnlijk heb je dan professionele hulp nodig van een advocaat met ervaring in narcisme, en die zijn er heel weinig.

In alle geval ga je jezelf uit de slachtoffer mentaliteit moeten krijgen en ga je dienen op te komen voor je eigen leven. Je kunt leren werken aan je zelfbeeld, je trauma als gevolg van het leven met een narcist, en dat herstel zal een heel grote invloed hebben in de oudervervreemding gedaan maken.

Innerlijk kinderwerk is revolutionair, omdat het rechtstreeks naar de wortel van onze pijn gaat.

De pijn die begon in de kindertijd. Als een mengeling van eigenliefde en schaduwwerk, stelt innerlijk kinderwerk ons in staat diep te graven, onze oorspronkelijke wonden op te graven, onze pijn onder ogen te zien en te voelen en het leven door nieuwe ogen te ervaren.

Meer over innerlijk werk vind je door de zoekfunctie te gebruiken en als je de Engelse taal goed begrijpt is Narp een heel goede bron van herstel.

Je vindt ook een aantal artikels over werken aan je zelf om je angst te verminderen en je zelfbeeld te veranderen met ondermeer hypnotische meditatie.  Want als je bij jezelf naar binnen gaat ligt genezing te wachten. Dan kun je spreken tegen je ziel. Je kunt luisteren naar je hart. Soms als alle lawaai weg is en we tot rust komen vinden we de antwoorden.

De rechtzaak wordt door de narcist gebruikt als een manier om misbruik voort te zetten met valse beschuldigingen. Je kunt er ziek van worden en dat mag niet gebeuren.

Kinderen zijn het beu. En toch kan niet één van de autoriteiten die er blijkbaar is om ons te helpen, ervoor zorgen dat het stopt! Het maakt niet uit hoe vaak de kinderen worden geïnterviewd en ondervraagd door kinderdiensten / scholen / sociale diensten enz. En ze vertellen dat ze hun vader of moeder niet willen zien. HIJ of zij mag nog steeds bepalen wat we ‘moeten’ doen. Het is belachelijk!

En dan krijg je dat negatief denken dat er voor zorgt dat je in een ptss-lus blijft hangen.

Als je narcistisch misbruik hebt ondergaan (of het nog steeds direct of indirect ervaart), kunnen je gedachten echt je eigen ergste vijand zijn.

Ze geven je veel negatieve terugkoppeling en bewijzen waarom je iets niet kunt of mag doen. Ze zullen elke situatie als gevaarlijk doen zien. En je hebt eerlijk gezegd niet de energie om ze onder controle te houden en daarom rennen ze wild door je geest, waardoor je een pad van angst en uitputting volgt.

Deze oefening kan je helpen om je negatieve gedachten onder controle te krijgen. Als je merkt dat er een negatieve gedachte begint te verschijnen, of zodra je die opmerkt, wil ik dat je deze vragen doorneemt.

De handeling van heroriëntatie is zelf erg nuttig bij het stoppen van gedachten, maar door ze uit te dagen, of op zijn minst hun geldigheid te onderzoeken, train je je hersenen om zichzelf in vraag te stellen.

Dit kan de kickstart zijn om de stem van de narcist uit je hoofd te verwijderen en te vervangen door een meer beredeneerde en logische stem.

Het maakt ook de delen van je hersenen wakker die de PTSS heeft uitgeschakeld.

Voor meer hulp bij het herstellen van PTSD is er het Engelstalige programma van Narp, maar je vindt ook de herstelmethodes als je de zoekfunctie op deze website gebruikt.

Als je wenst te herstellen van je kwetsuren uit je jeugd vindt je verschillende artikelen als je zoekt met trauma, maar ook dit uitstekende Engelstalige programma.

Hier zijn de vragen die je kunt stellen om je negatieve gedachten uit te dagen:(taak)

Bewijs

Verwar ik feiten met een mening?

Wat is het bewijs voor de negatieve gedachte?

Wat is het bewijs tegen de negatieve gedachte?

Zijn er kleine dingen die de gedachte tegenspreken?

Behulpzaamheid

Zijn deze gedachten nuttig voor mij?

Zullen dergelijke gedachten mij helpen mijn doelen te bereiken?

Hebben dit soort gedachten echt het beste met me voor?

Alternatieve perspectieven

Als een goede vriend wist dat ik deze gedachten had, wat zouden ze dan tegen me zeggen?

Als iemand van wie ik hield deze gedachte had, wat zou ik hem dan vertellen?

Wat zou Batman tegen mij zeggen over deze gedachte?

Maak ik een fout door te denken dat dit het enige perspectief is?

Als ik niet geïnteresseerd was om mezelf te straffen of te veroordelen, zou ik dan zo denken?

Verkeerd denken

Denk ik in alles of niets?

Ben ik catastrofaal?

Spring ik te gemakkelijk tot conclusies met veralgemeningen?

Houd ik mezelf aan een hogere standaard dan ik anderen zou doen?

Ben ik mezelf aan het labelen?

klik voor meer info

De narcist wil je vernietigen en de kinderen zijn het ideale wapen omdat te doen. 

Ouderlijke vervreemding of ouderverstoting begint lang voordat de relatie eindigt.

Ze hebben subtiel aan iedereen verteld (laten aanvoelen door overtuigende negatieve intonatie en lichaamstaal), inclusief de kinderen, dat u incompetent bent en dat zij de enige ouder zijn die de kinderen kunnen vertrouwen.

Een deel hiervan zal heimelijk worden gedaan. Een deel ervan zal openlijk zijn en ze zullen ook angst gebruiken. Het eindresultaat is hoe dan ook hetzelfde.

De relatie eindigt en de kinderen worden bewapend met leugens om je te vernietigen. Lees meer over de tactieken die worden gebruikt bij vervreemding door ouders in de artikelen over PAS.

De valse beschuldigingen kunnen al vanaf zeer jonge leeftijd beginnen.

Men denkt dat complexe PTSS ernstiger is als:

de traumatische gebeurtenissen zich op jonge leeftijd hebben voorgedaan, het trauma is veroorzaakt door een ouder of verzorger, de persoon het trauma lange tijd heeft ervaren of nog steeds ervaart, de persoon alleen was tijdens het trauma, of de persoon nog altijd geïsoleerd is. er nog steeds contact bestaat met de verantwoordelijke persoon voor het trauma omdat ze behoren tot de familie.

Na al die valse beschuldigingen van de narcist vragen we ons af wie we nog kunnen vertrouwen.

In veel situaties die ik hoor vertellen en ook in onze situatie hebben familieleden en vrienden ons laten vallen. Dat is één van de redenen waarom ik geen vrienden vertrouw die ondertussen een like geven aan voor mij narcistische figuren.

Waarom zou ik mensen vertrouwen tot mijn vriendenkring en hen helpen, waarom zou ik geloven dat ze slachtoffer zijn terwijl ze de indruk wekken dat ze zelf narcistisch gedrag vertonen?

Dat wil niet zeggen dat je niet opnieuw moet leren te vertrouwen, want er zijn duidelijk veel mensen die een solidaire samenleving willen en daarvoor hun steentje bijdragen.

klik voor meer info

Helaas sommigen zijn in zo’n mate gekwetst dat ze paranoïde geworden zijn, en hun angst rationaliseren door in complottheorieën te geloven. Die complottheorieën worden dan ook verspreidt door personen die dan weer heel duidelijke narcistische trekken vertonen. Hun emoties zijn feiten en hoe eigenaardiger hun visie, hoe meer ze aandacht denken van te krijgen.

Op die manier wordt de wereld een heel gevaarlijke plaats en zeer eenzaam. Daarin zie ik vooral een bedoeling om zoveel mogelijk van personen gebruik te maken die al verward zijn en naar simpele verklaringen zoeken voor complexe fenomenen.

Dat leidt hen dan af om naar hun innerlijke kwetsuren te kijken. Op die manier komen ze ook in de aandacht zolang je ze tegenspreekt dat bevestigt dan dat niemand te vertrouwen is.

klik voor meer info

Narcisten hebben gezegd dat je hen kon vertrouwen en daarna hebben ze proberen te vernietigen met valse beschuldigingen.

Hoe leer je daarna te vertrouwen? Je deelde je hoop en dromen, je angsten en je pijn. Je laat jezelf kwetsbaar zijn. En toen gebruikten ze het tegen jou.

Het is gemakkelijk om te denken dat je nooit meer zult vertrouwen. In elk gesprek zoek je naar rode vlaggen. Zelfs uw naasten lijken opeens gevaarlijk.

Je wilt je van iedereen terugtrekken, je bouwt muren rondom je en de hele wereld lijkt een boel die aan het rotzooien is. Dat is de ideale situatie om de valse beschuldigingen van de complottheorieën te gaan geloven.

Want dan zit je gewoon thuis, eenzaam en bang. U WILT vertrouwen. Je wilt weer zelfvertrouwen.  Je wilt weer in iemand of iets geloven, omdat het eigenlijk goed voelt om soms de heerschappij over te dragen.

Om erop te vertrouwen dat iemand een verklaring heeft. Maar waar begin je als je van binnen zo bang bent om gekwetst te worden en weer in de steek gelaten te worden?

Anderen wenden zich tot spirituele narcisten. Hier weer hetzelfde simpele verklaringen voor een complexe werkelijkheid.

Zich bekeren naar binnen in plaats van te luisteren naar de stemmen van buiten om innerlijke vrede te krijgen

Je begint bij jezelf. En je neemt babystapjes. Na veel zoeken en therapie realiseerde ik me dat de persoon die ik de hele tijd niet echt had vertrouwd, mezelf was.

Ik had altijd op anderen vertrouwd om te beslissen wat we deden, waar we gingen eten, hoe ik over mezelf dacht. Ik liet andere mensen mijn eigen waarde bepalen, omdat ik niet in mezelf geloofde.

Misschien doe jij hetzelfde. Misschien heb je bevestiging van anderen gezocht om je goed te voelen. Een compliment nodig om zeker te zijn van jezelf.

Als dat zo is, gaat het niet om het vertrouwen van anderen, maar om jezelf te leren vertrouwen. Daarin is belangrijk dat je kunt stoppen met jezelf vals te beschuldigen. Niemand is perfect.

Sommige programma’s zoals het Engelstalige NARP kunnen je helpen die kleine stapjes te zetten. Je zult ook veel methoden vinden hier op narcisme.blog. Steun je om naar binnen te kijken voor alles wat je zoekt om jezelf te herstellen en te groeien in zelfvertrouwen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

over kenmerken toxisch persoon