Trauma bonding tussen ’empaths’ en ‘narcisten’

Trauma bonding tussen ’empaths’ en ‘narcisten’

Misschien heb je de uitdrukking “trauma bonding” gehoord. Vandaag wil ik je het diepere begrip expliqueren dat nodig is om je tot bloeier te laten herstellen van narcistisch misbruik.

Trauma bonding is een gehechtheid aan iemand die je pijn doet.

Net als bij peptideverslaving kan dit iedereen in je leven zijn. Mensen van buitenaf kunnen geschokt zijn om dit te zien. Ze kunnen hun hoofd schudden in ongeloof over WAAROM je blijft teruggaan. Als je iemand probeert te overtuigen van alle waaroms waarom je bij iemand zou moeten blijven die je pijn doet, weet je dat je probeert om diegene zover te krijgen dat hij het eens is met wat je zelf worstelt om te geloven.

Quanta Freedom Healing

Laten we eens kijken naar wat volgens mij de drie belangrijkste onderdelen van trauma bonding zijn.

Nummer 1 – Stockholm Syndroom component van trauma bonding

Stockholm Syndroom treedt op wanneer gijzelaars of slachtoffers van misbruik een band aangaan met hun ontvoerders of misbruikers, en misschien zelfs gaan sympathiseren met hun ontvoerders.

Ik zal je uitleggen hoe het Stockholmsyndroom zich afspeelt met narcistisch misbruik.

Narcisten consumeren allemaal. Hun aanwezigheid wordt groter en groter in jouw leven, terwijl de aanwezigheid van jou geleidelijk verdwijnt. Om te proberen een relatie met een misbruiker te overleven, wordt het gebruikelijk dat je er helemaal door wordt verteerd.

Dit betekent een intense focus op wat ze wel of niet doen, zoals:

“Wat denkt hij?” of “Hoe zal ze zijn als ik thuiskom?” Natuurlijk zul je in je connectie met een narcist tijden van extreme shock, pijn en trauma meemaken – omdat narcisten nare onmenselijke dingen doen. Ze liegen, verraden, belasteren en verlagen. Ze hebben het recht; ze nemen, ze doen je pijn en ze geven zeker niets om je gevoelens.

Dit alles betekent dat u aanzienlijk getraumatiseerd bent met een trauma bonding

Maar soms is de narcist “aardig”. Wanneer een misbruiker vol narcistische voorraad zit (de aandacht die zijn ego heeft gestild), kunnen ze verrukkelijk zijn. Of misschien, na een periode van scheiding, proberen ze je “terug te winnen” en je te complimenteren en mooie gebaren te maken. Het is ZO EEN VERSCHIL van hun obscene gedrag!

Steentje in de schoen

Ik wil dat je je dit even voorstelt dat je een enorm steentje in je schoen had en je stopte om het eruit te halen, zou de opluchting ENORM zijn. Stel je nu dit voor … Als je gegijzeld zou worden en je ontvoerder je blinddoek af zou nemen, je een maaltijd gaf en zei dat je vandaag zult leven … De opluchting zou enorm zijn.

Net zo, wanneer je probeert te navigeren en de landmijnen van een narcist te vermijden, en weer een andere zielsaanval te overleven, en plotseling verandert de duivel in een engel. De opluchting is ONGELOOFLIJK. Ik wil dat je dit begrijpt – nadat je ZO laag bent geweest, is de verademing ZO hoog. Het voelt als EUPHORIA. Het kan zelfs aanvoelen als LIEFDE.

Deze gevoelens zijn krachtige neurochemicaliën die in uw hersenen worden aangemaakt en vervolgens worden verspreid en opgenomen in de cellen van uw lichaam. Ze zijn zeer dwingend en verslavend, daarom is het Stockholm Syndroom echt en absoluut van toepassing op narcisten. Is dit zinvol?

Transforming Family of Origin Wounds

Nummer 2 – Cognitieve dissonantie component van trauma bonding

Je hebt deze term misschien gehoord omdat hij populair is in misbruikgemeenschappen. Laat me je uitleggen wat ik denk dat cognitieve dissonantie is. Maar voordat ik het doe, wil ik echt dat je dit WEET – niemand doet iets, maar niet als ze een rechtvaardiging hebben bedacht om dat te doen.

Cognitieve dissonantie treedt op als we excuses verzinnen die de waarheid niet dienen van wat we echt weten dat waar is voor ons.

Een eenvoudig voorbeeld is dat je uitgeput bent na het werk en je vrienden willen dat je met hen uit eten gaat. Je besluit te gaan, ook al zegt je innerlijke wezen dat je jezelf moet respecteren. Het excuus is: “Ik kan maar beter het goede doen. Ze zijn misschien boos op me als ik niet ga. “

Binnen een gewelddadige relatie schreeuwt je innerlijke wezen tegen je hoe deze relatie je pijn doet en dat deze persoon niet met je hart kan worden vertrouwd.

Om aan hen gehecht te blijven, moet je een aantal krachtige rechtvaardigingen bedenken om dat te doen zoals:

“Ik weet dat ze zo is vanwege haar jeugd.”

“Ik weet dat hij echt van me houdt.”

“Ik weet dat we zo bedoeld zijn.”

“Het is mijn plicht om deze persoon van zichzelf te redden.”

“Ik zal nooit iemand anders vinden die van me kan houden.”

“Als ik mij verander of dit of dat doe, kan dit werken.”

“Ik heb deze baan nodig.”

“Ik ben bang voor de gevolgen als ik vertrek.”

“Ik zal in mijn vriendenkring bekend staan ​​als de slechte.” En natuurlijk …

“Ik heb kinderen met deze persoon”, of …

“Ik kan mezelf niet onderhouden zonder deze persoon” …

Of welke andere reden dan ook, of die nu fysiek, spiritueel, emotioneel, praktisch of financieel is. Natuurlijk begrijp ik deze redenen. Een misbruiker achterlaten is nooit gemakkelijk, want als dat zo was, zouden we gewoon met onze vingers klikken, een besluit nemen en daar weg zijn. Er zijn mensen die dat KUNNEN doen maar ik heb er niet veel ontmoet!

Voor de meesten van ons zijn er diepgewortelde rechtvaardigingen waarom we onze macht weggeven aan een persoon die ons pijn doet, in plaats van ons los te maken, weg te gaan en een gezonde dus te worden voor onszelf en degenen van wie we houden.

Ik weet hoe moeilijk het is om onze eigen ziel op de eerste plaats te zetten.

Ik heb hier ook ooit zoveel moeite mee gehad. Ik had ook moeite om te beseffen hoeveel pijn het iemand anders doet toen ze zagen dat ik werd misbruikt. Waar het op neerkomt is dit …

Als je redenen plaatst voor het niet verzorgen van je eigen ziel plaatst, tegenover de WAARHEID van wat je emoties tegen je schreeuwen, dan wordt het er niet beter op. Je moet steeds meer cognitieve dissonantie bijhouden om gehecht te blijven.

NARP

Nummer 3 – Repetitieve dwangstoornis component van trauma bonding

Laat me dit fenomeen van trauma bonding aan u uitleggen. Narcisten zijn onvoorspelbaar van aard. Je weet nooit wat ze gaan doen. Ze haten het om verantwoordelijk, voorspelbaar of vastgepind te zijn – dat is veel te “normaal” voor hen.

Laboratoriumratten

Het voorbeeld dat ik graag gebruik om “Repetitive Compulsion Disorder” uit te leggen, is wat er gebeurt met laboratoriumratten als ze een knop hebben die voedselpellets afgeeft. De rat weet hoe vaak hij op de knop moet drukken om zijn maaltijd te ontvangen en is daar erg tevreden mee. Als de knop echter op “willekeurig” staat, wordt de rat razend door op de knop te drukken, totdat de bodem van de kooi bezaaid is met pellets.

Gokverslaving

De rat is verslaafd aan het indrukken van de knop in een poging om hem voorspelbaar te laten werken. Dit is net zoals een gokker verslaafd is aan een pokermachine, en net zoals een slachtoffer van narcistisch misbruik verslaafd is aan het proberen stabiel, gezond en veilig gedrag te krijgen van de narcist.

Als het leven onzeker is, zoals wanneer je gehecht bent aan een misbruiker, word je energie gebruikt om oplossingen te vinden om weer in veiligheid te komen.

Repetitieve dwangstoornis creëert intense verslavingsangst, die slechts tijdelijk kan worden verlicht door “jackpots”, maar het duurt nooit lang voordat de angst weer een intense piek bereikt.

Als we niet beter weten, denken we natuurlijk aan deze gevoelens van ‘ik kan niet zonder jou’ en ‘ik kan aan niets anders denken dan jij’ bent ‘liefde’ of een andere ‘reden’ die betekent we moeten verbonden blijven.

Maar dit is niet de waarheid. Herhaalde dwangstoornis is sinister en vernietigt je geleidelijk.

Op dezelfde manier is dwangmatig onderzoek doen om een ​​antwoord te vinden, of voortdurend een paranormaal begaafde bellen om een ​​antwoord te krijgen dat je wilt, is een repetitieve dwangstoornis.

Tot slot: ik hoop dat onze bronnen rond trauma bonding je hebben geholpen te begrijpen WAAROM deze gekke gedachten, verlangens en trekjes aan de gang zijn, en waarom we ze zo moeilijk kunnen weerstaan.

Je kunt leren hoe je niet alleen loskomt van je peptideverslaving, maar ook van de trauma bonding waaraan je lijdt.  Je moet ook weten hoe je verlichting van alle pijn kunt krijgen.

Hou vol van het zal een kort tijdje duren voor je weet dat je volledig naar binnen moet keren in zelfliefde bij jezelf, maar we willen je er bij helpen.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees